01-03-04

Einde samenwerking met Radio Contact

 

Het programma ZwartofWit zal niet langer uitgezonden worden op de radioketen Radio Contact. Op televisie wordt het programma naar gewoonte verdergezet op Libertytv. Op radiovlak zijn reeds enige tijd gesprekken aan de gang met meerdere kandidaten.

 

Na maanden onderhandelen zijn beide partijen niet tot een overeenkomst gekomen. Jurgen Verstrepen betreurt de situatie maar voorspelde dit scenario. Een aantal knelpunten in de samenwerking zorgden voor een onhoudbare situatie.

 

Radio Contact leverde geen structurele en financiële medewerking meer aan het programma sinds september 2003.

De transmissiekosten voor het radiosignaal via ISDN tussen de Libertytv studio en radio Contact stonden zelfs ter discussie.

Een aantal lokale radiozenders van Contact slaagden er zelfs niet in om het programma op een professionele manier uit te zenden in hun zendgebied tot ergernis van het ZwartofWit productieteam.

Op inhoudelijk vlak klikte het niet tussen de ZwartofWit redactie en de nieuwe Radio Contact programmadirectie. Programmadirecteur Bjorn Verhoeven ziet het nut niet meer in van politieke discussies op Radio Contact. Een beslissing die eigenaardig genoeg genomen werd onmiddellijk na het toekennen van de nieuwe radiolicenties. Ook de geplande verkiezingsuitzendingen van ZwartofWit werden van de tafel geveegd bij Radio Contact met als reden ‘geen budget’ en ‘niet meer nodig’.

 

Het stopzetten van de samenwerking tussen ZwartofWit en Radio Contact zal geen effect hebben op de uitzending. De laatste maanden zit het programma in de lift dankzij opmerkelijke acties zoals de flitspaalversieractie, de wedstrijd voor een borstvergroting en harde politieke discussies . Het programma heeft een gemiddeld bereik van 150.000 kijkers en Verstrepen krijgt regelmatig 2.000 tot 4.000 telefoonoproepen te verwerken tijdens de uitzending. Het merendeel van de reacties komen van tvkijkend Vlaanderen.

18:25 Gepost door J | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |

Commentaren

Wie luistert nu naar Contact ?? Jürgen,
Vind je het erg ? Wie luistert er nu naar radio contact als je op LibertyTV de uitzending in geuren en kleuren kan volgen ? Wellicht kan je nu ook eens op een normale manier televisie maken zonder dat je de uitzending (en dus ook je gasten) om de haverklap moet onderbreken wanneer radio contact daar zin in heeft. Want dat vind ik nogal storend.

PS: de breaks van LibertyTV zelf mogen uiteraard blijven; spijtig dat Tess vertrokken is, en dan nog wel naar de VTM verdorie ;-)

Gepost door: Luc | 01-03-04

Vrije meningsuiting Zo werd het vorige week toch genoemd ???
Trouwens Jurgen, hoe staat het met je cijfers; het VB kwam toch meer aan bod in de VRT ??? Aub geef ze ons, ik zal zwijgen. Ter Zake ? Villa Politica, 7de Dag, politieke vragen op VTM op zondag, Coninckx en Van Wijck, PLUS al de amusementsprogramma's zoals Rob's rapport ('t begon al goed met Sterckx), de laatste show, blokken ("wie is in Antwerpen burgemeester", "voor welke partij komt Stevaert op", "wie is de nieuwe ondervoorzitter van Spa" (Genez het nieuwe product op VRT), Stevaert op Ketnet (in een jongerenprogramma) ...
Het VB mag dus blij zijn als ze 1 keer om de 6 weken in de 7de Dag mag komen om non-journaliestiek way aangepakt te worden en in 4 minuten de problemen van het land op te lossen zonder dat ze zich mogen uitspreken ??? 't Zal wel aan mij liggen zeker als Jurgen dan zegt dat het VB zich "graag" in een slachtofferrol voelt ?
Hou het simpel: het gaat over de Vlaamse verkiezingen; het enige OBJECTIEVE criterium is dat de partijen in de mate van het mogelijke aan bod komen in verhouding met hun grote in het Vlaams Parlement: 1 CD&V, 2 VLD, 3 Vlaams Blok, 4 SpA. Zijn dit de verhoudingen dit we te zien krijgen ??? Ik beperk mij tot de VRT want daar gaat het alleen over plaats 1, 2 en 4, op basis van wat ??? Ze hebben gelijk in de 7de dag: een aantal democraten willen niet in discussie met de 3de partij van Vlaanderen. Stevaert zou eens ontmaskerd kunnen worden als platte demagoog en nitwit en dat wil onze "Vlaamse" omroep ten allen tijde vermijden ...

Gepost door: ronald | 01-03-04

jul.byl@skynet.be Jurgen,
Wij, onze familie of vrienden hebben nog nooit een radiouitzending gehoord, maar WEL bijna elke zondag, zoniet s'maandags de herhaling bekeken van uw TV programma. Dus lig daar niet wakker van, wij blijven kijken.

Gepost door: casper | 01-03-04

Radio dient als achtergrondmuziek... Zoals hier eerder gezegd. Als je je programma op TV kan bekijken, waarom zou je het dan via de radio aanhoren? Mimiek is belangrijk en iemands houding, voorkomen en interactieve omgang. Die aspecten heb je niet via radio.

Als je dan toch op tijd wakker raakt op zondag, druk je de knop aan van je TV en Jurgen's mimiek is in geuren en kleuren op 't breedbeeld te bewonderen.

Radio dient als achtergrondmuziek voor als ge aan 't werk bent....bij Bobke toch alvast.

Weeg alvast niet teveel aan dat radio-gedoe. ;-)

Gepost door: Immortal Bob | 01-03-04

Contact??? Bestaat deze zender nog?

Gepost door: Bolleke | 02-03-04

so what? Ik ben inderdaad beginnen luisteren naar het programma maar ben overgestapt naar tv. het was dikwijls niet aan te horen, vooral die reclamespots in het midden van je gesprekken. Een juiste beslising van je jurgen...

Gepost door: peter | 02-03-04

http://realistischliberaal.skynetblogs.be/ http://realistischliberaal.skynetblogs.be/

Gepost door: Klaas | 02-03-04

wake up Jurgen!!! Allez, waarom denk je dat ze het je zo moeilijk gemaakt hebben? Om inderdaad ervoor te zorgen dat je zou stoppen.Wees gerust, hier zit ook politiek achter. Ik zeg dit niet zomaar. In de volle DeGucht crisis en dat de VLD samenzat heeft de namiddagdj bij contact (dee of zoiets) iets denigrerend (grappig) gezegd over Annemie Neyts als nieuwe voorzitster. Resultaat, de jock moest onmiddellijk naar Lemaire komen, iemand politiek had gebeld naar Contact, en de jock was bijna ontslagen !!
Voor 1 funny opmerking over een VLD-er. Of wist je dat niet? En jij denkt met je groot bakkes op zondag dat er geen politiek spel aan de gang is bij den Dolfijn???

ik wacht op je reactie :-))

Gepost door: paul | 02-03-04

details? paul, kan je me meer details hierover mailen?

Gepost door: yurg | 02-03-04

Nog een bedenking. Waarom maken de weekbladen geen melding meer van Zwat -Wit?
Druk van........?Vrije meningsuiting in België? VERGEET HET!

Gepost door: Willy | 04-03-04

jul.byl@skynet.be Inderdaad Paul, ik ben gaan kijken in de programmaboekjes (roddelblaadjes) tot verschillende weken terug, en niets gevonden over het programma 'zwart of wit' ik ben teruggegaan tot half januari om de vermelding van 'zwart of wit' terug te vinden.
Nu wordt er vermeld: 11u19 reisreportages, 12u actua, 12u14 reisreportages. Het was me niet opgevallen omdat wij gewoon weten dat om 11u Jurgen zijn programma begint.
Er is zelf één roddelblaadje waarin het programma van liberty tv totaal niet vermeld is.

Gepost door: casper | 04-03-04

Het wordt een gewoonte.... Sorry Jurgen, altijd een fan geweest van je programma maar je verandert meer van zender dan de doorsnee-Vlaming van ondergoed...
Elke keer is het wel de schuld van de partner... Gek, terug naar Contact gegaan na dat je op Metropolis Antwerpen 102.5 ook al eens je gal had gespuwd over de dolfijn.... Langs de andere kant was er toen wel ruimte voor commentaar op de VMM, die even later prompt weer moest ingetrokken worden omdat het Top-radio licht (geld??) scheen....waar je Bjorn Verhoeven toch ook wel moet tegengekomen zijn! 4FM? Ook de schuld van de gebrekkige doorzendkwaliteit van alweer...de partner... Ondanks het feit dat je op de site van Contact wel bovenaan de links stond, waren zij weeral de slechte in het verhaal... Een moeilijk mens zijn tegen politiekers, verondersteld dit niet eerst en vooral een moeilijk mens te zijn? Freedom of speech...yeah right!

Gepost door: Philippe | 08-03-04

albert.michielsen@skynet.be Beste Jurgen?
heb zo pas vernomen dat je kandidaat bent voor het Vlaams Blok voor de
komende verkiezingen. Dit doet me enorm plezier en zal op mijn stem en vooral van vele vrienden en kennissen kunnen rekenen. Je zal een massa persoonlijk voorkeurstemmen halen daar ben ik hel zeker van. Wens je veel succes toe. Ze zullen nog spijt hebben om jou programma zwart-wit af te voeren.

Gepost door: ik stem op u | 29-03-04

De commentaren zijn gesloten.