01-02-04

Na de uitzending op zondag..

Boeiende uitzending (al zeg ik het zelf) maar kom tot de vaststelling dat politici wel proberen iets te doen maar ook gebonden zijn aan meerderheid-minderheid, traagheid der systemen en druk vanuit Wallonië of partijen die geen "heksenjacht" willen als je illegalen of misdadigers of criminelen streng wil opsporen. Wat hebben we o.a. onthouden? Ludwig Vandehove (SP.A) die een belofte van Steve Stevaert om de wet Lejeune te verstrengen heeft afgevoerd (de SP.A gaat dit niet doen en het was een zotte uitspraak van Steve Stevaert als verkiezingsbelofte..dixit Ludwig), Stefaan Declerck die het optreden van de Antwerpse burgemeester niet kan goedkeuren (er was dus nog geen optreden, hij moet een politieraad samenroepen), Hugo Coveliers die door een tip van de magistratuur in Antwerpen te weten is gekomen dat de politie illegale Albanezen weet zitten maar niet kan/mag optreden omdat ze anders kritiek krijgen wegens racisme/mensenjacht enzovoort..., dat Filip Dewinter actie eist van Janssens en het stadsbestuur zal dwingen een politieraad samen te roepen én.. dat "blijkbaar" het Vlaams Blok bij een laatste opiniepeiling als 2e grootste partij uit de bus is gekomen (onder SP.A en voor VLD en CD&v, volgens De Zondag in West-Vlaanderen en.. de rest...)
Na het programma nog fijne gesprekken gehoord, zoals gewoonlijk, bij het leegmaken van een Amerikaanse fles Chardonnay.

20:32 Gepost door J | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Stemmen Volgens de laatste peilingen komt het Vlaams Blok zelfs op 1 met 47% van de stemmen. Louis Michel heeft het Pentagon hierover al ingelicht en eist dat de CIA in Vlaanderen een oogje in het zeil houdt. De CIA heeft al laten weten dat ze Michel ne keer in het frietvet gaan draaien als ie nog lang van zijne tutter maakt.

Gepost door: koen Godderis | 01-02-04

Jurgen toch. Enkel het laatste deeltje zag ik vandaag. Jurgen toch, wat hoorde ik u daar zeggen: "...Zou het niet beter geweest zijn dat de regering wat ging vodderen aan justitie - in plaats van aan die kieshervormingen (...)".
Hoe is het toch in Gods naam mogelijk dat ge zo iets luidop durft zeggen? Ge weet nu toch al langer dan vandaag dat alles - ik bedoel àlles - waar die paarse nest olifanten zich mee moeit, fout loopt. Wat wilt ge dan, dat ze de manke justitie nu helemààl kreupel maken? Want daar zou het wel eventjes op neer komen. Stel u nu eens voor dat ze uw suggestie aannemen en daadwerkelijk het gerecht aanpakken. Wat zou er gebeuren? Hetzelfde als met Sabena, met de politiehervormingen, met de nachtvluchten, met de bestrijding van de criminaliteit, met hun begroting, met hun vreemdelingenstemrecht, met de fiscale 'amnestie', met hun proces tegen het Vlaams Blok: een chaotische miskleun van jewelste en een patstelling om "u" tegen te zeggen.
Jurgen, ik denk dat het wijs zou zijn deze regering niet te veel meer uit te dagen om nog iets te ondernemen. Laat hen met een visademke de verkiezingen afwachten, dan berokkenen ze het minste schade, laat hen het prachtige oord Toscane nog eens als een worteltje voor hun neus bengelen, en als dat niet helpt, schiet ze naar de maan. Mag ik het lont aansteken?
Alstublieft?
Ik zal alles doen wat ge vraagt.

Gepost door: Jan Breydel | 01-02-04

Sint Truiden ik reageer even op de woorden van Ludwig Vandenhove:
het politieapparaat werkt zoals het moet, of iets in dien aard.
wel, ik ken een paar Sint-Truidense politieagenten , omdat ik er samen mee school heb gelopen.
het waren de domste kl*ten die er onder ons rondliepen
en nu zwaaien deze heren in Sint Truiden de plak.En telkens ik ze zie procesverbalen uitschrijven, dan schiet ik in een lach!
Als die de misdaad moeten gaan bestrijden en ons beschermen tegen kriminelen, dan zullen we ver komen.
Maar ja , zie maar met het geval Dutroux , die zette het ook op een loopje , en moesten er geen slimme boswachters bestaan, dan waren ze misschien nu nog op zoek naar hem.

moest het niet zo triestig zijn wat ze allemaal uitspoken , men zou er gerust een leuke TV show van kunnen maken

Gepost door: den berre | 01-02-04

de regering en toestanden Ik vind die mannen of beter gezegd zakken vullers daar in Brussel dat dat daar één en al pot nat is voor hun telt de gewone burger niet meer door het jaar alleen als het op stemmen aan komt beloven ze van alles maar ze maken er niks van waar en dan staan ze versteld als de burger het recht in eigen handen neemt ik keur het ook niet altijd goed dat dat gebeurt maar de regering maakt het er zelf naar. En dan dat stemrecht voor die vreemdelingen vind ik dat echt niet kan hoor wij als echte Belgen hebben nog stemplicht en zij die hier assiel komen vragen willen stemrecht neenee hoor dat kan echt niet meer vind ik wij krijgen dat ook niet in die andere landen en zij wel hier dat is dan wel echt foute boel hoor. Van de politie die doen er ook niks aan allowel ik er toch best wat ken die er veel aan willen doen maar vanwege de wet het niet mag of kan erg genoeg .

Gepost door: christophe | 02-02-04

Uw fles Chardonnay Beste Jurgen,

u heeft uw fles Chardonnay toch gekocht bij een gespecialiseerde zaak zolas de mijne hoop ik of gewoon in de supermarkt. ;-)))
Nen, alle gekheid op een stokje. Ik vond het gisteren een zeer boeiende uitzending en heb er dan ook van genoten. Ik moet zeggen dat die man van Maasmechelen wel een beetje grof was maar ik kan zijn standpunt begrijpen. Wat me daar meteen aan ergerde was het feit dat onze CD&V er meteen mummelde dat dat recht uit het progammablad van het Vlaams Blok kwam.
Telkens er iets komt uit die richting wordt het al afgeschoten voor het nog maar iets kan betekenen.
CD&V weet op dit moment ook niet goe welke richting uit en dat stoort mij enorm. Wel telkens maar kritiek geven maar geen daadwerkelijke oplossingen.
Typisch de laatste jaren bdw. Wat de huidige partijen schijnbaar wel interesseert is het zoveel mogelijk flitspalen zetten zodat het geld in het laadje brengt.
Waar het de mensen om gaat, interesseert ze geen bal. Daarom verwondert me het ook niet dat het Vlaams Blok nog altijd stijgende is.
Ik vraag me trouwens ook af wat democratie nog voorstelt in een land waar je niet de grootste partij meer moet zijn om je te laten gelden.
Maar ja wie zijn wij he, de gewone burgers, misschien moeten we met zijn allen eens GRATIS gaan werken voor Steve

Gepost door: Eddy Feyen | 03-02-04

De commentaren zijn gesloten.