08-03-04

Ok, nu is het oorlog...

De sp.a schrijft:
Enige tijd geleden riep senator De Decker (VLD), samen met journalist Jürgen Verstrepen, de bevolking op de flitspalen zogenaamd te versieren. Een misdrijf , dat gelijk staat met het vernielen van flitspalen, antwoordt minister Onkelinx op een vraag van Kamerlid Daan Schalck (sp.a).

In het najaar van 2003 riepen senator Jean-Marie De Decker en Jürgen Verstrepen de Belgische bevolking op de flitspalen “te versieren”.

In antwoord op een schriftelijke vraag van volksvertegenwoordiger Daan Schalck beschouwt de minister van Justitie dergelijke “versiering” nu als vernietiging. Dergelijke feiten kunnen bestraft worden met een gevangenisstraf van acht dagen tot een jaar en met een geldboete van 26 tot 100 euro. Gebeurt de brandstichting bij nacht, dan kan de gevangenisstraf oplopen van vijf tot 10 jaar.

Daan Schalck: “Wat echt wraakroepend is, is dat het vernielen van flitspalen vóór de oproep van De Decker en Verstrepen in België niet voor kwam. Ondertussen zijn, in België, 16 feiten bekend.”

Enkele jonge brandstichters uit Limburg verklaarden bovendien dat ze zich door De Decker en Verstrepen lieten inspireren.

Daan Schalck: “Terwijl minister De Wael beslist 96 flitspalen te plaatsen op locaties met veel ongevallen op snelwegen, roept zijn partijgenoot doodleuk op om hiertegen strafbare feiten te plegen. Enkele jongeren hebben hiervoor reeds effectief in de gevangenis gezeten.”

Van een senator en een zogenaamde topjournalist zou je meer verantwoordelijkheidzin mogen verwachten.

Daan Schalck, kamerlid voor de sp.a

16:32 Gepost door J | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |

Commentaren

oude koeien lap chepap.. Contact steekt stokken in uw wielen, nu een aanval van de SP.a... euhm...zeker da ge niet wat minder uwen mond moet opendoen?

Gepost door: JP | 08-03-04

mmja.. komaan jurgen, laat u niet doen. Gij zijt toch niet verantwoordelijk voor die TUFTUF clubbers? trouwens, ik dacht dat de vuurtjes pas ontstaan waren na de reportage van telefacts over de Tuftufclub en flitspaalvernietigingen op VTM?

Gepost door: els | 08-03-04

Ernstig vergrijp ! Ik heb al een idee voor de aanklacht :

Aanzetten tot ongewenste intimiteiten !

Gepost door: makkie | 08-03-04

Overdrijven ze je invloed niet? De laatste keer dat ik het nagekeken heb, was er in dit Belgenlandje nog vrijheid van meningsuiting. Jouw mening en die van Dedecker was dat die flistpalen jullie voeten uithingen en dat jullie er genoeg van hadden. Op een ludieke manier werd dit onder de aandacht gebracht, waarna verschillende zenders op dit onderwerp sprongen.
De dames en heren van de SP.a zeggen met deze beschuldiging dat de luisteraars en kijkers van je programma doen wat jij 'vraagt'. Zou dat je niet tot 1 van de machtigste mensen in dit landje maken? Zoveel lof zouden ze je toch nooit gunnen?
Mensen hebben recht om hun mening te uiten en men kan kiezen of men het met die mening al dan niet eens is, maar de verantwoordelijkheid van je daden afschuiven op iemand anders is infantiel. Wat zouden die jongeren trouwens gekregen hebben voor hun 'getuigenis'? Strafvermindering? Of worden ze nu buiten vervolging gesteld?

Gepost door: Een babe met een frank bakkes | 08-03-04

Flat mag ik uw flatscreen hebben binnenkort? als wederdienst zullen we op A passen als het intiem bezoekuur is....

Gepost door: Jeecee | 08-03-04

Wist je? Hoeveel camera's waren er in het vroegere Berlijn opgesteld?De kameraden van SPA-Spirit zullen dat wel weten.

Gepost door: Bolleke | 08-03-04

Vernielen?? Voor zover ik me herinner, stond enkel een meiske rond een flitspaal te dansen in uw reportage. Wat heeft dat nu in godsnaam te maken met vernielingen? Voor sommige simpele zielen is het verschil tussen "versieren" en "vernielen" niet echt duidelijk....tja, SP.A...gratis...hersenloos...hangt allemaal toch aan elkaar vast, vrees ik.

Voor SP.A is politiek één grote foor als die zeveraar met z'n cafépraat begint, maar een ludieke actie gebruiken als zondebok???

Eigenlijk vind ik toch dat die paal het lang volgehouden heeft. Als dat meiske zo rond mijne paal komt dansen en 'k steek met m'n poot in de grond, zou ik ook spontaan beginnen fikken....

Enfin, genoeg gelachen nu. Supertape op uwe of ge kunt brommen. ;-)

Gepost door: Immortal Bob | 08-03-04

Gysels Albert Allee beginnen ze weeral, ik heb nog ne echte =)) Hotchkiss machinegun made in 1902, hebbe??? lol. Pffft die paljaskes hebben allemaal verkiezingskoorts, thats all.

Gepost door: Hedde iets nodig? | 08-03-04

bats quote=jv
"De sp.a schrijft: "
endquote
WAAR schrijft de sp.a dit? In een krant die je een geweten SCHOPT?
Tja, als de recuperatie niet lukt... dan maar de eliminatie.
Nodig Steve eens uit voor 2 uurkes ZofW. Vraag is of die schijtkok en Castro-lover 2 uren vrije meningsuiting aandurft.
Hopelijk is er geen Centrum voor Meer Flitspalen en Opiniebestrijding dat je aanklaagt. In Gent hebben ze terug tijd.

Gepost door: waar? | 09-03-04

bats Vooreerst: er zijn hier enkele reacties verdwenen, dus plaats ik de mijne maar opnieuw...

quote=jv
"De sp.a schrijft: "
endquote
WAAR schrijft de sp.a dit? In een krant die je een geweten SCHOPT?
Tja, als de recuperatie niet lukt... dan maar de eliminatie.
Nodig Steve eens uit voor 2 uurkes ZofW. Vraag is of die schijtkok en Castro-lover 2 uren vrije meningsuiting aandurft.
Hopelijk is er geen Centrum voor Meer Flitspalen en Opiniebestrijding dat je aanklaagt. In Gent hebben ze terug tijd.

Gepost door: WAAR | 09-03-04

Von Clausewitz Beste Jürgen,

Het volgende is een quote van Von Clausewitz :
It is the natural law of the moral world that a nation on the brink of an abyss will try to save itself by any means.

Hetzelfde geldt vo partijen enz enz enz.
De Progressieve SP.A die Belgique in de hand houdt is niet meer dan een nazistische partij ....vinde ni ?
Nationaal socialisme ....de SPA is Belgicistisch en werkt samen met pseudo-Vlaams-Nationalisten.... klinkt da ni naar nationaal socialisme ?
Jürgen ...let op met wa da ge doet want alles wa da ge zegt zal tegen u gebruikt worden om u het zwijgen op te leggen.
België is geen rechtstaat, het is geen democratie en het kent maar enkel 1 vorm van vrije meningsuiting: "Politiek correcte" eenheidsworst.
Trouwens belgië is geen natie-staat maar eerder een fantasie-staat en Nazi-staat. Zelfs mijn grootvader die de Nazis bevochten heeft noemt de "politiek correcten" nazis.
Wie zijn nu eigenlijk de fascisten en nazis van vandaag ?

Gepost door: Moee zei de Koe | 09-03-04

In de praktijk echter Schalk mag nog op zijn kop gaan staan, de rechtbanken zelf doen nog altijd hun goesting...

Leuvense rechtbank spreekt flitspaalvandalen vrij

(Belga) De Leuvense correctionele rechtbank heeft dinsdag twee 25-jarigen vrijgesproken die in de nacht van 12 op 13 september 2003 twee flitspalen in het Leuvense in een aluminiumfolie gewikkeld hadden. De rechter stelde dat er geen sprake was van een effectieve beschadiging van de flitspalen en dat ook niet aangetoond werd dat hun actie de apparaten effectief onbruikbaar heeft gemaakt.

Beiden wikkelden eerst een folie rond een onbemande camera op het kruispunt van de Boudewijnlaan en de Sint-Jansbergsesteenweg in Heverlee. Ze trokken daarna naar een tweede flitspaal aan de Vuurkruisenlaan op de Leuvense ring. Hier werden ze echter betrapt door een voorbijganger die hun nummerplaat noteerde en de politie verwittigde. Hierop trokken beiden terug naar de eerste paal om het folie te verwijderen. Het openbaar ministerie had voor beide daders een werkstraf gevraagd, met name een aantal uren dienstverlening aan slachtoffers van zware verkeersongevallen. Een voorbeeldstraf was volgens de aanklaagster nodig om andere potentiële daders af te schrikken. Tijdens de eerste zitting op zes januari wierpen de advocaten echter op dat het parket niet had aangetoond dat de actie de camera effectief buiten werking had gesteld. Volgens de advocaten van de beklaagden was het de jongeren enkel te doen geweest om de flitspalen in het kader van een ludieke protestactie te "versieren".

Gepost door: El K. | 09-03-04

aangeraakt? Zover ik de reportage´s gezien heb heb je geen enkele paal aangeraakt.
Ik denk niet als je gezegt zou hebben van protesteer, lekker allemaal 50 km per uur te snel er voorbij rijden, dat spa geklaagd zou hebben. (zeker niet met hun superboete´s) en ze zouden uw er niet verantwoordelijk moeten voor houden, want even later is er op tv een reportage gekomen van de nederlandse tuf tuf club die de palen werkelijk vernielde.

btw zoeen versierde paal stond wel schoner.

Gepost door: xera | 09-03-04

De commentaren zijn gesloten.