30-01-04

ZwartofWit op 1 februari 2004

Zware bevalling deze week om een uitzending ineen te steken. Jaja, onderwerpen genoeg..maar ik breng pas iets als ik de juiste gastencombinatie gevonden heb. (Binnenkort mag je trouwens Yves Desmet in mijn programma verwachten..) . Deze week gekozen voor criminaliteit en onveiligheid in alle facetten. In Antwerpen werden de afgelopen 9 dagen maar liefst 14 gewapende overvallen gepleegd, gisterenavond nogmaals in een Colruyt. In Borgerhout -intra muros- gebeurt 1 aanranding om de 2 dagen. De overheid vertelt dat de criminaliteit daalt (?!) en de mensen nog steeds een subjectief onveiligheidsgevoel hebben… Brice De Ruyver kan niet komen nu zondag, Patje Dewael kermt wat in de Alpen, de politie kan niet komen wegens zondagswerk en dan..was het vat zowat leeg hé. Veiligheid is een democratisch recht. (titel van de uitzending) Heb gekozen voor een iewat meer politieke gastensamenstelling: Stefaan De Clerck (CD&V/ex-justitieminister) versus Hugo Coveliers (VLD/Harde aanpak) en Ludwig Vandehove (SP.a/veiligheidsspecialist). De laatst bekende criminaliteitscijfers –die trouwens onbetrouwbaar zijn – dateren van (tzadaam) 2001 (!)

 

Update: vanaf 1 januari 2004 zijn er in Antwerpen al 27 (!) gewapende overvallen gepleegd en het stopt maar niet. Vandaag zaterdag 31 januari 2004 een gewapende overval in een Nissan Garage te Deurne....Warenhuizen huren zelf privébewakers. Zover is het gekomen.

 18:36 Gepost door J | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

benji Je had iemand van het blok moeten vragen ,tenslotte is dat de partij die het thema veiligheid steeds hoog in het vaandel draagt.....

Gepost door: benji | 30-01-04

ook de anderen Ja Benji, je hebt gelijk, maar ik denk dat Jürgen er goed aan gedaan heeft eens geen Blokker naar de studio te hebben gehaald: het effect van vandaag was des te groter, want nu hebben we de echte instelling van de democratische partijen gehoord: veel blabla en gebakken lucht, terwijl ze zelf verantwoordelijk zijn voor wat we alle dagen meemaken.

Gepost door: John | 01-02-04

De commentaren zijn gesloten.