18-05-04

Handleiding nodig?

Aangezien nogal wat reacties dezelfde inhoud hebben wil ik bij deze een aantal antwoorden geven, gebundeld in 1 bericht:
- Voor de vrouwen: ok, binnenkort plaats ik hier een foto van een naakte man. Gelijkheid. Moet er ook eentje van mij bij?
- Dit is inderdaad geen politieke verkiezingssite. Mijn weblog is gestart in januari 2004...lang voor mijn overstap dus. ik ben van plan het zo te houden, politieke websites zijn sowieso niet je van dat..(surf maar effe rond)
- In de reacties: ik laat meestal alles staan en ja, ik kan makkelijk berichten verwijderen. klinkt het niet, dan botst het. Mensen die zich persé belachelijk willen maken door te schimpen op mij doen maar. Het raakt mijn kouwe kleren niet en het is zelfs hoogst amusant.
- Mijn meningen? Volg media en kranten hé. Doedestemtest, nieuws, demorgen, kiesrecht...genoeg mogelijkheden. Binnekort (vanaf 1 juni) kan je zelfs élke dag naar mijn meningen luisteren via ZwartWit online en mijn webradio...Of lees wat beter wat ik hier neertokkel.
- Affiches..neeje..heb ik niet. Moet ook naar mijn rekening/budget kijken hé...en neen...de partij betaalt dat niet. (In tegenstelling tot bvb. Vld enzovoort..)
 
Voor de rest? Terrasweer vanavond..in mijn tuin. En natuurlijk naar kiesrecht kijken om in de gaten te houden hoe het gemonteerd werd...na de opname van vorige week ...

18:15 Gepost door J | Permalink | Commentaren (62) |  Facebook |

Commentaren

zoals gewoonlijk : lieg-loog-gelogen.... quote : Ieder zijn/haar mening hé. Moet ik mijn jodenster gaan oppikken? Begint erop te lijken ....
(Zoek het woordje op in de dikke vandale : demonisering)
Voetnootje: Aan postertje popie jopie of whatever, bij elke posting die ik van je lees ervaar ik nijd, frustratie, radeloosheid en zelfs een tikkeltje depressie (lol). Elke posting geeft mij meer kracht en zin om er tegenaan te gaan. Onverdraagzaam ettertje ben je wel hé?! end qoute 4/7

zozo, erg ongeraakt, moet ik zeggen , maar beschimpen ?
omdat ik je HYPOCRIET noem ? en wat ook bewezen is, sinds je je eigen waarden tot drie maal toe verwijderde dierct na je overstap naar het blok ?
HeHE , wishful thinking zullen we maar zeggen ...
laat het belachelijk beschimpen maar aan je slaafjes over, die zijn daar vrij goed in. LOL
maar ik ben blij dat ik je kracht geef hoor , mijne jongen.

Gepost door: popie jopie | 18-05-04

- Affiches Verdomme Jurgen ,had da dan gezegd ,ik had samen met anderen denk ik wel een bijdrage willen geven voor affiches .......
Hopelijk zie ik u eens live nu Zondag in Antwerpen op het congres

Gepost door: Benji | 18-05-04

and you sir ; are a HYPOCRIT ! voor diegenen die geen kranten lezen en toch de MENING ? en waarden ? van verstrepen willen kennen , en die voor het eerst hier tercht komen :
aub (hij verwijdert ze af en toe wel eens, ligt nogal lastig met zijn nieuwe "kliek".)
enne censuur van diegene die tegen elke censuur is , hoe noemen we dat ?

hier de waarden :
Aangezien iedereen mij al jarenlang in een politiek hokje probeert te steken..have fun met het analyseren van mijn volgende meningen... Teveel wetten zijn hinderlijk.
Nationalisme is gevaarlijk.
Europa moet groeien.
Regio's zijn cultureel belangrijk.
Migratie kan je niet stoppen.
Een democratie is niet het beste maar minst erge systeem.
Integratie mag je niet laten slabakken.
Zwakke medemensen moeten geholpen worden.
Veiligheid is een recht van iedereen.
Geloof is een persoonlijke beslissing.
Conservatieve mensen remmen vooruitgang!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Progressieve mensen verliezen soms de universele waarden uit het oog. Respect moet van beide kanten komen.
Vreemde culturen verruimen je horizon. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Harde discussie is beter dan sluimerend ongenoegen.
Iedereen heeft recht op spreken.
Het woord is vrij.
Hij die vrij van zonde is, werp de eerste steen.
Extremisme is altijd gevaarlijk.
Gevoelens worden feiten, voor zij die iets voelen.
Eenheidskoek is saai en ontneemt persoonlijke keuze.
Tolerantie moet ook haar grenzen kennen.
Alle macht wil graag manipuleren.
Gedachten zijn vrij.
Overal kom je azijnpissers tegen.
Sta open voor andere meningen.
En.. ook al ben ik het niet eens met je mening ik zal altijd het recht verdedigen om je mening te uiten.

"Dit tekstje is nog steeds te lezen links in het midden van je pagina, de vergelijking met de standpunten van het vlaams blok zijn ver te zoeken.
Sorry ben zwaar onthoogeld" ; dit zei iemand enkele dagen geleden....

JAJA, ze zijn inderdaad "aangepast"!!! Niets meer over over overdreven nationalisme, verrijking met andere culturen, Europa dat moet groeien...
Dat hij maar volwaardig bloklid wordt ! a ja, maar dan zetelen en de statuten he!


Gepost door: popie jopie | 18-05-04

realistische antwoorden op rascistische vragen ?? sic ( Het Laatste Nieuws)


Twee op drie inwoners vinden dat België teveel asielzoekers opvangt
Twee op drie Belgen vinden dat ons land in verhouding met het inwonersaantal teveel asielzoekers opvangt. Vlamingen (69 procent) en Franstaligen (66,8 procent) denken hier hetzelfde over. Dat blijkt uit een bevraging van 1.899 Belgen door European Social Survey.


Slechts een kleine minderheid wil niemand meer toelaten tot ons grondgebied. Op de vraag of ons land nog mensen moet toelaten van een ander ras of etnische groep antwoordt 15,1 procent "niemand” (17,5 procent bij Vlamingen en 11,6 procent bij Franstaligen), 29,5 procent "enkelen", 44,7 procent "sommigen" en 7,3 procent "velen" (6,7 procent Vlamingen en 8,3 procent Franstaligen). Als men toch moet kiezen, is men eerder geneigd mensen uit armere landen op te vangen.


Franstaligen zijn beleidsmatig toleranter: 67 procent van de Vlamingen is tegen een soepele beoordeling van de asielaanvragen, tegenover 38 procent van de Franstaligen. Vlamingen (40 procent) staan ook meer dan Franstaligen (19 procent) achter de idee van opvang van asielzoekers in gesloten centra tijdens de aanvraagprocedure en zijn ook meer tegen financiële steun tijdens deze procedure.


Voorts is 61,9 procent van de Vlamingen tegen het recht op gezinshereniging voor erkende vluchtelingen, tegenover 40 procent bij de Franstaligen. Zodra vreemdelingen in ons land toegelaten zijn, vindt een meerderheid (67 procent Franstaligen versus 50 procent Vlamingen) dat ze dezelfde rechten moeten krijgen als iedereen.


Belgen voelen zich op het criminele en culturele vlak bedreigd door vreemdelingen. Zo is een grote meerderheid te vinden voor een gedwongen verwijdering van vreemdelingen die een ernstige misdaad hebben gepleegd. Vlamingen voelen zich wat het culturele en criminele betreft meer bedreigd. Ze zijn meer tegen eigen scholen van migrantengemeenschappen (68 versus 53 procent).


Anderzijds voelen Franstaligen zich economisch meer bedreigd. Franstaligen vinden meer dan Vlamingen (50 versus 41 procent) dat vreemdelingen die langdurig werkloos zijn, gedwongen moeten worden te vertrekken en vinden ook meer dat de aanwezigheid van vreemdelingen in ons land de gemiddelde lonen doet dalen (35 versus 24 procent).


Vooral de opleiding, ervaring uit contacten en houdingen zoals politiek, sociaal vertrouwen en sociale hulpvaardigheid maken volgens de onderzoekers dat mensen meer open staan om sommige migranten en asielzoekers te aanvaarden. Cultureel conservatisme, gemeten via het belangrijk vinden van de traditionele waarden en normen, gaat samen met een grotere weerstand. Wat het toelaten van asielzoekers betreft zijn leden van de kerk hiertoe meer bereid, maar wat migranten betreft is er geen verschil. (belga)

Gepost door: pino | 18-05-04

Verhofstadt Het is weeral duidelijk hoe het ineenzit. Verhofstadt spreekt met Elio af dat hij in Verhofstadt II een jaartje premier mag zijn. Daarna terkt hij Europa in om comissievoorzitter te worden en mag ons Elioke eerste minister worden...

Het is weeral duidelijk dat nonkel Guy geiler wordt van de macht dan van de vrouwtjes die Jurgen op zijn site hier zet. En dan verschiet men er op de Reyerslaan en in de partijhgoofdkwartieren van dat 20% van de bevolking in het Vlaams Blok de enige oplossing ziet.

Politiek moet een zaak zijn van gewone mensen voor gewone mensen. En dus niet voor een bende rapalje die de democratie misbruiken om zichzelf in comfortabele posities te maneuvreren met bijbehorende financiele voordelen.

Heren politici, voer gewoon een eerlijke politiek, waar problemen erkend worden, fouten toegegeven worden en constructief aan oplossingen wordt gedacht...

Gepost door: Kotski | 18-05-04

Ambtenarij Vandaag mijn oproepingsbrief gaan halen om deel te nemen aan het grote particratische feest van 13 Juni. Had er wel een probleem mee dat een mens die al 60 uur per week werkt, zijn zuurverdiende zondagsrust moet opgeven door om 06:30 te gaan opstaan om onze heren politici aan werk te helpen.

OK, ik aanvaard dat dit moet gebeuren, maar wat me echt stoorde was het gedrag van onze ambtenarij hier in Antwerpen. Wat een bende mislukte werklozen is dit toch. Ze zijn totaal niet servicegericht en zijn waarschijnlijk door hun partijkaart in het walhalla van onze samenleving beland. Zalig niks doen, de mensen die staan te wachten irriteren door te doen alsof ze er niet staan. Onvriendelijk en onbeleefd zijn (asjeblieft en dank U wel moeten nog uitgevonden worden) is meer de uitzondering dan de regel. En dat allemaal op de kosten van de belastingbetaler.

Kortom privatiseren die hap en die bende eens duidelijk maken wat werken is! Ongehoord gewoon dat men werklozen viseert, terwijl er in de ambtenarij kunstmatig een bende onbekwamen in stand wordt gehouden...

Gepost door: Kostki | 18-05-04

jurgen Kei tof die beloofde foto's.En nee van mij moet je niet naakt zenne.
Dat is allemaal wat het zelfde hé.Maar allé we willen wel zien of ge een schoon poepke hebt.hihihi.oOwat een looooooool.
Wij gaan zeker kijken naar kiesrecht en we proberen je te volgen via de media.En nu nog iets grappig vertellen se,gisterenavond op canvas goed gelachen.het ging over het standpunt van abortus.sigfrid bracken himself vroeg aan filip de winter wat hij zou doen of zeggen tegen een vrouw die abortus wilde.filip antwoorde 'ik ben geen gynecologe hé'
looooooooooool.
Nog een humoristische avond gewenst aan iedereen.

Gepost door: sandra | 18-05-04

Dat is zo "Het is weeral duidelijk dat nonkel Guy geiler wordt van de macht dan van de vrouwtjes die Jurgen op zijn site hier zet. En dan verschiet men er op de Reyerslaan en in de partijhgoofdkwartieren van dat 20% van de bevolking in het Vlaams Blok de enige oplossing ziet. " Schreef Kotski.

Verhofstadt zou inderdaad overal en op elke lijst eerst willen staan, voor macht verkoopt hij zijn eigen moeder. Maar van de vrouwtjes is hij zeker niet vies. Kathleen Van Brempt kan daar beslist meer over vertellen.
Zou dat misschien de reden zijn geweest dat Temsamani moest opstappen?

Gepost door: Vicky | 18-05-04

kiesrecht Jaja, stuntelig blaadje aflezen en lang uit wijden zonder concreet to the point te komen... zo kennen we verstrepen weer (maar kom, alle begin is moeilijk, dus het kan nog beteren) politiek bedrijven en ^politici het intervieuwen gesteund door een format met een boel anti stemmers zijn twee zeer verschillende zaken...

Toch een misser van formaat :
hoe kan een onderzoek nu echt degelijk zijn als het door de farma-industrie betaald wordt ? hoe onafhankelijk is die onderzoeker die eigenlijk zijn loon of onderzoeksfondsen van een Bedrijf X krijgt... eigenlijk is dat geen onafhankelijkheid...

Ja, de gedachtengang van Verstrepen zelf !!
Wat dan te denken van een ONAFHANKELIJKE die ECHT zijn LOON krijgt via een bepaalde partij ??? nethetzelfde !! maar nee, dat is anders want bla bla...
leuke vondst : men diende expliciet te benadrukken dat hij ONAFHANKELIJKE was.... blok is nog wat te min voor hem...

Gepost door: popie jopie | 18-05-04

Kiesvee @popie jopie,

U heeft blijkbaar zoveel vrije tijd dat u de "prille carriëre" van Jurgen op de voet volgt. Is het uw ambitie om, op termijn, Jurgens communicatie adviseur te worden?

Gepost door: Patrick | 18-05-04

opmerking popie jopie heeft één axioma: "Jürgen KAN NIETS GOEDS DOEN"! Hij mag nog 100 x gelijk hebben, dat is tegenstrijdig volgens popie jopie & C° !

Gepost door: janmetdepet | 18-05-04

Kiesrecht en zorg in het algemeen. Ik treed PJ bij op het punt van het onafhankelijk zijn. Ik vrees dat het voor Jurgen en anderen die deze titel dragen geen echt goede zaak is, ofwel engageer je jezelf voor een partij en een programma of anders houd je je erbuiten. Dit gezegd zijnde was het onderwerk Pharma niet echt het makkelijkste om van wal te steken. Persoonlijk zie ik het veel breder dan enkel Pharma. Het is idd een sector die al vele goede zaken heeft verwezenlijkt, maar is zoals geen enkel bedrijf geen liefdadigheidsinstelling. Er gaan miljarden naar research vooraleer een produkt op de markt komt. Als je vandaag een pilletje slikt dat net gelanceerd is heeft het zijn geboorte 10 à 15 jaar geleden gekend. Maar als we het even open trekken en veel ruimer bekijken zie ik dat de overheid ook serieuze fouten maakt. Als men tegenwoordig een nieuwbouw van een hospitaal bekijkt, lijkt het gebouw meer op een kunstwerk dan een ziekenhuis, mooi voor het oog dat wel maar waar is de essentie van het ziekenhuis gebleven. Dit kan allemaal gerealiseerd worden dankzij de overvloedige subsidies die men ervoor krijgt. Aan de andere kant heb je de patiënt die in het ziekenhuis verblijft die moet worden geholpen met het meest goedkope (meestal door niet meer naar kwaliteit te kijken) produkt. Voor mij is dit nog steeds een serieuze contradictie. Ook de subsidies voor het aantal ligdagen in een ziekenhuis vertoeven nog steeds in een donkere zone. Ik bezocht ziekenhuizen met bloedverwarmers die men kan gebruiken bij langdurige ingrepen. Zulk een toestel voorkomt dat de patiënt afkoelt en de kans op complicaties na de ingreep doet afnemen. ( In de VS steeds gebruikt bij langdurige ingrepen wegens het gevaar op een proces bij een onverwachte, te vermijden complicatie ) Ik kreeg verscheidene malen het volgende antwoord van de geneesheren : “ Wij zien het nut niet in van zulk apparaat daar een patiënt als hij op de intensieve zorgen terecht komt, hij het ziekenhuis meer opbrengt dan dat hij naar zijn gewone kamer zou terugkeren na de ingreep.” Ik vind zulke uitspraken wraakroepend. Is ook een van mijn beslissingscriteria geweest om het ziekenhuis als verpleegkundige te verlaten doordat er een doorgedreven commercialisering heerst in deze instellingen. Bijkomend ook dat men moet gaan beseffen dat het leven niet oneindig is en dat er een tijd is van komen en één van gaan.

Concreet zou men heel het systeem terug moeten onderwerpen aan een serieuze doorlichting en de centen die daaruit vrij komen terug kunnen besteden aan een kwalitatieve zorg en de lonen van het verplegend personeel. De Pharma is hier het topje van de ijsberg, zonder deze te willen verdedigen, maar er zijn andere punten waarop men efficiënter en sneller kan ingrijpen zoals hierboven vermeld.

Mvg,

Tibo

Gepost door: Tibo | 18-05-04

kiesrecht Het duidelijkste bewijs dat er iets misloopt in het voorschrijfgedrag van de artsen in België is wel de ziekenhuisbacterie! Een groot gevaar gecreëerd door het vaak onnodig voorschrijven van antibiotica. De patiënten die van een Belgisch ziekenhuis naar een Nederlands ziekenhuis worden gebracht, moeten daardoor zelfs eerst in quarantaine! Stel je voor hoe erg het bij ons is gesteld!

Akkoord dat dit onderwerp voor Jürgen zeker niet het gemakkelijkste onderwerp is, maar hij heeft het er goed van af gebracht; een duidelijk standpunt is in een dergelijke materie moeilijk en er zijn voor dergelijke onderwerpen in elke partij altijd voor en tegenstanders!

Gepost door: Emiel | 19-05-04

E-mail adres Even ter info. Ik heb een nieuw e-mail adres in het leven geroepen voor mensen die me zaken prive willen zeggen of me rechtstreeks willen contacteren.

tibo2006@hotmail.com

Gepost door: Tibo | 19-05-04

no pitty met de hulp van het Vlaams Blok gaan we alle makaken buitensmijten en als Marokko ze niet terugneemt, verbranden we ze gewoon.
VB voor een blank Europa!

Gepost door: no pitty | 19-05-04

no pitty met de hulp van het Vlaams Blok gaan we alle makaken buitensmijten en als Marokko ze niet terugneemt, verbranden we ze gewoon.
VB voor een blank Europa!

Gepost door: no pitty | 19-05-04

popie jopie @popie jopie u mulle joh ga u ergens anders afreageren, bij u gefrustreerde linkse vriendjes (als ge dat al hebt). trouwens hebt ge het nu nu nog nie door? Verstrepen zit als onafhankelijke (moet dus niet 100% akkoord gaan met het Blok) omdat hij zijn eigen ding wilde doen en waarschijnlijk heeft hij ook wat rechtse sympathien :-)
Links heeft hem monddood gemaakt, dit gebeurde eveneens met het Blok. Maarja, het is altijd het zelfde met dat links gespuis, altijd zagen over democratie, maar discussie en dabat kunnen ze niet en vrije meningsuiting kennen ze niet. zéér vreemd.

@jurgen, goe bezig, doe zo verder

Gepost door: flemish_lion_86 | 19-05-04

medica Ik ben blij dat dit onderwerp naar voren wordt geschoven, naar mijn mening hebt u het over het optreden van verstrepen in recht van antwoord nu dinsdag, waar jurgen trouwens zeer goed weerwerk bood tegen ons cd&v europarlementslid, het beste ooit gehoord van het vlaams blok was onze mening, en dit is moeilijk om het uit mijn strop te klrijgen, maar het is een feit. Inderdaad wel grappig dat onafhankelijke zo benadrukt moest worden, mss enige hypocrisie, maar ook wel te verstaan aangezien hij waarschijnlijk niet de volle 100 % achter het haha programma van het blok staat.
Wat ik nu eigenlijk wou zeggen, de man die tegen de pharma industrie opkwam in verband met de rilatine enz. is Dirk van Duppen één van de dokters voor het volk van de PvdA, wat jurgen heeft gedaan in het desbetreffende programma was niks meer dan het beamen wat er al een tweetal jaar in het programma van de partij van de arbeid staat, de partij is al jaren bezig met onderzoek naar deze kwestie.
Wat u hier dus ziet is een recuperatie van programmapunten van de PvdA door een onafhankelijke op de lijst van het VB, net hetzelfde als de cd&v vorig jaar deed met ons programma. Als de pvda nu ietwat bekender was geweest, was dit toch wel een blunder van formaat geweest, extreem-rechts die extreem-links gelijk geeft.

cheerioh

Gepost door: rooie rakker | 19-05-04

correctie Het programma "kiesrecht" op de vtm rond 22 uur, mijn excuses voor de eerste incorrecte vermelding van de titel van het desbetreffende programma.

cheerioh

Gepost door: Rooie rakker | 19-05-04

en het alternatief? Ik vond het ook een sterke uitzending van kiesrecht met Verstrepen, hij kan het nog goed uitleggen op een redelijk vriendelijke manier, dat zie je ook niet vaak bij het vlaams blok.
Wat ik wel heel jammer vond aan het debat is dat de beide politici geen alternatief aanbieden, het enige dat ik gehoord heb was wat napraten wat de stelling al vooropstelde, dat heet dan populisme zeker?
Het is gemakkelijk om te janken op de farma-industry en het komt nog goed over ook, maar welke concrete maatregelen stelt het Vlaams blok voor en de CD&V idem
dan denk ik, waarom zat dirk van duppen niet meer aan de tafel bij de politiekers of zijn collega uit Hoboken Kris Merckx
zij stellen wel een goedkoop alternatief voor en geen verre utopieën, dingen die al gerealiseerd worden in een land als Nieuw-Zeeland:
->Medicamenten 50 procent goedkoper door keuze van één product per categorie, door middel van openbare aanbesteding. Dit levert een besparing op van 1,6 miljard euro de ziekteverzekering.
->Volledige terugbetaling van deze medicamenten. Dit levert een besparing op van 1 miljard euro voor de patiënten.
->Gratis geneeskundige verzorging.
->Bescherming en uitbreiding van de collectieve ziekte- en invaliditeitsverzekering in het kader van de sociale zekerheid. Integratie van alle aanvullende premies in het collectieve stelsel.
->Uitbreiding van de forfaitaire eerstelijnszorg.
->Stop alle commercialisering van de gezondheidszorg.
->Stop de afbouw van de openbare ziekenhuizen, van de rusthuizen.
->Dit alles veronderstelt een herfinanciering van de sociale zekerheid door middel van een jaarlijkse vermogensbelasting van 1 procent op het deel van het vermogen boven 500.000 euro en van 2 procent op het deel boven 750.000 euro.

voor meer info www.pvda.be


Gepost door: redbooster | 19-05-04

continue U kunt nu zegen, ja het systeem in Nieuw-Zeeland dat functioneert daar helemaal anders dan in Europa, u hebt misschien gelijk, maar een gelijkaardig systeem is ook in werking in één van de scandinavische landen, Finland als ik me niet vergis en die zijn wel duidelijk betrokken in het West-Europees karakter. en inderdaad het is zeer jammer dat jurgen geen concrete doelstellingen naar voren heeft geschoven nog jammerlijker is dat nooit naar voren kwam dat dirk van duppen partijlid is van de pvda, noch dat hij op de lijst pvda+ staat.

Gepost door: rooie rakker | 19-05-04

Hoe België gemakkelijk miljarden kan besparen Voorstel:
Waarom kan een arts niet door de staat beloond worden als hij x-aantal percent generische medicijnen per jaar voorschrijft (d.m.v. een premie bijvoorbeeld) en eventueel zelfs beboet worden als hij dit percentage niet haalt ? Volgens mij is dit een goed idee om de generieken bij de artsen in de pen te krijgen en zo de gezondheidszorg zonder het minste verlies aan kwaliteit miljarden te laten besparen. In Duitsland wordt de bovenstaande oplossing al jaren gebruikt en dit met groot succes overigens. Het is gewoon een kwestie van mentaliteitswijziging. Artsen die van in het begin van hun carrière de namen van de originele medicijnen in hun hersenpan gedrild kregen, hoeven maar enkel hun boekje met generische alternatieven te openen om een goedkoper en evenwaardig medicijn voor te schrijven. Het resultaat zou een win-win situatie zijn; de staat bespaart, de patiënt bespaart en de arts krijgt een premie. Als men het bij het departement Sociale Zaken echt zou willen, zou de schrijnende achterstand die België heeft qua verkoop van generische geneesmiddelen t.o.v. de rest van Europa op die manier snel ingehaald zijn en kan men de gedane besparingen dan aan andere, vaak dringende aspecten van de gezondheidszorg besteden.


Ter informatie:Percentage verkochte generieken t.o.v. de totale geneesmiddelenverkoop in de ons omringende landenNederland: 45%

Frankrijk & Duitsland: 55%

Verenigd Koninkrijk: 60%

België: 6% (nog net niet zelfs!!)Is België dan echt zo rijk dat wij deze gemakkelijke besparing zonder kwaliteitsverlies niet nodig hebben?

Een andere verklaring is misschien dat de lobby-machine van de traditionele farma bij het departement Soc. Zaken zéér goed werkt!!

De huidige situatie (zie bovenstaande percentages) doet dit toch op zijn minst vermoeden.

Gepost door: callebaut thomas | 19-05-04

hola hola, voor het eerst op dit forum zowaar intelligente discussies met sterke argumentatie en gedegen onderzoek. Duidelijk geen blokkers deze mensen!!!
Iemand een portie Wittgenstein???
Ps: voor de blokkers, het gaat hier niet om een dorp in het land van jullie geestebroeders van het fpo! Hahahahaha

Gepost door: red ken | 19-05-04

gelijk = gelijk Wie gelijk heeft, heeft gelijk, of dat nu van (uiterst)rechts komt of van (uiterst) links ! Natuurlijk heeft de pvda ook goede punten, het zou nogal erg zijn! Maar er is een grote schaduwzijde: enorm fanatisme tov het VB bijvoorbeeld, dat zij NOOIT gelijk zullen geven ! Dat is niet erg eerlijk.

Gepost door: Emiel | 19-05-04

mopspie euhm, bij mijn weten doet het Vlaams Blok juist hetzelfde bij extreem-links Emiel. dus spreek hier niet over eerlijkheid...

Gepost door: allo? | 19-05-04

@ Emiel Emiel,
verwijt jij de pvda nu fanatiek te staan tegenover het Vlaams Blok en nooit niets goed te vinden aan het Blok. Wel dan zou ik zeggen "de pot verwijt de ketel...", ik dacht nu toch wel vlak hetzelfde over het Vlaams Blok zeker, hebt u enkele punten van extreem-links of links waar extreem-rechts positief heeft gereageerd. ik denk van niet , maar u mag mij altijd het tegendeel bewijzen, mij niet gelaten. Het grote verschil zit in onze verschillende ideologieën denk ik, onze theorie is zeer mooi, maar de uitwerking moet zich nog wat bewijzen, alhoewel er vorderingen zijn. Maar jullie theorie is gewoonweg verschrikkelijk, lees er (met volle aandacht) het 70-punten plan eens op na, dat is toch om misselijk van te worden niet???
maar toch heeft jurgen dat goed verwoord bij Goedele, hij is dan ook onafhankelijke...

Gepost door: Rooie rakker | 19-05-04

allo 2 tof, ik ben blijkbaar zelfs te dom om naam en titel uit elkaar te houden.

en @red ken. kom maar af met de intellectuelen. ik sta altijd open voor een beetje extra zelfbildung. maar stel wel voor dat we heidegger achterwege laten. is hier niet meteen het gepaste forum om daar een verstandige discussie over te houden... ;-)

Gepost door: mopspie | 19-05-04

eens of oneens Wel beste Rooie Rakker, 't zal je misschien verbazen maar soms ben ik het eens met de pvda, ja zelfs met den Abu. Nochtans ben ik al héééél lang overtuigd lid van het Blok!

Gepost door: dirk cornelis | 19-05-04

aan rooie rakker en mopspie Wat Jürgen gezegd heeft in recht op antwoord past heel goed bij de pvda: meer kontrole op de farma-industrie. Dit is al één voorbeeld, en een zeer recent.

Gepost door: Emiel | 19-05-04

@rooi rakker en mopspie 2 Die marxistisch-leninistische theorie van POL POT was anders ook niet mis: half Cambodja uitgeroeid, en dat op enkele jaren tijd!

Gepost door: Emiel | 19-05-04

Verkeerde spoor, mensen !!! Beste vrienden en minder goede vrienden.
Ik denk dat jullie allemaal, Jurgen incluis, totaal verkeerd zitten met de problematiek van de farmasector, de generische medicijnen enz. !
Jullie denken enkel op korte termijn, beste mensen !, niet op lange termijn !!!!! Typisch !
Als iedereen nu generische middelen gaat voorschrijven en nemen, dan zal de farmasector geen nieuwe investeringen meer doen (waarom zouden ze nog, het loont niet meer ! ! !).
GEVOLG : geen degelijk onderzoek meer naar NIEUWE geneesmiddelen, die nochtans dringend nodig zijn. Er is maar één antibioticum meer dat bepaalde bacterieën/virussen (?, ben geen kenner, maar dat weet ik wel) aankan. Straks staan we MACHTELOOS tegen oprukkende nieuwe ziektes en opnieuw opduikende ziektes. Is het dat wat jullie willen ?
Bovendien, zijn de generische medicijnen wel even effectief ? ! Geen zekerheid daaromtrent !
Maar de hoofdreden blijft : geen nieuwe investeringen meer, geen nieuw onderzoek, dus ook geen nieuwe geneesmiddelen meer.
Daar heeft Jurgen me ontgoochelt, door te simplistisch de mooiklinkende theorie te volgen en niet verder na te denken.
Bovendien : een bedrijf MOET winst maken. Anders sluit ze de boeken ! Zijn jullie dan allemaal zo links ? !
Laat de overheid liefst overal buiten. Ik ben voor vrijheid van ondernemen en initiatief, zonder te veel regeltjes en wetten en bemoeienissen van de overheid.
Kijk naar het voormalige oostblok : waar de overheid de economie wil sturen, stort de maatschappij in (wie neemt nog risico ?).
Zwak om de pvda in hun linkse staatsdiscours te volgen.
Indien men hen + Groen + de socialisten en spirit laat doen, zal het rap gedaan zijn met de economie en de welvaart (alle landen waar ze aan de touwtjes trekken dienen als voorbeeld !).
Dus, het linkse gedachtengoed van overheidstussenkomsten allerhande deugt aan geen kanten.
Dat Jurgen dit niet doorprikt heeft, ontgoochelt me enorm !

Gepost door: Big Brother | 19-05-04

je bent er volledig naast big brother Indien er geen generieken zouden zijn, dan zou de originele farma geen of weinig moeite doen om nieuwe, inventieve medicijnen te ontwikkelen.
Waarom zouden ze...de woekerwinsten zouden continu blijven binnenkomen en men zou al slapende rijk worden.

Het is juist dankzij de generieken als drukkingsmiddel dat de traditionele farma verplicht wordt om te blijven zoeken naar nieuwe medicijnen t.v.v. de bevolking en dit enkel maar om hun woekerwinsten te kunnen blijven garanderen.

Wist u dat indien een origineel farmabedrijf bv. medicijn X uitvindt en daar duizenden mensen mee kan helpen, het pas op de markt zal komen als uit de marketingstudie blijkt dat het medicijn genoeg zal opbrengen....anders verschijnt het gewoonweg niet!!
M.a.w. het medicijn bestaat wel maar wordt niet gecommercialiseerd wegens niet winstgevend genoeg!!! SCHANDALIG!!!

VERGEET NOOIT......BIG FARMA = BIG MAFFIA!!!!!

-tafkat-

Gepost door: tafkat | 19-05-04

GENERIEKEN ZIJN 100% GELIJK AAN ORIGINELEN!!! Big brother schreef :
"Bovendien, zijn de generische medicijnen wel even effectief ? ! Geen zekerheid daaromtrent "

Antwoord:
Het generisch geneesmiddel moet dezelfde kwalitatieve en kwantitatieve samenstelling van actieve bestanddelen hebben t.o.v. het originele medicijn. Het moet geproduceerd worden volgens de algemene regels van “Good Manufacturing Practices” (GMP) en toegediend worden op dezelfde manier, in dezelfde vorm en voor dezelfde aandoening. Kort samengevat, generische geneesmiddelen moeten farmaceutisch en therapeutisch gelijkwaardig zijn en biobeschikbaarheid en bioequivalentie moeten worden aangetoond.

M.a.w. ze zijn krek hetzelfde!!!!!!!!

Gepost door: tafkat | 19-05-04

belangenvermening Misschien enkele puntjes die ontbraken tijdens het debat:
1) belangenvermening van politici: zijn er geen politici die in de beheerraden zitten van de pharma industrie?
2) onafhankelijk onderzoek aan universiteiten is een "must" want: de pharma industrie wil enkel medicatie ontwikkelen die commercieel interessant zijn. Maw het zal je maar overkomen indien je aan een zeldzame ziekte leidt die commercieel niet interessant genoeg is voor onderzoek. Dit heeft ook tot gevolg dat je wetenschappers voldoende moet betalen om ze aan de unief te houden.

Verder vind ik het voorstel dat PVDA'er "redbooster" hier plaatst veel nuttiger dan die idiote gratis bussen politiek van Steve Stevaert.

Gepost door: Patrick | 20-05-04

@ Tafkat Je mag wel niet uit het oog verliezen dat de kopie van het origineel geen jarenlange research vereiste. Neem nu het bedrijf Tibotec in Mechelen daar werkt men al jaren aan een effectieve aidsremmer en dit heeft het bedrijf al ettelijke miljoenen euro's gekost zonder dat er nog maar één cent terug verdiend is. Ik ga de farma niet verdedigen maar wil wel zeggen ere wie ere toekomt.

Stel je doet zelf een uitvinding en het is het neusje van de zalm en na jaren zwoegen en denkwerk kan je het commercialiseren, je zou er niet mee kunnen lachen dat enkele maanden nadien daar een kopie in de winkel ligt welke aan de helft van de prijs verkocht wordt.

Gepost door: Tibo | 20-05-04

Tibo Je vergeet dat hier niet om 'enkele maanden' gaat maar om een patent dat pas na 10 tot 20 jaar vervalt!!!
M.a.w. 10 tot 20 jaar woekerwinsten!!!!

Gemiddeld zijn de researchkosten na 11 maanden terugverdiend (bron FDA : Food and Drug Administration) dus 9 of 19 jaar afhankelijk van het patent, giga-profijt.
Akkoord, ze mogen eraan verdienen, maar als je weet dat bv. een doosje Crestor (cholesterolverlager) 50 fr. kost aan gebruikte materialen, alle kosten afgetrokken, en men voor dit doosje 9000 fr. vraagt en krijgt, dan begin je je wel serieuze vragen te stellen, niet???

-tafkat-

Gepost door: tafkat | 20-05-04

Tibo Zolang er patent rust op een medicijn mag het niet gegeneriekeerd worden.....de trad. farma mag dus gedurende die 10 of 20 jaar op beide oren slapen!!!
Daarna pas is het de beurt aan de generieken!!

Gepost door: tafkat | 20-05-04

Niet met je eens, tafkat ! Je hebt uiteraard recht op je mening, maar toch ben ik het niet eens met je, tafkat !
Inderdaad, de farma verdient veel, maar om hen nu de maffia te noemen.
Vergeet niet : zij bezorgen ons medicijnen.
En een patent van 20 jaar vind ik niet zo lang, hoor !
Neen, laat ons nu maar allemaal generieke middelen slikken, we zullen er zo'n tien jaar profijt van hebben, maar dan ? ? ? !
Dan is er de catastrofe : niets nieuws meer, geen research, geen investeringen en vooral : geen nieuwe geneesmiddelen om de bevolking te beschermen !
Je denkt puur links, tafkat !
Zonder winst, geen vooruitgang in de maatschappij, of je dat nu graag hebt of niet.
Als we allen op onze luie kont gaan liggen (zoals veel progressieven propageren) gaat onze samenleving onderuit.
Enkel initiatief, werken, sparen en creativiteit kunnen ons verder brengen.
Misschien hier en daar gecorrigeerd (akkoord, wantoestanden kunnen niet !), maar dat is de essentie.
Als je iets wil verdelen, moet het er eerst zijn en moeten diegenen die het voortgebracht hebben, beloond worden !
Veel linksen staan klaar om te graaien in de pot, maar vullen die zelf niet. Dat laten ze over aan anderen. En die dan maar beschuldigen.
Zo is het makkelijk : de ene werken en zwoegen, de andere vegeteren.
Zo werkt het niet, tafkat ! Dat is een linkse illusie.
Daarom vind ik nog steeds alles wat links is gelijk aan profetariaat.
Schreeuwen om hun deel, maar zelf niets doen !

Gepost door: Big Brother | 20-05-04

farmaceutica en research Ik ben geen specialist ter zake, maar wil wel een paar opmerkingen maken :
1) Ik vind dat er heel wat meer geld moet vrijkomen voor onafhankelijke research, eventueel aan de universiteiten. Dit geld moet er van de staat komen via wetenschapsbeleid. Ook research voor meer zeldzame ziekten,waarom niet? Research geeft dikwijls onverwachte mogelijkheden op een totaal onverwacht terrein!
2) België is te klein om mee te spelen op wereldvlak, daarom dat onze grote overbuur, de USA, wel de regels zal vastleggen; wij moeten gewoon waakzaam zijn en een goede middelmaat vinden tussen opbrengst voor de firma's (die vanzelfsprekend zeer nuttig werk doen) en tussen wat goed is voor de verbruiker.
3) Wetenschapsonderzoek is ALTIJD nuttig, op alle gebied. De uitvindingen hebben de USA groot gemaakt, het is niet voor niets dat zij nu nog veruit meest % van hun BNP van de hele wereld in research steken, en overal de "geleerden" wegkopen.
4) Wij hebben tegenwoordig veel miserie met de zogenaamde "ziekenhuisbacterie". Die is er gekomen door het onverantwoord voorschrijfgedrag van onze dokters en ook omdat het onderzoek naar nieuwe antibiotica terzelvertijd is stilgevallen, wegens "niet meer financieel rendabel": dus opgelet, de industrie moet winst kunnen maken, anders komen er geen nieuwe medicamenten op de markt.

Gepost door: Emiel | 20-05-04

Ziekenhuisbacterie Over dit beestje wil ik hetvolgende kwijt. Ikzelf heb 4 jaar in het ziekenhuis gewerkt en bezoek ze nu dagelijks. Als ik kijk dat investeringen in België worden weggelachen op gebied van preventie dan stel ik me daar wel grote vragen bij. Als ik dan vergelijk met Nederland wat men daar in zaken investreert is het verschil wel duidelijk. Bescherming van het personeel komt in België op de laatste plaats want gewoonweg een schande is. Zeker als je denkt dat de verpleegkundige de grootste verspreider is van deze bacterie. En zonder de nodige middelen hou je deze verspreiding niet tegen.

Mvg,

Tibo

Gepost door: Tibo | 20-05-04

BB Onbegrijpelijk vind ik het dat je de kant van de trad. farma kiest!!!
Denk jij nu echt dat zij alle vernieuwende medicijnen uitvinden?? Ze gaan wel met de eer en de centen lopen maar het zijn in 9 van de 10 gevallen onafhankelijke universiteitslaboratoria die de medicijnen ontdekken.
Via sponsering wordt dit nieuwe medicijn dan verkocht aan de trad. farma die het boeltje commercialiseerd en woekerprijzen vraagt!!

Let maar eens op...telkens je op het journaal hoort van een doorbraak tegen een of andere ziekte, is die ontdekt door een universiteit....nooit of zeer zelden door vorsers van een farmaconcern zoals bv. Pfizer of Johnson & Johnson!!

Zij mogen dit medicijn dan dankzij het gekregen patent 20 jaar ongestoord op de markt brengen en vragen wat ze willen...hoe meer vraag hoe duurder de prijs.
Vind jij dat eerlijk???

Neen toch...dank God dat er generieken zijn die deze maffia-praktijken uit de wereld helpen!!

En als je nu nog niet overtuigd bent, lees dan het boek "De Medicijnenmaffia" van Jeffrey Robinson maar eens....een bestseller in Amerika.
Ik garandeer je dat je nooit meer zult 'stoeffen' op de trad. farma....een bende gangsters is het ja...

-tafkat-

Gepost door: tafkat | 20-05-04

Conclusie voor mezelf 1) Ik kies geen kant van de fa

Gepost door: Tibo | 20-05-04

Conclusie voor mezelf Sorry voor hieronder !!

1) Ik kies geen partij voor farma want er gebeuren idd gekke zaken.
2) Als men meer generische geneemiddelen wil en het gebruik ervan,zal men idd vanuit Europa met een stok moeten slaan.
3) Als men er in België vanuit gaat dat alleen door het voorschrijven van generische geneesmiddelen men een grote kost kan besparen is men verkeerd.
4) In de gezondheidszorg zitten nog zovele zwarte gaten dat men beter deze omiddellijk zou behandelen, het resultaat van zulke aanpak zal veel sneller zichtbaar zijn in het nationale cijfer. Ook een minister van volksgezondheid zou zich beter laten omringen door mensen uit de praktijk die bepaalde wanpraktijken beu zijn en die er dagdagelijks mee geconfronteerd worden.

Mvg,

Tibo

Gepost door: Tibo | 20-05-04

@tafkat Volgens jou worden de meeste nieuwe medicijnen aan de universiteiten gevonden. Dat kan best zo zijn in de USA, je boek handelt immers over de USA, maar ik heb er erg mijn twijfels over dat dit hier ook zo is. Ik weet dat Janssen van Janssen pharmaceutica in Beerse heel wat nieuwe medicijnen op zijn naam staan heeft. En geen prullen.
De USA geeft veel meer geld uit aan research dan wij in Europa, daarom zal er een grotere rol van de universiteiten zijn, want die werken op staatsgeld. Waar ik kan inkomen is dat de verdere verhandeling en verkoop aan de farma-industrie in de US wel wat mank loopt...
Maar hier kunnen wij daar toch niets aan doen! En als we te hard van stapel lopen tegen die buitenlandse firma's riskeren we nog een boycot van nieuwe medicijnen!

Gepost door: Emiel | 20-05-04

haha komaan he zeg...de US gaat hier geen nieuwe medicijnen willen verkopen zeker?
Geld is geld voor die mannen...waar dat vandaan komt speelt geen rol.

MAFFIA...point final.

Gepost door: tafkat | 20-05-04

. Ten eerste Emiel door overheidscontole kan hier al serieus wat aan verholpen worden, daarom dus geen doorgedreven liberalisering omdat dit de farma-industrie, die nu toch ook niet zoveel op zijn naam heeft staan, veel van hun producten komen er door universiteitsonderzoek zoals die van gent, antwerpen, brussel en ook Nederlandse, gewoon recht houdt als er gen enkele controle op is en de overheid geen stok achter de hand houdt.
Ten tweede zou ik er even op willen wijzen dat hier niet aangedrongen wordt op een volledig overschakelen naar generische geneesmiddelen, maar dat er een bepaald % van de medicijjnen die de arts voorschrijft van deze aard zijn, ik zeg maar iets 25 % of zo, dan kan er later nog opgebouwd worden hiernaar, te bruusk van het ene naar het andere overgaan is ook niet goed é, ja denk maar aan Pol Pot. (dit is trouwens al een pluspunt, als jullie al weer moeten beginnen met het beschimpen van linkse fouten uit het "verleden", dan betekent dat dat we goed bezig zijn, omdat je ons niet meer rechtstreeks aanvalt) Ook ius het zo dat door een stop op de commercialisering van de ziekenzorg dat het brandpunt weer op de universiteiten zal gelegd worden en er zo (met overheidssteun) weer aan onafhankelijk onderzoek zal kunnen gedaan worden.
Het is niet omdat Verstrepen met iemand van GVHV overeen komt dat dit een overeenkomst is met ons hé, ik versta trouwens niet waarom er iemand hier tegen kan zijn, het is trouwens niet op zo'n korte termijn bekeken als je denkt Patrick.
en in de farma industrie zitten inderdaad wel veel gangsters, maar wat hier eerder werd opgemerkt over eens natrekken hoeveel plitici in de beheerraden van dergelijke complexen zitten is inderdaad zeer goed bekeken en dit zal binnekort wel ees gebeuren me dunkt.

cheerioh

Gepost door: Rooie rakker | 20-05-04

BB Als jij graag de volle pot blijft betalen voor een origineel medicijn zelfs al is er een generisch alternatief voorhanden aan de helft van de prijs, dan moet jij dat weten.

Denk ook eens aan de mensen die niet zo rijk zijn als jij en die ook ziek kunnen worden. Zij zijn blij genoeg dat er generieken bestaan!!!

Gepost door: tafkat | 20-05-04

wetenschappelijk onderzoek Een echt uitgesproken mening heb ik niet over het probleem van de farma-industrie. Ik zeg maar één ding: meer geld voor wetenschappelijk onderzoek !! Dat zal reeds veel oplossen, oa meer onafhankelijkheid tov elke industrie!

Gepost door: Emiel | 20-05-04

@tafkat Tafkat,

ik hoop dat dat niet voor mij bedoeld was, want dan heb je alles wat ik hier heb neergepend een beetje (of zelfs ongelofelijk) verkeerd geïnterpreteerd. Ik ben 100 % voor de generische, evcenwaardige producten, als het goedkoper kan waarom het dan duur aanbevelen, nietwaar niet moeilijk als je snoepreisjes en ander schoons in ruil krijgt aangeboden, en niemand van jullie kan zeggen dat het niet waar is, ik ken voldoende dokters en het is een feit. Ik sprak gewoon over en geleidelijke overgang naar een aanbod van generische producten om om onze vrienden van het blok hier wat milder te stemmen, en omdat het moeilijk is om directe veranderingen aan te brengen.
Tafkat ik ga dan ook volledig met je akkoord.

Gepost door: Rooie rakker | 20-05-04

@ VB Hoi,

ik krijg hier net het heuglijk nieuws (oh zoete ironie) dat Wim Felix een beetje uit het VB is gebonjourd, waarom toch(oh ja hij heeft enkele mensen verwond(longwonde en een eenogige bij) en de broer van de cafébaas vermoord), en een tijdje geleden werd er ook al iemand uit het VB gesmeten wegens drugs dealen, ook hier weer is er sprake van problemen omtrent drugs. Dhr. felix zat in de gemeenteraad, het Blok weet zijn mensen wel te kiezen. Wat is er toch aan de hand...


enig GEFUNDEERD commentaar???

Gepost door: Rooie rakker | 20-05-04

idem dito Lees de commentaren op het vorige onderwerp; we gaan hier niet alles tweemaal herhalen!

Gepost door: .... | 20-05-04

Commentaar ?? Neen Rooie Rakker zulke daden zijn niet goed te keuren ook al sta je achter het Blok, maar het is niet aan ons om ons te gaan verontschuldigen voor het gedrag van één persoon dit een misdaad begaat in zijn privé-leven. Het is betreurenswaardig en je mag mensen onderwerpen aan een screening, er zullen steeds factoren zijn die je niet in de hand hebt.

Mvg,

Tibo

Gepost door: Tibo | 20-05-04

aan rooie rakker Drugs is het verderf van de maatschappij , er zijn al vele doden en gezinnen door kapot gemaakt , er is nooit een volmaakte partij of ideolgie,maar het VB is wel een partij die er alleen voor staat (zie cordon) om iets te doen tegen het drugbeleid , maar die partij word opzij geschoven omdat ze rascistisch is, terwijl andere partijen drugs tegenwoordig normaal vinden (zie gedoogbeleid)en als er iemand van het VB betrokken is in een drugszaak is dit het zoveelste bewijs dat dit fenomeen overal zit VERKANKERD ! Tijd dat dit punt ook bovenaan op de agenda komt van alle partijen! by the way, rotte apels zitten overal-----zeker bij de PS zaak Cools vergeten???????????

Gepost door: pino | 20-05-04

Aan onze vriend rooie rakker Beste rooie rakker, wat er in Sint Pauwels gebeurd is kan ik verre van goedkeuren. Wat mij betreft mag er gerust 2000 volt in die Felix gestoken worden.

Wel merk ik op met welk een genoegen de media vermelden dat de schutter een Vlaams Blok lid was. Is het een begin van een nieuwe trend dat we bij elk misdrijf, de partijkleur van de crimineel gaan vermelden? Het zou niet misstaan voor onze rode journalisten, die opgeleid zijn bij de Pravda.

Als de rooie media echt objectief wil zijn dan mogen ze dit van mij ook doen voor migranten en niet-migranten. Maar ja, dat durft men niet aan omdat men dan geconfronteerd wordt met de naakte waarheid...

Gepost door: Kotski | 20-05-04

jaja intussen al het commentaar gelezen in het vorige topic en zwijg aub over alles herhalen, want als er iemand is die alles herhaalt dan zijn jullie het wel. het enige wat ik wou was een beetje een antwoord, wat niet teveel gevraagd is, je staat er trouwnes niet alleen voor de PvdA is als (gemeentelijke) oppositiepartij ook scherp tegen drugs gekant en natuurlijk kan je dat niet uit je partij weren, er wordt overal wel al eens een jointje gerookt denk ik, maar als je bekleddt bent met een functie moet je daar toch wel strenger voor gescreend worden me dunkt, ook op psychisch vlak wat bij deze kerel wel nodig was.

Gepost door: Rooie rakker | 20-05-04

Twee maten en gewichten ! Ze kunnen die W.F. niet streng genoeg straffen : groot gelijk !
En het Blok zou beter hun kandidaten eens grondig screnen ! Gelijk heb je !
Maar . . . , de pers gaat andermaal VIERKANT uit de bocht ! Men maakt hier een staatszaak van om het BLok te treffen, die er in feite niets mee te maken hebben ! Dit is een privégebeurtenis.
Raar toch : nu vernoemt men zelfs de naam (hallo privacy ?!) en men vermeldt er tienmaal bij dat hij gemeenteraadslid van het Blok is !
Maar als allochtonen een moord of verkrachting of gewapende overval gepleegd hebben MAG dit NIET VERMELD worden, hoogstens zal men de initialen terug vinden in een krant (zelfs nog niet in allemaal !).
Vind je dat niet raar, Rooie rakker ?
En als een VLD of vooral SP-A lid iemand overhoop schiet of rijdt (dat gebeurt jammer genoeg ook), dan probeert men het ook zoveel mogelijk te verdoezelen !
Men meet met twee maten en gewichten en dit spijtige voorval bevestigt mijn mening : de media in dit land zijn totaal ongeloofwaardig en volledig in handen van de 'politiek correct denkenden '. Onafhankelijke journalistiek bestaat hier niet ! Ik zie morgen al de krantenkoppen zo voor mij !
Al ooit hetzelfde gezien als het allochtonen betreft ? !
Dit is mijn gefundeerd antwoord, Rooie rakker.
Maar nogmaals, ik keur deze laffe moord volledig af en hoop dat er recht geschiedt ! Maar de waarheid heeft ook haar rechten. Men moet dit niet politiek uitbuiten, want overal zitten er rotte appels !
En nogmaals : ik ben geen racist, geen Blokker, wel een rechtse, conservatieve liberaal (zoals er nog te weinig zijn tegenwoordig !), maar onrecht verdraag ik niet.

Gepost door: Big Brother | 20-05-04

@ Big Brother Ik ben helemaal geen fan van de huidige media ik ben evenzeer tegen het huidg systeem gekant als u, maar dan aan de andere kant, maar wees zo goed en lees eens mijn reactie over de media in het vorige topic tenzij u wil dat ik het tweemaal post.

Gepost door: Rooie rakker | 20-05-04

moordenaar=moordenaar? Een paar jaar geleden heeft een schepen van de VLD een Nederlands jongetje van een paar jaar oud doodgeschoten. Dit was in Kapellen als ik mij nog goed herinner. De man in kwestie loopt nog steeds vrij rond. Uiteraard is het gebeuren met dat VB-gemeenteraadslid een pijnlijke affaire. En uiteraard moet dat raadslid eruit gegooid worden. Feit is echter dat met die eerste zaak het VLD-lid eerst nog niet wou opstappen, pas na interne druk gaf hij zijn mandaat af. Feit is ook dat het gebeuren van gisteren veel meer zal uitgebuit worden door de politieke tegenstanders. Op die VLDer kwam niet veel kritiek. De ene moordenaar is blijkbaar de andere niet. Het hangt er alleen vanaf tot welke politieke strekking hij behoorde.

Gepost door: de Cois | 20-05-04

gangster=gangster? In Mechelen wordt er een gewapende overvaller op Mac Donalds neergeschoten door de politie; het is een Marokkaan uit Borgerhout. Spijtig voorval, OK. Maar wat gebeurt er? Patrick Janssens GAAT NAAR ZIJN BEGRAFENIS! Is dat normaal?
Het zou toch ondenkbaar zijn dat P.Janssens naar de begrafenis zou gaan van een neergeschoten gangster die autochtoon zou zijn! Zover is de SP.A gekomen met hun knuffelbeleid!

Gepost door: Thomas | 20-05-04

Guy en Kathleen Hey Vicky,

ik lees in jouw bericht dat blauwe Guy wel iets voelt voor rood Kathleentje. Heeft onze jeune premier dan een blauwtje gelopen bij Anneke (Vautmans)?
En nu maar hopen dat paars de groenen niet nodig zal hebben om verder te regeren. Hun babe-gehalte haalt amper de kiesdrempel.

Gepost door: be(d)tweter | 21-05-04

yep VB is erger dan de nationaal-socialistische Partij van Hitler, omdat jullie 50 jaar erna opkomen.
In de Vs zijn racistische partijen tenminste verboden!!!!!!

Gepost door: yep | 22-05-04

@yep Als het linkse clubje ergens tegen is, dan gaan ze allerlei argumenten aanhalen. De logica van 'yep' is wel de strafste die ik tot nu gelezen heb. Daar kan zelfs Steve Stuntel niet tegenop.
Bravo doe zo verder en ge wordt nog eerste minister.

Gepost door: pol pot | 22-05-04

De commentaren zijn gesloten.