05-02-04

Een politiek gokje, CD&V terug de grootste?

Wat denken jullie? Ik geef jullie een voorbeeldje. Opiniepeiling -met correctie van nieuwe golven- met : 1.CD&V(stijging) 2.SP.a(daling) 3.VLD(daling) 4.Vlaams Blok(stijging). (en de 4e heeft ongeveer 20%). rara..waar heb ik het over?
(als ik de geruchten mag geloven uit de kamer omstreeks 16u45)
 
UPDATE (18u32)

CD&V haalt in de nieuwe opiniepeiling 24,5%. Dat is een stijging met 3,2% in vergelijking met de vorige peiling van oktober. Achter de christen-democraten wordt SP.A-Spirit met 23,5% de tweede partij van het land. De VLD strandt met 22,5% op de derde plaats. De liberalen gaan daarmee fors achteruit ten opzichte van de vorige peiling (-3,7 procent) en de uitslag van 18 mei (-2,2 procent). Het Vlaams Blok rondt voor het eerst de kaap van de 20%.
 
De meest gestelde vraag op mijn gsm: "Hoe komt dat?" Mijn meeste herhaalde antwoord: "Ik zal er eens een programma over maken, nu zondag!" 
(of tetter erop los op http://forum.zwartofwit.be/viewtopic.php?t=199 )

17:06 Gepost door J | Permalink | Commentaren (14) |  Facebook |

Commentaren

Benny uit antwerpen Ik hoop dat de SPAsten een goe pak krijgen

Gepost door: Benny uit antwerpen | 05-02-04

Is 't wel juist? Whisfull thinking i.p.v. correcte peiling? (Omdat er volgens mij toch een meerderheid op deze fora naar de rechterkant neigt!)

Gepost door: ydde | 05-02-04

normaal Die uitslag vind ik persoonlijk normaal. Al dacht ik een nog grotere winst voor het vl blok, aangezien de enorme ontevredenheid die er heerst onder de bevolking.

Gepost door: vosje | 05-02-04

peiling? Zeg Jurgen,

Ik heb zondag je programma gezien, daar zei je dat het VB de 2de partij van Vlaanderen zou worden. bron was de krant de Zondag, volgens jezelf.
Het ging toch om dezelfde peiling hé, waarom zijn de resultaten nu veranderd?

Gepost door: I gnorant | 05-02-04

peiling er is een correctiepeiling doorgevoerd na de vorige resultaten en die is dan verwerkt in de totale peiling met het huidige resultaat als resultaat

Gepost door: yurg | 05-02-04

Waarom ? Jürgen,

Je vraagt ons waarom ?
euh...
- de snel Belg wet
- de onophoudelijke anti-Amerikaanse houding (cfr: kwestie Irak, instandhouding genocide wet, uitspattingen van Louis Michel, flaters van André Flahaut, ...)
- het stemrecht voor vreemdelingen
- de stijgende criminialiteit en overlast van (diezelfde ?) vreemdelingen
- de fiscale amnestie

Ahwel, daarom...
Dit is echt wel te veel. Mijn strot is daarvoor te klein.

Ik pleit voor een cordon sanitaire rond paars-groen, willen we nog redden wat er te redden valt !

Gepost door: Luckie Luke | 05-02-04

vreemd vreemd vreemd!!!! Volgens mij klopt deze peiling niet met hetgeen we in juni gaan zien. Ik denk dat we gaan verschieten binnen enkele maanden. Als de CD&V dan toch zou winnen, hoop ik dat ze niet samen met de socialisten gaan regeren. Ik begin ze stilletjes aan beu te worden.

Gepost door: Bibi | 05-02-04

Vertel eens Jurgen ! 1) Wat heeft men ons wijsgemaakt vorige zondag ? 5zondagskrant + Jurgen, dit laatste is nog erger !)
2) CD&V grootste ??? Hebben we dit bij de vorige verkiezingen ook al eens gehoord ???
3) Geen enkele VB-politieker in de Top 10 en toch zoveel % in de peiling ?
Jurgen, je weet van meer ...

Gepost door: Ronald | 05-02-04

peiling arm Vlaanderen.. en België.
Mja, de politiek en media ... als dat waar is dat ze die vorige peiling hebben achterwege gelaten, en een nieuwe hebben gedaan... Wat staat er ons nog allemaal te wachten?

Ik merk duidelijk dat veel mensen het beu aan het worden zijn.
Het zou me niet verbazen dat het VB wel eens 5% zou stijgen. In elk geval meer dan de 2% die deze uitslag deed uitschijnen.

Gepost door: I gnorant | 05-02-04

Blok en peilingen Ja, want is het geen welbekend fenomeen onder de opiniepeilers dat het Vlaams Blok bij verkiezingen *altijd* beter scoort dan op de laatste opiniepeilingen? Veel mensen durven blijkbaar niet zeggen tegen een wildvreemde dat ze blok gaan stemmen...

Gepost door: Foobar | 06-02-04

peiling moest men daarvoor de kosten van een opiniepeiling doen?

Gepost door: grijzecel | 06-02-04

Christelijk/Links Ik vraag me af wat men gaat doen in het geval het VB de kaap van 25% zou overschrijden, gaat men dan het cordon nog steeds aanhouden?
En na deze laatse peiling ziet het er naar uit dat de Belgische juistdenkende het nu eens gaan proberen op zijn Christelijk/Links:))
Dat hebben we al eens gehad, maar aangezien de Christelijke bekeerd zijn zal het nu allemaal anders zijn...zij denken nu mee met de burger...tja als we dat zouden geloven.
Ze willen het echt niet leren de jongens van de politiek

Gepost door: Anthony | 06-02-04

In België wordt alles gemanipuleerd Zijt maar zeker de dag dat paars de verkiezingen via het elektronisch stemmen kan manupuleren zal ze het niet laten.
Ik vertrouw het allesinds niet. Met pracktisch 1 op 4 mensen waarmee ik spreek zegt nu vlaams blok te stemmen.
En peilling geraakt bekend op een redactie en 3 dagen later valt er iets anders uit boot rararara.

Gepost door: Dré | 07-02-04

vrt vs la libre bij la libre stond FDW op 3 , bij de vrt van FDW geen spoor..... zodus met een korrel zout nemen die peilingen... één constante in de verkiezinsuitslagen = winst voor het vb , en ook iets dat opvalt, wie eens voor het vb stemt blijft er voor stemmen!!!

Gepost door: ilfalco | 07-02-04

De commentaren zijn gesloten.