07-05-04

Peilingen en waarheden

Het begint voor sommigen toch vervelend te worden hé, de peilingen! De tendens is tot nu toe altijd dezelfde, de percentages zijn voor discussie vatbaar (rekening houdend met de foutenmarge) CD&V/N-VA en Vlaams Blok stijgen, VLD krijgt klop, SP.a status quo en Groen flirt met de kiesdrempel..of net niet. Vlaanderen is meer dan ooit klaar voor een meer rechtse koers, da's alvast iets wat je in de peilingen van het afgelopen jaar kan concluderen. Natuurlijk is het altijd leuk om te praten over de grootste en de kleinste... er is echter 1 zinnetje in die peiling voor mij het belangrijkste: "..het vertrouwen van de bevolking in zowel de Vlaamse als Federale overheid is gezakt tot onder de 50%..." Dat in combinatie met het gezakte vertrouwen (onder de 30%!!) van de bevolking in media zegt genoeg.... Goe bezig paarsgroen & Paars! Het wordt gewoon leuker met de dag....

23:45 Gepost door J | Permalink | Commentaren (17) |  Facebook |

Commentaren

geen reactie iedereen verbaasd over de peilingen,,,,ik niet,,,,,doe zoo voort,,,,

Gepost door: mitchel | 08-05-04

ik ben verrast toch nog straf dat meer dan 20% simplisten voor de S.S. zouden stemmen en nog altijd een pak andere simplisten op de VLD.
zijn die ziende blind?

Gepost door: peter | 08-05-04

Normaal ! De peilingen lijken mij een vrij goede weergave te zijn !
En ik vind ze ook normaal !
Het knoeiwerk, de leugens en het bedrog van paars en paars-groen moeten na vijf jaar toch voor iedereen duidelijk zijn, enkel niet voor de die-hards die zelfs nog voor hen zouden opkomen indien ze WO 3 zouden ontketenen, wat niemand verhoopt !
Het doet deugd dat de oppositie het zo goed doet, vooral ook de CD&V ! Die zijn al lang genoeg bespot, vooral door de arrogante VLD-top !
Het Blok scoort vrij goed, maar zit aan het plafond.
Hopelijk haalt Groen de kiesdrempel niet, anders gaan ze weer meedoen en wegen op het beleid !
Dat de VLD de grootste kloppen krijgt, verbaast niet. Men wijt het aan het onderlinge geruzie ! Ze snappen het weer niet !
Het is enkel te wijten aan hun vazallengedrag en hun loze beloften ! Gingen ze het migrantenstemrecht niet tegenhouden ? Gingen de belastingen niet verminderen ? Gingen er geen 200.000 jobs bijkomen ? Ging het Blok niet achteruit gaan ? Ging het onderwijs niet beter worden ?
Gingen er niet minder regeltjes en wetjes komen ? Gingen ze zich niet Vlaamser opstellen enz. enz. ?
Niets van gemerkt ! Integendeel !
Met hun ultra-linkse politiek zijn ze grote delen van hun rechterflank aan het verliezen (daar moeten CD&V ec co nog meer gebruik van maken) en hun anti-Vlaamse houding breekt hen ook zuur op !
Nee, arme VLD-kiezers : Verhofstadt, Degucht en Dewael hebben, puur uit 'eigenbelang en machtswellust', de partij kapotgemaakt ! Jammer !
Er is immers grote nood aan een sterke, rechtse partij in Vlaanderen !
Dat de SP-A/Spirit niet zakt, verwondert me en toch weer niet ! Ze spelen het handig !, en veel slimmer dan de VLD !
In feite liggen ze aan de basis van alle 'smerige' dingen, vooral Stevaert ! Noem maar op : migrantenstemrecht, afbouw vrije meningsuiting, corruptie in Antwerpen, flitspalen en hoge boetes, afbreken van de huizen van de gewone man, controle en jacht op werklozen, het aan het handje lopen van de PS en het klein houden van Vlaanderen enz. enz.
Maar ze spelen het handig, zo handig, en dat moet je hen toch nageven ! Ze gedragen zich in het openbaar heel galant en vriendelijk, maar achter de schermen zijn ze keihard. Ze slagen er wonderwel in om de VLD voor alles te doen opdraaien. Chapeau ! En in tegenstelling tot de VLD laten ze hun achterban niet in de steek !
Toch verbaast het me dat de gemiddelde burger de vele oneliners en ballonetjes van Steve en Co nog niet doorheeft !
Eens zal hun sprookje ook wel uit zijn.
Slot : het zijn ook maar opiniepeilingen en die zitten er soms mijlen langs. Hecht er dus niet te veel belang aan. Het is enkel een indicatie, en er kan nog veel veranderen op vijf weken.
Toch blijft het boeiend ! Moesten de media nu hun rol nog objectief spelen, het ware helemaal leuk !
Jammer dat die zo 'verpolitiseert' en afhankelijk, vooringenomen en onbetrouwbaar zijn. ALLE media : schrijvende pers inclusief !
Noem me nog één 'rechtgeaarde, objectieve journalist '! U zal lang moeten nadenken, hoor ! En die gaan ons eventjes zeggen hoe het moet ! JAWADDE ! De arrogantie !

Gepost door: Son Of Big Brother | 08-05-04

Is er sprake van "correcte" sensuur, of juist niet? Heeft iemand iets vernomen van een verijdelde aanslag die gepland werd in één van de Antwerpse tunnels op 17/18 April? In dat weekend vond het event 'open spoortunnel' plaats waaraan zo'n 70.000 mensen deelnamen. De gevolgen van een potentiële aanslag tijdens zo'n event zouden dus niet te overzien zijn.

Het zou gaan om een Taliban, woonachtig op Antwerpen Linkeroever die, in samenspraak met een Antwerpse Imam, een terreuraanslag zou plegen in één van de tunnels tijdens dat weekend. Ik vernam het bericht per toeval op FM-radio en ook in de krant "De Morgen" zou het bericht verschenen zijn. Nu mijn vraag:

1) Heeft iemand meer informatie hierover?
2) Heeft de VRT radio of Nieuwsdienst hierover iets gerept? Of zou het onderwerp nogal gevoelig liggen met de verkiezingen in het vooruitzicht?

Gepost door: Patrick | 08-05-04

Censuur ? Aansluitend kan je je afvragen of België nu wel of niet een bolwerk is van moslimfundamentalisten en aanverwante terroristen. Wees maar zeker dat dergelijke figuren in alle lagen van de samenleving geïnfiltreerd zijn. Ze worden niet voor niets 'slapende terroristen' genoemd.
Als je weet dat de plannen voor de recente aanslag in Madrid in België gesmeden werden... Bangelijk gewoon. Verhofstadt was er uiteraard als de kippen bij om dat ten stelligste te ontkrachten. En dan maar vermeende ETA leden de hand boven het hoofd houden.

Ik heb niets venomen van die verijdelde aanslag in A'pen. Maar het zou mij dus niet verbazen, moest dergelijk nieuws uit de pers geweerd worden. En de vraag is dan: wie controleert de pers ? En heeft de pers vanwege de overheid een censuur opgelegd gekregen ? Is de pers maw nog onafhankelijk ???

Ik zou ter illustratie willen afsluiten met een passage op de site van het VB:
[05/05/2004] - Afgeblaft

De gezelligheidsbabbels die het weekblad Dag Allemaal met bekende mensen voert, zijn doorgaans nogal luchtig. Deze week viel ons oog evenwel op een gesprek met oud-vtm'er en nieuw-nva'er Mark Demesmaeker. Eén passage is echt de moeite en we willen ze u niet onthouden.

Via Dag Allemaal zijn we immers de ware reden van Demesmaekers vertrek uit de vtm-redactie te weten gekomen. Onmiddellijke aanleiding was een studiogesprek dat hij heeft gehad met ons aller Guy Verhofstadt.
"Na het interview heeft de premier me op een ongelooflijk onbeschofte manier afgeblaft. Dat had ik nog nooit meegemaakt!", aldus de voormalige journalist. Maar het wordt nog erger: "Sommige politici, zoals de eerste minister, dreigen journalisten af om vooraf hun vragen mee te delen of om bepaalde vragen vooral niet te stellen. Ik deed daar bewust niet aan mee en had het gewaagd enkele vragen over actuele, maar onverwachte thema's te stellen. Nu, dat kwam slecht aan! Toen de premier mij achteraf afblafte, dacht ik: nu heb ik het wel gehad".
Het zal u wellicht niet verwonderen dat Vlaams Blokkers nooit ofte nimmer de vragen op voorhand krijgen. In tegenstelling tot de premier hebben we dat ook niet nodig. Leugens verspreiden vergt immers veel meer moeite en tijd dan de waarheid vertellen. Zelfs de best geoefende leugenaars met - zoals Verhofstadt - een jarenlange ervaring, moeten er immers steeds nauwgezet op toezien dat ze niet in hun eigen leugens verstrikt raken.
Heel het voorval toont alleszins aan wat een 'aangenaam' en 'aimabel' man de paarse regeringsleider wel is. Een man, zoals iedereen weet, die alles wat enigszins in zijn weg komt, opzijstampt of gewoon uit de weg ruimt. Ook binnen zijn eigen partij. Vraag maar aan oud-voorzitters Neyts en De Gucht.

Gepost door: eLPe | 08-05-04

Nog niet goed genoeg Dat de VLD haar verdiende loon krijgt vind ik super. Wat mij echter irriteert is dat die groenen niet ten koste van onze linkse gratis broeders door de kiesdrempel breken. Dan verliezen de twee coalitiepartners in de federale regering al hun credibiliteit. Een barst in het links - alternatieve - rode - progressieve blok (sorry voor de benaming) zou gewoon de kers op de taart zijn. Laat ons de woorden van Julius Caesar indachtig zijn. 2000 jaar oud en brandend actueel: DIVIDE ET IMPERA !!!

Gepost door: Kotski | 08-05-04

Opmerking Dan nog te bedenken dat het Vlaam Blok altijd beter scoort met een ECHTE verkiezing dan met een opiniepeiling! Ik ben gewoon razend nieuwsgierig naar het resultaat!

Gepost door: Kotski | 08-05-04

Oogjes open Voor mij is het duidelijk, als de andere partijen geen rekening gaan houden met een aantal standpunten van het VB zullen deze laatste alleen maar stemmen winnen. Wie dit niet niet ziet zijn kiekens, basta. De islam is voor mij bewust of onbewust ik weet het niet, een vijand geworden. Ik had het wel graag anders gehad. Met de joodse gemeenschap heb ik dit gevoel niet. Als we geen serieuse maatregelen gaan nemen is Madrid niet ver meer af. Toch ben ik geen rasist, ik kan goed samen werken met allochtonen op het werk, ze zijn er wel hoor. Maar als ik de reactie zag hier op 11 september dat zij daar een feestje op bouwde op de vele onschuldige slachtoffers was ik erg geschokt. Dit sprak voor mij boekdelen hoe zij tegenover ons staan. Dit heeft voor mij de deur dichtgedaan. Dit is voor mij de enige verklaring voor het succes van het VB.
J.W.

Gepost door: Jos Wouters | 09-05-04

Gelezen op de vld site

Het weze gezegd

"Stemmen zijn zoals kijkcijfers: je maakt een goed programma, maar je weet op voorhand nooit hoeveel mensen gaan kijken"

(Dirk Sterckx, Knack, 21 april 2004)
Is het nu duidelijk waarom paars-groen mislukt.

Gepost door: Vld | 09-05-04

gelezen op vld site Oorzaak verkeerselende in België ontdekt :


"Ik ben loodgieter, noch weerman, ik ben liever een baanbreker: iemand die een visie op lange termijn ontwikkelt, de lijnen voor de samenleving van morgen uitzet, en hervormingen doorvoert die het land op een ander spoor zetten."
(Guy Verhofstadt in het jaaroverzicht van Humo, 16 december 2003)

Gepost door: vld | 09-05-04

nieuwe naam van het vlaams blok al gekend! Als het VB in beroep wordt veroordeeld zullen ze opnieuw moeten starten en met een andere naam. Maar voor wie goed oplet en naar de radio luistert is dit geen verassing meer: men maakt al regelmatig reklame met de nieuwe naam!

Gepost door: Marc | 09-05-04

gelezen op spa site Nummer 115, mei 2004, jrg. 12

Een draaibank is een draaibank
Onderwijs wordt een van dé thema's waarmee sp.a naar de Vlaamse stembusslag trekt. Voor Steve Stevaert is het duidelijk: onderwijs gaat over de kinderen, niet over de netten. Daarom dringt een nieuw onderwijspacht zich op.

Eerste les : een cafebaas is een cafebaas

Gepost door: spa | 09-05-04

nieuwe naam: Base De reclameslogan: "Base, frredom of speech"

Gepost door: Marc | 09-05-04

gelezen op de spaspirit site spa site
Christel Geerts
vindt dat het moet gedaan zijn met de negatieve sfeer rond ouder worden. "De vergrijzing geeft net kleur aan de samenleving."

spirit site

SPIRIT --> WIJS , NIET GRYS !

Gepost door: spaspirit | 09-05-04

gelezen op de spa site "Iemand een idee?" Dat vroegen we onlangs aan heel Vlaanderen. En kijk, mensen uit alle hoeken van het land hebben ons de afgelopen weken honderden ideeën gestuurd. Al snel lagen er meer dan 1500 voorstellen op tafel.

STOP ERMEE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gepost door: spa | 09-05-04

Kan er mij iemend uitleggen waarom... Sara en Yasmine Pourashemi zoveel aandacht hebben gekregen in de pers.
Wie zijn ze, wat doen ze ,waar wonen ze , wie zijn hun ouders...
Zij halen meer aandacht dan gelijk welk ander kind in België . Waarom ?

Gepost door: Louis Michel | 09-05-04

gelezen in het volk Onderwijsmensen, heeft uw minister goed werk geleverd? - 08/05/2004

De Vlaamse verkiezingen staan voor de deur en onze krant wil haar lezers van dichtbij betrekken bij de verkiezingscampagne. Daarom zullen we de komende weken de Vlaamse ministers confronteren met onze lezers.

Eerst aan de beurt is Vlaams minister Marleen Vanderpoorten (VLD), bevoegd voor onderwijs.

We zoeken drie mensen (m/v) uit het onderwijs (een onderwijzer/kleuterleider, een leraar middelbaar en een directeur) die op dinsdag 11 mei van 17 tot 19 uur in het Pershuis in Antwerpen (Grote Markt) met de minister in discussie willen gaan over haar beleid.

Mail dé vraag die u zeker wil stellen voor zondagavond naar gunther.vanpraet@vum.be. Wij laten u maandagmorgen weten of u geselecteerd bent. Vergeet ook niet uw telefoonnummer en juiste functie (+ school) te vermelden.

STEL DE JUISTE VRAAG !!!!

Gepost door: jan met de pet | 09-05-04

De commentaren zijn gesloten.