22-02-04

Vrije meningsuiting en journalisten

'Dansen op een slappe koord en opletten dat ik er niet afval'. Samenvatting van de uitzending. Velen hadden gedacht dat ik vandaag mijn boekje eens ging opendoen over de belangen en beïnvloeding achter de schermen van politiek en media. Neen dus. Ik zie niet in waarom ik de kat de bel moet aanbinden, daarvoor sta ik te zwak. Toch kijk ik terug met een licht 'wrang' gevoel op de uitzending, niet vanwege de studiogasten maar vandaag hoofdzakelijk vanwege een aantal bellers. Je mag het niet eens zijn met Yves Desmet en De Morgen (koop dan die krant niet!), je mag problemen hebben met Luc Vanderkelen en Het Laatste Nieuws (koop die dan niet!) ..maar de vrije meningsuiting werkt in 2 richtingen. Een aantal Vlaams Blok leden (actieve politieke leden die door de screening sijpelden) vonden het nodig om een éénrichtingsdiscussie op te starten en niet te luisteren naar die andere mening in de studio: een dovemansgesprek, aanvallen zonder een antwoord toe te laten, gal spuien zonder luisteren. Ik begrijp wel dat onder Blokkers wel wat frustratie bestaat over jarenlange mediaboycot maar de tijden zijn veranderd. De 7e dag brengt zelfs meer Blokkers aan het woord dan ZwartofWit, de manier waarop is niet mijn probleem. Dus: stop met zeuren en zoek het woordje 'discussie', 'dialoog' en 'woord-wederwoord' eens even op. Of moeten we echt altijd oude koeien uit de gracht blijven halen? Ik heb een hekel aan mensen die niet mee evolueren..maar altijd blijven hameren op het verleden... Iedereen heeft recht op zijn/haar mening. Als Yves Desmet tegen het Blok is, dan is dat evengoed zijn recht. Iedereen weet dat, hij verbergt het niet en praat met duidelijke stellingname. Da's een eerlijke en dappere houding. Da's nu eens vrije meningsuiting, je moet daar maar tegen kunnen. Nogmaals (zie mijn vorige postings): als er te weinig rechtse of Blok gezinde media aanwezig is...investeer dan in dergelijke media. Media is vrij, projecten kosten geld...zeur niet en neem een risico. Voorbeelden genoeg in het buitenland.... Het is misschien 'fijn' als je jarenlang 'the underdog' speelt&bent, maar als die situatie veranderd is, de media grotendeels wél oor naar je verhaal hebben en dit ook wel brengen en je niet verbannen uit kranten, radio en televisie... stop dan eens met dat zinnetje 'we mogen niet zeggen, we worden monddood gemaakt, niemand hoort ons'. Mijn haar gaat rechtstaan bij het horen van de volgende uitspraken: 'journalisten mogen geen mening hebben - wij moeten meer aan bod komen volgens het aantal kiezers - wij komen nergens aan bod - wij mogen onze mening niet verkondigen.. etc etc..' Bijna elke interventie in het parlement bij 'hot' items haalt het nieuws!!!!Zoals jullie weten, ik ben voor vrije meningsuiting, alle meningen , pro & contra...voor of tegen links & rechts... Ik zal dit altijd verdedigen, leer dus omgaan met een 'andere' mening die niet de 'jouwe' is. (In de hoop dat iemand begrijpt waarover ik het heb)
 
En nu ga ik mijn roodbaarsfilets klaarmaken met tomaatjes, ajuinen, pesto, olijfolie in combinatie met krieltjes in de oven (mét knoflook) en een groentenbedje van brocolli en paprika's. Geserveerd met een Australische Chardonnay en een artisanaal gebakken brood.  

UPDATE : discussieer lustig verder in dit topic http://forum.zwartofwit.be/viewtopic.php?t=273

19:02 Gepost door J | Permalink | Commentaren (24) |  Facebook |

Commentaren

smakelijk volkomen mee eens... en smakelijk

Gepost door: luqje | 22-02-04

DE.BRUYN.CLAES@skynet.be Jurgen,
Knarserntandend heb ik gekeken naar zwartofwit deze morgen.
Eigenlijk moesten de bellers geweten hebben, dat ze niet opgewassen waren tegen Yves De Smet. Zelf ook geprobeerd te bellen.....maar niet binnen geraakt.
Figuurlijk gesteld is het dat wij als gewone burger otreden als vierdeprovinciale tegen den anderlecht. Yvesq zat in de pluchen zetel.
De mensen die telefonisch hun kommentaar konden geven hadden wel gelijk, maar verprutsten het gewoon.
Ik vind het spijtig dat mijn simpel mailtje niet aan bod kwam. (zoek zelf maar).
Miel.Gepost door: miel | 22-02-04

vrije meningsuiting Jurgen je hebt volkomen gelijk als het gaat over het VB en vrije meningsuiting.
Teminste in de zin van, dat het VB weldegelijk haar mening kwijt kan in alle media.

En het is ook zo, dat men niet moet afwegen wie er het meest in beeld komt.

Maaaaaar,

Ik keek vrijdag naar 'Villa Politica'.
En ja het VB kwam tersprake, maar hoe.

Annemans werd afgeschilderd als "de duivel".
En Dewinter als ordinaire komiek.
Hij bracht, volgens Bracke, heel het parlementair publiek krom van het lachen.
En wat zag je op tv.
Zes personen, waarvan er twee even glimlachte.

Tot zover kreeg het VB "vrije meningsuiting".

Laat me niet lachen hé Jurgen, men zet ze gewoon te kakken in beeld.
Als jij dit "verdedigd" als, het VB krijgt voldoende kansen, of het Vb mag zen mening uiten, is het heel droevig gesteld.

Gepost door: de prof | 22-02-04

vlaams blok wel degelijk vlaams blok komt wel degelijk in de politieke programma´s. punt
hoe ze erin komen is inderdaad een andere zaak, maar ze zijn er in. dus media boycot is er niet (meer).

nu journalisten mogen inderdaad een mening hebben. punt
maar ze mogen deze mening niet opdringen.
nu met kranten is het gemakkelijk, koop ze niet.
maar nu tv nieuws, vermits VRT een openbare zender is en alle mensen er mee betalen om het te laten lopen vind ik dat ze politiek onafhankelijk moeten zijn. Want ik heb gemerkt dat in de politieke programma´s ze de socialisten aan het woord laten en laten praten. maar als een iets rechtsere partij iets wilt zeggen worden ze nogal rap onderbroken. maar tis al een stap voorwaarts dat ze er zijn. Voor onafhankelijk politieke front is het nog altijd zappen naar zwart of wit (wat ik persoonlijk toch het beste vind)

Gepost door: xera | 22-02-04

Nuanceringstijdje. Jurgen, ik begrijp uw gevoel i.v.m. sommige bellers, ik hoorde bepaalde telefoontjes weliswaar goed beginnen maar, na verloop van enige zinnen, scheef lopen. Zo bv. de man van de zwarte-Morgen-bladzijde. Het probleem dat hij (slecht) aankaartte, is dat van 'feiten versus duiding'. Een normale krant brengt het eerste in "times new roman" en vervolgt met commentaar in cursief. Zo heb ik het vroeger bij DS geweten. Vroeger dus, voor wij dat gazetteke buiten smeten omwille van (oa.) de vermenging van die twee. Wat die beller allicht bedoelde was: DM moet het feit droogweg geven, en dan bv. in een vakje erlangs een grote zwarte vlek afdrukken, ondertiteld: "en dit denken wij hierover". Niet enkel zou dat milieuvriendelijker geweest zijn, het zou ook correcter zijn. Niet dat die zwarte bladzijde oncorrect was (Desmet heeft inderdààd dat recht in zijn krant), neen er zijn gradaties, en mijn voorbeeld zou correctER wezen.

Wat het geweeklaag van de VB-ers betreft: natuurlijk komen ze nu meer aan bod (tiens, Desmets uitspraak "bij ons komen ze alleen binnen als we erop kunnen kloppen"...niets meer van gehoord?) maar het kan een intelligente jongen als u toch niet ontgaan: de linkse rakkers zijn vriend aan huis, daar aan de Reyerslaan, ze duiken op in vanalles wat gèèn politiek programma is. Wat doen ze daar? Reklame maken. Goed, er bestààn rechtse publicaties, maar ik hoor op radio noch op TV ooit één gebenedijd woord over Nucleus. Of over 't Pallieterke (hè Jurgen?). Of over Mark Grammens' Journaal. De andere pers daarentegen wordt geregeld in het zonnetje gezet via berichten allerhande die eruit geput worden ("...aldus DS", "...zo meldt DM", Knack, en top of the bill: Humo). Dit gebeurt op een staatszender die ook door rechts belastingsgeld wordt overeind gehouden en vooral: dit gebeurt op zoveel druk beluisterde en bekeken 'mainstream'programma's dat ge wel een serieuze oelewapper moet zijn om bv. Humo niet ernstig te nemen. Ik ben zo een oelewapper, maar ik ben dan ook iemand die (het woord van Desmet indachtig) niet klakkeloos aanneemt wat men mij vertelt, ik ga zèlf op onderzoek uit. En dan stel ik vast dat de audio-visuele media de linkse touwtjes strak in de hand houden en de geschreven pers die haar rug krestst zelf ook bediend wordt.

Uw opmerking in de uitzending over "hoe vaak er met en over het VB gepraat werd" (het was aan Marleentje uit Sint-Truiden) was op het randje van de manipulatie: 'met' en 'over' iemand praten zijn twee totaal verschillende zaken, zoals gij allicht ook aan den lijve moet ondervonden hebben. Hoe er (in hun afwezigheid) over het VB gepraat wordt weten we allemaal. Hoe er met het VB gepraat wordt, wel beste J., ge hebt wat gemist om kwart na elf: Het Peeters-wicht wilde Annemans eens aanpakken in een drie-minuten-kamp...Annemans won met lengtes voorsprong en grijnsde zijn baardhaartjes uiteen. Wat een mitrailleur-interview moest worden bleken losse flodders en de heer A. bedreef zijn ironie-spel als een volleerde meester. Het meiske heeft nog erg veel te leren. Dit was weer eens opnieuw pure netto-winst voor het VB. Nu hoor ik u al beginnen: "...waar klaagt ge dan over?" Awel zie, ik klaag over het feit dat met mijn belastingsgeld een kwakende bakvis wordt aangesteld met als enige bedoeling een partij onderuit te halen: de vragen waren niet informatief van aard, ze waren soms ronduit beledigend en aanstootgevend (men moest zo eens iets met Ze Big Chief proberen).
Affijn , tot hier mijn nuanceringstijdje. Hebt ge hier een antwoordje op?
'ne Vriendelijke "Goedendag",
Jan Breydel.

Gepost door: Jan Breydel | 23-02-04

VRT Beste Jurgen,
Ik weet niet waar je de cijfers vandaan haalt wanneer je zegt dat het VB veel aan bod komt in o.a. de 7de Dag ! Het gaat over uitgenodigd worden. Wat wel waar is, is dat MEN (journalisten, andere politici) het veel over het VB hebben. In elk debat spreekt men er inderdaad over. De manier waarop men het VB dan wel eens uitnodigt kun je gisteren bekijken in de 7de Dag met Annemans.
Trouwens hoe zit het met alle andere duidingsprogramma's ? Hoe zit het met de Laatste Show ? 0 keer VB tegen ... Rob's rapport zette met Dua en Sterckx hun beïnvloeding door ... Hoeveel komt het VB aan bod in de Antwerpse TV zender ATV ? Daar zijn ook cijfers over en ik denk toch niet dat dit in dezelfde mate is als bv. Groen!
Ik koop De Morgen niet want ik ga niet akkoord met Yves Desmet die gisteren toch heel wat gaten in zijn geheugen had. Nog een anecdote: bij de vorige verkiezingen worden alle partijen uitgenodigd op de VTM voor een diner. Het VB mocht er enkel bijkomen bij de koffie !

Gepost door: Ronald | 23-02-04

Grol grol, is dit mijn buikje weer ? Is er nog wat roodbaarsfilet over ? Met wat mayonaise, eitje, peterselie, pijpajuin en vers zelfgesneden grof brood, koud uit de ijskast. Want geef toe wie heeft er hier het meest genoten van uw bericht vooral de laatste drie zinnetjes,mmmmmm lekker. Probeer eens Chileense Chardonnay geeft op maandag minder hoofdpijn.

Gepost door: We blijven knoeiers ni? | 23-02-04

andré Jurgen wat ik zeggen wil is dit ,een krant geeft de juiste weergave ,en als dat niet strookt met Y. Desmedt zijn menig of overtuiging dat hij dat dan vermeld in zijn colum.Ieder heeft zijn mening ,maar de bericht geving moet wel juist zijn en zonder kleur gr. André

Gepost door: andré mampaey | 23-02-04

blondje50@hotmail.com Van vrije meningsuiting gesproken: als ik persoonlijk (als Vl.Blokker) mijn mening wil zeggen van iets of iemand, wordt ik regelrecht als RACIST bestempeld.
Soms vraag ik me wel af: waar is Mijn Recht?
Ik moet het wel verbergen, Ik mag niet praten met een duidelijke stellingname, Ik mag geen eerlijke en dappere houding aannemen.
Dus... mijn besluit: Zwijg me maar van een vrije meningsuiting, en dat in een VRIJ LAND !!!!!!

Marina
St Truiden

Gepost door: Marina | 23-02-04

Vrije meningsuiting? Jurgen,
waarom zit de schrik er dan zo diep in bij de mensen? Steevast beginnen de mensen ik ben geen racist......maar! Vrije meningsuiting? Maanden heb ik geprobeerd om het 't Pallieterke in de bib (hemiksem) beschikbaar te stellen, tevergeefs. Geen geld was de bewerering, ik heb het de bib dan maar gratis ter beschikking gesteld....tot de de bibliothecaris me persoonlijk meedeelde man spijtig van je geld het komt er niet in.
En dat bij sommige Blokkers dan de stop van de fles springt, wel begrijpelijk.
Ben nu 64 en ik word er soms allemaal een beetje moe van.
Doe a.u.b. verder met uw programma en smakelijk.

Gepost door: Willy De Cleene | 23-02-04

de manier waarop Jurgen,
Dat je het achterste van je tong niet hebt laten zien, begrijp ik.
Dat de heren journalisten hun anti-Vlaams-Blok standpunten in hun kranten uiteenzetten, is hun goed recht. Als alleen feiten mogen weergegeven worden en niet meningen, is er maar 1 krant nodig en dan nog...
Dat een aantal Vlaams-Blokkers hun frustraties hebben afgereageerd, was niet net.
Dat er niet gezeurd moet worden en geinvesteerd in conservatieve media: waarom niet?

Maar hier komt het :

"als die situatie veranderd is, de media grotendeels wél oor naar je verhaal hebben en dit ook wel brengen en je niet verbannen uit kranten, radio en televisie"

en (enigszins in tegenspraak)

"de manier waarop is niet mijn probleem"

en vooral :
"Mijn haar gaat rechtstaan bij [...] - wij moeten meer aan bod komen volgens het aantal kiezers - "

Je weet toch ook wel dat het mediatieke cordon sanitaire een opgelegd "gebod" is bij de VRT en dat daar NIETS is veranderd.
Als VTM het VB niet meer aan het woord zou laten of als ZofW het VB niet meer aan het woord zou laten, dan is dat ZO en hun en jouw goed recht en voor mij zelfs OK.
Maar de VRT, mijn beste Jurgen, is een staats- of overheidszender, verdorie!
En moet wel meningen en politieke overtuigingen aan bod laten komen overeenkomstig ... het aantal stemmen. Als deze redenering niet meer geldt voor de VRT, geldt ze ook niet meer voor het parlement: waarom de 17% procent VB kiezers daar nog laten vertegenwoordigen? Het is in de VRT dat het probleem van de vrije menigsuiting zich stelt.

In de tv programma's op de VRT in de jaren 70 en 80 kwamen partijen als VU en KP wel aan bod overeenkomstig hun electorale sterkte (herinner u(?) Jan Schodts in "Ieder zijn waarheid")? Hier kwam een einde aan na 'Zwarte Zondag'.

Ik begrijp dat de druk zwaar is, kan erin komen dat ook een 'groot bakkes' zijn lippen op mekaar moet houden, maar vertel geen onzin.

Gepost door: bats | 23-02-04

Betaalde meningsuiting Is Desmet niet schuldig aan betaalde meningsuiting?Met belastingsgelden?Sterkte DE MORGEN,wanneer gaat U in vereffening?

Gepost door: Maurice | 23-02-04

Vrije meningsuiting ? ! De uitzending over 'vrije meningsuiting' was ontgoochelend. Het was een gezellig onderonsje onder journalisten. De onzin die Yves Desmet mocht spuien, kwam me de keel uit. Net die man dringt zijn mening op en 'discrimineert' mensen met een andere mening. U liet hem natuurlijk begaan. Het was duidelijk dat uw programma ook niet echt volledig vrij is (wie dat dacht is weer een illusie rijker) ! U zat er niet echt ontspannen bij (wel de bellers die het goed voorhadden afblaffen omdat deze mensen niet zo taalvaardig zijn, dat is goedkoop !), net als de heer Van Der Kelen L., die ook op eieren zat.
En waarom ? ! Omdat jullie journalisten verduiveld goed weten dat dit land geen echte democratie is, dat er geen echte vrije meningsuiting is en dat bepaalde partijen ophemeld worden en andere afgebroken (op een georchestreerde manier nog wel !). Dat iedereen evenveel aan bod komt in de pers en dat er verbetering merkbaar is : komaan, indien u dit echt meent, dan stopt u beter met uw programma, Jurgen !
De pers is voor 70 tot 80% links, en dat merk je overal ! De VRT op kop natuurlijk, want dat is een pure rood-groene zender, met een paar blauwe tintjes. De rest, zelfs CD&V mag het vergeten !!!
Laat ons a.u.b niet flauw doen ! Ik verlang naar een echte democratie, naar echte gelijkheid en respect voor iedereen, naar echte verdraagzaamheid, naar echt recht op vrij spreken, denken en handelen, naar volstrekte privacy . . .
Het is er alleen jammer genoeg niet !

Gepost door: freddy de keyzer | 23-02-04

Ik deel uw mening freddy. Goed geschreven!

Gepost door: Maurice | 23-02-04

Zijn de tijden veranderd ? Jurgen,

Hoe kun je er zo naast zitten ! Er is helemaal niets veranderd. Uw "oude koeien" zijn nog springlevend of volg je de media niet meer ?
Dat Yves Desmet in De Morgen zijn linkse vooringenomenheid etaleert is zijn volste recht uiteraard. Al drukt hij op 14 juni zijn hele gazet in het zwart. Who cares ??
Maar kom nu niet af dat de media (VRT en ook VTM) van strategie zijn veranderd. Kijk ook eens objectief naar wat je daar te zien krijgt.
U weet heel goed hoe gemakkelijk visuele media kunnen gemanipuleerd worden. Niet alleen de keuze van de onderwerpen en wat er gezegd wordt speelt daarin een rol, maar ook het handige en tendentieuze knip-en-plakwerk, de muzikale tremelo's en vooral ook de lichaamstaal van de presentatoren ligt er vingerdik bovenop.
Herinnert ge u nog de heisa rond de smoelentrekkerij van Martin Tanghe? Of de obstinate vooringenomenheid van Phara de Aquire in Terzake : Spa wordt nooit in de rede gevallen, krijgen de vrije tribune. Maar als Coveliers werd geïnterviewd kon hij geen 2 woorden na mekaar zeggen. Hoeveel keer werd daar een VBer uitgenodigd. Bij mijn weten 1 keer de laatste 2 jaar. En met welk doel : om hem af te blaffen en de mond te snoeren. Wat te denken van de tendentieuze collage bij het einde van Terzake, enz. enz. Er zijn honderden voorbeelden. Of het nu gaat over sport, kinderprogramma's, nieuws of amusementsprogrmma's : het druipt gewoon van het scherm. Daar gaan mijn haren dan van recht staan. De mensen zijn dat spuugzat.
Sorry Jurgen met alle sympathie, maar uw analyse slaat nergens op.

Gepost door: Pim | 23-02-04

vrije meningsduiding ! Wat in deze reacties verteld wordt, vat zeer goed samen hoe wansmakelijk de 'journalisten' bon ton zich gedroegen. Vooral leugenaar Yves Desmet vertrok zelfs geen spier toen hij stelde dat hij ieders mening respecteerde en dat van de zijne ook verwachtte. Wie hem langer kent, weet dat dit onbenullig ventje grotesk kan zijn in zijn vrije meningsduiding. Hij laat hoegenaamd geen andere mening in zijn krant toe en zal het positieve uit het Vlaams Blok nooit een forum geven. Daarin is hij de gelijke van de VRT. In je uitzending kwam men zelfs de lof zingen over de media, die in de aanloop naar de vorige verkiezingen het Blok zo dikwijls aan bod hebben laten komen en deze partij zowaar las een normale partij behandelde (normale : wat een belediging voor die 750.000 kiezers !), maar wat ze er wel in hun 'eerlijkheid' niet bij vertelden is het feit dat de verzamelde pers na de grote winst van het Blok besloten heeft om het geweer deze keer van schouder te veranderen en terug te keren naar het media cordon...Het Blok zal het deze keer geweten hebben en enkel nog aan bod komen als men erop kan kloppen. Gisteren is daar in de 7de dag al een voorsmaakje van gegeven. Diezelfde Yves Desmet pleegde het zelfs om in zijn de Morgen debatten in Vlaamse steden de mening van de andere (lees Vlaams Blok) helemaal niet aan bod te laten komen: hij liet ze zelfs in de debatten gewoon niet toe. Jürgen, je zou beter hebben moeten weten, want je hebt het zelf aan den lijve ondervonden ! Ze smaken je programma nu wél en nemen er graag aan deel, omdat ze weten dat je veel kijkers haalt en ze hopen er toch beter van te worden. Uit eigenbelang dus, zeker niet uit respect voor jou vrije meningsuiting !
Geef toe dat bv. een Vlaams Blok gezinsdag met 5000 aanwezigen meer nieuwswaarde heeft dan 300 betogende AEL moslimvrouwen voor het recht op het dragen van een hoofddoek: wel het eerste feit werd verfijnd verzwegen en het tweede haalde drie journaals op één dag ! Vergelijk elf maar de objectiviteit van de berichtgeving. Neen Jürgen, er is nog niets veranderd in medialand ! Open je ogen !
John Vrancken - Houthalen

Gepost door: wansmakelijk vertoon | 24-02-04

Mijnheer Verstrepen, U beweert: Investeer dan in rechtse media. Media is vrij.
En een beetje verder: Iedereen heeft recht op zijn/haar mening.
Ik zou daar het volgende willen op antwoorden: "Mijnheer Verstrepen, blijf met uw voeten op de grond. Of heeft u nog niet gehoord van het proces, ingespannen door een centrum met een afschuwelijke naam, omdat het Vlaams Blok anders denkt over de problemen met de vreemdelingen en de migratie dan de heren van dat instituut? In België is men vrij te denken wat men wil, Mijnheer Verstrepen, zo lang u maar denkt zoals de politieke maffia, die op dit ogenblik in ons landeke de plak zwaait. Doet u dat niet, dan riskeert u in de doos te belanden. Uw commentaar is derhalve voor mij niet meer dan goedbedoelde dagdromerij en daarmee basta"!
Toch met vriendelijke en genegen groeten. W. Gilis.

Gepost door: Heverlee, 23.02.04 | 24-02-04

één pot nat Als je niet ingaat op de avances van Marrokanen ben je een hoer of een racist. Als je niet akkoord gaat met het Blok ben je on-Vlaams en ondemocratisch.

Allemaal één pot nat, gewoon excuses zoeken zonder zelf proberen het probleem op te lossen.

De underdogpositie is zo aangenaam eh...

Gepost door: chris | 24-02-04

Gysels Albert Goede uitzending Jurgen...hoog niveau van uw gasten en de bellers????...rampzalig he! Maar Jurgen, je hebt er nu gelegen bij de VB-ers hoor...hoe durf je zeg, de VB-ers niet naar de mond praten maar uw gasten het woord laten doen, en laat het nu net ene Yves Desmedt zijn die ieder debat grandioos wint...tegen eender welke beller, ook tegen dat blijkbaar omhooggevallen parlementslid van het VB, ene Marleentje Govaerts..pffft wat een niveau heeft dat meiske zeg. Maar Jurgen , je ligt er hoor, dit schrijven ze zelfs op Vlaanderen Actueel....
---------------------------------------------------------------------------
Op de allereerste forummeeting, zei Jurgen toch dat hij zou meedoen aan de verkiezingen in Antwerpen? Als onafhankelijke zou hij meedingen naar het burgemeesterzitje.

Bovendien heb ik met JP Van Rossum (na die enorme ambras op het forum) nog lang privé ge-e-maild (of hoe schrijf je dat? ) raar, maar we zijn nog goede maatjes geworden. En wat hij toen allemaal zei over Jurgen, is al meer dan eens uitgekomen. Jurgen gebruikt Vlaams Blokkers voor zijn kijkcijfers, meer moet je daar niet achter zoeken. Ik heb alles wat J.P. Van Rossum heeft geschreven, netjes in een map geklasseerd, je weet maar nooit waarvoor het goed is.

Nee, Jurgen is geen durver zoals bv. Roger Van Houtte, een Derk-Jan Eppink of zelfs een Luk Van Der kelen.

Gepost door: Goed zo Jurgen | 24-02-04

de vrije meningsuiting Ik let in de uitzendingen veel op de houding van Verstrepen.
Je ziet meeteen welke kant hij uitwilt.

Hij heeft ons op het ZW-forum verweten, dat wij mee huilen met de wolven.
Nu zag je goed hoe hij kan "meehuilen"

Als ik het blok ophemel, word ik bejubelt, ben ik kritisch, krijg ik verwijten naar men hoofd van de aanhangers van deze partij.

Zo zal Jurgen nu ook weer redeneren.

De uitzending "vrije meningsuiting".
Ja, wie daar kwam aandraven met "Het VB mag zen mening niet uiten".
Is eraan voor de moeite.
Al kreeg het blok maar 10 sec spreektijd, de term "vrije meningsuiting" is volbracht.

Daar kan je niet tegen op.

Wel kan je de houding van Verstrepen hier bekritiseren.
Hij "stuurt" het programma.
Zen goed recht natuurlijk, maar hij durft zen "publiek" verloochen.En dat is onaanvaardbaar.
Zen rechtstreekse bellers, onderschijden hem van de andere 'politieke' programma's.
Het is zijn kip met gouden eieren.
En dat vergat hij, al dan niet bewust, zondag jl.
Het leek soms, of het waren 'drie Koningen" die op het voetjesvolk neerkeken.

De vrouw waar Brama het al over had, ja die 'bestoefte' Jurgen, omdat 'hij' alleen het blok een forum geeft.

Dit moet Verstrepen pijn gedaan hebben.Je zag Desmet heimelijk glimlachen.Want Verstrepen heeft een hekel aan iedereen die hem verslijt voor 'blokvoorman'.
Nu kreeg Desmet het op een schoteltje, van bewuste dame.

Vertrepen kreeg het zodanig op zen zenuwen, dat hij moest zeggen.
ZIJN ER NU MAAR ENKEL VERZUURDE BELLERS, die zich de moeite troosten om te bellen.
Hier moet ik toch geen tekeningetje bij maken hé.
En weer zag je Desmet genieten van een binnenpretje.

In men vorige topic ik heb al duidelijk gesteld, dat er een paar open doelkansen waren, om Desmet 'tepakken'.
Maar niemand maakte er gebruik van.

Helaas.

Op politiek vlak "leeft' Zwartofwit" van de kritische bellers van het Vlaams Blok".
Andere maatschappelijk thema's , hebben een bredere intresse.

Als Verstrepen hier 'correcter' in wil worden, zullen zen politieke thema's verzanden, in een "zeverende zondag voormiddag".

En dit is dan weer "mijn" vrije menings uiting

Gepost door: de prof | 24-02-04

wel geld voor stalinisten > Nogmaals (zie mijn vorige postings): als er te weinig rechtse of Blok gezinde media aanwezig is...investeer dan in dergelijke media.

Feit is dat ons belastingsgeld wel goed is om Stalinist Han Soete van Indymedia drijvend te houden. 500 000 oude franken heeft ie gekregen van het fonds Pascal Decroos voor "journalistiek" om een "boek" te schrijven.

Waar de rest van het geld naar toegaat is grotendeels een raadsel.

http://www.fondspascaldecroos.com/archief/archief03.html


Misschien een idee voor een volgende uitzending?

Gepost door: dog of flanders | 24-02-04

eten en taal Lekker wat je gaat eten! Het water loopt mij alvast in de mond. Een uitnodiging is er zeker niet bij?
Ik wil je proficiat wensen met jouw blog en jouw taalgebruik. No spellchecks? Maar die heb jij duidelijk niet nodig. :-) De inhoud mag dan belangrijker zijn, wanneer die in een vormloos jasje steekt, is de pret van het lezen en denken voor mij voorbij. Dank je dus voor een prettig leesbare tekst zonder fouten.
Groetjes!

Gepost door: AB | 24-02-04

Blok niet benadeeld in de pers. En toch lees ik in de standaard van 15 februari in een schrijvelinkske van de heer Bart Brinckman "het Blok wordt ook geholpen door de GERINGE media-aandacht voor zijn reilen en zeilen.........."

Gepost door: Willy | 24-02-04

Waarom dan, Bart Brinckman? Als Bart Brinckman in De Standaard beweert dat de geringe aandacht het VB eigenlijk helpt, en -stel dat dat waar zou zijn- als al meer dan 10 jaar lang het VB vooruit gaat bij de verkiezingen, kan de heer Brinckman dan ook verklaren waarom die van de andere partijen dan zo onderontwikkeld zijn dat ze dagelijks aandacht zoeken en krijgen via bevriende radio, tv, of krant?

Gepost door: steve | 24-02-04

De commentaren zijn gesloten.