31-03-04

Dé pers

Deze ochtend in heerlijk zonnetje (mét espresso) alle kranten doorgenomen, nadien het internet afgeschuimd. Ieder zijn/haar mening hé. Gezien ik niet veel zin heb om één en ander neer te tokkelen (i.p.v pennen) plaats ik hier het online artikel van De Standaard van vandaag. (De andere kranten hebben niet echt online artikels) Het is lente en het kriebelt om er tegenaan te gaan.
 
Uit de Standaard van 31 maart :
 

,,Ik zet de stap naar de lijst van het Vlaams Blok omdat het de enige partij was die me beloofde dat ik als puur onafhankelijke op de lijst mocht. Ik heb nog gepraat met de VLD en zelfs, een poos geleden, met CD&V. Dat was nog heel verkennend, toen. Maar zij wilden dat ik meteen het jasje van hun partij zou aantrekken. Het Blok wil dat niet. Ik mag onafhankelijk blijven, dat heb ik zwart op wit'', zegt Jürgen Verstrepen, eerste opvolger op de lijst van het Vlaams Blok bij de verkiezingen op 13 juni.

 

- U staat als onafhankelijke op de Blok-lijst, zegt u. Dat is Wetstraat-logica. U staat op hun lijst. Elke stem die u werft, is een stem voor het Blok.

Je kunt geen omelet maken, zonder eieren te breken. En het Blok geeft me de kans om mijn politiek omelet te kunnen bakken. Was ik op een andere lijst gaan staan, ik had me een hoop ellende bespaard. Maar ik meen wat ik zeg, ik ben onafhankelijk. Ik onderschrijf het partijprogramma van het Vlaams Blok niet.

- Wat onderschrijft u niet?

Ik sta niet op hun lijst om hun programma te analyseren en te verkopen. Ik zal ten gepaste tijde wel zeggen wat me zint en wat niet. Ik ga in het Vlaams parlement vechten voor de vrije meningsuiting. Daar is het me om te doen.

 

- In uw radioprogramma's liet u de onderbuik van Vlaanderen ongefilterd aan het woord. U was de onderbuikspeker van het Vlaams Blok. Een halve Blokker eigenlijk.

En nu ben ik een hele? Die kritiek had ik wel verwacht. Neen, ik ben geen Blokker. Maar ik vind het belangrijk dat in de media alle meningen aan bod komen. Ook de politiek niet-correcte. Net zo vind ik dat de media meer aandacht moeten besteden aan het Vlaams Blok. Straks is het de derde partij in Vlaanderen. Daar mogen de media, en zeker de openbare omroep, aandacht voor hebben.

- Geen mediacordon, zegt U. Wel een politiek?

Dat cordon sanitaire is zo achterhaald. Wie dat heeft uitgevonden, was een slecht strateeg.

- Kunt u uitleggen wat u in de politiek gaat zoeken?

Ik zat niet zonder werk of zo. Ik had mogelijkheden en aanbiedingen genoeg in de media. Politiek is niet mijn reddingsboei. Maar ik wil mijn nek uitsteken om iets te veranderen aan de verwevenheid tussen politiek en media. Media wordt steeds belangrijker in de beeldvorming en de politiek weegt er steeds meer op.

- U doelt op het stopzetten van uw programma Zwart of Wit?

Ik heb een voorzet gegeven, meer wil ik daar niet over kwijt. Ik ga hier niet de grote held uithangen.

 

Bart Dobbelaere – www.standaard.be

11:54 Gepost door J | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

uw keuze u heeft meer dan 15 jaar lang de zaak van de gewone burger ter harte genomen,nu is het onze beurt iets terug te doen...EEN STEM IN JUNI

Gepost door: Vincent | 31-03-04

keuze? ik snap iets niet goed: u zegt sta op VB lijst omdat het VB geen eisen stelde, betekent dit dat je dat ook had gedaan als er bv. een vacature was bij de SP.A en men liet u daar u zin doen?

Ik hoop van harte van niet, want het VB was idd de beste keuze, gewoon al qua inhoud.

Gepost door: flemish_lion_86 | 31-03-04

Eddy Liegen en bedriegen, censureren en verzwijgen of verdraaien van feiten alsof wij allemaal kleine kinderen zijn. Mensen voor fascisten uitmaken die het helemaal niet zijn... ik kan wel zeggen dat ik de "politiek correcte" zever van links en paars kotsbeu ben!
Met al hun oneerlijk gedoe hebben ze je gedreven naar het VB. Ik begrijp dat heel goed, en vooral als je als onafhankelijke kan optreden om eindelijk eens die censuur en die valse "correctheid" aan te pakken! Proficiat! Ik weet dat je boven de partijen staat. Je krijgt mijn stem en die van mijn vrouw voor welke partij je ook opkomt (behalve voor de SP.a en groen! natuurlijk, want dat zijn de doodgravers van onze maatschappij en de nestbevuilers van Vlaanderen).
Ik wil je ook praktisch helpen. Zeg mij hoe.
Eddy.

Gepost door: proficiat! | 31-03-04

KRITIEK Vroeg me af of er ook zoveel kritiek zou geweest zijn mocht je opgetrokken zijn met onze Cuba-vrienden van de SPa. het staat namelijk chique om met deze "democratische" figuren op te trekken. Hoewel democratisch, eerder communistisch-statlinistisch. Als je ziet hoe de media gepolitiseerd zijn!!! Men is gewoon bang vanjou Jurgen en gelik hebben ze. Jij gaat keet schoppen, dat weet ik en reken er ook op! Veel succes.

Gepost door: Koen Godderis | 31-03-04

inhoud Heb ik daar echt 'inhoud' en 'vlaams blok' in één zin zien staan? Zonder negatie erbij????

Welwel... Bezoekers met gevoel voor humor, da's altijd goed zeker?

Face it Verstrepen, je bent net zo goed een platte opportunist als de rest.

Gepost door: Bart Vandamme | 31-03-04

Een beetje goedkoop? Ik wil u best geloven dat u niet het VB-programma onderschrijft..maar wat ga je dan doen met de stemmingen?. Net zoals J.M Dedecker, u niet onbekend eventjes 'een groot bakkes' opzetten en dan, op aangeven van FDW op het voor hen juiste knopke duwen?. Hoe sta je tegenover euthanasie, echtscheidingen, gezinspolitiek, homosexualiteit, vreemdelingen,Godsdienst....allemaal 'onafhankelijk?' . Sorry Jurgen maar sta me toe ernstig te twijfelen...of zou het iets met bepaalde statuten te maken hebben?, als je verstaat wat ik bedoel?.

Gepost door: Albert Gysels | 31-03-04

Tess Whatever de keuze van partij - ik vind het een daad met ballen.
Keuzes zijn de plotpoints in een mens zijn levensscenario.
Het zijn diegene die de moeilijke momenten niet ontwijken of negeren en keihard in confrontatie gaan met de realiteit en met wat zich voordoet, die echt leven. En dat zijn de interessantere personages des levens.
Met het vingertje staan zwaaien aan de zijlijn is altijd makkelijk, maar dat noem ik dan figuratie & extra's. Die moeten er ook zijn, tuurlijk wel maar jammer genoeg zitten er op dit moment een beetje teveel van in posities waar verantwoordelijkheid & karakter voor vereist is.
Het beeld wordt wat druk, de essentie vervaagt.

Blok of geen blok - mijn stemgedrag zal het niet bepalen want ik heb nog steeds wantrouwen tegenover hen maar soit dat ben ik.
In elk geval, freedom of speech is belangrijk. Pim wist dat ook...
En aan diegene die denken dat je zo'n keuze maakt om het geld - wake up and sniff reality zou'k zo zeggen. Het VB draagt nog steeds een stempel van slecht en not done in onze politiek correcte samenleving. Veel carrièredeuren blijven daardoor keihard gesloten vrees ik - en dat geldt in principe voor elke persoon die kleur bekent in de media. Behalve dan voor de rode maar die stellen zich overal buiten en boven maar dat is een andere discussie :)

In elk geval Jurgen veel geluk,
respect.


Tess

Gepost door: Mijn gedacht! Zei Boma en den trein vertrok | 31-03-04

Verhelderend ! Verhelderend !
En hoe vrij we (zeker christenen als ik), in dit land nog zijn, merk ik elke dag !
Wie de linkse dictatuur (jammer genoeg met medewerking van de VLD top) niet ziet of merkt, wil ze niet zien of merken of is hersendood.
Denk toch na, beste mensen en 'vecht 'voor : gelijkwaardigheid voor elk mens (ongeacht ras, geloof, afkomst, standing, cultuur enz.), voor verdraagzaamheid, voor de echte vrije meningsuiting, voor het recht op privacy, voor rechtvaardigheid, voor vrede : kortom : voor echte DEMOCRATIE.
En laat jullie door de voor 80 à 90 procent linkse media (met de krant De Morgen en de VRT op kop) niet wijsmaken dat we hier in een democratie leven ! Ja, een schijndemocratie !

Gepost door: freddy de keyzer | 31-03-04

Dit moet je mij eens uitleggen! Ik begrijp er niets meer van!!!!!!! De stemmen die u haalt zullen toch voor het VL.BL. zijn naar mijn mening? Je kunt daar uw zin doen beloven ze u, Jurgen ben jij echt zo naïef,,,,,,, En volgens jij zelf zegt " ik ben geen blokker " hoe moeten we daar over denken? Heb ik mij zo erg in u vergist?

Gepost door: Suzy | 31-03-04

lighthouse@skynet.be Een paar keer naar Zwart-Wit gezapt. De vrije meningsuiting kan Verstrepen geen barst schelen. Het programma was toen al propaganda voor het Blok en Jurgen was zo naief om "vrije meningsuiting" te verwarren met Aantwaarps gelal van mensen die vermoedelijk de hele dag niets anders te doen hadden dan te zagen en te klagen. Ik heb verscheidene malen via telefoon of e-mail een meer genuanceerde mening willen uiten,maar ik kwam gewoon niet aan bod.De enige die beter is geworden van Uw "programma is Dewinter. Zijn pakkende afscheidsspeech op het einde zei genoeg! Ik denk dat ge goed zit bij dat stel opportunisten.

Gepost door: Zwart,geen wit | 01-04-04

Jürgen Verstrepen, verliezer van de week Hier Jürgen, zet maar een nieuwe post met dit artikel uit de standaard.

VERLIEZER VAN DE WEEK. Jürgen Verstrepen

Hij had zijn voor- en tegenstanders, maar je kon van Jürgen Verstrepen tenminste nog denken dat hij echt was. Hij profileerde zich als de Don Quichot van de journalistiek, de man die ten strijde trok tegen het politiek correcte denken.

Hij liet in zijn radioprogramma's de onderbuik van Vlaanderen aan het woord. Zonder filters. Wie vond dat alle makakken terug naar huis moeten, dat de politiekers alleen aan zichzelf denken en dat hardrijden de max is, die mocht Jürgen bellen. En Jürgen Verstrepen liet hen uitpraten. Maar gaf hun ook lik op stuk.

Verstrepen was een man met een missie. Hij was de laatste journalist die de echte vrije meningsuiting propageerde. Niet alleen de mening die politici graag horen. Werden zijn programma's na enige tijd afgevoerd, dan was het de schuld van dezelfde politici.

Tot zo ver kunnen we, met wat buigzaamheid in het hoofd, Verstrepen nog volgen. Tot deze week. Deze week maakte de radioman bekend dat hij kandidaat is voor het Vlaams Blok. Fout. Niet voor het Vlaams Blok, sorry. Hij zou alleen op de lijst gaan staan. Verstrepen zelf blijft onafhankelijk.

Wat meer is. Verstrepen vindt lang niet alles wat het Blok zegt, oké. Zegt hij zelf. Hij staat op de lijst, werft stemmen voor het Blok, maar zelf is hij lang geen Blokker. Wat hij van het programma van de partij vindt? Verstrepen zwijgt. Wat hij er niet goed aan vindt? Verstrepen zegt het later weleens. Wat hij er wél aan goed vindt? Verstrepen zegt het nu nog niet. Alsof de kiezer geïnteresseerd zou zijn in de mening van Verstrepen. Alsof de kiezer zou stemmen voor iemands mening.

Eén ding werd deze week alvast duidelijk. Verstrepen vocht dan misschien voor de mening van anderen, zijn eigen mening is al enkele dagen zoek.

Gepost door: Frank | 03-04-04

De commentaren zijn gesloten.