31-03-04

Meningen?

Beste medeburgers (lol),
ik weet dat heel wat mensen moeite hebben met 'onafhankelijk in de schoot van een partij die volgens heel wat mensen militaristisch is'...het zijn gewoon de feiten. Het VB heeft geen probleem gemaakt van mijn houding tijdens het eerste gesprek (en nadien), et voila, jullie kennen het resultaat. Ik heb ook meningen over maatschappelijke discussies en hete items en ik beslis ZELF (helemaal ZELF jaja) om mijn volle nakende politieke aandacht - nu- toe te leggen op media, politisering van media, vrije meningsuiting en stem van de burgers in media (radio, televisie, internet en geschreven pers). Trouwens...ik heb de laatste 6 jaar ZwartWit gepresenteerd en elke week een monoloog gehouden van minstens 10 minuten over actualiteit en politiek?! Je zou toch moeten weten wie ik ben? 

14:30 Gepost door J | Permalink | Commentaren (21) |  Facebook |

Dé pers

Deze ochtend in heerlijk zonnetje (mét espresso) alle kranten doorgenomen, nadien het internet afgeschuimd. Ieder zijn/haar mening hé. Gezien ik niet veel zin heb om één en ander neer te tokkelen (i.p.v pennen) plaats ik hier het online artikel van De Standaard van vandaag. (De andere kranten hebben niet echt online artikels) Het is lente en het kriebelt om er tegenaan te gaan.
 
Uit de Standaard van 31 maart :
 

,,Ik zet de stap naar de lijst van het Vlaams Blok omdat het de enige partij was die me beloofde dat ik als puur onafhankelijke op de lijst mocht. Ik heb nog gepraat met de VLD en zelfs, een poos geleden, met CD&V. Dat was nog heel verkennend, toen. Maar zij wilden dat ik meteen het jasje van hun partij zou aantrekken. Het Blok wil dat niet. Ik mag onafhankelijk blijven, dat heb ik zwart op wit'', zegt Jürgen Verstrepen, eerste opvolger op de lijst van het Vlaams Blok bij de verkiezingen op 13 juni.

 

- U staat als onafhankelijke op de Blok-lijst, zegt u. Dat is Wetstraat-logica. U staat op hun lijst. Elke stem die u werft, is een stem voor het Blok.

Je kunt geen omelet maken, zonder eieren te breken. En het Blok geeft me de kans om mijn politiek omelet te kunnen bakken. Was ik op een andere lijst gaan staan, ik had me een hoop ellende bespaard. Maar ik meen wat ik zeg, ik ben onafhankelijk. Ik onderschrijf het partijprogramma van het Vlaams Blok niet.

- Wat onderschrijft u niet?

Ik sta niet op hun lijst om hun programma te analyseren en te verkopen. Ik zal ten gepaste tijde wel zeggen wat me zint en wat niet. Ik ga in het Vlaams parlement vechten voor de vrije meningsuiting. Daar is het me om te doen.

 

- In uw radioprogramma's liet u de onderbuik van Vlaanderen ongefilterd aan het woord. U was de onderbuikspeker van het Vlaams Blok. Een halve Blokker eigenlijk.

En nu ben ik een hele? Die kritiek had ik wel verwacht. Neen, ik ben geen Blokker. Maar ik vind het belangrijk dat in de media alle meningen aan bod komen. Ook de politiek niet-correcte. Net zo vind ik dat de media meer aandacht moeten besteden aan het Vlaams Blok. Straks is het de derde partij in Vlaanderen. Daar mogen de media, en zeker de openbare omroep, aandacht voor hebben.

- Geen mediacordon, zegt U. Wel een politiek?

Dat cordon sanitaire is zo achterhaald. Wie dat heeft uitgevonden, was een slecht strateeg.

- Kunt u uitleggen wat u in de politiek gaat zoeken?

Ik zat niet zonder werk of zo. Ik had mogelijkheden en aanbiedingen genoeg in de media. Politiek is niet mijn reddingsboei. Maar ik wil mijn nek uitsteken om iets te veranderen aan de verwevenheid tussen politiek en media. Media wordt steeds belangrijker in de beeldvorming en de politiek weegt er steeds meer op.

- U doelt op het stopzetten van uw programma Zwart of Wit?

Ik heb een voorzet gegeven, meer wil ik daar niet over kwijt. Ik ga hier niet de grote held uithangen.

 

Bart Dobbelaere – www.standaard.be

11:54 Gepost door J | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

30-03-04

Uitleg verschuldigd?

Voila. De kogel is door de kerk. De afgelopen weken heb ik de speculaties, opzettelijke perslekken en stemmingmakerij met argusogen gevolgd. Het was twijfelen tussen media of politiek. Ik heb heel wat adviseurs geraadpleegd en diepgravende gesprekken achter de rug. Ik heb de beslissing genomen en wist/weet waaraan ik blootgesteld ga worden. Waarom op de lijst van het VB in Antwerpen én ook Europees? Omdat -verwarring alom- het VB mij als onafhankelijke laat fungeren en streven naar mijn doelen toelaat. De andere partijen wilden mij meteen een 'gekleurd jasje' aantrekken, partijstandpunten, partijcommunicatie opvolgen..de communicatieadviseur al aan de lijn met het id-tje om mijn verontschuldigingen aan te bieden bij de SP.a. omdat ik hen onrechtstreeks beschuldigde en dit toch niet zo positief is. Het Blok heeft géén eisen gesteld en mij aanvaard zoals ik ben en natuurlijk omdat die vrije meningsuiting en depolitisering van media natuurlijk ook hun strijd is. En dat alles heb ik... zwartopwit. Ik vraag een niet voor de hand liggende denkoefening omdat vooroordelen en perceptie hier meteen de bovenhand nemen. Ik heb gekozen om mijn strijd voor de vrije meningsuiting verder te zetten vanuit de politiek en commissie media. Onze democratie moet alle meningen aankunnen, journalisten moeten zonder politieke druk hun job kunnen uitoefenen. Cynisch hé..ik stap in de politiek om de politieke invloed in media aan te kaarten en zo nodig te verminderen.. Als rasecht democraat steek ik nu mijn nek uit en neem ik de moeilijkste weg. Ik blijf mijn principes trouw en wil een signaal geven voor toekomstige mediamensen.
 

16:37 Gepost door J | Permalink | Commentaren (84) |  Facebook |

Eerst even het officiele Belga persbericht

ANTWERPEN 30/03 (BELGA) = Ex-presentator Jurgen Verstrepen wordt voorlopig geen lid van het Vlaams Blok. Hij zal als onafhankelijke op de Antwerpse lijst staan voor de Vlaamse verkiezingen. Eens verkozen zal hij deel uitmaken van de fractie en zetelen in de commissie Media van het Vlaams parlement. Voor het Vlaams Blok is Verstrepen een symboolkandidaat, die "een boodschap van vrije meningsuiting moet brengen". De partij wil van vrije meningsuiting één van de belangrijkste verkiezingsthema's maken. "Op dat vlak zijn Verstrepen en het Vlaams Blok wapenbroeders, want we zijn beiden de paria's van de politiek en van de media", zei Filip
Dewinter dinsdag op een persconferentie. Verstrepen presenteerde de laatste jaren verschillende, vaak gecontesteerde politieke programma's , onder andere Zwart/Wit op
Liberty TV. Dat programma werd onlangs afgevoerd, volgens Verstrepen onder politieke druk. Met in de politiek te stappen, wil hij naar eigen zeggen een "signaal geven dat vrije meningsuiting één van de grondbeginselen is van de democratie". Jurgen Verstrepen wordt voorlopig geen lid van het Vlaams Blok en wil niet zeggen welke punten van het partijprogramma hij al dan niet
deelt. Hij zegt gesprekken gehad te hebben met de VLD, maar die waren op niets uitgedraaid. "Het Vlaams Blok gaf mij het vertrouwen om mijzelf te zijn", zegt Verstrepen. De ex-presentator zal als onafhankelijke wel deel uitmaken van de Vlaams Blok-fractie in het Vlaams parlement. Volgens de partij zijn daar geen afspraken aan verbonden. "De enige lijn waaraan hij zich
moet houden, is het verdedigen van de vrije meningsuiting en het evenredig toegankelijk maken van de media voor alle politieke strekkingen", zegt partijvoorzitter Frank Vanhecke. Het Vlaams Blok wil Verstrepen inzetten voor "het herstel van de vrije meningsuiting". De partij wil dat er een einde komt aan de "processen wegens opiniedelicten" en de "politieke greep op de openbare media". Het Blok wil ook dat het "recht op vrije media" opgenomen wordt in een toekomstige Vlaamse grondwet./.KVH (FEM)
./.
301320 MAR 04

15:48 Gepost door J | Permalink | Commentaren (20) |  Facebook |

29-03-04

VRT-VTM-Vlaams Blok

Ik zeg niets, ik communiceer niets tot morgen, dinsdag 30 maart 2004.... duidelijk?


23:49 Gepost door J | Permalink | Commentaren (96) |  Facebook |

Liberal Takeover?Radio Network Plans to Succeed in Pushing L

Liberal Takeover?

Radio Network Plans to Succeed in Pushing Liberal Agenda


March  — They are the stars of the most listened to talk radio shows in the country: Rush Limbaugh, Sean Hannity, and Michael Savage. Not a liberal in the bunch.Air America Radio — a self-described "progressive" radio network — hopes to change that. Four stations in New York, Chicago, Los Angeles, and San Francisco will launch programming for a liberal radio network that hopes to conquer the airwaves and replicate some of the feisty spirit that has worked so successfully for conservatives in the last decade. For years conservative talk radio has dominated the political airwaves. It got to the point that right after the Republican Party took control of the House and Senate in 1994, Limbaugh was named an honorary member of the freshman class. But some conservative talk radio hosts wonder if liberals can succeed on radio at all. "We like our audience," says conservative talk show host Blanquita Cullum, president of the National Association of Radio Talk Show Hosts. "We know who they are. We don't think they're stupid. We try to relate to them and communicate with them ." Liberals conversely think the "masses are pretty stupid," Cullum says and she thinks that liberals are calculating that "by doing something like this they'll be able to move them and work them and kind of maneuver their point of view and get them to the voting booth. They have not been very successful at understanding who the average American citizen is.

 

bron: abcnews

http://abcnews.go.com/sections/GMA/Politics/Liberal_Radio...


14:49 Gepost door J | Permalink | Commentaren (48) |  Facebook |

Jihaaa

Zaaalig weekendje Knokke achter de rug en geen politici zien flaneren op den dijk, zouden de peilingen er voor iets tussen zitten? Geen kuiermoment :-)
De aanbiedingen die ik tot nu toe heb gekregen zijn radio-en/of tv aanbiedingen die niet over politiek mogen gaan. Tja. Moet ik smiling presentator met autocue gaan uithangen na 15 jaar harde en voor sommigen storende politieke&actuele talk? Misschien eindig ik dan als een Luc Appermont (geen slecht woord over zijn kwaliteiten hoor) maar...als je al van je 21 jaar in televisieland werkt (begonnen bij toenmalige BRTN) dan ken je dat wereldje ook wel door en door en geloof me..het wordt er niet beter op. Je komt ook altijd dezelfde mensen tegen en dus ook dezelfde tegenstanders. Helaas hebben die sub-media-managers nog geen pensioenleeftijd.
Ik ken ook heel wat goeie (zeer kritische) journalisten op leeftijd die nu uitdovend achter de schermen mogen werken..of beter..financieel mogen overleven. Geef toe, niet echt mijn ambitie op 37jarige leeftijd. Ik heb nog teveel energie en om mij erbij neer te leggen. 'Lets kick some asses!!'. Nu even strategisch uitkijken hoe en waar ik dat ga doen.

12:04 Gepost door J | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

26-03-04

Holy Cow

Tijd van het jaar. Zou graag effe vleugels uitslaan en naar buitenland trekken. Mmm..Griekenland? USA? Of mijn 'trouwgetuige' maat gaan bezoeken (heb uitnodiging gekregen). Hij heeft Israel verlaten en woont nu in...Costa Rica. (De verleiding is groot!)
Ik moet misschien ook wat elementen op mijn weblog aanpassen hé..dat on air teken klopt niet meer. Spijtig. De afgelopen weken waren er ZwartofWit onderwerpen genoeg: brievenactie van de VLD, gehandicaptenverzet, Israel vs Palestina, de ministerbeloftentop... én..alleen Chantal Pauwel moet zich verantwoorden over de Antwerpse visa-gate. Ik dacht dat we het hier hadden over 'normvervaging' van meerdere politici? Schoen signaal naar Antwerpenaars. Het gaat toch om het principe? Als je voor een bedrijf werkt dan ga je als werknemer toch ook niet shoppen met de companycard. Da's de essentie van het verhaal. Het feit dat dat nu wordt goedgepraat of zonder sanctie passeert is alweer een slag in het gezicht de burger. Hoeveel signalen nog?

14:16 Gepost door J | Permalink | Commentaren (27) |  Facebook |

Lekker rustige stress

Stormen waaien en gaan voorbij. Afgelopen dagen mij in volle overgave gestort op de inhoud van Recht Van Antwoord. Heb ook de reacties ontvangen van mensen die een RVA eisen voor ZwartofWit. Alvast bedankt...maar...dit kan ik niet maken. Deontologisch mag ik dat niet doen: betrokken en beslissende partij, weet je wel. Thx voor jullie steun, dat wel. Ok, ik krijg her en der wat journalistieke aanbiedingen maar ik heb effe tijd nodig om te bepalen welke weg ik neem.Weersvoorspelling ziet er goed uit. Denk dat ik vannacht naar de kust vertrek...weer opletten met al die flitspalen op de melkweg!
 

14:03 Gepost door J | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

25-03-04

Geloven

Even terug eens iets anders in plaats van altijd over mezelf praten hé. Heb fragmenten uit de film gezien waarop ik al een tijdje zit te wachten. Bangelijk. Binnenkort kan je de film bekijken in de bioscopen. 'The passion of Christ'. Is al veel heibel over maar ik steun deze prent volledig. Geloof is toch iets eigenaardigs. Ik ben daar nogal rationeel in maar kan niet ontkennen dat het me waanzinnig boeit. Heb ook al 2 keer Jeruzalem bezocht en dat liet  toch sporen achter bij mij. Allez..jurgens tip dus, surf eens naar http://www.thepassionofthechrist.nl
 

12:11 Gepost door J | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

23-03-04

Boos?

Alles op een rijtje zetten, fijn, maar dat mag ook niet te lang duren. Uit al die reacties zie je wel dat ik voor -en tegenstanders heb, echt ZwartWit.(LOL) Tussen het naar de politiek luisteren, luister ik ook naar een aantal media. Start opnieuw! Zoek andere zenders! Financier het zelf!...
(zucht) Zo makkelijk is dit niet. Heb dat al eens gedaan hé (2 jaar geleden!). Heeft genoeg geld gekost maar niet voor mijn toenmalige partners van radio&tv.(20m² affiches zijn niet goedkoop hoor). Ik geef niet alle details (nog niet) maar eigenlijk is ons land niet klaar om om te kunnen met een ruime vrije meningsuiting. Het politiek correcte denken verhindert zelfs het uitspreken van problemen met discussie als gevolg en oplossingsdenken als remedie. Een verpletterende verantwoordelijkheid. De absolute vrije meningsuiting is toch een basisrecht? In de VS bestaat openheid en is die freedom of speech wél echt gebetonneerd in de grondwet. Talkpresentatoren op radio&tv kunnen openlijk politieke kleur kiezen, politiek opkomen en zelfs nadien 'gekleurd' radio en televisie maken.(Howard Stern, Rush Limbaugh, Jerry Springer....) Eerlijk toch? Je weet immers welke strekking talkhost je voor je neus hebt.. doorzichtig, clear and amusing. Bon, daar zijn we nog niet in dit land. De combinatie 'politiek&media' vanuit een open en bloot gegeven mag dus niet, wel voor hen die achter de schermen meelopen en genoeg ja knikken. Democratisch ongezond. Misschien moet ik me eens constructief met deze grensverlegging bezig houden..ik denk dat Vlaanderen klaar is voor een nieuwe les! En ik wil gerust nog eens mijn nek uitsteken.... In de VS kiest bvb. Foxnews voor een duidelijke profilering, rechts. Rush Limbaugh als conservatief op het EIB network. Anderen dan weer links..maar altijd duidelijk gekleurd met open vizier. Opiniërende talk heet dat daar. Luisteraars kunnen kiezen of ze wel of niet luisteren, de host neemt duidelijk een politieke stelling in. Het zijn de best scorende formats op vlak van info... nu nog een radionetwerk.
(Aanrader deze week in HUMO: lees artikel  filosoof tegen decadentie Paul Cliteur)
 
Note: begin nu weer niet te projecteren van ik zal dit of dat doen, of ik heb gekozen voor of ik ga naar zus of geen. De waarheid ligt nog steeds bij mij en niet bij het geroddel. Vandaag ben ik nog steeds een mediamens, zonder ZwartofWit maar wel werkzaam als chefredacteur van Recht Van Antwoord. Duidelijk?


15:32 Gepost door J | Permalink | Commentaren (31) |  Facebook |

21-03-04

Duiding

Stemmingmakerij, meer kan ik niet concluderen. Deze ochtend (aan zee) lees ik in 'de Zondag/Nieuwsblad' dat ik overstap naar de VLD. Moment van ergernis. Ik heb nog niets beslist, nogmaals....ik luister. Alle berichtgeving op het vlak van 'jurgen naar de politiek...' komt niet van mij en als journalisten mij iets vragen zeg ik zelfs 'Ik ontken!'. Misschien moet ik er 'met klem' bij vertellen. Van een figuurlijke in het oog van de storm ben ik naar een letterlijke in het oog van de storm gegaan. En het heeft mij goed gedaan. Ik lees natuurlijk ook alle speculaties, negatieve en positieve kritiek..logisch toch. Ik heb ook de balans even gemaakt van het mediaverhaal. Wat blijkbaar weinigen beseffen is dat ZwartofWit of ZwartWit mij geld heeft gekost..niet opgebracht. Omdat ik het nodig vond om zoiets aan te bieden. ZwartWit heeft mij meer moeilijkheden opgeleverd dan positieve dingen. Wat vorige week gebeurde was niet gepland en zag ik deze keer 'alweer' niet aankomen. Ja ik kan namen geven, tuurlijk willen veel journalisten dit horen..maar wat heb ik daarbij te winnen? Eigenlijk zit ik nu in een eerder 'filosofische' fase. Ik heb (met plezier) mijn nek uitgestoken voor de burger, ik ben met plezier tegen de stroom in gezwommen, ik geloof nog steeds dat dit (wat ik deed) op grote schaal moet gebeuren...omdat een democratie dit nodig heeft. Ik heb nu geen vat op titels, koppen en headlines die in kranten gepubliceerd worden, uit de context getrokken, opgefleurd of harder gemaakt... ik ben afgelopen week 'gefundenes fressen' geworden. Ik stel vast dat veel journalisten van mij graag willen horen wie of wat...terwijl ze het weten maar zélf niet durven schrijven. Ik weiger op dat vlak een 'held' te worden. Media moet meer dan ooit in eigen boezem kijken. Zonder mij. Neem mijn microfoon af, mijn camera..maar ik zal altijd, immer en eeuwig, mijn principes hanteren. Het feit dat sommige mensen daar nu aan twijfelen...doet pijn. Maar zo is het. Perceptie is alles. Nu zit ik even aan de andere kant..maar zoals ik in de laatste aflevering zei 'ik kom terug'... hou je maar vast. Ik kom inderdaad terug! Binnenkort..en vooral...onverwacht. Dat ben ik jullie verschuldigd!
 
Freedom of speech
by all means!
Nog steeds groot bakkes Verstrepen....

21:14 Gepost door J | Permalink | Commentaren (32) |  Facebook |

19-03-04

Politiek opbod?

Ik ben het niet eens met wat ik allemaal lees. Voor de duidelijkheid: ik doe niet mee aan politiek opbod, ik laat mij niet dwingen tot keuzes, mijn programma is ONVERWACHT van antenne gehaald, ik werk NU nog steeds in media als mediamens, het bericht in Het Nieuwsblad van gisteren is ONZIN (lijstvorming) . Ik ontken het berichtje in de GVA (vandaag) dat ik via Vivant praat met de VLD. Er is niets in 'kannen en kruiken'! Ik luister, men doet mij mondelinge aanbiedingen (diverse partijen) en ik vertrek straks naar de zee... even uitwaaien.


10:21 Gepost door J | Permalink | Commentaren (64) |  Facebook |

18-03-04

In beeld?

En ik dacht dat het wat rustiger ging worden. Op dit ogenblik zeg ik: " Ik bevestig NIETS en ik ontken NIETS". Tuurlijk zijn er diverse gesprekken! Zolang ik geen handtekening gezet heb onder een officieel document wil dat zeggen wat het wil zeggen. Veel beloven..daar bouw je niets op. Trouwens ik politieke ambities?...jongens...ik zeg dat al van mijn 16 jaar dat ik OOIT mijzelf wel zie in de politiek.  Weet je wat eigenlijk het ergste is? Zoveel heisa en persaandacht heeft het programma nooit gekregen terwijl het op antenne was. Op mediavlak zijn er genoeg mogelijkheden, het ene wat interessanter dan het andere. Ik heb toch ook het recht om eens naar de overkant te kijken? Zoals ik zondag zei: misschien kan ik vanuit die andere kant wel meer doen met de principes waarvoor ik sta dan aan die micro/camera kant....of denken jullie nu echt dat ik 15 jaar talkradio met hart en ziel kon doen met een masker? dream on.  Effe final thoughts: ik voel mij nu misbruikt door zowel pc als zowel rechts. Misschien horen jullie dit niet graag maar: 'Niemand mag mij claimen zonder toestemming'. Uiteindelijk ' it's my life' (BonJovi) of hebben jullie die song niet gehoord op het einde van mijn programma?  


11:35 Gepost door J | Permalink | Commentaren (51) |  Facebook |

16-03-04

Bedankt!

Voor al die telefonische reacties de afgelopen 2 jaar. Zondag hebben 5509 mensen gebeld tijdens 1 uur uitzending. (Mensen die niet binnenraken in de centrale kunnen we niet meten..dus...)
 
Voor de liefhebbers: LINKS (high-low) klikken om de laatste ZwartofWit te beluisteren.

12:42 Gepost door J | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Bedenkingen

Ik blijf bij mijn standpunten over het afvoeren van en ja ik heb daar 'bewijzen' van en ja ik kan 1 en ander in kaart brengen. Neen, ik ga niet de held uithangen en de hete kolen uit het vuur halen voor iedereen.Ik heb de voorzet gegeven, daar stopt voorlopig mijn verhaal.1 moment van glorie en gevolgen voor de volgende jaren. Laf? Nope. Zelfbehoud? Idd. 15 jaar lang heb ik 'freedom of speech' op radio en televisie gemaakt. Ik heb er geen spijt van, reuze geamuseerd..maar... de tol is zwaar (als ik alles op een rijtje zet). Het was zelfs in centen uitgedrukt een zeer dure strijd. Wat weinigen weten, ZwartofWit - Zwart/Wit heb ik nooit gemaakt op basis van 'inkomsten'. Dat was ook de sterkte... Logisch dat Libertytv alles ontkent en mijn geloofwaardigheid wil afnemen. Ze doen maar. Met spijt zie ik nu het 'claimen' van mijn persoon. Ik heb daar geen toestemming voor gegeven. Niemand MAG mij opeisen zonder mijn toestemming. Het is niet omdat mijn antenne verdwenen is dat ik geen groot bakkes meer heb en nog altijd achter mijn principes sta. Als ik kleur kies, als ik die stap zet..dan is dat omdat ik kies. Omdat ik in een spiegel wil kijken en in evenwicht wil zijn met wie ik ben en hoe ik denk. De verleiding is groot..als je onderdeel kan worden van het systeem met mijn ingesteldheid...voor mij een onontgonnen gebied met vele schatten aan informatie.  ;-) 

12:16 Gepost door J | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

15-03-04

HARD SPEL

Bon.Na uitgekafferd te worden door Libertytv, bedreigd met rechtbank enzovoort..komt nu een 'zogezegde' onbekende overeenkomst voor de beëindiging van ZwartofWit op tafel. Onbekend? Het document dat ik in de inleiding van mijn programma toon en waaruit ik citeer op antenne. Ik zei nog: 'dit document is het doodvonnis..hierin staat dat partijen vriendelijk uiteengaan..het programma commercieel niet interessant was ... dat ik nog 3 programma's van 1 uur mocht maken...'. Ik heb dat dus niet onder stoelen of banken gestoken, het staat op tape.
Voor zij die snel vergeten (tv is een vluchtig medium) heb ik tevens verklaard: 'Ik heb dit document ondertekend om nog op antenne te komen..' De herhaling op maandag (3 dagen voor de bewuste meeting) is sowieso van antenne gehaald door Libertytv, de grote baas zelf. Die macht heeft hij. Voor de duidelijkheid: ik had geen jaarcontract tot december 2004 gevraagd, dat was op eis van Liberty in januari van dit jaar. Nou ja..de weerbots moest ik wel verwachten hé.

18:04 Gepost door J | Permalink | Commentaren (17) |  Facebook |

14-03-04

Geen commentaar

Gevonden op mijn weblog... say no more!
 
Hoi Jurgen,

Het zat er aan te komen. In de hoop je zekerheid te geven werd een contract afgesloten tussen de zender en jou... een contract wat je zou garanderen zeker nog een jaar op antenne te blijven. Indertijd hebben we heel wat druk gevoeld uit verschillende hoeken. Bepaalde personen van de overheid zijn zelfs de voorzet komen geven voor een 'correct' politiek programma op LibertyTV.
Dit hebben wij steeds afgescheept. Politiek hoort niet thuis op Liberty, behalve jij, want met jou wisten we dat we een 'niet traditioneel' programma hadden... iets waarmee we kijkers zouden halen, en waarmee we als kleine zender interactie met de kijker zouden hebben.

Na mijn vertrek in december is er kennelijk weer heel wat gaan rommelen. Laat mij 1 ding zeggen: Als de CEO van Liberty een contract zoals dat van jou herziet, een persoon die normaal super principieel is, dan moet het zijn dat er iets is waar hij niet tegenop kan... ik hoop dat je te weten komt wat het is... en dat je het binnenkort op een nieuw medium... of misschien zelfs terug op Liberty... kwijt kan...

Je laatste uitzending was in elk geval zeer waardig... en goed dat je overtijd gegaan bent met je uitzending. Het toont dat je niet de persoon bent dat ze in een kastje kunnen steken!

Alvast veel succes
K. J.(naam gekend)
Ex Directeur LibertyTV Vlaanderen22:38 Gepost door J | Permalink | Commentaren (16) |  Facebook |

Na uitzending

Ik ben verrast, moe, blij, kwaad... alles tegelijk. Ik ben vooral verward en blij na het lezen van jullie massale reacties.  Dank u. Voor jullie steun en oprechte meningen, uit de grond van mijn zijn en persoon. Ik zal de volgende dagen wel wat meer posten op mijn weblog... even bekomen. 

22:35 Gepost door J | Permalink | Commentaren (14) |  Facebook |

13-03-04

ZwartofWit zondag 14 maart 2004

Onze maatschappij is een democratie, in praktijk en theorie. Of twijfelt u daaraan? Als jij zou kiezen welke staatsvorm lijkt ideaal? Verlicht-despotisme? Dictatuur? Onafhankelijke neutrale staat? Communisme? En op welke manier kan je je streven opleggen: wettelijk of met geweld? Kortom: ons democratisch systeem uitgekleed en ontleed tot op het bot en fundamenten..op bijna 90 dagen voor de verkiezingen. (Vanwege de straffe studiogasten kan ik hun komst hier nog niet confirmeren, update zal wel volgen). Zet je schrap voor een zeer straffe zwartofwit die stipt om 11.00 uur begint !!!

10:14 Gepost door J | Permalink | Commentaren (126) |  Facebook |

11-03-04

Freedom of speech

Lacrimosa. Lacrimosa dies illa.

22:48 Gepost door J | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Zwartofwit

Ik kom even terug op een discussie op mijn weblog over onafhankelijke media en de vrije meningsuiting. Je kan niet achter alles een georganiseerd complot zoeken of  je loopt van het kastje naar de muur. Ik blijf bij mijn stelling dat je 'gekleurde' en 'neutrale' journalistiek moet hebben. Ook op radio -en televisie. Alleen, dit moet in evenwicht zijn. Als extreemlinks aan het woord mag komen moet extreemrechts evenzeer gehoord worden en omgekeerd.(ik haal extreem aan als voorbeeld van de uitersten, iedereen weet dat dit ook van toepassing is op...) Evenwicht. En daar loopt het in ons land al enige tijd al fout. Wat ik al jaren doe is luisteren naar die 'afwijkende' mening van de boze burger. Ik laat hem of haar aan het woord, ik steek mijn nek uit en krijg als dank verkettering en aanvallen op mijn persoon. Ik heb daar voor gekozen dus ik klaag niet. Onthou gewoon 1 ding: ik ben tot nu toe altijd politiek onafhankelijk gebleven, tot ergernis van... politiek én media. Ik heb mij niet in een vakje laten steken en heb tegen de stroom in talkradio&tv in stand gehouden vanuit 1 principe: "democratie bestaat uit discussie en luisteren naar de mensen". 15 jaar geleden ben ik hiermee begonnen in Antwerpen, 6 jaar geleden leerde Vlaanderen de formule kennen. Een lange weg van veel energie, inzet, doorzet en tegenkantingen. "Freedom of speech by all means". Wanneer mag ik een democratisch dutje gaan doen?

19:14 Gepost door J | Permalink | Commentaren (21) |  Facebook |

10-03-04

Stand van zaken

woensdag:  Tegenpartijen zeggen 'schaak'.
donderdag: Koning (ik) zet pion voor torens tegenpartij.

18:11 Gepost door J | Permalink | Commentaren (18) |  Facebook |

Programmatie-aanpassing ZwartofWit

Vanaf nu zondag zal het programma ingekort worden op Libertytv tot 1uur, meer bepaald van 11.00 tot 12.00. De herhaling op maandagavond zal vervallen.

16:58 Gepost door J | Permalink | Commentaren (19) |  Facebook |

09-03-04

Libertytv

Libertytv had besloten om rerun gisteren niet uit te zenden. Reden: onbekend.Misschien weet ik morgen meer.. de big chief daar wil mij zien. (Onder het motto; wat nu weer?)

23:05 Gepost door J | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Mag ik ook nog iets zeggen?

Heb de indruk dat tegenwoordig nogal veel verhalen over mij worden verspreid zonder dat ik daar enig aandeel in heb of krijg. Weet niet goed hoe op al die 'infostromen' te reageren. Dit berichtje vond ik op 6minutes, een newsletter die hoofdzakelijk verstuurd wordt naar 'professionele' gebruikers in media..en ook potentiele adverteerders.... da's de info die je toch moet kennen als je dit leest...

6minutes media & publishing # 162 van 9/03/2004
berichten op de golven van het medialandschap

Geen "Zwart of Wit" meer via Radio Contact. Het discussieprogramma van Jurgen Verstrepen kun je voortaan alleen nog volgen op televisie bij LibertyTV. Radio Contact kwam blijkbaar al sedert de herfst van vorig jaar niet meer tussenbeide in de transmissiekosten voor het radiosignaal tussen de televisiestudio en de radiostudio's. Nu werd de overeenkomst opgezegd. Wegens te duur. Maar doorslaggevender voor de opzegging was blijkbaar de (te) sterk politiek gekleurde discussie op de zender. Voor Vlaams Blokkers was het duidelijk een buitenkansje om én op de radio én op de televisie hun stem te laten horen. En stop dat maar eens als je live gaat.

janlbauwens@hotmail.com


22:28 Gepost door J | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Daaag Daan Schalk

Rechtbank heeft jongens vrijgesproken voor flitspaalversiering. Er is dus duidelijk een precedent geschapen. :-)

14:14 Gepost door J | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

08-03-04

Ok, nu is het oorlog...

De sp.a schrijft:
Enige tijd geleden riep senator De Decker (VLD), samen met journalist Jürgen Verstrepen, de bevolking op de flitspalen zogenaamd te versieren. Een misdrijf , dat gelijk staat met het vernielen van flitspalen, antwoordt minister Onkelinx op een vraag van Kamerlid Daan Schalck (sp.a).

In het najaar van 2003 riepen senator Jean-Marie De Decker en Jürgen Verstrepen de Belgische bevolking op de flitspalen “te versieren”.

In antwoord op een schriftelijke vraag van volksvertegenwoordiger Daan Schalck beschouwt de minister van Justitie dergelijke “versiering” nu als vernietiging. Dergelijke feiten kunnen bestraft worden met een gevangenisstraf van acht dagen tot een jaar en met een geldboete van 26 tot 100 euro. Gebeurt de brandstichting bij nacht, dan kan de gevangenisstraf oplopen van vijf tot 10 jaar.

Daan Schalck: “Wat echt wraakroepend is, is dat het vernielen van flitspalen vóór de oproep van De Decker en Verstrepen in België niet voor kwam. Ondertussen zijn, in België, 16 feiten bekend.”

Enkele jonge brandstichters uit Limburg verklaarden bovendien dat ze zich door De Decker en Verstrepen lieten inspireren.

Daan Schalck: “Terwijl minister De Wael beslist 96 flitspalen te plaatsen op locaties met veel ongevallen op snelwegen, roept zijn partijgenoot doodleuk op om hiertegen strafbare feiten te plegen. Enkele jongeren hebben hiervoor reeds effectief in de gevangenis gezeten.”

Van een senator en een zogenaamde topjournalist zou je meer verantwoordelijkheidzin mogen verwachten.

Daan Schalck, kamerlid voor de sp.a

16:32 Gepost door J | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |

06-03-04

Zondag 7 maart 2004 - Bart Somers

Over 100 dagen zijn het Vlaamse verkiezingen. Volgens een laatste peiling ziet het er niet goed uit voor de VLD. De Vlaamse ministerpresident Bart Somers zal ik zondag aan de tand voelen over de huidige actualiteit en hete hangijzers. De bellers en emailers moeten maar eens uitleggen wat zij denken over de huidige Vlaamse regering en haar ministerpresident. Grijp je kans en ga live in debat op zondagochtend vanaf 11.00 uur op luister via het internet gedurende de hele week, 24/24 uur. Klik op de ZwartofWit livestream in MP3.
telefonisch reageren: 070 66 22 22
email: studio@zwartofwit.be
Forum:  http://forum.zwartofwit.be/viewtopic.php?t=305

15:50 Gepost door J | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

De Morgen artikel

Nou moe. Ik lees vandaag in de Morgen dat Radio Contact "...een voorstel aan verstrepen gedaan heeft voor een andere politieke radioshow". Euhm..aan mij verloren broer? mijn tante? Een nichtje? Ik weet in ieder geval van niets. Flauw antwoordje in een poging om hun gezicht te redden, maar wel amusant. Eindelijk komt mijn dagelijkse politieke talkshow er, nu nog wat zeuren of ik moet betalen voor dat programma of een leefloon krijg als radiopresentator. (LOL)

11:25 Gepost door J | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |