07-04-04

Stilte voor een politieke storm

Tot nu toe goed gelachen met een aantal jounalisten die in het wilde weg op mij schieten. Kijk eens aan, wat lees ik in een interview vandaag? Enkele meningen van iemand afkomstig uit media...ik citeer even met veel plezier voor al die zogenaamde democraten...
"Mijn sympathie voor het VB als partij is ingegeven door de belachelijke tegenkantingen van de traditionele Belgische partijen tov van het Blok. Het cordon sanitaire is een buitengewoon ondemocratische maatregel, uitsluitend gericht op de instandhouding van de privileges van de gevestigde machten... De Vlamingen zijn hartstikke krankjorum dat ze de kas van Wallonië nog steeds willen spijzen. Daar komt nog bij dat ik de monarchie een achterlijke instelling vind..." Ook nog " Ik ben fervent voorstander van de multiculturele samenleving, maar waarom durft niemand in alle eerlijkheid te zeggen dat het integratiebeleid mislukt is?" of "De wet tegen het racisme afschaffen is een discussie die in Nederland ook al werd gevoerd. Wijlen Pim Fortuyn beweerde dat hij opkwam voor het recht van Marokkanen om hem een smerige homo te noemen en pleitte voor de afschaffing van de discriminatiewet. Ik ben niet in staat de juridische en staatsrechtelijke consequenties van zo'n beslissing in de schatten. Maar ik kom ook op voor het recht van iedereen om het oneeens met mij te zijn".
Een rationeel mens die dit zegt....

15:24 Gepost door J | Permalink | Commentaren (16) |  Facebook |

Commentaren

de laatste stuiptrekkingen.. argument : IKKE ? en den dien dan ?

Ja, de echte Verstrepen ....

Gepost door: popie jopie | 07-04-04

integratiebeleid in alle eerlijkheid als je zou gezegd hebben dat het integratiebeleid mislukt is dan heb je de volle 300 % gelijk, dit is één van de vele zaken die de regring op hun lijstje had gezet, maar ze hebben het verkeerde lijstje in de vuilbak gegooid en zijn nu al twee termijnen met het boodschappenlijstje van moeder de vrouw bezig.

Gepost door: Rooie rakker | 07-04-04

vrije meningsuiting behalve ...als ge zelf de gevolgen er van moogt dragen.. Verstrepen heeft ook een lijstje in de vuilbak gegooid (al 3 keer !)

Gepost door: popie jopie | 07-04-04

de nederlander "krankjorum" ,"de vlamingen","pim fortuyn", DJE

Ja, dat duidt wel ergens op he... of iemand , natuurlijk DE AUTORITEIT !
één moment van verlichting : " ik ben niet in staat om de juridische en staatsrechtelijke gevolgen in te schatten" . ... Maar Nee, die moeten we vanzelf ondervinden ... knap.

Going going GONE...
Gepost door: popie jopie | 07-04-04

zielig hoor popie jopie De uitspraken die hier staan komen uit een interview van Jef rademaker uit de P magazine van vandaag...
popie jopie is echt wel een onverdraagzame extremist die deze webstek probeert te verzieken

Gepost door: peter | 07-04-04

zielig ? ja, dat is toch nen hollander niet ?

btw : staat eveneens mooi op de bloksite... raar dat hier ook zo ineens staat.

ik een onverdraagzame extremist ? ha , een goeie, typisch !
Ik een racist ? nee, u mijnheer, want u sluit MIJ uit .. Ja, ik sluit ook criminelen, pedofielen en dergelijke uit. daar ben ik dus onverdraagzaam voor.... blokkerkes komen dus niet in aanmerking, vermits ze zeggen geen racisten te zijn...
Wat HYPOCRIETEN betreft (niet hetzelfde), ben ik niet onverdraagzaam; zeg enkel de feiten.


Gepost door: popie jopie | 07-04-04

xtreem-links ik vind het eigenlijk best wel grappig dat iedere keer er hier commentaar wordt gegeven op VB of iets waar we niet mee akkoord gaan dat we worden uitgemaakt voor extreem-links krapuul, ok ik heb er geen probleem mee, ik ben radicaal-links, maar ik ben er vast van overtuigd dat er veel katholieken en ander gespuis zijn die hier op dit forum ook hun ongezouten mening durven geven. Wel typisch VB om alles dat wat kritiek geeft als extrem-links te bestempelen typisch en het maakt mijn gedacht over VB er niet mooier op. een woordje kritiek oh nee het rooie gevaar, zet ze op een rij en schiet ze af, want dit is hier al meermaals verwoord, soms in deze zin soms door ons te bannen. is dit VB vrije meningsuiting zou je je mening niet een herzien jurgen. Kheb nog altijd niks tegen jou verwoord é

Gepost door: Rooie rakker | 07-04-04

Jaja... De traditionele partijen gaan stilaan inzien dat ze systematisch veel stemmen verliezen aan het Vlaams Blok. In plaats van het cordon te doorbreken, gaan ze meer en meer VB programmapunten overnemen. Kwestie van nog wat stemmen over te houden hé. Ze moeten toch hun postjes kost wat kost in stand houden...

Gepost door: Duke | 07-04-04

Dilemma... Beste rooie rakker,
Ben jij als extreem-linkse aanhanger voor of tegen het cordon sanitaire ?

Gepost door: Pol | 07-04-04

cordon-bleu Beste Pol,

alhoewel ik helemaal tegen Vlaams Blok ben , behalve dan het feit fat ze het zeer goed kunne zeggen, maar dat heeft meer te maken met een fascinatie hoe je taal kunt gebruiken om mensen te overdonderen en overtuigen. dus afgezien daarvan ben ik tegen het cordon sanitaire, ik ben voor basisvrijheden en het recht om aan coalitievorming en konsoorten te kunnen doen is er daar nu eenmaal één van. Ook is het een feit dat door het cordon er ongelofelijk veel proteststemmen naar VB gaan, stemmen die anders mss naar x-links zouden gaan, ware het niet dat de breuk tussen centrum en rechts door het cordon in de verf wordt gezet en zo de protest stem eerder naar rechts gaat. tegen links is er pas een muur opgetrokken, maar daar gaat het nu niet om, ik ben er zeker van dat Vlaams Blok zonder cordon nog altijd 10 a 15 % van de stemmen zou halen, ze hebben nu eenmaal (een volgens MIJ(dus niet algemene waarheid) fundamenteel verkeerd) aanlokkelijk programma.

dus twee redenen om tegen het cordon te zijn ( voor MIJ)
- tegen een vrijheid die algemeen moet doorgevoierd worden in wat wij een democratie noemen, maar die op bepaalde momentern steeds meer op een repressieve politiestaat naar Duits (huidig Duits) vorbeeld begint te lijken

-voor mij als fervent links aanhanger is het cordon het grootste stemmenkanon voor het Vlaams Blok niet Dewinter, Vanhecke, ... en zeker niet Verstrepen

voila, ziehier mijn mening

Gepost door: Rooie rakker | 07-04-04

Nog eens Beste rooie rakker,

Het feit dat je in discussie gaat met het VB is op zich al heel positief.
Welke concrete standpunten van het VB vind jij verwerpelijk ? En in welk opzicht is het VB racistisch ?

Gepost door: Pol | 07-04-04

Tegen het vlaamsblok Ik vind het Vlaamsblok totaal geen extreem rechtse partij, ik vind het een "rechtse" partij.
Maar dat ettiket dat de media er altijd opplakt van extreem rechts vind ik gewoon te belachelijk om waar te zijn. De linkse partijen in Duitsland zijn even rechts als het Blok.
En ja dan ga ik nu weer de reactie krijgen "Bij het blok zitten echt nazisten" ;goed kan zijn, maar wat zit er allemaal niet bij die andere partijen.
De sp-a ,is maffia van de eerste graad die de bevolking arm rooft, denk maar aan Agusta, steave die voor 1 miljoen frank aan etentjes spendeert, de superboetes, het antwerps stadsbestuur, zo kan ik nog een uur doorgaan.
Juist of er bij links geen anarchisten of communisten zitten??
Ik heb liever een paar mensen die sympathie hebben voor het Nazisme (hoewel ik daar tegen ben , begrijp me niet verkeerd) en die dat discreet voor hun eigen houden dan MAFFIA regeringsleiders die op de kosten van het volk leven!!
EN ALS HET ER DAN EENS EEN PARTIJ IS DIE HET NU EENS EINDELIJK OPNEEMT TEGEN AL DIE COMPLOTTEN VAN DE REGERING DAN WORDT DIE GEBOYCOT! NATUURLIJK DE WAARHEID MOEST MAAR EENS AAN HET LICHT KOMEN! MAAR GOED IS ER NOG DE BUITENLANDSE PERS GELIJK DE BBC DIE NOG DURFT ZEGGEN HOE HET IS!!

Gepost door: S | 07-04-04

Hallo ? Beste wimpie, rooie rakker, de piano (dezelfde fysieke persoon ?)
en iedereen die zich geroepen voelt (links of extreem links),
ik herhaal even mijn simpele vragen:

1. Welke concrete standpunten van het VB vind je verwerpelijk ?
2. En in welk opzicht is het VB racistisch ? Geef concrete voorbeelden aub.

Overtuig mij ! Waar blijven jullie antwoorden ?

Dank bij voorbaat,

Gepost door: Polle | 08-04-04

verwerpelijk nogmaals we zijn niet dezelfde persoon

maar soit
luister ten eerste het vlaams nationalisme ik ben daar niet voor ik ben ook niet voor een unitair België , laat het gewoon zoals het is, een onderzoek heeft uitgewezen dat we binnen onbepaalde tijd bij Nederland zitten als dit zou gebeuren en dan begint de miserie van voren af aan.

Vlaams blok is wel racistisch of u het nu wil toegeven of niet, welke uitpraak van FDW was het weer op een VB congres van alle migranbten op een vliegtuig (en dit is braaf verwoord), denk ook aan de ongemanierde bende agressievelingen van het NSV de studentenvoorhoede van het VB, denk aan blood en honour waar functionarissen van VB een leidende functie bekleden. enb ga zo maar door ook het verleden van bepaalde van uw huidige topmannen zijn niet echt zo mooi, maar ja dat is zo van vele politici, Mitterand de grote sos heeft zelfs voor de interimregering in Vichy gewerkt dus.
Ook de punten over veiligheid die gekenmerkt worden door een stalen repressie zijn niet echt mijn ding, maar ja dat is nu eenmaal mijn mening.

Natuurlijk waarom zouden we niet in discussie gaan met mensen van het VB, zo leer je het best hoe je je moet weren ertegen, andere theorieën zijn trouwens altijd interessant, en een discussie tussen x-links en x-rechts maakt het altijd boeiend.

Gepost door: Rooie rakker | 08-04-04

Blind ? Ik ben die "rooie rakker" kotsbeu en vraag mij af of hij blind is ofwel niet goed in zijn hoofd. Ziet hij niet de problemen in dit land en waar al die problemen vandaan komen ? Enkele tientallen jaren geleden (vóór de moslims en arabieren hier massaal waren) (dus toen de dieren nog spraken) waren er in dit land contant problemen tussen de "Walen" en de "Vlamingen". Als mensen van één land al niet kunnen overeenkomen hoe kan men dan in een "multiculturele" maatschappij geloven met 160 verschillende nationaliteiten in één stad en tientallen verschillende talen. Als ik onder de mensen kom versta ik zelfs geen woord meer van wat ze zeggen. Is dat normaal ? (Ik spreek nochtans goed Nederlands, Frans en Engels. Begrijpe wie kan....

Gepost door: fan van Jurgen | 09-04-04

aargh weet je wel, je bent een domkop je weet niet wat te zeggen en dan begin je zo, de problemen zijn er altijd tussen kleine groepjes mensen met hun idee (waar men alle respect voor moet hebben), maar dit zijn meestal kleine "verwaarloosbare" groepjes soms is er eens een oprisping maar dat is dan met zaken a la happart, die het goed kunne zeggen en zo mensen opjutten.
voor de rest ik ben evenzeer tegen de huidige regering als jullie, het is grotendeels ook hun schuld dat er hier zoveel problemen zijn met migranten, de migranten zijn hier trouwens zo vanaf de jaren zestig beginne toe te stromen omdat we ze nodig hadden omdat wij het vuile werk niet wilden doen. Als de regering nu een goed integratiebeleid had waren er nooit zoveel problemen geweest, maar geloof me er zijn veel migranten die willen integreren maar die het nie kunnen omdat er geen mogelijkehden zijn, voor feiten kun je niet blind zijn eikel.
jij bent gewoon al gebrainwashed en ziet enkel wat je wil zien.

bye bye fan van jurgen, ga maar mee naar knokke het zoute kan je gaan teren op je bloedgeld

Gepost door: Rooie rakker | 09-04-04

De commentaren zijn gesloten.