08-04-04

Vingerafdruk?

Belgen, Vlamingen moeten binnenkort digitale foto's en vingerafdrukken laten nemen als ze (wij dus) de Verenigde Staten willen bezoeken, businesswise of toerist. Ons land staat op de lijst van 'risicolanden'. Waarom neemt de Europese Unie dit ID niet over? Een lijst van risicolanden waarvan alle reizigers een vingerafdruk én digitale foto moeten laten maken bij het betreden van een Europese luchthaven of haven. De registratie kan ook gelden mét terugwerkende kracht, meer bepaald, mensen uit risicolanden die een verplaatsing doen naar buiten en terug binnen de Europese unie. (De grenzen blijven binnen Europa open, de niet Europeanen worden bij bezoek digitaal gescreend) Je moet iets over hebben voor de veiligheid hé.

17:02 Gepost door J | Permalink | Commentaren (50) |  Facebook |

Commentaren

wel wel... heb ik hier al een 1ste politieke stelling gelezen? Mmmm....dit ruikt naar meer!

Gepost door: inge | 08-04-04

Vingerafdrukken Ik ben weer eens helemaal akkoord met Jürgen! Waarom volgt Europa niet? Alleen op Schiphol staat nu een iristoestel, maar ik denk niet dat het verplicht is tot nu toe.
Dat België op de risicolijst staat is nogal evident, het staat waarschijnlijk zelfs helemaal bovenaan! Als men ziet hoe paars hier onze nationaliteit te grabbel heeft gegooid!!! De snel-Belg wet: hoeveel verdachte elementen zitten daar niet tussen? Nu zijn het allemaal Belgen, stel je voor! Ik ken persoonlijk "Belgen" die ENKEL Arabisch spreken en anderen ENKEL Turks.
Wat is onze nationaliteit nu nog waard? Dank je paars!

Gepost door: Eddy | 08-04-04

snel -belg wet idd de snel belg wet , is een snel belg terrorist wet...

Gepost door: il falco | 08-04-04

- Dat id zijn vijgen na pasen !
De teroristen zijn al in elk land aanwezig !

Gepost door: - | 08-04-04

Terroristen zijn overal "De terroristen zijn al in elk land aanwezig".
Natuurlijk! Europa is zwaar ziek door zijn zwakheid. Ze hebben nu zelfs een terrorist in Duitsland vrijgelaten, alleen uit frustratie omdat ze geen getuige kregen van uit de US! Begrijpe wie kan. Zielig Europa, als het zo verder gaat komen we terecht in een nieuw soort middeleeuwen met inquisitie incluis; nu geen christelijke inquisitie, maar moslim inquisitie naar Afghaans of Saoudisch model. Dat belooft!
Nu zonder op de zaken vooruit te lopen: dit is geen reden om niet te controleren, niet? Misschien is het nog tijd om ons te herpakken, maar dat moet dan wel vlug gebeuren!

Gepost door: Eddy | 08-04-04

Juist! Wacht eens even.
Verhofstadt heeft toch beweerd dat België géén terroristennest is.
Wat hebben we eigenlijk te vrezen ?

Overigens, volledig akkoord met Eddy. De anti-Amerikaanse houding van onze Belgische eminenties heeft ons zeker geen windeieren gelegd.
We hebben daarentegen wel een sterk signaal gegeven aan alle moslims en aanverwante terroristen (in spe) dat ze hier meer dan welkom zijn.
Je zou voor minder deze regering wegstemmen.

Gepost door: eLPe | 08-04-04

Ik ben niet verwonderd Verhofdstadt, Michel, Flahaut, ... zijn in de USA uitgeroepen tot persona non grata.
Is dit duidelijk ?

Gepost door: eLPe | 08-04-04

Vingerafdrukken en chip inclusief en nog meer... Zeer goed idee die vingerafdrukken in gans Europa, dit moest al lang zo zijn. Spijtig dat ze daar ook al een middel op gevonden hebben want dan laten ze gewoon hun vingertoppen verbranden met olie.

En bovendien en beetje meer chauvinisme zou Europa niet misstaan. Ik heb ook al dikwijls gedacht om iedere mens een chip te laten inplanten en dit zou veel nut hebben o.a. medisch maar bovendien de afkomst bepalen zodat men niet te veel meer kan afkomen met allerhande verzinsels om toch in Europa te kunnen komen leven als parasieten.

En nog een idee : maar dan krijg ik natuurlijk de mensenrechten tegen : iedereen die criminele feiten of diefstallen pleegt zou ik een vingerkootje laten afzetten (1 kootje per feit). Ik denk dat er veel zouden rondlopen zonder vingers...

Gepost door: fan van Jurgen | 08-04-04

Jurgen moet eerst toestemming vragen. Jurgen snapt er blijkbaar de ballen van hoe het Blok wordt geleid en hoe het gestructureerd is. Ik verbaas me erover dat hij zijn voorstellen zomaar kan uit de doeken doen, zonder dat de VB-stapo al aan zijn bel hangt.

Het is in elk geval duidelijk dat Jurgen ons voor de gek houdt. Hij mag immers zoveel onzin verkopen zoals hij wenst, de beslissingen worden hoedanook altijd op het HQ van het VB op het Madouplein genomen. En daar heeft hij als 'onafhankelijke' natuurlijk helemaal niks in de pap te brokken. Of wat dacht je?

Ondertussen mag hij hier de illusie komen ophouden, dat voortaan de vrije meningsuiting bij het racistisch Blok wordt geactiveerd en aan wie hebben we dat te danken? Aan Mister Media himself: JV :))))))))

Het zal nog wel even duren vooraleer iedereen door heeft dat wat ook Jurgen V de wereld instuurt en nog zal sturen, in feite dikke quatsch is, maar ja... het zijn niet altijd de slimsten die op het Blok geilen. ;)

Gepost door: thePiano | 08-04-04

Allemaal goed en wel... Maar de vraag die ik me bij elk dergelijk initiatief stel is: zou dit elf september hebben kunnen voorkomen? Hoe?

En in dit geval is het een duidelijk neen. O.K., we zouden misschien aan de hand van teruggevonden vingertopjes hebben kunnen bepalen welke lichaamsdelen van welke terrorist waren... na de aanslag.

En als het niet is om terroristen te kunnen tegenhouden, waarvoor moet het dan dienen? Big Brother is watching you!

Gepost door: Foobar | 08-04-04

logica Concedo: je hebt dus aan de linkerzijde SAP, pvda, LSB die bewijzen dat het VB een extremistische partij is ... want daar is geen PAS, advp etc aan de rechterzijde vh VB, ... DUS ...
Hollanders zeggen: alle gekheid op een stokje... maar ik zou toch zo graag een antwoord hebben op : ben ik correct te concluderen als het VB er niet zou zijn (waarschijnlijk een natte - eerder een drassige - droom van popie jopie, clavecimbel en soortgelijke kakafonische toestanden ) dat dan - ochgottekes toch - CD&V een extremistische partij zou zijn?

Gepost door: bats | 08-04-04

Tja Ik zou zeggen: controleer enkel mensen met een Arabische naam. Klink misschien cru maar het is toch zo.

Europeanen staan altijd achter. Kzou zeggen: doet dit ook in Europa. Maar dit gaat geen aanslag voorkomen. Terroristen (of moslims) worden hier in België geboren en zijn dus 'Belgen'.

Media wekt bij mij haatgevoel weer op. Heb beelden gezien van gegijzelde Japanners in Irak. Niet normaal. Zitten heel de tijd vanalles over allah te roepen en zetten een mes op hun keel.

Gepost door: Aline | 08-04-04

Piano doet het weer! Dit idee van Jurgen is niet nieuw. Reeds enkele weken terug stond hetzelfde in Elsevier, en ik meen dat ook Theo Van Gogh het al eerder opperde. Het is een goed idee. Dan weten we tenminste wat er binnenkomt, en ook...wanneer ze weer moeten vertrekken.

Toch raar, als er een idee door iemand van het Vlaams Blok wordt naar voor geschoven, dan is het hek van de dam. Ik denk nog aan die keer dat FDW de enkelbanden voor gevangenen voorstelde (in navolging van de socialistische Blair) om de overbevolking in de gevangenissen op te lossen.
Hij werd uitgescholden voor nazi en nog meer va

Bovendien, Piano, zou je ervan staan opkijken welke vrijheid iedereen bij het Vlaams Blok heeft. Ik sta ook op de lijsten voor Oost-Vlaanderen, op de tiende plaats. Denk je nu echt dat ik elke keer ga vragen of het wel goed is wat ik schrijf of zeg?
Het wordt tijd dat je inziet dat je verkeerd bezig bent. De nieuwe nazi's moet je niet bij rechts zoeken, maar bij links. Orianni Fallaci heeft weer een nieuw boek geschreven waarin ze net hetzelfde zegt. Ook Brigitte Bardot zei hetzelfde.

Vandaag verklaarde Jef Rademakers in P-Magazine, dat hij op het Vlaams Blok zal stemmen.
Iedereen die nadenkt in dit Vlaamse landje, en die ook maar iets geeft om de vrijheid en libertair denken, stemt Vlaams Blok...er is gewoon geen ander alternatief!Gepost door: Vicky | 08-04-04

Vicky Verkeerde knop geraakt...even afwerken
Toch raar, als er een idee door iemand van het Vlaams Blok wordt naar voor geschoven, dan is het hek van de dam. Ik denk nog aan die keer dat FDW de enkelbanden voor gevangenen voorstelde (in navolging van de socialistische Blair) om de overbevolking in de gevangenissen op te lossen.
Hij werd uitgescholden voor nazi en nog meer van dat moois. Wat horen we daarna? Verhofstadt komt met net dezelfde ideeën op de proppen voor de camera.
Hoe hypocriet!!!

Gepost door: Een knopje geraakt, en tekst was onderweg | 08-04-04

Misschien is het telaat. Waarschijnlijk zijn diverse groeperingen in Europa al lang ondergronds aan het werk. Zij kunnen zich gemakkelijk verplaatsen van het ene land naar het andere. Bovendien staan ze onderling constant in contact met elkaar. Jahjah heeft het toch onlangs gezegd? Ook ons land staat op de lijst. De knuffelpolitiek zal daar niet veel aan verhelpen.

Gepost door: Vicky | 08-04-04

Vingerafdrukken van Blokkers Vermits iedereen het erover eens is dat we de criminaliteit moeten aanpakken, stel ik voor dat we eerst de vingerafdrukken van Jurgen en zijn mestkeverbende afnemen. We moeten,toch ergens beginnen hé? :)))))))

Gepost door: thePiano | 08-04-04

Dreigmail van Jurgen's forum: de fascisten slaan door. Reinaart Devos reinaart@pandora.be stuurt mij net een mailtje:

"Steek uw energie in iets nuttig sukkel. En blijf uit Jurgen verstrepen zijn webstek. Er zijn veel meer andere interessante mensen die daar kunnen discussieren"

Beste X. Stuur 'm maar een cadeautje, de schizofreen heeft het verdient ;)

Gepost door: thePiano | 08-04-04

Waar zijn nu de extremisten, de echte fascisten? "Jürgen en zijn mestkeverbende" "de schizofreen..."
Wat voor moois; ik vraag me af wie hier de verziekte extremist is!
Jürgen uitmaken voor al wat smerig is, is zielig, ik heb het reeds gezegd. Het is gewoon paniekvoetbal, want iedereen beseft dat hij veel stemmen zal halen. Ik weet het van mijn vriendenkring waar er velen voor de eerste keer op het VB zullen stemmen!
Zijn site is een van de weinige waar je anoniem kunt reageren, verpest ze dus niet met onnozel gezwets en gezever!

Gepost door: Emiel | 09-04-04

zijn eigen mening Ik heb de indruk dat hier iemand nog altijd het moeilijk heeft met de vrije mening van andere....ofwel woont hij niet graag in een vrij land waar nog alles mag gezegt worden....zoniet ja dan zit ge hier op de verkeerde plaats...en dan kunt ge eens in een land gaan waar wel die strikte regels gelden ,want ik ben er geweest en .....het was dat en nie meer.....en niet tevreden OPKRASSEN was het antwoord......dan voor mij nog altijd leve de democratie.
groeten

Gepost door: tim | 09-04-04

rasistisch Piano je zegt dat het vlaams blok racistisch is, wel de enige racist hier dat ben jij toch wel zelf zeker. Ik denk dat je met uw overtuigingen een beetje te laat komt man. mensen gaan vlaams blok kiezen omdat ze het kostbeu zijn om constant te betalen voor een ander zijn schuld. ga een pint drinken met robert stevaert of zo. en begin reeds te huilen want op 13 juni is onze toer. Vlaams blok moet in de regering punt uit.

Gepost door: Sven | 09-04-04

N The Piano, ik zelf zal ook nooit VB stemmen... maar jij bent echt wel kinderachtig bezig...

Gepost door: amaai | 09-04-04

vlaming Het beste dat we kunnen doen is piano negeren. Niet meer reageren op z'n uitspraken. Het is net zijn bedoeling om mensen te ergeren. Dan zal hij vanzelf wel stoppen met die kinderachtige praat.

Gepost door: negeer hem gewoon | 09-04-04

pillekes Volgens mij is Piano zijn pillekes vergeten te pakken...

Gepost door: Knut Noordland | 09-04-04

cd& v nee,
want voor zover ik weet is cd & v niet extreem-rechts, en trouwens de extreem-linkse partijen, nu bijvoorbeeld in België nazistisch, tuurlijk en ja brigitte bardot was de vrouw om naar te luisteren met een zeer sterk intellectueel inzicht en fallaci is bekend geworden door een wel zeer controversieel en rechts gedachtengoed, ze verkondigt volgens wetenschappers wat piano volgens jullie doet.

geef eens één voorbeeld van iets nazistisch, van belgische linkse partijen, of iets gewelddadigs ik weet niet wat jullie daarvan denken.

het is trouwens lsp (links socialistische partij)

Gepost door: Rooie rakker | 09-04-04

Bangerik awel piano, heb ook eens op uwe website gaan kijken en heb gemerkt dat er geen gastenboek ligt. Wadist jongen, bang om te veel negatieve kritiek te krijgen ?? Aja natuurlijk, (extreem) linkse jongens die kritiek kunnen verdragen die moeten nog uitgevonden worden! :)))))

Gepost door: Sultan | 09-04-04

daar gaat ie al Baf, daar is het al. Je hoort of leest in dit voorstel (id met vingerafdruk)zo de geest van FDW en andere ongelooflijke blokeikels. Wat is't, verstrepen, ben je je al mooi aan't plooien tov je racisitische broeders? Waar is je zogenaamde onafhankelijkheid nu? Och jongen, elke dag ga je een beetje meer af.

Gepost door: red ken | 09-04-04

welwel beste eddy, emiel, sven, falco en andere randdebielen: jullie kunnen nogal onzin verkopen, potverdomme. Na arm Vlaanderen, lees ik in jullie blokpropaganda nu ook al arm Europa. Nice! Ik dacht nochtans dat Europa jullie geen sikkepit kon schelen, er zijn namelijk nogal wat socialisten aan de macht hoor, in tal van lidstaten. Het verwondert mij dat jullie hen nog geen complot toedichten.

Gepost door: red ken | 09-04-04

Gedoogbeleid? Ik weet niet wat voor spelletje onze regering wil spelen maar ik vermoed dat ze gokt op een gedoogbeleid ten aanzin van extreme groeperingen. De redenering hierachter is eenvoudig: indien zo'n groepering haar zetel in België heeft, dan zal ze niet aan nestbevuiling doen en ontsnappen wij aan mogelijke aanslagen. Daarom is het ook belangrijk dat België, als miniscuul landje, zich low-profile houdt en ook deze groeperingen niet te veel voor het hoofd stoot.

Gepost door: Patrick | 09-04-04

oh boy! Werkelijk ongelofelijk hoe men een beleid dat er in is geslaagd op 4 jaar tijd de klok 50 jaar terug te draaien nog als voorbeeld durft te nemen.

What's next jÜrgen: een Belgische (of nee sorry, VLAAMSE) versie van de NRA?

Gepost door: der stürmer | 09-04-04

kritiek wij slaan tenminste niet op de mensen als er kritiek op ons komt, dat kunne we van jullie niet zeggen é

Gepost door: Rooie rakker | 09-04-04

"Gespuis" "randdebielen" en "blokeikels"... gefrustreerd links is weer goed bezig!
Hoe verdraagzaam toch!
Uiterst links noemt uiterst rechts "gespuis"; daarbij hebben ze geen benul van de realiteit: links zou niets gewelddadigs hebben gedaan in België. Wat voor een lachertje is me dat nu?
Wie heeft hier in België talloze bomaanslagen gepleegd? ...uiterst links en de CCC! Ik moet nog de eerste bomaanslag van uiterst rechts in België meemaken.
Wie vermoorde Pim Fortuin? Groenlinks...
Wie is hier nu het gespuis? Nogal duidelijk niet?

Gepost door: Emiel | 09-04-04

Voilà Onderstaand artikel komt uit De Standaard. Ik kan het niet beter verwoorden.
Beseffen de waalse ministers dat ze hiermee België economisch kelderen ?? Misschien wel, maar hun electoraal gezwam is belangrijker.


--------------------------------------------------
Flahaut noemt genociderel storm in glas water
Pinxten eist rechtzetting
Van onze redacteur

BRUSSEL - Minister van Landsverdediging André Flahaut (PS) noemt de genociderel met Amerika volgens zijn woordvoerder ,,een storm in een glas water''. Het VLD-kamerlid Karel Pinxten, oud-minister van Landsverdediging, niet. ,,De minister moet zich van de publicatie distantiëren'', eist hij.

DE anti-Amerikaanse obsessie van Flahaut moet stoppen. Het is schadelijk voor ons land en gevaarlijk voor onze inwoners'', zo begint Pinxten zijn striemend betoog.

,,Dit zoveelste incident is een afspiegeling van de anti-Amerikaanse houding van Flahaut. Het is geen geïsoleerd feit. De minister moet dit rechtzetten, in plaats van dit zomaar af te wimpelen'', stelt de Limburger.

,,We leven in een unipolaire wereld, wat de Europeanen alleen zichzelf kunnen verwijten. De Verenigde Staten zijn onze belangrijkste bondgenoot. Ze zijn de enigen die de capaciteit hebben om in te grijpen waar de democratie of fundamentele mensenrechten in gevaar zijn. Waar was Europa toen er verschrikkelijke dingen gebeurden in Bosnië, Kosovo en Macedonië'', vraagt Pinxten.

,,Dergelijke fratsen zetten onze nauwe en levensnoodzakelijke relaties op het spel. Op een moment zoals nu, wanneer de Navo zich uitbreidt, is dit zeer schadelijk. De nieuwe lidstaten rekenen op effectieve engagementen in plaats van op goedkope retoriek.''

Pinxtens besluit is klaar: ,,Op dit moment is terreurbestrijding een topprioriteit. Geen land staat daar verder in dan de Verenigde Staten. Het is dan ook levensbedreigend als we de samenwerking vertroebelen. Dit is een moment om solidair te zijn, niet om te schofferen.''

Zijn partijgenoot en senator Pierre Chevalier (VLD), tilt minder zwaar aan de zaak. ,,Dit is duidelijk een wetenschappelijk niet goed onderbouwd document. Ik beschouw dit als een gebrek aan professionalisme op het kabinet, niet als een bewuste zet van Flahaut. Sommigen vinden het blijkbaar leuk om deze fout in de verf te zetten, om onze relaties met de Amerikanen verder te vertroebelen. Dat is zout strooien in een wonde die aan het helen is.''

Mark Eyskens (CD&V), oud-minister van Buitenlandse Zaken, reageert bitter op wat hij virulent anti-Amerikanisme noemt. ,,Dit straalt negatief af op alle bekwame Belgen. De komende jaren kunnen we topbenoemingen voor onze landgenoten vergeten. De kans dat een Belg commissievoorzitter wordt, is nu onbestaande. Een electoraal schaakspel in Waals-Brabant tussen André Flahaut en Louis Michel beschadigt de reputatie van ons land.''

Eyskens onderstreept dat Louis Michel (MR), als minister van Buitenlandse Zaken, al een paar keer de uitspraken van Flahaut is moeten gaan uitleggen in Washington. ,,Plat op uw buik gaan voor de Amerikanen is dat dan. Leuk is anders'', verzekert de oud-minister.

De woordvoerder van Flahaut betreurt het hele incident. ,,De minister heeft nooit de bedoeling gehad om een negatief aspect van de Verenigde Staten te tonen. Dit was bedoeld als pedagogisch werk voor jongeren. Het is jammer dat men met de cijfers gaat spelen om er zo'n interpretatie aan te geven.''

Amerikaanse landen die in de militaire publicatie geviseerd werden, onthouden zich ondertussen van elk commentaar.


09/04/2004 Wouter Verschelden

©Copyright De Standaard

Gepost door: eLPe | 09-04-04

bommen uiterst links en de CCC buiten de ccc weet ik wel van niks zi emieltje, maar euhm over de CCC moet niks gezegd worden dat is zo een smerig boeltje geweest dat zelfs rechtse mensen eraan twijfelen hoe links dit allemaal wel was en hoeveel ervan opgezet spel was, op dat mometn werden er weer banden met het koude oosten aangeknoopt herinnert u zich dat nog.

trouwens je moet gee bommen gooien om gewelddadig te zijn, een migrant in mekaar slaan is ook al een daad van geweld of je jonge gastjes van NSV of Blood and honour weer eens doen betogen

Gepost door: Rooie rakker | 09-04-04

volkert en de volkert was wel een beetje een zwaar geschift mannetje die al lang niks meer met groenlinks had te maken

Gepost door: Rooie rakker | 09-04-04

Geweld De vergelijking: een migrant in elkaar slaan of de boel dynamiteren gaat niet erg op vind ik!
Een migrant in elkaar slaan omdat het een migrant is? Dat doet wel niemand denk ik. Ik weet niet om welk boerengat het gaat, maar in grote steden zoals Brussel en Antwerpen zijn de rollen eerder omgekeerd. Benden crapullekes, meestal Marrokkaantjes, maken de buurt onveilig.
Migrantjes vermoordden een jongen in Schaarbeek, en wat gebeurt er? Niets! Zelfs geen straf! Een berisping... is dat geen aanleiding tot verzuring?
Dat het allemaal geen moordenaars of geen crapules zijn, dat weet iedereen wel denk ik.

Gepost door: Emiel | 09-04-04

ccc ik ga nu geen discussie aangaan over CCC, maar ou het zeer graag willen mocht u hiermee akkoord gaan zeg het me dan, maar ik wil weer niet horen dat ik de daden van het CCC steun

Gepost door: Rooie rakker | 09-04-04

CCC en Volkert De CCC niet extreem links? Twijfels daarover? Een beetje serieus aub.
Carrette is vrij, vraag het hem, of is dat soms een dubbelspion? Wat is de waarheid toch moeilijk te aanvaarden voor sommige lui!!
En Volkert mag dan een gestoorde gek zijn, hij hoorde toch bij groenlinks!
Stel je voor dat iemand van het VB zoiets had gedaan!!!

Gepost door: Emiel | 09-04-04

Utopia Het is niet dat ik een diskussie uit de weg wil gaan, maar ik ken die hele toestand. Er valt niets over te zeggen dat ik niet weet (dat meen ik toch), want ik heb het marxisme bestudeerd en heb of had er veel vrienden, tot in het centraal comité van de KP toe!
Ik heb het reeds gezegd: het is misschien een ideaal, MAAR HET WERKT NIET!!!

Gepost door: Emiel | 09-04-04

lees!!!!! wanneer gaan jullie nu eens echt de posts beginnen lezen ik heb gezegd dat er buiten CCC niks links was waar ik van weet dat hier nog iets heeft gedaan in België. trowens al de aanslagen van CCC werden vooraf aangegeven zodat er geen slachtoffers zouden zijn ook toen er waren, was de politie gewaarschuwd dat ze dat gingen doen. trouwens CCC was zo geïnfiltreerd, maar ja ik ben er vast van overtuigddat Pierre Carette een echte communist is, maar de man is gebruikt, de organistaie van CCC was echt niet zo goed hoor en steun van één of ander communistisch land kregen ze iet noch vaneen belgische communistsiche beweging

Gepost door: rooie rakker | 09-04-04

marxisme ten eerste de KP is ten onder gegaan aan revisionisme, let wel er zitten goede mensen in de KP mensen die er echt in geloven en er voor willen gaan en de laatste 2 jaar zijn ze aan een opmars bezig maar ja niet het beste. marxisme is zeer goed, als je alleen al maar naar kleine projecten kijkt. de acties in de gemeentes vande pvda, geneeskunde voor het volk, advokaten voor het volk.

Marxisme is (als je het omzet naar de huidige maatschappij en maatstaven) iets dat te verwezenlijken valt stap voor stap en mss niet zo,radicaal als er altijd over marxisme wordt nagedacht.
Maar het waren de huidige manieren om het marxisme te proberen uitwerken die niet gelukt zijn, niet het marxisme zelf.

Trouwens je kut altijd wel iets bijleren en ja ik heb ook over marxisme geleerd é, ik ben er één

Gepost door: Rooie rakker | 09-04-04

Evolutie Dat Chris Merckx met Abu Jahjah samen ging was voor mij de genadeslag voor extreem links, en niet alleen voor mij!
Je kunt nog zoveel redeneren, maar DAT KAN NIET!!

Gepost door: Emiel | 09-04-04

resist luister da was voor de meesten van ons onaanvaardbaar, de pvda is trouwens meer dan kris merckx, maar ik ben al blij dat je iets weet daarover, de meeste hebben er nog niet eenvan gehoord. het kartel tussen AEL en PvdA, resist maw, was een kartel dat puur gebaseerd was op een 8? punten programma en niks meer voor de rest werd nie verkondogd dat we met hun ideeen overeen kwamen. maar waarom zijn wij samen gegaan met AEL in AEL zaten er veel slimme miganten volledig aangepast die ons idee wel konden volgen(die zijn nu ook wel uit AEL nu ze beseffen wat voor freak jahjah welis, een slimme freak dat wel) en ten tweede we hadden met hen samen gewerkt in stopusa(een antioorlogsplatform tentijde van irak crisis) en dat was zeer positief verlopen. maar ja je hebt gelijk, dat was een grote fout ik ben er noouit voor geweest, de meesten niet dat was een grote fout van de pvda één die hopelijk nooit meer zal gebeuren we hebben er veel stemmen aan verloren en wat erger is een geloofwaardigheid die we langzaam maar zker waren aan het opbouwen, met de jonge gasten zullen we opnieuw beginnen we hebben nog altijd enkele duizneden mensen die op ons stemmen en die ervoor zorgen dat we telkens weer kunne iopkomen en ons zegje kunne doen, want dat is ook al belangrijk. Dat de mensen weten dat er nog zoiets bestaat en dta we ze kunne helpen met onze praktijken en met onze ervaring. Wat ik nog even wil zeggen de steun aan arafat is gerechtvaardigd en we hebben de baathpartij nooit gesteundn wel het irakese volk, de communisten zijn de eerste die zijn afgemaakt door baath dus er jiet voor.

en nog even over AEL als je denkt iets te kunne bereiken leg e soms een band met partijen die niet helemaal overeenstemmen met je idee, denk maar aan china communisten met kwomintang van tsjang kai tsjek

Gepost door: Rooie rakker | 09-04-04

@ rooie rakker OK, ik kan je volgen. Het is wel spijtig voor jullie dat zoiets is gebeurd, maar ja, gedane zaken nemen geen keer.

Gepost door: Eddy | 09-04-04

Opportunistische allianties Het is zoals Eddy schrijft: gedane zaken nemen geen keer, en soms is dat wel spijtig.
In de geschiedenis zijn er wel meer rare en zuiver opportunistische allianties, maar die spatten vroeg of laat wel uiteen, soms met veel schade tot gevolg. Hitler-Stalin was wel de flagrantste, en recentelijk ook in Afghanistan USA-Moslimfundamentalisme tegen Rusland! Zie naar de gevolgen!

Gepost door: Emiel | 09-04-04

dank u dank u eddy,

de tweede keer dat er iemand mij links wereldvremd tuig me gelijk geeft, tof tis ens wat anders dan ik ben em beu, ben je blind en blablablabla

Gepost door: Rooie rakker | 09-04-04

opportunisme hier nu mijn woorden van "strijden naar een doel" transformeren naar "blind opportunisme" vind ik wel tamelijk lafhartig.

dit was een front van mensen die zich wilden verenigen tegen de oorlog en dit deden met een prachtig programma, alleen jammer dat dit met de AEL was, maar ze hadden al bewezen een goede partner te zijn in de anti-oorlogsbeweging, dus even wikken en wegen mag wel. dank

Gepost door: rooie rakker | 10-04-04

'Vredesterroristen' Beste rooie rakker,

Waar waren jullie, de 'vredesmanifestanten', toen de Serviërs hun genocide-oorlog begonnen tegen de moslims in de Balkan ? Waarom hadden jullie toen geen 'anti-oorlogsbeweging' opgericht ? Waarom hebben jullie toe niet betoogd tegen de Amerikanen toen ze de Serviërs gebombardeerd hebben (terwijl de VN èn de NAVO machteloos stonden toe te kijken !!?? Kan je hier eens concreet op antwoorden ?

Wat de oorlog tegen de terreur betreft (dus o.a. de oorlog in Afghanistan en Irak), herhaal hier nog eens de wijze woorden van minister Pinxten:

,,We leven in een unipolaire wereld, wat de Europeanen alleen zichzelf kunnen verwijten. De Verenigde Staten zijn onze belangrijkste bondgenoot. Ze zijn de enigen die de capaciteit hebben om in te grijpen waar de democratie of fundamentele mensenrechten in gevaar zijn. Waar was Europa toen er verschrikkelijke dingen gebeurden in Bosnië, Kosovo en Macedonië'', vraagt Pinxten.
,,Op dit moment is terreurbestrijding een topprioriteit. Geen land staat daar verder in dan de Verenigde Staten. Het is dan ook levensbedreigend als we de samenwerking vertroebelen. Dit is een moment om solidair te zijn, niet om te schofferen.''

Het feit dat de AEL militanten tegen de Amerikanen betogen, is omdat ze sympatiseren met het moslimfundamentalisme, niet omdat er oorlog is in Irak of elders in de wereld, laat dat duidelijk zijn. Iedere opportuniteit om tegen de Amerikanen te schofferen, wordt gretig gebruikt.


Gepost door: eLPe | 10-04-04

@eLPe Akkoord met eLPe. De keuze van AEL is gefocusd op één punt: de eigen godsdient, ttz de moslims.

Gepost door: Eddy | 10-04-04

onverdraagzaam heb geantwoord onder topic onverdraagzaam

Gepost door: Rooie rakker | 11-04-04

Onverdraagzaamheid Ik vind dat men onverdraagzaam kan zijn tov terrorisme en fundamentalisme en predikers van de heilige oorlog: die bedreigen onze maatschappij. We moeten niet al te naïef zijn!
Onverdraagzaamheid tov mensen die het goed menen is ongepast, ook de onverdraagzaamheid tov mensen van het VB bvb.

Gepost door: Eddy | 12-04-04

De commentaren zijn gesloten.