14-04-04

dé lente!

Eindelijk. heb ondertussen tuin in orde gebracht, klimop gesnoeid, hardhoutenmeubeltjes buiten gezet (politiek incorrect hardhout), gesnoeid in tropische plantjes, mestkorrels gestrooid (aangezien de kevertjes op waren LOL), terras geschuurd, muur geschilderd, tuinverlichting nagekeken, satellietschotel proper gemaakt, potjes verplant...en nog wat kunnen nadenken over nakende strategie! Help! Ik heb groene vingers...zit ik nu bij de verkeerde politieke partij? Moet ik nu een boek uitgeven? Ik ben er volledig klaar voor, de flessen witte wijn liggen klaar in de kelder, de tuinkaarsen nog ingepakt. Dochtertje mocht mee plantjes gieten. Ondertussen -genietend van een sigaar in opgeruimde tuin- de reisboekjes aan het doornemen. Als ik nog even weg wil moet het snel gaan, voorkeur gaat uit naar de cycladen..Mykonos, Santorini...ben er al geweest maar hunker nu om nog eens langs te gaan. Mijn 'politieke' agenda begint zich te vullen. Eerste aanwezigheid en neus binnen steken (uit gezonde doch kritische interesse) is 21 april. Een belangrijke datum in Gent. Relativiteit, nadenken, strategie uitdenken, zwijgen en geduld... een leuke combinatie die sommige bezoekers op deze weblog het dak opjaagt. Fijn toch?
 

15:44 Gepost door J | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

De politieke almacht van de TV Onderschat vooral de TV niet! Die maakt politici. De TV stelt alle andere media in de schaduw: brieven, aanplakbiljetten, aankondigingen in de kranten en tijdschriften, radio, enz.
Daar zijn genoeg studies over; het is niet voor niets dat er hier een zendvergunning bestaat.
In sommige landen zijn onbekende partijen meteen tot tweede of derde partij geklommen alleen door de televisie. Die landen waren dan wel vrij en men kon er gemakkelijk politieke zendtijd kopen (ik denk aan Canada); Jürgen heeft dit eens geprobeerd en aan onbekenden de mogelijkheid gegeven om zich voor te stellen op het scherm, maar dit werd bijna onmiddellijk verboden door paars! De top van de partij wil zelf beslissen wie plat genoeg op de buik gaat voor hen en die op een verkiesbare plaats zetten (of nog beter op een opvolgersplaats als er effectieven wegvallen): het is gewoon platte partijpolitiek.
De moslims hebben een ander systeem: zij werken met cassettes die overal in hun winkels te koop zijn, maar bij de Belgen bestaat dit niet en wordt ook niet beluisterd of bekeken.
Hier is de TV heer en meester.

Gepost door: Eddy | 14-04-04

nieuwe lente Jurgen, zijt gij de nieuwe lente, het nieuwe geluid? Ondanks het "Berufsverbot" ( de 30-er jaren komen terug), broodroof, gaat ge in tegen het laffe groepsdenken van de media, die het regime dienen of als broodschrijvers worden geëngageerd: helemaal wat men verwacht van een knechtenvolk. Laat u niet intimideren door hysterisch gekef maar ook niet door dreigementen! Hou vol!

Gepost door: loja | 14-04-04

BHV Niet zo lang geleden opperde de ex-'echte' voorzitter van de VLD , Karel De Gucht, de mogelijkheid dat VL wel eens BHV zou splitsen tegen de wil in van de Franstaligen. Achteraf bekeken was dit een soort vlucht naar voren: als jullie Franstaligen ons het vreemdelingenstemrecht door de strot ramt, dan vragen wij ... de toepassing van iets dat al lang beslist en afgesproken en vastgelegd en kweenie wa is. Graag uw mening over dit heikele 'belgisch' probleem alsook over de houding van de Vlaamse Liberale en Democratische minister van Binnenlandse Zaken hieromtrent.

Gepost door: bats | 14-04-04

BHV Er is maar één woord voor de houding van de Vlaamse ministers ivm de splitsing BHV: LAF! Telkens de Walen iets vragen wordt het onmiddellijk ingewilligd:
- het migrantenstemrecht
- de wapenwet voor FN
- de wet Francorchamps (tabaksreklame)
- de financiering van het Waalse onderwijs
- nog steeds de enorme transferten enz.enz.enz...
De PS is er misscien nodig in een regering, maar de Vlamingen zijn er ook nodig, en nog meer zelfs. Alleen, ze zijn niet erg moedig, en dit is een zeer groot eufemisme!! Sukkelaars! Arm Vlaanderen met platbroek-verkozenen, waar gaat het naartoe?
De houding van DeWael: gaat plat op de buik voor de Waalse partijen!
Hopelijk verandert die houding, maar ik vrees het ergste.

Gepost door: Eddy | 15-04-04

Eddy, je vergeet nog een aantal zaken Eddy,

volledig met je eens.

Onze vlaamse ministers verraden de Vlamingen de laatste tijd bijna doorlopend zonder dat velen er kennelijk erg in hebben. De lijst loopt maar door en door, hier is mijn nederige aanvulling:

- flitspalen staan allemaal in Vlaanderen maar opbrengsten gaan grotendeels naar Wallonie. (dit terwijl Wallonie nauwelijks moeite doet mbt verkeersveiligheid) Of hoe men ook al Vlaamse automobilisten gaat gebruiken om de Waalse werklozen te financieren
- Vennootschapsbelasting wordt verlaagd maar ter compensatie kan men allerhande heffingen (milieu, ...) niet meer aftrekken. Rarara vooral Vlaanderen heeft dit soort heffingen, niet Wallonie. Dus de nuloperatie hier wordt weer eens gefinancierd door Vlaanderen
- Verhofstadt droomde al luidop van een tweede nationale luchthaven (in Wallonie) en dan kon Zaventem op termijn wel dicht
- Voortdurende accijnsverhogingen aan de benzinepomp... wie is hier de dupe van? Degene die de auto nodig hebben om te gaan werken dus voor 80% de Vlamingen.
- Kyotonorm: daar men zich baseert op cijfers van 1990 maar in 2004 de context volledig anders is door vele sluitingen van zwaar vervuilende industrie in Wallonie... moet Wallonie nauwelijks een inspanning doen en Vlaanderen staat voor een onmogelijke taak (en zal dus lucht moeten "kopen"... nieuwe kosten/heffingen/belastingen voor de Vlaamse bedrijven)

Het is voor velen duidelijk aan het worden dat de huidige Vlaamse ministers de vazallen zijn van "de Dictatuur van Di Rupo en Michel", en dit in ruil voor postjes, een mooie titel en een dikke vergoeding

Gepost door: Smullerke | 15-04-04

politieke domheid Men geeft de walen financiéle kadotjes en ondertussen gaat in vlaanderren de werloosheid gestadig de hoogte in !
Bedrijven verhuizen hun aktiviteiten naar anderre landen waar hun winsten cijver de hoogte in gaat !
Onze ministers kunnen hun ( persoonlijke ) inkomsten nog wat aandikken door in het bestuur van één bedrijf te zetellen en dit zogezegd zonder belangen vermenging !
ALs de vlaming geen werk meer heeft , ben ik benieuwt waar de walen het geld dan vandaan gaan halen ?
Ik werk zelf in een bedrijf dat door duitsers is opgekocht en die verhuizen nu het werk naar china !
Onze ministers zorgen wel dat hun portefeuille gevuld blijft terwijl de onze als maar dunner word !
Onze ministers moeten niet vergeten ( en dit is eigenlijk wil zo ) dat wij hun werkgevers zijn die hun betalen !
Maar ja , eens verkozen gaan al de loze beloftes het vergeethoekje in en die zien bij de volgende verkiezingen weer eens het daglicht !

Gepost door: wilfried | 15-04-04

hoop doet leven Omdat u jong en dynamiek lijkt zal ik mijn stem op 13 juni aan u toevertrouwen. Ik ben het inderdaad beu de hypocrisie van onze huidige regeerders, onze zenders en de geschreven pers te moeten aanhoren en lezen. Hopelijk hebben wij aan u een steun.

Gepost door: PvdB. | 15-04-04

vliegtuigen De Ierse luchtvaartmaatschappij in Charleroi maakt naar het schijnt minder winst,
Dit zal waarschijnlijk overeenkomen met het bedrag dat ze minder ontvangen
van de Waalse regering. Eerlijke concurrentie ! tegen over de maatschappijen te Zaventem
die deze concurrentie niet aan kunnen.
Deze mensen van de Franstalige gemeenschap die moeilijk doen over vliegtuigen die over Brussel vliegen, men zou hier denken omdat deze landen en opstijgen te Zaventem, want in Charleroi werd er ook onlangs een klacht ingediend waarop prompt een nieuwe wet werd
gestemd. Dit ten voordele van de economie aldaar.
Daartegen zijn het de mannen die moeilijk doen over de luchthaven van Zaventem.Schoon.

Gepost door: Jef | 18-04-04

De commentaren zijn gesloten.