03-04-04

Ik zwijgen en politieke visie?

Natuurlijk zeg ik niet alles vanaf dag 1. Mijn tegenstanders moeten zich nog kunnen uitleven hé.! (LOL) Enfin. Het volledige verhaal kan je vandaag-morgen in de weekend-editie van Het Laatste Nieuws lezen. Interviewke van meer dan 1 pagina met -al zeg ik het zelf- leuke foto. dus, eerst lezen en dan pas discussiëren op mijn weblog...boeiende tijden ! (voor de luierikken: pagina 10)

17:07 Gepost door J | Permalink | Commentaren (52) |  Facebook |

Commentaren

Dik in orde, houden zo! Jürgen,

Ik heb uw interview gelezen. Ik sta er geen 100%, maar 200% achter !
Het is hoog tijd dat er een einde komt aan de anti-politiek in ons arm landje. Ook de politiekers moeten vrij voor hun eigen mening kunnen uitkomen. Een 'groot bakkes' moet inderdaad kunnen, maar het moet respektvol blijven. En dat kan spijtig genoeg niet gezegd worden van die enkele pubers die dit forum verpesten.

Tenslotte nog een ideetje: laten we eens een aantal vooraanstaande SP.a en VLD politiekers in het big brother huis van de VTM opsluiten. Mag ik dan hun 'big brother' zijn ? 't Zal vonken geven, dat beloof ik je.Gepost door: Luc Paredis | 03-04-04

Stemmen die handel Wil er iemand die piano eens stemmen!

Gepost door: pianist | 03-04-04

verbaast me niets och , Verstrepen doet niets anders dan datgene wat hij reeds deed tijdens zwart-wit : Het blok aan stemmen helpen !

en nog wil hij dat niet toegeven... hij is immers "onafhankelijk".

z

Gepost door: leen | 03-04-04

Onafhankelijke pers Stijden voor een echt onafhankelijke pers is toch een ideaal? Bij ons bestaat die ook wel in zekere mate, maar er wordt veel druk uitgeoefend vanwege de overheid die alleen "correcte" zever duldt. Sommige bladen zoals HLN bewonder ik ervoor dat ze niet bezwijken onder die druk. Maar met de TV en de radio ligt dat anders. Er is nu een jong minister(ke) aangeduid die het vuile werk mag doen en dreigen met intrekking van zendvergunningen. Is dat geen hemeltergend schandaal?? Het eerste slachtoffer daarvan was het ons allen zo geliefde zwart of wit. Weg ermee, censuur! Ik benijd landen als de USA, GB of Canada waar er nog een echte vrije pers en een echte vrije TV is. Die is natuurlijk belangrijk voor de verkiezingen, dat spreekt vanzelf. Bij ons gelden de Russische toestanden waar ook de vrije TV stations verboden worden. Is dat het ideaal? Elke dag dezelfde leugens en oersaaie zever slikken hoe goed het wel gaat met ons land, terwijl iedereen ziet dat het land om zeep gaat: werkloosheid, drugs, criminaliteit, geldgebrek...

Gepost door: Emiel | 03-04-04

De huidige regering vreest de democratie Proficiat Jurgen met uw moedige keuze,

U vertegenwoordigt echter niet zozeer de klassieke Vlaams Blok kern, maar veeleer de proteststemmer die vindt dat het pover gesteld is met de democratie en de vrije meningsuiting.

Om maar enkele voorbeelden te noemen:

* Vele politici verwijten het Blok een ondemocratische houding, doch zijn het net diezelfde politici die het blok via ondemocratische wijze willen isoleren en zelfs uitschakelen.

* Net zoals overal in de westerse wereld overheerst ook hier het politiek correcte gedachtengoed waardoor mensen bang zijn om hun mening te uiten. De feitelijke waarheid wordt verdraaid en vervangen door een politieke waarheid.

* De VRT is niet in staat om een volledig onafhankelijke berichtgeving te verzorgen, integendeel: De zender is slechts het propaganda speeltje geworden van enkele politici (u kent ze wel).

* De politici houden de schijn hoog dat ze alles onder controle hebben, doch staan ze machteloos wanneer een mastodont zoals Ford Genk haar werknemers bedankt voor bewezen diensten. (wat was Steve Stevaert stil)

Ik kan zo nog doorgaan, maar wat ik echter mis bij dit alles is de stem van het volk. We moeten stilaan toch eens nadenken over de invoering van de directe democratie. Dit houdt in dat de politieke macht wordt overgedragen aan de burgers dmv het referendum (zie: wit.org) Uiteraard hebben onze regeringsleiders lak aan zoveel democratie, want hierdoor wordt hun macht drastisch beperkt.

Nog even dit: de Sp.a wil kost wat kost het Migrantenstemrecht invoeren, nog geen eeuw geleden heeft diezelfde partij het vrouwenstemrecht gedurende decennia tegengehouden (omdat die, zo vreesden ze,vooral katholiek stemden). In beide gevallen gaat het dus over een electorale zet.

mvg,

Gepost door: Patrick | 04-04-04

Gelezen? Hebben jullie het artikel eigenlijk gelezen? (het gaat nog een stukje verder op pagina 11 hé ;) )
Jurgen staat op een verkiesbare plaats (en zal naar alle waarschijnlijkheid ook wel verkozen worden), hij heeft zelfs zwart op wit staan dat hij zo onafhankelijk mogenlijk is, het vlaams blok is zowat de enige die hetzelfde zeggen zowel achter als voor de schermen en de enige die kritiek aanvaarden in zijn programma's (vrije meningsuiting) , en als de VLD hem dezelfde garanties had gegeven zat hij nu waarschijnlijk in de VLD...

We hebben nu misschien iemand waarnaar jullie al lang achter vragen: een politicus die zijn nek uitsteekt voor het volk...
Ga hem dan niet zelf afbreken nog voor hij zijn 'kunstjes' heeft laten zien :)


PS: moet ik op zoek gaan naar uitspraken van 12 jaar geleden, of verre familie van een partijlid van groen/spa/cd&v/vld ?

Gepost door: Gilius | 04-04-04

De stem van het Volk.... eh pardon.. Jurgen! Gilius: "Jurgen staat op een verkiesbare plaats (en zal naar alle waarschijnlijkheid ook wel verkozen worden)"

Die kans is nagenoeg nihil, een beetje realistisch blijven Gilius!

"We hebben nu misschien iemand waarnaar jullie al lang achter vragen: een politicus die zijn nek uitsteekt voor het volk... "

Laat me niet lachen :) Jurgen V steekt alleen zijn nek uit voor zichzelf, en het enige wat hem interesseert is zihzelf en 'hoe kom ik zoveel mogelijk in beeld.

"PS: moet ik op zoek gaan naar uitspraken van 12 jaar geleden, of verre familie van een partijlid van groen/spa/cd&v/vld ? "

Niet doen Gilius, want dan tover ik alle uitspraken van Blok-toppers te boven van de laatste 25 jaren, en dat ga je niet leuk vinden :P

Gepost door: thePiano | 04-04-04

Piano slaat de bal compleet mis Wat een ongelooflijke stijfkop is die Antwerpse Pioano toch!
Of zo gefrusteerd door de strategisch schitterende en marketing matige uitmuntende aanwervingen zoals Jurgen en nu Marie rose Morel?

Hoe kan je nu in hemelsnaam willen ontkennen dat Jurgen een verkiesbare plaats heeft op de Vlaamse Lijst is antwerpen: zelfs Verhofstadt durft dergelijke onzin zelfs niet meer uitkramen...

Waaar haal je het in hemelsnaam ook dat er tegenvallende kijkcijfers op Liberty waren? Heb je hierover ook maar ooit een tabel gezien? Onmogelijk want dan zou je dat niet durven beweren: cijfers zijn cijfers verdomme.

ik heb nog 1 citaat voor jou van
Wittgenstein: "Waarover je niet kunt spreken, daarover moet je zwijgen."

nog 1 boodschap: Zet je maar schrap: de verkiezingen worden voor jou een kwelling; je extreem linkse

Gepost door: Xander | 04-04-04

Vrije pers - voor the piano Ik ben nog altijd voor een vrije pers, en dat sommige VBers daar tegen zijn kan best zijn, het is aan mensen zoals Jürgen om daartegen te reageren, middenin de arena als het ware.
Nu is het in elk geval triestig gesteld met al die druk van bovenuit, en dat er tegenreacties zijn lijkt me heel menselijk; als het VB iets te zeggen heeft en het voert de censuur in (erger dan nu zoals er geïnsinueerd wordt) dan zal het vanzelf worden afgestraft door de kiezer. Nu wordt het alleen maar geïsoleerd en kan het niets, niets bewijzen noch in positieve noch in negatieve zin.
Best Piano, ik kan mijn "gevoeg hier doen", net zoals jij trouwens, juist omdat het een site is van Jürgen die voor de vrije meningsuiting is. En voor zover ik weet moet je nog altijd geen officiële zendingsvergunning hebben om op internet te surfen! Daar hebben de "correcten" weinig vat op.
Wat die slechte kijkcijfers op Liberty betreft: ik denk juist het tegenovergestelde want iedereen die ik tegenkom heeft wel eens naar zwart of wit gekeken, maar weinig naar de publiciteit van de reisagentschappen tenzij juist naar aanleiding van zwart of wit.

Gepost door: Emiel | 04-04-04

Verkiesbaar? Xander: "Hoe kan je nu in hemelsnaam willen ontkennen dat Jurgen een verkiesbare plaats heeft op de Vlaamse Lijst is antwerpen"

Ja natuurlijk is dat zo, en ik heb het wel over de Europese lijst. Het Blok heeft daar nu 2 zetels (Koen Dillen en Claeys) en kan daar in het beste geval een derde in de wacht slepen. Ga maar eens kijken wie daar nog allemaal opstaat. Jurgens naam dient enkel om stemmen te trekken en die derde zetel (voor iemand anders) in de wacht te slepen. En of hij dat nu als 'onafhankelijke' doet of niet heeft geen belang, die derde zetel werd nooit voor hem bedoeld. Trouwens, zie je Jurgen V. al begraven zijn in het Euorpees Parlement? :)

Gepost door: the Piano | 04-04-04

Morel Heb net de zevende dag gezien. Het VB heeft er naast Jürgen nog een onafhankelijke kandidate bij: Marie-Rose Morel. Wat een sympatieke verschijning! Zo zie je maar: Jürgen is niet langer geïsoleerd in het VB. De indruk leeft dat er wel degelijk iets aan het veranderen is in de goede zin in die partij!

Gepost door: Emiel | 04-04-04

Guy ThePiano schrijft: "Wat Jurgen daar gaat doen, daar snap ik de ballen van "

Uw tussenkomsten hier spreken boekdelen! U kunt het niet verstaan en U zal het ook nooit verstaan. Maar terzijner tijd zult U het wel zien!

Gepost door: thePiano | 04-04-04

altijd kritiek Ik lees hier en respecteer ieder zijn vrije mening daarom is het een vrij forum ,maar ik heb de indruk dat sommige het hiermee moeilijk hebben,
want deze reageren op alles en nog wat.....en dat valt op....ik zeg... uw mening alleen telt niet.....maar van iedereen.....

Gepost door: john | 04-04-04

Tegen het establishment Beste Jurgen,

Ik ben lange tijd "fan" geweest van uw programma, gewoon om de kritische noot die altijd op een weldoordachte manier aanwezig was in uw programma. en inderdaad vrije meningsuiting moet kunnen. ik zelf ben groot tegenstander v

Gepost door: Rooie rakker | 04-04-04

Tegen het establishment Beste Jürgen,
eerste me verontschuldigen voor het dubbel verschijnen van mijn tevoren onafgewerkt tekstje, ik was aan een toets blijven hangen.
Ik begin maar opnieuw.

Ik ben lange tijd "fan" geweest van uw programma, gewoon om de kritische noot die altijd op een weldoordachte manier aanwezig was in uw programma. en inderdaad vrije meningsuiting moet kunnen. ik zelf ben groot tegenstander van het cordon sanitaire en andere vlaams blok tegenwerkingen, ten eerste omdat het tegen vrije meningsuiting ingaat en omdat het hun stemmenaantal alleen maar goed doet. Ik ben dus tegen Vlaams Blok.
Maar ik kan enigszins wel verstaan waarom je als "onafhankelijke" op de lijst van een (weliswaar naar het centrum opschuivende) extreem-rechtse partij gaat staan. Want extreem zijn ze nog wel, denkt u maar aan NSV en blood & honour of combat toestanden, waar wel degelijk Vlaams Blok politici bij betrokken zijn.
Als u toch tegen de schenen van het establishment wil schoppen sluit u dan aan bij een linkse beweging daar kun je ook als onafhankelijke optreden zonder contractjes te moeten tekenen uit angst dat ze je stem anders zullen misbruiken. Bij de meeste linkse partijen zit dat er ingebakken. En qua vrije meningsuiting is het veel erger gesteld met partijen als PvdA en LSP en ga zo maar verder. Als u echt wil dat het medium televisie bijvoorbeeld geopend wordt dan had u zo een beslissing moeten nemen en niet als onafhankelijke bij een politieke partij moeten gaan functioneren die opzich al ongeveer 50 % van de media aandacht op zich gericht krijgt.

Dank u voor uw aandacht

En voor deheer Luc Paredis, de pubers op dit forum zijn een grotere verrijking voor deze discussie dan wat u allemaal uit uw botten slaat. Ook wat u zegt getuigt niet van enig respect voor vrije meningsuiting, ongetwijfeld stemt u Vlaams Blok.

Gepost door: Rooie rakker | 04-04-04

vrije mening met een veel groter gebrek aan vrije meningsuiting bij linkse partijen bedoel ik dus dat ze geen spreektijd krijgen . niet dat er geen vrije meningsuiting is binnen deze partijen, deze is zelfs groter dan bij andere door mij gekende partijen

cheerioh

Gepost door: Rooie rakker | 04-04-04

@Rooie Rakker Ter info ThePiano is geene Blokker. Wel de man die de meeste bans aan zijn been heeft op andere forums. En maar al te graag reklame maakt voor zijn eigen webstekskes. En dat Jurgen niet zijne beste vriend is zal U ook al wel opgevallen zijn zeker. Daar zal de klacht van Jurgen tegen hem wegens beledigingen geuit op een ander forum ook wel voor iets tussen zitten. 't Is maar dat ge het weet.

Gepost door: Jules | 04-04-04

Bange blanke mannen Wat veel linksen niet begrijpen is dat de gewone mens geen links of groen meer KAN stemmen, want dat zijn de echte bange blanke mannen. De SPA en groen! geven immers uit grote schrik alles toe aan de aanhangers van die (voor ons) nieuwe godsdienst met al die fundamentalische broeders in hun achterban...
Anti-islam is geen anti-racisme! Zijn de vrijzinnigen ook racisten omdat ze tegen het katolicisme zijn?
Men moet niet bang zijn van de islam, maar van de uitwassen ervan, en die zijn zeer reëel, in sommige moskeeën hoor je dingen die je niet voor mogelijk zou houden. En de meeste van die gelovigen lopen hun pastoors na (hun imams in dit geval).

Gepost door: Eddy | 04-04-04

verzuring Te lezen aan al die venijnige en zure reacties van de anti-blokkers (lees maar sp.a-ers) kan je niet anders dan tot de conclusie komen dat JV 's beslissing WERKELIJK pijn moet doen. Steve Stunts truuk om ZofW te liquideren komt als een boemerang op eigen facade terecht! Media boycot, eliminatie van jawel vrije meningsuiting blijken voorals nog onvoldoende te zijn om een democratische partij als een ander, het VB, de pas af te snijden. Maar niet getreurd: er is nog steeds het proces in Gent. Mits de nodige druk hier en een paar dreigingen daar, kan dit voor de zelfbenoemde democraten van paars (maar vooral rood) nog goed aflopen.
Men gaat mij niet vertellen dat diegenen die JV's stap naar het VB afkeuren wegens racistisch, extremistisch, fascistisch of kweeni wa, ooit 1 sikkepit gegeven hebben om dat programma ZwartOfWit dat zijzelf - trouwens niet eens vakkundig- het zwijgen hebben opgelegd.

Gepost door: bats | 04-04-04

gemotiveerd stemmen Hoe kan men gemotiveerd voor een kandidaat stemmen waarvan je enkel het standpunt kent op 1 punt (zijnde vrije meningsuiting). Bij andere kandidaten kan je tenminste nog afgaan op het partijprogramma, maar dat is wel moeilijk bij iemand die zegt onafhankelijk te zijn.

Gepost door: BA | 04-04-04

Aan Piano Je zit in het kamp van de verliezers aan dat doet pijn, en het zal nog meer pijn doen op 13 juni.
Het vlaams blok is de enige alternatief tegen het door alle politieke partijen opgelegde corect politiek denken.
Als ik zie wat de moslim ouitspookt nu in spanje krijg ik schrik van mensen zoals u .
Nog een paar verkiezingen en dan zal je pas echt DE zwarte zondag meemaken in je leven.
De dag dat men, niet meer naast het VB kan.

Gepost door: André | 04-04-04

JM NU JEAN MARIE NOG.
je mag kiezen Paff of die grote muil uit Oostende

Gepost door: Nancy | 04-04-04

Moskeedecreet En zeggen dat ons belgen land dit nog financieel gaat steunen wat moeten we nog allemaal over ons laten gaan straks moeten we gewoon ons geld afgeven als ze ons overvallen ook. ipv broederlijk delen zal het worden steun de islam zodat ze nog meer bommen en aanslagen kunnen kopen of beramen. FU Paars

Gepost door: Anti Islam | 05-04-04

Een oude Belg (de dapperste van de Galiërs) Iedereen en vooral de "nieuwe Belgen" en de vreemdelingen doen steeds opnieuw beroep op het feit dat ons land een "democratisch" land is. Maar als ik zie hoe het er hier in België aan toe gaat, maar ook in heel (democratisch ?) Europa dan heb ik daar grote vraagtekens over. Ze gebruiken de democratie als het hen goed uitkomt en voor de rest worden wij uitgebuit, uitgemolken en gemuilkorfd.

Wat betreft de godsdiensten : Nu wij eindelijk verlost zijn van de katholieke kerk in al zijn vormen komt ons nu de islam opdringen die nog 100x erger is en goed voor achterlijke mensen van in de tijd van vóór onze jaartelling. Als ik de geschiedenis van de oude Egyptenaren lees en ter plaatse ga kijken dan hoor ik de verhalen van hoe de "hogepriesters" de gewone mensen bedot hebben.

De godsdienst (gelijk dewelke) is de grootste pest voor de mensheid. Ik denk dat iedereen zijn geweten heeft en wel voelt wat goed en kwaad is. Het brainstormen van simpele mensen is de specialiteit van de godsdiensten om de gewone man te onderdrukken, te manupuleren en waanideeën op te leggen. Dat men nu in 21ste eeuw meer dan ooit met al die problemen die voortkomen uit "godsdienstoorlogen" te maken krijgt kan ik niet begrijpen en dat men deze problemen dan nog wereldwijd gaat uitvechten. Het is gewoon crazy...

En het misbruiken van de oude gevestige Belgen die steeds moeten rekening houden met de "nieuwe Belgen" stoort mij ook geweldig, alle problemen die tegenwoordig aan bod komen op TV, in de kranten, in de media komen dat voor 90% uit voort : onveiligheid (en niet denkbeeldig want ik kan een lange waslijst opsommen van zelf meegemaakte feiten), diefstal, overval, oplichting, verkeersproblemen, agressie, problemen in de scholen, taalproblemen, straatvervuiling, sluikstorten, jeugdbendes, gevaarlijke straten en wijken, mensen die niet meer naar de stad durven.

Wie van onze politiekers gaat er werkelijk iets aan doen en niet steeds beloven. Wat betekent meer blauw op straat ? Gaat men in iedere straat 2 politiemannen plaatsen dag en nacht ? In Antwerpen meer politie op straat met als gevolg dat de gemeenten rond Antwerpen worden het werkterrein van de criminelen. De problemen worden allen maar wat verlegd naar andere plaatsen maar niet weggenomen.

Ik vraag mij steeds af waarom er niet meer gestraft wordt maar dan "goed gestraft" ik denk dat een alternatief is voor meer blauw op straat, meer gevangenissen en effectieve straffen...

In een tijd waar meer en meer gestudeerd wordt, economie, criminologie, psychologie, enz. enz. moet men toch betere oplossingen kunnen vinden die in plaats van de problemen altijd maar erger te laten worden er effectief iets aan te doen.

Ik voel me slecht in dit land en dat gevoel wordt de laatste 5 jaar alleen maar erger. En ik ben niet alleen want rond mij hoor ik constant mistevreden mensen die walgen van de politiek en de politieke beslissingen.

Ik twijfel of er nog iets aan te doen valt maar hoop het van ganser harte.
Misschien kan Jurgen alternatieven aanreiken die weer een sprankeltje hoop opleveren.

Gepost door: fan van Jurgen | 05-04-04

een opmerking terzijde Wanneer ik al die klaagzangen hoor, word ik echt misselijk. België wordt voortdurend afgeschilderd als een onleefbare hel, niks werkt hier goed etc etc. Ik vind dat heel zielig. We wonen echt nog wel in een goed land (waar een paar dingen beter kunnen, maar waar is dat niet het geval). Vergelijk misschien es met andere landen. Maar ja, ik vrees dat 90 procent van deze klagers het buitenland associëren met Benidorm, Tenerife of andere Salou's. Denk es aan tal van derdewereldlanden waar mensen het echt slecht hebben en durf dan nog te zeggen dat we het hier slecht hebben. Elke maatschappijvorm heeft zijn problemen en mindere kanten, ook de onze, maar plaats toch es alles in een juist perspectief asjeblieft en zit niet voortdurend te klagen en zagen over alles wat fout gaat. Nuja, jullie partijtje leeft bij gratie van dit ongenoegen, dat besef ik wel, maar deze opmerking moest ik toch even kwijt

Gepost door: red ken | 05-04-04

jp In dit paradijselijke land plegen dagelijks zeven mensen zelfmoord. Dat zijn er dus een pak méér dan "die 1500 verkeersdoden" waar nu zoveel heisa over is. Alleen: hier kun je niet tegenop met alweer "een maatregel". Het toont alleen hoe ziek deze maatschappij is. En hoe de afbraak van alles wat de vorige generaties als waardevol doorgaven zich wreekt. Het is ook best te begrijpen dat jonge koppels er voor terugdeinzen om nog aan kinderen te beginnen. Met alle gevolgen van dien. Maar dit is ook "zagen" zeker ?

Gepost door: jim | 05-04-04

Hoe het Vlaams Blok counteren? Jim: "In dit paradijselijke land plegen dagelijks zeven mensen zelfmoord."

Dat zijn alleszinds 7 stemmen minder per dag die toch maar aanders voor het VB zouden stemmen. :)

(grapje)

Gepost door: thePiano | 05-04-04

7 zelfmoorden per dag 7 zelfmoordenaars per dag of meest in heel Europa: dat zijn 7 potentiële levende bommen per dag en dat alleen in België, wat een overvloed! Een geluk dat wij niet aan de slippen van gekke pastoors hangen zoals in de islam-wereld!!

Gepost door: Eddy | 05-04-04

eddy toch Beste Eddy,

met wat u zegt toont u duidelijk aan dat u echt geen sikkepit weet van hoe fundamentalisme ontstaat of hoe men het tegen kan gaan.
Denk eens niet altijd dat fundamentalisme door een bepaald beleven van een religie voortkomt, fundamentalisten zijn ontgoocheld in de wereld, in de samenleving en don dan stomme dingen ja, en soms gebeurt dit in naam van het geloof. zoals in sommige gevallen bij de Islam, of zoals we vroeger zahen met de monniken in Tibet die zich in de fik staken. Maar denk niet dat Al Quaeda een reet geeft om de Islam, mss enkele kleine pionnen onder hen maar het idee achter Al quaeda is niet de Islam verdedigen, het is eerder een algemeen beschermen voor Westers oorlogsgeweld. Ik geef toe dit op een verkeerd emanier, maar waarom is een westers leven altijd zoveel meer waard. Kijk naar Vietna

Gepost door: Rooie rakker | 05-04-04

Benji pfff amaai piano hoe grappig ,dwaal jij nu nog op dit forum?
Heb jij nu "nog" niet door dat de meerderheid op dit en andere fora u belachelijke argumenten niet meer beantwoorden ?
U moet Jurgen niet hebben wat zoek jij hier eigenlijk dan nog?
"je moet blijkbaar niet aan een boom hangen om een eikel te zijn " he piano....

Gepost door: @piano-de amada strijder | 05-04-04

eddy Ik ze thet even in twee berichtjes zodat het wat opvalt en in je dikke olifantenkop doordringt.
Kijk dus naar Vietnam waar zoveel mensen gestorven zijn in een onrechtmatige oorlog, kijk naar afghanistan, onder Russische bezetting en Amerikaanse, kijk naar Irak niet tijdens de golfoorlogen maar ertussen iedere dag werd Irak gebombardeerd, ja ook onder Clinton-administratie dus. en dichter bij huis Tsjetjenië.

Beste (vriend wil ik niet eens meer vermelden) denk na voor je lichtzinnig je ideeën spuit. Vrije meningsuiting betekent niet dat je moet zeveren é.

En de red ken tof dat er nog één zit é, allusie op red kenny mayor of ondertussen al ex-mayor van london die die zich had afgescheiden van de labour party??

cheerioh

Gepost door: Rooie rakker | 05-04-04

amada strijder??? amada als in Alle Macht Aan De Arbeiders??
wat doe jij op een vlaams blok site

en de piano is tenminste nog eens een grappige noot op dit soms enervante forum

Gepost door: rooie rakker | 05-04-04

Benji rooie rakker ,pak hamer en zichel ,en ga wa in de zoutmijnen spelen ......ook grappig he

Gepost door: rooie rakker | 05-04-04

Aan 'rooie' (?) rakker Beste rooie (?) rakker.

Je mag ook beleefd blijven hé, dat zou je niet misstaan.
Overigens, ben jij geen bruine rakker ? Je hebt verdacht veel sympathie voor het moslimfundamentalisme en -terrorisme...

PS: ben je al vergeten dat je dankzij de Yanks in een vrij land leeft ?? Of gaat uw geschiedeniskennis niet zo ver ?? Het is nochtans niet zo lang geleden...

Gepost door: Uncle Sam | 05-04-04

Abdu altijd Boel in belgië amada = alle macht aan de arabieren

Gepost door: amada & piano zelfde soort | 05-04-04

AAN JURGEN HOOG TIJD OM HIER WAT ORDE TE SCHEPPEN AUB !

Gepost door: Pim | 05-04-04

Juist ja Dat hij maar begint met dit forum.

Gepost door: Frank | 05-04-04

orde scheppen waar is dat voor nodig ?
jurgen is toch ZO MACHTIG dat hij dat voor IEDEREEN en TOT DE EINDE DER TIJDEN allemaal in goede banen kan leiden ? en iedereen een menswaardig leven kan garanderen, ongeacht welke agitatoren zijn geliefde vrije mening perverteren ?

PANDORA'S DOOS : Neenee, Verstrepen kan ze wel aan, hij is immers onfeilbaar....

Toppunt is dat hij overtuigd is dat hij de eerste denkt te zijn die dat idee heeft en overtuigd is dat hij voor het welzijn van de democratie iets doet. Ja, met zo'n EGO maak je wel meer rare gedachtenkronkels...

Gepost door: anti | 05-04-04

a Prachtig toch?! Al die linkse rakkers die hier met hun frustraties
geen blijf weten!


Frankyboy

Gepost door: Prachtig | 05-04-04

Aan rooie rakker "denk niet altijd dat fundamentalisme door een bepaald beleven van de religie voortkomt..."
Sorry, maar dit is voor het tegenwoordige terrorisme verkeerd; de enige uitzondering die ik ken (en dan ben ik er nog niet van overtuigd) is bij de Palestijnen van Arafat.
Al mijn collega's zijn moslim (niet allemaal in even grote mate natuurlijk). Ik hoor wat ze zeggen en wat sommige imams hier in de moskeeën durven zeggen zou je niet voor mogelijk houden! De islam is een veroveringsgodsdienst en een beter lot van de mens laat ze steenkoud (zie naar het paradijs in Afghanistan! arme vrouwen! zelfs geen muziek en TV).
Bij de Japanse kamikazes was de keizer ook hun god!

Gepost door: Eddy | 05-04-04

HA JA, de kindertjes zijn weer los.

maar frankyboy toch , ga es spelen met de andere kaalkopjes

Gepost door: anti | 05-04-04

orde en respekt a.u.b sinds het uit de ether nemen van zwartofwit ,,, is er hier wanorde op deze site inplaats van orde ,,,er zijn hier mensen die het moeilijk hebben met een vrije mening,,,,sommige willen u in een bepaalde richting drijven of hun wil opdringen,,,,Belgie is op dit ogenblik nog een vrij land maar,,,,er zijn bepaalde groepen die er iets anders willen van maken,,,,maar dat gaan de oude belgen niet toelaten

Gepost door: john | 05-04-04

Uncle sam Beste,

mijn regio werd bevrijd door de Canadezen, en enkele hier verdwaalde sikhs van het Engelse leger, de Amerikanen zijn nooit in mijn contreien geweest ik weet wel wat van geschiedenis. Dit is namelijk wat ik studeer, dus hierover moet u me niet te kakken zetten. De vuile Yanks waren hier trouwens nooit geweest als ze niet beseften dat er hier nog een onontdekte markt lag voor Amerikaanse goederen, dus dank u wel US of A. En neen ik ben zo blank als ik maar kan kan wezen, nogmaals ik ben geen sp a'er, maar ik zou graag bruin zijn als je ziet wat voor verderfelijk volk Blok stem, maar toch alle respect ervoor, iedereen zijn mening en stemgedrag. En mij moet u niet zozeer op de vingers tikken qua ongepast taalgedrag er zijn er heel wat meer die heel wat erger tekeer gaan. Ik zou het ook ten zeerste appreciëren als u mij eens zou zeggen waar ik moslim extremisme en fundamentalisme verdedig. trouwens uncle sam VB is normaal gezien tegen Amerika of wist u dit niet enkel omdat ze nu ook tegen Islam een kruistocht voeren springen Dewinter en consoorten gretig op de kar.
Trouwens ik dek wel dat er hier enige orde is, en uitgemest waar is nu dan nog sprake van enige vrije meningsuiting als je al zo begint.het is nog altijd www.jurgenverstrepen.be en niet www.vlaamsblok.be.

Ook zou ik aan sommige mensen willen zeggen dat ze een sgoed moeten kijken waar nu precies titel en naam staan ssommigen vergissen zich hierin redelijk vaak en dit werkt tamelijk verwarrend en komt nu ja... over......

Cheerioh

Gepost door: Rooie rakker | 06-04-04

ook ik heb het intervieuw gelezen Aan sommigen wil ik toch wel zeggen dat het bij veel mensen niet meer gaat om een beperkte vrijemeningsuiting,wel dat het gaat om wat wij niet meer mogen zeggen,al is dat niet exteem.Je mag nog zoveel hebben(krijgen)als je wil,toch zal er een soort van onbehagen ontstaan en Jurgen verwoord dat goed ,als je dat kan ventileren is voor de meeste mensen al genoeg.Maar ja ,als dat ook al niet meer mag....

Gepost door: georgette | 06-04-04

Ha ha ha Heb je al iets gehoord van Stevaert?

Gepost door: Aline | 06-04-04

Een beetje respect... Beste rooie rakker(tje),
Je bent dus duidelijk nog een naïef studentje dat nog veel (en niet alleen geschiedenis) te leren heeft. Van waar die haat tav de Amerikanen ? Gemanipuleerd door de linkse media van onze linkse regeringspartijen ?
En wat bedoel je met 'mijn contreien' ? Toch niet uw achtertuin mag ik hopen ? Nog nooit gehoord van de landing op Normandië ? Of het Ardennnenoffensief ? Of de slag om Arnhem ?... Dit maar om enkele voorbeelden te geven van gekende slagvelden uit WOII waarbij ontelbare geallieerden (en dus ook Amerikanen) VOOR ONS het leven lieten. Al eens de Amerikaanse oorlogsgraven gaan bezoeken in Normandië ? Ik zou daar niet het woord 'vuile Yank' in de mond nemen als ik u was. Een beetje respect is hier toch wel op zijn plaats.
En wat jij hier een 'kruistocht tegen de islam' noemt, is in werkelijkheid de oorlog tegen het moslimterrorisme. De oorlog tegen een stelletje fanatieke barbaren dat slechts één doel heeft, nl. zoveel mogelijk burgerslachtoffers maken. En wat zeer beangstigend is: ze zijn op alle niveau's in onze samenleving geïnfiltreerd, ze leven hier, ze studeren hier, ze zijn onze 'buren'... en ze verspreiden in hun moskeën een niet gekende haat tegenover het Westen. Is nu iedere Moslim een terrorist ? Zeker en vast niet. Maar het onkruid moet er uit, tot en met de wortels.
En daar is een keiharde en kordate aanpak voor nodig, zonder nonsens. En dat is de aanpak van de Amerikanen en de Britten. En dit terwijl Europa verdeeld blijft kibbelen over hoe ze op dit continent de strijd tegen het terrorisme moeten beginnen. Ze hebben uiteindelijk niet beter gevonden dan een Europees veiligheidscoördinator aan te duiden.... Slaap verder, zou ik zeggen.

Gepost door: Uncle Sam | 06-04-04

Uncle Sam Volledig akkoord met uncle Sam.De Amerikanan die altijd de moslims hebben gesteund (Afghanistan ten tijde van de Russen, Bosnië, Kosovo, Pakistan, de regimes van Saoudie-Arabië en Koweit, Irak tegen Iran...) hebben eindelijk begrepen dat er iets mis was... na 11 september!! Eindelijk trekken zij (min of meer) ten strijde tegen fanatieke en primitieve barbaren bij wie de tijd is blijven stilstaan op het jaar 600 n.C.! Zij zijn tegenwoordig tenslotte als enige Grootmacht de verdedigers van de beschaving.

Gepost door: Eddy | 07-04-04

Respect ? Of de slag om Arnhem ?... Dit maar om enkele voorbeelden te geven van gekende slagvelden uit WOII waarbij ontelbare geallieerden (en dus ook Amerikanen) VOOR ONS het leven lieten. quote

Ja, hier zijn heel wat amerikanen gesneuveld... Dat MOET je wel respecteren.
MAAR : VOOR ONS ? sorry, maar dan ben jij het die zijn geschiedenis niet kent...
FEIT : I will not send american boys to die to do a job european boys should do by themselves.... Welke presidentskandidaat zei dat ook weer gedurende die periode ? dit idee werd gedragen door de meerderheid van de amerikaanse bevolking, 't was zelfs zo erg dat het beste dat de president kon doen , was : schepen en vliegtuigen bezorgen aan Engeland. dus impliciete ECONOMISCHE steun. en voor de rest was de boodschap : TREK UW PLAN !! sorry geen zin in WO II , sorry Joden , Sorry VLaanderen en andere bezette gebieden
't was pas NA het bombardement te Pearl Harbour , dat USA natuurlijk de oorlog verklaarde aan Japan. MAAR NOG WAREN DE USA NIET !! BEREID het europese strijdtoneel te betreden !
Hitler bood zelf uitkomst; de demagogische geniale maar voor de rest compleet geflipte ex-korporaal verklaarde ZELF de oorlog aan de USA, reden waarover veel geschiedkundigen zich vandaag nog vragen stellen, maar ja de man deed wel meer onbegrijpelijke dingen...
DAT IS DE WARE REDEN VAN DE USA EN ZIJN OPTREDEN IN EUROPA IN WO II.
Ik heb respekt voor de gesneuvelde amerikanen , maar denk niet dat die jongens gevallen zijn voor u en mij te komen bevrijden uit "menswaardigheid of andere mooie idealen van de nazi verschrikking". ze hadden namelijk politiek geen keus meer , en de president had na de japanse aanval eindelijk een maatschappelijk draagvlak voor totale betrokkenheid.

Vandaag de dag is het USA Bashen populair en dat heeft wel zo zijn redenen. Vaak klopt het enigzins , soms is het ook ongegrond. Maar HET EXCUUS van "wees ze maar dankbaar, want het zijn onze barmhartige bevrijders" is compleet fout.

En wat de nieuwe koers van de USA betreft :
Niet vergeten dat ZIJ het zijn die Saddam in het zadel geholpen hebben!
Niet vergeten dat samen met Engeland ZIJ het zijn die Israel Op de kaart hebben gezet en nadien militair hebben uitgerust. Zij hebben in afghanistan dezelfde extremisten nog getraind en van wapens voorzien, het was allemaal goed toen ze nog russen doodden...

Wil maar zeggen dat ze ZELF aan de basis liggen van heel wat problemen die we nu kennen.
Stel u ne keer voor dat Israel er nooit was geweest ! Hadden we dan dezelfde terroristen ? Misschien wel , maar ook niet ! Stel alleen vast dat iedereen beseft dat de palestijnse kwestie dient opgelost te worden VOORALEER je nog maar aan een stabiel Midden-Oosten kan beginnen DENKEN.
Wat de huidige militaire koers betreft : Begint zelfs de haviken te dagen , IDIOTER kan niet ! Slaat allemaal rampzalig uit.. Terrorisme heeft nu ideale rekruteringsgronden gevonden in irak . Militair aanpak was initieel een optie, maar ZONDER de gematigden in die landen daadwerkelijk te steunen op vlak van scholing, zelfbestuur, geneeskundig en ZONDER israel kordaat aan te pakken, JA dan krijg je de huidige situatie...
Die vandaag de dag nog verdedigen als de juiste koers, getuigt van idiotie.

Beoordeel de USa op wat ze is en doet , geen bashing en geen naieve bewondering !

Gepost door: rex | 07-04-04

uncle tom ja Dank u Rex dat was dus wat ik bedoelde ik heb niet gezegd dat er hier geen Amerikanen geweestz ijn hé, dat zou een grote historische fout zin en dan zou ik nieteen saan mijn thesis moeten beginnen, maar jammer voor jullie wet ik er toch wel wat van. Nog eens in wvl waar ik woon zijn er nooit zoveel Amerikanen geweest of zelfs geen, enkelen aan de kust, voor de rest zijn wij "bevrijd" door Canadezen, Britten (en hun kolonialen). De amerikanen zijn hier idd niet om humanitaire redenen gekomen, maar ook grotendeels omdat de oorlog dan niet op eigen bodem zou moeten worden uitgevochten.

Verder is het zo dat ook Al Quaeda gemaakt is door de Amerikaanse CIA, tegen de Russen indertijd. En 11 september wisten ze echt wel ruim op voorhand, daar zijn vorige maand rapporten van uit gekomen, niet enkele die Duitse nee ook Amerikaanse, maar ja die 2 of 3000 mensenlevens zijn veel belangrijker dan al de andere die verloren worden door een Amerikaans imperialisme.

Voor de VB'ers nu die graag kritiek geven op andere mensenn ik heb dus niet gezegd dat de Amerikanene niet in Europa geweest zijn jawel en de Russen ook en ze hebben elkaar ontmoet in Berlijn, of omstreken want de Russen waren er vroeger. Tot zover de geschiedenisles van vandaag. ik heb dus ook niet gezegd dat ik het mensenleven van een moslim waardevoller vind dan dat van iemand anders. Nee in tegenstellign tot jullie vind ik ze even waardevol, maar dat komt niet genoeg naar voren in alles wat ik hoor, dus ik klaag het even aan. Als ik Amerika wil bashen dan doe ik dit, maar wel op en gegronde manier, net als wanneer ik Amerika de hemel wil inloven, maar dit is na het goedkeuren van de patriot act niet meer gebeurd dus. Als u mij nogmaals wil pakken doe het dan nog wat beter.
Uw haat tegenover jonge mensen zit er wel erg diep in. Jeugdtrauma's of zo. U bent een voorbeeld van iemand die zich heeft getraind in discrimineren alsof iemand die jonger is niet even zinnige dingen kan zeggen. Het is niet omdat je de leeftijd van Methusalem hebt bereikt dat je alle waarheid in pacht hebt.

Ik geloof dus niet(s) wat de regering me vertelt want ik ben al even zeer tegen de paarse (vroeger paars-groene) regering als jullie maar dan enigszins anders. VB is bijna roder dan Sp.a

cheerioh,
veel succes met het behalen van de 30 %

Gepost door: Rooie hond | 07-04-04

Rex Rex als in Degrelle, dan versta ik waarom je niet zo lovend bent voor de Amerikanen. kan me niet schelen zolang je maar de waarheid zegt

Gepost door: Rooie rakker | 07-04-04

over piano's is het zo dat (de vals afgestemde )piano de huisschrijvelaar is van het pvda partaaibladje?

Gepost door: zwarte ridder | 07-04-04

over schrijvelaars de "piano" een schrijvelaar????? vooral een zeveraar

Gepost door: een geamuseerde toekijker | 07-04-04

De commentaren zijn gesloten.