26-03-04

Holy Cow

Tijd van het jaar. Zou graag effe vleugels uitslaan en naar buitenland trekken. Mmm..Griekenland? USA? Of mijn 'trouwgetuige' maat gaan bezoeken (heb uitnodiging gekregen). Hij heeft Israel verlaten en woont nu in...Costa Rica. (De verleiding is groot!)
Ik moet misschien ook wat elementen op mijn weblog aanpassen hé..dat on air teken klopt niet meer. Spijtig. De afgelopen weken waren er ZwartofWit onderwerpen genoeg: brievenactie van de VLD, gehandicaptenverzet, Israel vs Palestina, de ministerbeloftentop... én..alleen Chantal Pauwel moet zich verantwoorden over de Antwerpse visa-gate. Ik dacht dat we het hier hadden over 'normvervaging' van meerdere politici? Schoen signaal naar Antwerpenaars. Het gaat toch om het principe? Als je voor een bedrijf werkt dan ga je als werknemer toch ook niet shoppen met de companycard. Da's de essentie van het verhaal. Het feit dat dat nu wordt goedgepraat of zonder sanctie passeert is alweer een slag in het gezicht de burger. Hoeveel signalen nog?

14:16 Gepost door J | Permalink | Commentaren (27) |  Facebook |

Commentaren

Israel Bon. Mijnheer Verstrepen woont in Antwerpen, heeft dus connecties in Israel en Costa Rica. Ook (volgens da sitje hier) al in Canada en VS geweest én uit goede bron vernomen Duitse roots & familie. Nu snap ik die veroveringszin en groot bakkescombinatie! (lol)

Gepost door: frank | 26-03-04

Apenland met een strand... Chantal Pauwels is voor de politiek wat Roos Van Acker is voor de radio.

Allebei "nitwits"(dit woord staat dus echt in de groene woordenlijst) die niks van hun vak kennen.

Kweet het kort ma krachtig, sta nogal scherp en stout vandaag, ja.

Gepost door: De enige echte met een mening | 26-03-04

toch een straffe madam ! Nee , ik stem daar niet voor . Extremen of ze nu links of rechts zijn , kunnen me zowieso niet bekoren.

Maar Chantalleke ( wat ze ook heeft moge uitsteken, nu is er een effectieve aanklacht van één etentje dat niet correct zou zijn)
GE MOET HET MAAR KUNNEN !
Effe resumeren : VISA schandaal barst los en tegelijk agalev den dieperik in.

Resultaat :
1. de media springen op die VISA affaire en beschuldigen alles en iedereen, halen zaken door elkaar (ambtenaren en politiechefs, duidelijke grove fouten met de zaken die op het stadshuis gebeuren.)
Bijkomend springen ze nog eens op Chantalleke haar kap omdat ze nog steeds in dezelfde goedkope sociale woning verblijft (als huurster) ondanks dat ze als schepen nu toch een riant loon heeft. Chantalleke blijft echter overeind en legt de zaken rustig uit. ook met die woning is niets onregelmatigs.

2; Haar eigen politieke top (die niet meer weet wat ze moeten doen) bekritiseert haar nu ook fel, zij zou mede verantwoordelijk zijn voor het verkiezingsdebacle, ze wordt onder druk gezet om af te treden.
ZE HOUDT ECHTER STAND ondanks het vriendelijke vuur . (maar daarom niet minder krakend!)
Btw: Pauwels staat bekend als een zeer goed en efficient schepen bij de mensen die met haar gewerkt hebben !

3;Natuurlijk : de oppositie springt op de VISA affaire, haar woning, en handtas en probeert haar langs alle kanten verdacht te maken in de media.

Die DRIE zaken gebeurden quasi gelijktijdig !! en nog niet is ons Chantal ernog ! En doet haar job naar behoren verder .Nu wordt zij alleen doorverwezen en nog kraakt ze niet !

't kan me al lang niet meer schelen wat ze gedaan heeft, maar zulke vrouwen zijn er meer nodig in de politiek ! ken menig "stoere" man die al lang eronder door gegaan zou zijn. one though lady ! en toch nog op en top vrouwelijk !

enne jurgen ; ge je nu het parket beschuldigen van partijdigheid ? Als er niet voldoende bewijzen zijn om voor te brengen, ja dan is het zo hé !
Ik heb de dossiers ook niet kunnen inkijken . Jij aan uw commentaar te horen blijkbaar wel. deel gerust uw staalharde bewijzen mee !!.; of is het weer "hear say" en stemmingmakerij zoals daarvoor ....? en het parket moet geen signalen geven he . Ge doet precies wel vaker uitspraken zonder "ne kloot verstand" te hebben van onze instellingen, grondwet, rechtssysteem en dergelijke. Maar ja , als sensatiejournalist moet ge vooral kunnen scoren, zo is het spel nu eenmaal

Van acker ne niwit ? zou kunnen
Pauwels : vergeet da moar ! !
Gepost door: karel | 26-03-04

? Karel, ge hebt al meer bizarre uitspraken gedaan, maar dit...: 'zulke vrouwen zijn er meer nodig in de politiek'. Zielig, ge moet u schamen. Politici moeten het voorbeeld geven. Maar ja, zo'n politici denken natuurlijk alleen maar aan het geld: 'er mag gebeuren wat ge wilt, maar ge denkt toch niet ik dat ik mijn goedbetaald parlementszitje ga afgeven zeker'.
Ik heb me al vaak vewonderd hoe naief mensen kunnen zijn.
Dit is wel weer een heel goed voorbeeld.

Gepost door: een VLAMING | 26-03-04

- De zoveelste regerings blunder van de al zoveel !
En nu maar de eene super top achter de anderre !
En dan al die ministers horen zeggen dat ze van europa de grootste en sterkste economische staat van de wereld gaan maken !
Ze bakken in hun eigen land er al niets van !

Gepost door: - | 26-03-04

JAJA voorbeelden ge zegt daar zoiets... een goed politicus moet vooral kunnen presteren onder druk ! en natuurlijk moeten fraudeurs geen voorbeeld zijn voor ons. Enne ik heb geen visa voor onkosten, maar een onkostenrekening . en ik geef grif toe ik heb daar al eens beperkt "misbruik" van gemaakt toen in met vrienden ging eten in sjiek restaurant dat ik anders niet zou kunnen betalen. Iedereen die een onkostennota mag indienen , heeft daar wel eens misbuik van gemaakt !! wat het natuurlijk niet goedspreekt ! maar "t is wel menselijk. Moet gewoon stevig controle zijn en dan gebeurt het niet meer.

en qua voorbeelden :
JA KAMERADEN ! wie gebruikte dien term ook weer altijd ? en wie nu?
Stand up western men and fight against the foreigns armies who threaten us ....
WAt een schitterend voorbeeld !!'k wordt er helemaal warm van, zo warm dat ik dat warme gevoel nu in de porseleinen pot ga deponeren. ...

Gepost door: Karel | 26-03-04

MMMMM AAAARRGHH en ne goeie zenne

Hehe

Gepost door: Karel | 26-03-04

open uw ogen En ook dit voor de zoveelste keer... citaten uit de context rukken.
Op de site van het Vlaam Blok(www.vlaamsblok.be) heb ik de toespraak van Filip Dewinter teruggevonden, wel volledig deze keer!!! Ik citeer, ook voldoende volledig!!!:

"Zoals velen van u heb ik het voorbije jaar met grote bewondering en voldoening de filmtrilogie "The Lord of the Rings" bekeken. Deze film geeft echt weer waar het ons echt om te doen is, en ik citeer graag één van de acteurs van "The Lord of the Rings" John Rys-Davies, die in de film de dwergenkoning Gimli speelt. In een recent interview - zijn uitspraken werden hem niet in dank afgenomen in het politiek correcte Hollywood - zei hij het volgende : "De boodschap van Tolkien in The Lord of the Rings is duidelijk. Het Westen wordt uitgedaagd en bedreigd . Indien wij ons niet verzetten tegen deze bedreiging zal onze beschaving ten onder gaan. Europa wordt bedreigd door een beschavingscrisis, een immigratievloedgolf en een demografisch deficit. We zijn zo bang beschuldigd te worden van racisme dat we de moed niet durven opbrengen om te zeggen waar het op staat." "Als Tolkien," zegt John Rys-Davies, "één boodschap heeft dan is het wel deze : "Stand, men of the west and fight". Inderdaad, kameraden, zet u schrap en vecht, vecht met het enige wapen dat de democratie ons ter beschikking stelt, de electorale atoombom : het stempotlood. "

Maar ja, uitspraken vervormen zodat het jullie goed uitkomt is jullie specialiteit. Om het grootste voorbeeld te geven: het proces (een aanslag) tegen het Vlaams Blok, want dat hangt aaneen met verwrongen citaten.

En om nog eens te benadrukken: Ze hebben gvd niet 100% maar 200% gelijk: De islam is een bedreiging. Niet allen omwille van de aanslagen, kijk ook maar eens wat er in dat franse stadje 'Trappes' of zoiets gebeurt... Dan kan ik mij voorstellen dat iedereen zich beangstigd voelt.

Gepost door: een VLAMING | 26-03-04

J K & N Ok wanneer vertrekken we... ? Finally Amorgos?

Gepost door: ok | 26-03-04

Moa vent toh En wat heb ik nu verwrongen , vervormd uit de context getrokken ?

A ja, GIj dacht dat ik dat citeerde en daarmee bedoelde dat ik de fight lettelijk bedoelde dat en de westerse man fysiek moet gaan vechten !
Ik wist dat ge niet al te snugger waart, maar ik heb uw capaciteiten blijkbaar overschat MIJN EXCUSES ...
Nee, de speech roept op om te stemmen voor blok; dacht dat dit glashelder was.

Bovendien : een blokkerken dat van zijne verontwaardigde tak maakt omdat een citaat van één van zijn ikonen zou vervormd worden of uit zijne context getrokken worden ....
DAT IS PAS EEN GOEIE !!
HEHEHEHEHEHe

Gepost door: Karel | 26-03-04

knap echt knap Alles wat in het belachelijke trekken, das waar, dat kunt ge ook nog, maar eens degelijk argumenteren, how zalle dat gaat wat ver. Zijde gij nu echt zo stom.

Ten eerste, het is wel degelijk uit de context gerokken én het gaat niet om één citaat:
-Het proces tegen het Blok om te beginne, daar praat ge weer niet over, maar dat is wel degelijk het ene vervormde citaat na het andere (Van deze beweringen is natuurlijk wel zeer vakkundig brandhout gemaakt door de advocaten van het Vlaams Blok).
-En dan verder, als een VlaamsBlok lid geinterviewd wordt door ne journalist dan probeert men hem ook altijd te pakken op bepaalde zinnen die een ander partijlid 'zou' gezegd hebben. En zo probeert men dus onenigheid te stoken binnen de partij, helaas.

Nog iets: precies of er geen mensen aan hebben gedacht om 'the fight' letterlijk te nemen; precies of het Vlaams Blok door niemand met Hitler is vergeleken; precies of men bij het begin van de aanslagen van Madrid -toen men de ETA nog maar al te graag beschuldogde- niet vaak genoeg kon herhalen hoe gevaarlijk nationalisme is; ...

En nog eens, als ge de inhoud van uwe post bekijkt, dan vraag ik mij af wie niet al te snugger is: de persoon zelf aaanvallen is heel gemakkelijk.

Gepost door: een VLAMING | 26-03-04

JA IK BEN WEL VRIJ KNAP (zeggen mijn lief haar vriendinnen toch) oh really ? effe het "genie" der blok citeren :
1;
"Het proces tegen het Blok om te beginne, daar praat ge weer niet over, maar dat is wel degelijk het ene vervormde citaat na het andere (Van deze beweringen is natuurlijk wel zeer vakkundig brandhout gemaakt door de advocaten van het Vlaams Blok). "
Awel ge ZIJT effectief nog ne grotere idioot dan ik dacht . Het proces is tweemaal in Brussel gevoerd , waar de betrokken rechters zich onbevoegd verklaarden , dit is echter in Cassatie herroepen en het wordt nu opnieuw gevoerd ! (dat is ook te lezen op de site van het blok o ja, www.vlaamsblok.be ; ge weet immers nooit hehe)
Er is dus nergens brandhout van gemaakt, nergens is er reeds iets bewezen OMDAT DE RECHTER NOG GEEN UITPSRAAK HEEFT GEDAAN ! en dan kunnen de advocaten van beide partijen zoveel zeveren als ze willen !
2
Nog iets: precies of er geen mensen aan hebben gedacht om 'the fight' letterlijk te nemen; precies of het Vlaams Blok door niemand met Hitler is vergeleken; precies of men bij het begin van de aanslagen van Madrid -toen men de ETA nog maar al te graag beschuldogde- niet vaak genoeg kon herhalen hoe gevaarlijk nationalisme is; ...
HOE ZOU DAT NU KOMEN ? Misschien dat alle journalisten één groot complot voeren en lotteke trek hebben gedaan om een partij te kiezen om te isoleren en te citeren ; dju 't was toch wel het blok zkers !
Brute pech !! Ocharme toch jongen ..... of zou er toch iets van aan zijn?
Zooooo onrechtvaardig .... arm arm blokkerken toch

HEHEHEHE
En van in't belachelijke trekken ; voor nen Blokker in 't belachelijke te trekken HOEFT GE ECHT NIKS TE DOEN ZELLE . Gelle doet dat heel goed vanzelve !! HAHAHAHHAHA
btw : humor is dé uiting van intelligentie, vandaar dat uw posts doordrongen zijn van de steriliteit
HAHAHAHA dom ,racist (neenee excuseer! dat noemt ge "realist" nu )en nen droge.....Ja Jongen, as ik u was zou ik ook blok stemmen zenne ! HEHEHE WHOEHAHA !! as ge niet bestond moesten ze u uitvinden HAHA

Gepost door: Karel | 26-03-04

DJU DJU Nu heb ik de persoon toch wel weer aangevallen zkers !
My deepest apollogies HEHEHEHE

Nee, ik mag niet met u lachen , ge hebt daar gelijk in. Maar ge ZIJT OOK ZONE VERDOMDE KLOOT he !
Shit: daar gaan ik weeral !
NEenee, serieus da mag nie he !
Alee, 'k goan noar 't stad . Salu mestkever !! AAAh doeme toch 'k geraak er niet vanaf he; maarre ne mestkevr is een nuttig beestje zenne, ge moogt altijd mijn beer komen wegrollen zenne !!

Gepost door: Karel | 26-03-04

weer knap Ja echt gij zijt wél ne heel grappige kerel!! Ik lag plat met uwe 'humor' over de 'Blokkers'.
Sorry zalle, voor mij moet niet alles in het belachelijke worden getrokken, toch zeker niet iets serieus als politiek, want dan is dat eerder een teken van zwakte in mijn ogen en dan zitte gij volgens mij op een vekeerde site. Dit is ook maar mijn gedacht, dus soit.

En om toch wel iets duidelijk te stellen:
Ja, een groot deel van de journalisten (Jurgen bv niet!) voeren of hebben een complot gevoerd tegen de het Vlaams Blok, door ze jarenlang nauwelijks aan bod te laten komen(nu al ietsje verbeterd omdat men weet dat het averechts effect heeft) en indien ze dan toch eens mogen meedoen aan een debat, dan proberen ze hen onderuit te halen met man en macht.
en Nee, dit is niet gebeurd door lotjetrek(was echt een giller), maar men isoleert (Cordon Sanitaire) het Vlaams Blok omdat zij een bedreiging zijn voor de huidige macht, en zo komen we dus weer bij het geld. De politici in de regering, net als cd&v vroeger en na 13 juni opnieuw, zijn enkel geinteresseerd in macht en geld.

Trouwens het proces voor de duidelijkheid heeft niets met racisme te maken: wat niet lukt met de verkiezingen moet namelijk voor de rechtbank gebeuren!!

Gepost door: een VLAMING | 26-03-04

ETA effe ertussen komen

Vlaams Blok = politieke partij
ETA= terreurorganisatie
??? (ken de naam niet meer) = politieke vleugel van ETA.

Met andere woorden, de spaanse regering heeft gelijk als ze beweren dat nationalisme zoals de ETA het uitvoerd gevaarlijk is. Maar naar de politieke vleugel van de ETA zouden ze niet mogen verwijzen. (hebben er ook niks mee te maken) , het zou net hetzelfde zijn als bv een deel vlaams blokkers (of andere vlaamingen) onder een andere naam VTO (Vlaams terreur organisatie) bomaanslagen zouden gaan plegen. Dat zou ook gevaarlijk nationalisme zijn.

Gepost door: xera | 26-03-04

wanneer? Wanneer gaat men zich eindelijk eens realiseren dat er slechts een(1) voor de slecht ziende,partij is die ons verder kan sturen naar een gebied dat voor ons zo dicht aan het hart ligt.
Stop die waanzin van cd|v en nva het is gewoon shit.
Vld nog grotere shit en last but not least sp-a het einde van ons.
dus ge zijt gewaarschuwd!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gepost door: jokke | 27-03-04

mijnen hof wel ik heb 1 probleem minder : nu kan ik eindelijk op zondagvoormiddag in de tuin werken - mijn bloemekes zullen blij zijn

Gepost door: Peter | 27-03-04

de Antwerpse visa-gate. he??? Chantal Pauwels zij alleen moet zich verantwoorden ,en de rest....??dossiers te ingewikkeld voor te onderzoeken??...nu de politiek al ongeloofwaardig is geworden,gaat de gerechterlijke macht in dezelfde richting....en denken dat de gewone burger het maar moet aannemen..... voor 100..en..€
stemmen in juni wordt met de dag moeilijker ....Vlaams Blok = politieke partij ....ik moet het gaan geloven

Gepost door: etiene | 28-03-04

Laatste nieuwe opiniepeiling Er is, naar verluidt, vandaag weer een enquête bekend gemaakt over de politieke verhoudingen. Wat was de uitslag weer?

Gepost door: Le Flamand | 28-03-04

+ CD&V - N-VA 26,7% (+0,9%)

SP.A - Spirit 23,1% (-0,4%) (ongelooflijk maar -0.4%)

Vlaams Blok 21,7% (+3,8%) !!!

VLD - Vivant 21,4% (-3,9%)

Groen! 4,0% (+0,2%)

Gepost door: een VLAMING | 28-03-04

jef W're waiting for you, Jurgen ! Je hebt een leegte achtergelaten. Wanneer zien en/of horen we je terug ? Tot zo lang zal de wrange smaak van wat gebeurd is ons bijblijven: de weeë smaak van een 'overheid-die-weet-wat-goed-is-voor-de-mensen' en fluks en zonder gène uitschakelt wat zij 'schadelijk acht voor ons aller geluk'. Dit alles om de democratie (weet je wel) te ... redden. Waar hebben we dit toch verdiend ?

W're waiting !

Gepost door: jef groet 's morgens de dingen | 29-03-04

wat zakgeld ? Jurgen ge kunt u geen ongelijk geven.....of anders blijft ge maar bij zwartofwit.
Nie voor niets zou ge in de politiek gaan,zoals de nieuwe kandidaten...van tv,sport....en noem maar op...
-Dat onze Vlaamse ministers een maandwedde hebben van meer dan 10.000 EUR (ruim 400.000 BF)
-Dat zij een maandelijkse huisvestingsvergoeding genieten van 2.350 EUR (ongeveer 95.000 BF)
-Dat zij een huishoudkostenvergoeding per maand ontvangen van 876 EUR (ruim 35.000 BF)
-Dat zij een kleine 300 EUR per maand bij krijgen als "persoonlijke forfaitaire onkostenvergoeding" (zowat 12.000 BF)
-Totaal is dat 13.526 EUR of (545.637 BF) elke maand van het jaar.

En nog kunnen ze het niet laten om met de centjes van de belastingbetaler grote sier te maken, lees maar:
Als supplementje bij hun wel zeer riante broodwinning wordt hen dan nog eens een Visa kaart toevertrouwd,
en zij gebruiken die zonder verpinken, om de horecasector op de been te houden, waarschijnlijk als compensatie voor de 21% die men al zolang beloofd er 6% van te maken.
En de afrekeningen na het festijn zijn niet van de poes, er zijn enkele gezonde eters bij, enkele van deze excellenties hebben er in het jaar 2002 degelijk werk van gemaakt want wat zij verorberden grenst aan het ongelooflijke.
Volgens informatie van E-magazine nr 160 ging het er aldus aan toe:

Steve STEVAERT gaf met de hem toevertrouwde Visa kaart op zijn naam in dure restaurants de som uit van 22.210 EUR ( 896.000 BF) en dat ter gelegenheid van 97 etentjes of ongeveer 2 per week en dat tegen een gemiddelde prijs van 229 EUR per eetmaal (ongeveer 9240 BF)

Vijf restaurants met Michelin-sterren bezocht door heren van het kabinet van Patrick DEWAEL waar drie VISA kaarten in omloop zijn kregen ruim de aandacht van onze jongens wat resulteerde in 168 bezoeken waarvan 60 op rekening van de kaart van Patrick DEWAEL persoonlijk.

Bijzonder doortastend zijn de omzwervingen in het buitenland, met een uitgave van 3390 EUR (137.000 BF) op 16 maart 2002 in eethuisje STUCKI in BASEL, diezelfde dag wordt, met een andere Visa kaart en door andere flinke jongens nog maar eens een bijkomende hulde gebracht aan restaurant TEUFELHOF eveneens in BASEL voor de niet mis te verstane nota van 2052 EUR (83.000 BF) dus zowat samen op een dag 5.442 EUR of een kleine 220.000 BF .
en dat allemaal met de centen van de belastingbetaler,overweeg het een en het ander tegen de volgende keer dat men uw steun vraagt......

Gepost door: berto | 29-03-04

peiling Beste Blokkers, begrijp nu toch eens dat jullie in peilingen en verkiezingsuitslagen nog met 10 procent mogen stijgen: nobody cares, hoor. Deelname aan de macht is, gelukkig trouwens, uitgesloten voor jullie. Niemand wil immers meewerken aan jullie extreem-rechts beleid, op een paar onnozele en nietszeggende politici van de andere, democratische partijen na. Conclusie: een stem voor het blok is een verloren stem

Gepost door: red ken | 29-03-04

nobody cares En hoe zit het met Oostenrijk, Italië, Zwitserland, Denemarken. Ik meen wel dat er daar VB look-a-like 's aan de macht participeren.

Gepost door: bats | 29-03-04

die procentjes toch Iedere keer dat het blok stijgt, voelen enkelen zich geroepen om dat luid en wijd te verkondigen. Ze komen der precies in extase van !
Alsof ze net hun *** in een schuun madam mogen steken .... Die gasten moeten zich echt slecht in hun vel voelen om van verkiezingspeilingen en uitslagen van welke partij dan ook zo'n reactie te krijgen..
Anderen (welke partijen en hun sympathisanten dan ook) trekken blijkbaar zo'n zieligaards niet aan ....

Gepost door: kweepeer | 29-03-04

+ Och ja, dat er weer overdreven reacties zijn zoals: "Alsof ze net hun *** in een schuun madam mogen steken", zijn we gewoon hé. Maar dat wij inderdaad blij zijn dat we een verkiezingsoverwinning gaan behalen is heel normaal. En waarom? Wel omdat wij de enige kiezers zijn met overtuiging en met idealen.
Iedere verkiezingsoverwinning opnieuw zien we dit dichterbij komen, bv een onafhankelijk Vlaanderen, meer veiligheid voor mensen in vele steden, en een beleid met enige moraalbesef.
Iemand die voor de Vld stemt bijvoorbeeld moet mij maar eens uitleggen waarom? Inderdaad onmogelijk want ze hebben geen rechtlijnig programma waarin ze duidelijk maken waarvoor ze staan. Straffer, wat zij zeggen vóór de verkiezingen staat meestal haaks op wat ze erná uitvoeren.
En nog iets aan red ken. Denkt ge nu echt dat het Cordon Sanitaire houdbaar is. Het kraakt nu al in al zijn voegen. Het aantal politici dat zich afzet tegen het Cordon zal zeker niet dalen zalle.

Gepost door: een VLAMING | 29-03-04

Blok aan de macht Citaat van den bats "En hoe zit het met Oostenrijk, Italië, Zwitserland, Denemarken. Ik meen wel dat er daar VB look-a-like 's aan de macht participeren. ".

Tuurlijk jongen. In Oostenrijk haalde extreem rechts 30 % van de stemmen en kwam in de regering. Nu hebben ze nog 10 % (omdat duidelijk werd dat het veel geblaat is maar weinig wol).

Of is er zogezegd weer een of ander complot gaande ?

Gepost door: Frank | 03-04-04

De commentaren zijn gesloten.