02-06-04

Groen lachen?

Eigenlijk ben ik zeer tevreden met de 'politieke' outing van wat Beeve's en mediamensen. Nu nog de mediamensen en journalisten voor SP.a/CD&V/VLD (misschien plaats ik hier wel een lijstje van de aanhangers...), en je 'media' zal veel duidelijker worden op het vlak van gedrag uitspraken en azijnpisserij. Voor de mensen die het gemist hebben, een greep uit het lijstje bekende Vlamingen die verklaren dat de partij GROEN nodig is (en dus boven de kiesdrempel moet komen...): Ann Miller actrice in de Gloria/ het Eiland, Anne Provoost schrijfster, Axl Peleman mens (muzikant/zanger), Dimitri Leue Acteur/auteur, Erik Van Looy regisseur-presentator VRT, Franceska Vanthielen actrice, Hans Otten presentator, Herr Seele (Peter van Herzele) auteur/striptekenaar, Jo De Poorter Tv figuur/presentator, Julien Vrebos regisseur, Koen Fillet radiopresentator: jongens en wetenschap, Kurt De Boodt auteur, Luc De Vos zanger Gorki, Luc van der Kelen editorialist Het Laatste Nieuws, Lucas Vandertaelen regisseur, Manu Claeys essayist/auteur, Marc Van Eeghem acteur Windkracht10, Marita De Sterck auteur, Nic Balthazar Televisiemaker/Recensist, Paul Goossens journalist(Belga persagentschap), Paul Jacobs radioproducer (VRT), Petra Pollack zangeres, Rob Van Oudenhove acteur/presentator, Sven Speybrouck Radio: jongens en wetenschap,Vic De Wachter acteur, Viona Westra journaliste/ muzikante , Walter Van den Broeck Auteur, Warre Borgmans Toneelspeler ,Willem Vermandere Zanger/muzikant
 
bron: Groen! (ex-Agalev)

16:41 Gepost door J | Permalink | Commentaren (24) |  Facebook |

Commentaren

lijst het incident lijstje van je partij blijft achterwege ?

toch raar voor een zogezegde "onafhankelijke"; zo iemand heeft toch geen banden met de partij en haar daden en kan die toch evengoed aanklagen ? Nog maar eens je hypocrisie voor de zoveelste keer.... Maar , het kan misschien nog komen ; wie weet

die andere nep-onafhankelijke (MOrel) zou tijdens en debat (zelf niet gezien) reeds door de mand gevallen zijn wat betreft haar onafhankelijkheid...partijkaart etc
Let wel ik heb het niet gezien...

Hoelang gaat verstrepen dit hypocriet verhaaltje nog hooghouden ? zelfs in blokrangen wordt de waarheid nu gefluisterd .Weet je zelf eigenlijk nog wanneer je de waarheid vertelt ? of maakt het allemaal niet veel meer uit ...

Gepost door: popie jopie | 02-06-04

@popie uw plaat begint een krasje te vertonen, ze blijft hangen!

Gepost door: els | 02-06-04

Mediabroodheren Veel van de mensen die u vernoemt reageren in opdracht van, of uit mouwvegerij bij, hun respectievelijke broodheren, zijnde de eigenaars en kapitaalschieters van mediaconsortiums. Misschien heb je hiervoor de medewerking nodig van een boekhouder of iemand die bekend is in de wereld van groot geld en kapitaal.
Ik wil u wel een duwtje geven : Familie Van Thillo, De Nolf, Claes...
U hebt al ondervonden, en u zal nog meemaken : diegene die u betalen verwachten daarvoor iets in de plaats. Dwarsliggers en idealisten verliezen hun job.
Ook dat valt onder vrije meningsuiting, maar... je moet maar durven !
Willy-Frans

Gepost door: Willy-Frans | 02-06-04

blablabla2 wat wil je in feite bewijzen?

dat vlaams blokkers te stom zijn het in de kunst/cultuur/media sector te maken?

Gepost door: mopspie | 02-06-04

lijstje Natuurlijk ben je tevreden over het lijstje van de voorstanders van Groen,
het maakt het eenvoudiger om ze te vervolgen wanneer het blok aan de macht komt. Net zoals die kliklijnen voor leerkrachten die tegen het blok preken, waarom is dat nodig denk je?

Gepost door: Andreas | 02-06-04

links fascisme Een hoopje bv-kes die het nodig vinden om extreem links openlijk te steunen. Als bv's zo openlijk het Blok moesten steunen, hun carrière zou onmiddelijk afgelopen zijn. De Strangers kunnen er van meespreken. Eén optreden op een VB-feest en hun platen werden niet meer gedraaid op de radio. Boycot noemen ze dat. Zo gaat dat in een fascistische linkse dictatuur.

Gepost door: de Cois | 02-06-04

Allemaal goed en wel, maar hoe zit dat nu met die webradio uitzending van zwart of wit ? Was die launch niet op 1 juni ?

Gepost door: Mr. Mestkever | 02-06-04

En de rest? Typisch dat jij enkel de echte bv's er uit vist, en even 'vergeet' te vermelden dat er ook een proper kransje academici en hoogleraren bij staan...

Gepost door: Bart Vandamme | 02-06-04

Groen !! Kindjes onder de 16 ga maar sigaretjes kopen. De chocolade exemplaren hebben we verboden dus koop er maar echte, dan ben je wel snel klaargestoomd om je eerste jointje te roken. Toch leuk he jong zijn onder de Groene regelkakkerij.

Alle kinderen zijn er tegenwoordig high van !! lol

Mvg,

Tibo

Gepost door: Tibo | 02-06-04

Speciaal voor Bart !! Onze goede groene vrienden hebben er klaarblijkelijk zeer weinig vertrouwen in dat de door hen toegejuichte en daarna verfoeide kiesdrempel gehaald zal worden. Wat ze ermee willen bereiken is vrij onduidelijk, maar heden pakt Groen! uit met een "steeds groeiende lijst van BV's" die allen samen onderschrijven dat de aanwezigheid van de partij in het Vlaamse politieke gebeuren een noodzaak is en blijft.

Het moet ons inziens de kiezers al lang mateloos tegensteken, steeds weer komen 'bekende Vlamingen', de ene nog onbenulliger en onbekender dan de andere, hen met een vermanend vingertje de progressieve les spellen. A1sof deze zelfgenoegzame en ronduit pretentieuze heren en dames zouden weten wat er leeft bij de gewone 'onbekende' Vlamingen.

De lijst in kwestie is samengesteld met BV's van derde en vierde categorie. Het is werkelijk armoe troef. Axel Peleman, Francesca Vanthielen, Hans Otten, Herr Seele, Jo De Poorter, Julien Vrebos, Willem Vermandere en Rob Vanoudenhoven zijn zowat de meest bekende gezichten. Figuren die we niet onmiddellijk gaan beschouwen als zwaargewichten als het om politieke visie gaat.

Voorts zijn er een aanzienlijk aantal redelijk onbekende bekende Vlamingen. Hoeveel mensen zouden van het bestaan van mensen als André Posman, Anita De Winter, Lut De Block, Marita De Sterck of Frans Denissen afweten?

Opvallend is wel dat er hier en daar ook een docent aan universiteit of hogeschool het lijstje heeft ondertekend. Voor wie hun namen iets zou zeggen, het gaat onder meer om Albert Martens, Dirk Jacobs, Emmanuel Waegemans en Rik Pinxten. We nemen aan dat de docenten in kwestie geen sancties of dreiging van beroepsverbod boven het hoofd hangt, zoals dat bijvoorbeeld het geval is bij de heren Geert Goubert en Matthias Storme.

Het enige wat we van dit nietszeggend idioot lijstje kunnen onthouden is dat het de zelfbenoemde democraten van Groen! blijkbaar moeilijk moet vallen de beslissing over haar voortbestaan aan de kiezers over te laten.

Als de kiezers bij de stembusslag van 18 mei vorig jaar het toenmalige Agalev letterlijk heeft uitgekotst, dan hadden ze daarvoor zeer goede en gewichtige redenen. Het totale gebrek aan aandacht voor het milieu bijvoorbeeld, of de regelneverij allerhande, het constante kiezersbedrog, of de maatregelen genomen tegen de wil van de bevolking in, omtrent zaken als druggebruik en euthanasie.

Er zal meer nodig zijn dan een lijstje van progressieve betweterige beeveetjes om na het regeringsdebacle de kiezer nog te overtuigen van het noodzakelijk zijn van het uiterst links partijtje in kwestie.

Nu alleen nog wachten of het valletje ook zo hard dichtslaat he.

Gepost door: Tibo | 02-06-04

Namen en naakte feiten ! Goed dat die namen gekend zijn : bij mij kunnen ze op geen enkele sympathie meer rekenen. Indien men achter een 'marxistische partij' gaat staan, die bovendien drugs 'propageert, weet men vlug hoe de vork aan de steel zit. Dus dat zijn dan de 'verdraagzamen' !
Goed om weten ! Links 'zootje', niets meer of minder. Enfin, het is hun keuze, hé ! (toch raar dat velen hun kost rechtstreeks of onrechtstreeks bij de 'onafhankelijke' VRT verdienen!. Vaststelling !
En nu enkele naakte feiten :
Chantal Pauwels is volledig vrijgepleit, net als alle andere politici in het Visa-schandaal. Voor mij niet gelaten, maar als men nu ook maar eens zo welwillend zou willen zijn tegenover elke gewone burger die wat mispeutert (kleine verkeersovertreding etc. ik zeg maar wat . . .) !
Het Hof van Beroep van Gent (je weet wel, die), dreigen in staking te gaan omdat ze al maandenlang met een ernstig personeelstekort zitten.
Hoe hebben die dan op zo'n korte periode de tijd gevonden om een democratisch verkozen partij te veroordelen ? ! Een mysterie ! ?
Of was het dan toch een politiek opgezet spelletje, linkse broeders ? !
Enfin, toch om even over na te denken niet.
We leven in een raar landje en Vlaanderen verloedert. Jammer maar helaas !
Wie nadenkt moet bepaalde besluiten trekken.
Hier en daar zit er iets niet pluis, en dan druk ik me zacht uit !
Enfin, als we maar gezond zijn !
Laat iedereen in peis en vree leven, is mijn motto. Jammer dat velen (vooral linksen ) dit niet kunnen !
Meer dan ooit is een grote rechtse partij nodig in dit land en Vlaanderen !
Wie formeert ze ?

Gepost door: Big Brother | 02-06-04

nog 11 dagen nog 11 dagen en het feest begint,dit word dan een volksfeest!!!!
hup naar de overwinning,een vlaamse en echt democratische overwinning,santé Jurgen,Filip ,Gerolf en al onze mandatarrissen.
Leve de echte democratie,die van de burger,van ons.
en weeral wat werk zoekenden erbij,het staat alle dagen in de krant enz...
er is nog veel zand te tellen in de sahara en het is er warm,hopelijk zien we dat paars tuig nooit meer terug

Gepost door: joke | 02-06-04

enkele 'acties' Voor wie het vergeten mocht zijn :
- jaren geleden, financiële problemen voor "De Morgen" : mega-campagne op radio, tv, weekbladen, kranten, ... om krant te redden;
- 1995 : agusta-schandaal : campagne dat de sp noodzakelijk is
- 2004 : campagne dat 'groen!' noodzakelijk is

Wedden dat er geen campagne komt als bv. de NV-A dreigt te verdwijnen. En dan spreek ik nog niet eens van het VB. Ik denk eerder dat Steve een gratis barbecue geeft aan heel Vlaanderen "omdat ze zo verstandig gestemp hebbe"

Gepost door: mestkever 1.000.001 | 02-06-04

Groen! Het zal niet meer helpen groene jongens. De zure regen heeft jullie rotboom al te ver aangetast. Kruip terug in jullie klooster zitten bij Pater Versteylen en rook jullie geitewollen sokken op. Daar worden jullie higher van dan van ne goeie joint.

Gepost door: Staes | 02-06-04

groen Nog niet zo lang geleden werd er van op de preekstoelen gezegd en gedreigd met hel en verdoemenis voor wie we moesten stemmen, en dit tot grote woede van de geestgenoten die nu oproepen om voor hun partij te kiezen zo niet zullen we ten onder gaan aan alle mogelijke onheil.Of hoe de geschiedenis zich herhaald !!!!

Gepost door: kado | 02-06-04

Recht op vrije meningsuiting Het is inderdaad waar dat een dergelijke lijst voor het Vlaams Blok quasi ondenkbaar is. Maar anderzijds begrijp ik niet vanwaar die drukte hier omwille van de Groen-actie. Het Vlaams Blok vindt het als enige concurrent van Groen! nodig er een stukje over te schrijven op de officiële website: CITAAT: 'Het moet ons inziens de kiezers al lang mateloos tegensteken, steeds weer komen 'bekende Vlamingen', de ene nog onbenulliger en onbekender dan de andere, hen met een vermanend vingertje de progressieve les spellen. A1sof deze zelfgenoegzame en ronduit pretentieuze heren en dames zouden weten wat er leeft bij de gewone 'onbekende' Vlamingen.'

Als dit geen azijnpisserij is, dan weet ik het ook niet meer. Mensen worden hier zonder reden in het hokje onbenullig, pretentieus en zelfgenoegzaam gestopt. Waarom? Omdat ze sympathie hebben voor een partij die toevallig het Vlaams Blok niet is? En dan is het Blok verrast dat ze geen goed imago hebben bij sommigen... Tja, met zo'n berichten... Ook al eens aan gedacht dat er misschien bv's zijn die voor het Blok stemmen? En krijgen die dan ook het etiket: zelfgenoegzaam, pretentieus en onbenullig?

In het kader van het recht op vrije meningsuiting (toch een specialiteit van het Blok) mogen bv's voor mijn part best voor hun politieke kleur uitkomen. Ik ben ook niet speciaal geïnteresseerd in dergelijke lijstjes voor andere partijen. Ik heb echt geen zin om alles wat een bv of journalist zegt te gaan analyseren op mogelijk politieke beïnvloeding. Dankzij internet en dergelijke is het tegenwoordig toch perfect mogelijk om verschillende standpunten op te zoeken. De macht van journalisten is minder dan vroeger.
Nogmaals: ik begrijp de heisa niet die jullie daaromtrent maken. Als ik alle berichten hier moet geloven boeken die van het Vlaams Blok op hun sokken een monsterscore. Waarom je dan zo druk maken om een kleine garnaal als Groen!?

Gepost door: Anti-Onheilsprofetie | 03-06-04

Recht op vrije meningsuiting Het is inderdaad waar dat een dergelijke lijst voor het Vlaams Blok quasi ondenkbaar is. Maar anderzijds begrijp ik niet vanwaar die drukte hier omwille van de Groen-actie. Het Vlaams Blok vindt het als enige concurrent van Groen! nodig er een stukje over te schrijven op de officiële website: CITAAT: 'Het moet ons inziens de kiezers al lang mateloos tegensteken, steeds weer komen 'bekende Vlamingen', de ene nog onbenulliger en onbekender dan de andere, hen met een vermanend vingertje de progressieve les spellen. A1sof deze zelfgenoegzame en ronduit pretentieuze heren en dames zouden weten wat er leeft bij de gewone 'onbekende' Vlamingen.'

Als dit geen azijnpisserij is, dan weet ik het ook niet meer. Mensen worden hier zonder reden in het hokje onbenullig, pretentieus en zelfgenoegzaam gestopt. Waarom? Omdat ze sympathie hebben voor een partij die toevallig het Vlaams Blok niet is? En dan is het Blok verrast dat ze geen goed imago hebben bij sommigen... Tja, met zo'n berichten... Ook al eens aan gedacht dat er misschien bv's zijn die voor het Blok stemmen? En krijgen die dan ook het etiket: zelfgenoegzaam, pretentieus en onbenullig?

In het kader van het recht op vrije meningsuiting (toch een specialiteit van het Blok) mogen bv's voor mijn part best voor hun politieke kleur uitkomen. Ik ben ook niet speciaal geïnteresseerd in dergelijke lijstjes voor andere partijen. Ik heb echt geen zin om alles wat een bv of journalist zegt te gaan analyseren op mogelijk politieke beïnvloeding. Dankzij internet en dergelijke is het tegenwoordig toch perfect mogelijk om verschillende standpunten op te zoeken. De macht van journalisten is minder dan vroeger.
Nogmaals: ik begrijp de heisa niet die jullie daaromtrent maken. Als ik alle berichten hier moet geloven boeken die van het Vlaams Blok op hun sokken een monsterscore. Waarom je dan zo druk maken om een kleine garnaal als Groen!?

Gepost door: Anti-Onheilsprofetie | 03-06-04

De Groen stunt! Moet daar zout op? Het is door de mensen te stimuleren Groen te stemmen in de US (Ralp Nader) dat Bush is kunnen winnen .. makes ya think hoe ongelooflijk simpel die paar intellectuelen van geest zijn.
Nu snoepen ze dus stemmen van Spa spirit af want het is dezelfde visvijver met als gevolg dat zowel Groen als Spa onderaan blijft. Want de ene houdt de andere down.
Wie gaat hiervan profiteren? Juist, de VLD! Weer een concurrent uitgeschakeld, dan wordt het CD&V/NVA - VLD als de Groen! stunt werkt.

Jonges toch ... en hoe langer ik op deze webstek rondhang hoe zekerder ik ben dat ik NOOIT VB zal stemmen LOL. Dat is ook zo'n eigenaardig fenomeen. In elk geval THANX for that :)

Maar ik vraag me wel af wat de VB volgelingen van het circus denken:
Je hebt een Marijke Dillen of een Morel (die nog niet goed weet voor welke partij ze op de baan moet ...)
Ik denk dat het ongelooflijk duidelijk gaat worden dat die onafhankelijken beter een alternatieve concervatief Liberale partij zouden oprichten. Want dit gezwans met Coolens & Dillens lijkt nergens op en het trekt mensen over de streep op Blok te stemmen terwijl ze niet door hebben dat het Blok iets totaal anders is dan zijn onafhankelijken.
Zwart/wit my ass, er wordt opzettelijk een vage grijze zone gecreëerd en dat is vind ik niet op zijn plaats bij een radikale partij met zogenaamd 'duidelijke' standpunten. Je hoort de mensen al denken, ja maar wat is het nu? Dillen's geen homo's in't onderwijs of Morel's jawel hoor, anders is het discriminatie ... :)


Tess

Gepost door: Tess | 03-06-04

@Tess De VLD doet al sinds jaren niets anders: over elk punt heeft iedereen daar wel een ander standpunt!!!
Dat is juist de vrije meningsuiting! Bij Steve Stalin ligt dat anders: daar denkt de partij voor u, wee iemand die niet in het gareel loopt!!

Gepost door: Emiel | 03-06-04

Het groene rood Voorwaar ik zeg dat "GROEN" eigenlijk is als een watermeloon groen van buiten en rood van binnen. Maar natuurlijk kan iemand die kleurenblind is dat niet zien. Daarenboven is een gedeelte van de bevolking kleurenblind - in dit geval nogal wat vrouwen en vooral kinderen die nog in sinterklaar geloven.

Gepost door: Moeder Zaag | 03-06-04

@emiel Yups, bij Steve zie je duidelijk enorm gevaarlijke trekskes. Hij spreekt de laatste tijd ook enkel over 'moeten', 'verbieden' en 'verplichten' .. scary dude amaai.

Gepost door: Tess | 03-06-04

amai! Ik heb op de site van VB gelezen dat er in 2002 een transfer van 5.4 miljard van Vlaanderen naar wallonië was.

Een blokker op deze site sprak over tien miljard euro, als je 10 miljard euro deelt door 3 miljoen vlaamse belastingbetalers heb je 3333 euro per persoon. Als je de info neemt van Blok, nl. 5.4 miljard bekom je 1600 euro per persoon.

MAAR, niet alleen personen of gezinnen betalen belasting. Ook Bedrijven doen dat. Buitenlandse managers die hier werken, mensen die hun fortuin hier beheren, enz....
Als je ziet dat de Vlaamse bedrijven 2.7% van de wereld export waarmaken, denk ik niet dat we veel gaan overhouden van die 5.4 of 10 miljard gaan overhouden als we die met alle Vlaamse belastingsbetalers moeten delen.

Liegt Vlaams Blok? Wat is er aan de hand? zeg het mij.

Gepost door: Eric | 04-06-04

@ Eric Eric jong, je hebt het zoals gewoonlijk weer es niet gesnapt hé! Of het nu 5,4 of 10 miljard euro is daar ga ik nie over beginnen, weet het zelf niet. Alleen kan ik je simpel uitleggen dat hoe je't ook draait of keert je dat transferbedrag mag delen door het aantal vlaamse belastingsbetalers. Die anderen die belastingen betalen gaan die blijven betalen, transfers of niet. Als deze morgen echter zouden ophouden dan kan dat bedrag die integraal bij het budget van de vlaamse regering komt gebruikt worden voor een belastingsvermindering voor elke vlaamse belastingsbetaler van, u raadt het, 3.330,- respectievelijk 1.600,- euro (aan jou om uit te maken welkeen van de twee).
Of ze het voor andere zaken zouden gebruiken maakt hier helemaal niets uit, het blijft ons geld, van elke vlaming!

De berekening klopt dus en het Blok liegt niet... de enigste fout die het blok hier maakt in de berekening is dat in het geval van het stoppen van de transfers eigenlijk gewoon de kas van SPa zou gespekt worden met 5,4 of 10 miljard want morgen komt er weer een nieuw schandaal waarin de communistische sossen ons geld hebben verduisterd...

gegroet,
mestkever

p.s. Eric, als je't nog nie begrijpt wil ik gerust nog es opnieuw proberen maar 't zou wel es je ingesteldheid kunnen zijn...

Gepost door: mestkever | 04-06-04

@ Eric Eric jong, je hebt het zoals gewoonlijk weer es niet gesnapt hé! Of het nu 5,4 of 10 miljard euro is daar ga ik nie over beginnen, weet het zelf niet. Alleen kan ik je simpel uitleggen dat hoe je't ook draait of keert je dat transferbedrag mag delen door het aantal vlaamse belastingsbetalers. Die anderen die belastingen betalen gaan die blijven betalen, transfers of niet. Als deze morgen echter zouden ophouden dan kan dat bedrag die integraal bij het budget van de vlaamse regering komt gebruikt worden voor een belastingsvermindering voor elke vlaamse belastingsbetaler van, u raadt het, 3.330,- respectievelijk 1.600,- euro (aan jou om uit te maken welkeen van de twee).
Of ze het voor andere zaken zouden gebruiken maakt hier helemaal niets uit, het blijft ons geld, van elke vlaming!

De berekening klopt dus en het Blok liegt niet... de enigste fout die het blok hier maakt in de berekening is dat in het geval van het stoppen van de transfers eigenlijk gewoon de kas van SPa zou gespekt worden met 5,4 of 10 miljard want morgen komt er weer een nieuw schandaal waarin de communistische sossen ons geld hebben verduisterd...

gegroet,
mestkever

p.s. Eric, als je't nog nie begrijpt wil ik gerust nog es opnieuw proberen maar 't zou wel es je ingesteldheid kunnen zijn...

Gepost door: mestkever | 04-06-04

De commentaren zijn gesloten.