08-06-04

Vlaams Blog light?

Lier, vollen bak, te kleine zaal, broeiheet..veel gezweet. Nadien terras. Heb ook Advokaat van de duivel (Luk Alloo) gevolgd en stel -open deur intrappen- vast dat mister Alloo van al zijn uitzendingen Marie Rose heeft aangepakt volgens de oude radio/tv cultuur. Niet op zoek naar de persoon (cfr. persbericht van zijn programma alsook vorige afleveringen) maar..laten we Marie Rose eens pakken en alle clichées opsommen. Enfin, hij is toch niet belangrijk dus..het was best amusant om te volgen. Vlaams Blok light? Een term die de pers nu gebruikt na een uitspraak van Marie Rose. Ik ben het niet eens met die definitie. Light betekent meestal afromen, minder van dit en dat, lichter. Ik ben ervan overtuigd dat een nieuw Vlaams Blok Extra nodig is. Met cassatie in aantocht is er een versnelling ingezet. De timing is juist, 1 van de redenen waarom ik nu deze beslissing in mijn carrière heb genomen. Ik wil graag mee aan de nieuwe en extra fundamenten sleutelen, zonder het verleden te dumpen. Vergelijk het met een verzekeringspolis: de kleine lettertjes van het Blok moeten geactualiseerd worden, het rendement moet beter worden..tijd voor een update. Het Vlaams Blok heeft in het verleden de zaken té scherp gesteld. Logische slogans en uitspraken vanuit de zweeppartijpositie. De mensen veranderen en evolueren, ook binnen het Blok. Een partij die op dit ogenblik bijna 800.000 kiezers vertegenwoordigt is geen marginaal gegeven. Dit aantal kiezers is het fundament om door te groeien... en die nieuwe kiezers kan je alleen overtuigen door een alternatief te bieden voor een beter Vlaanderen. Het Vlaams Blok extra zal een constructieve partij zijn die de problemen blijft aankaarten. In 2004 staan we voor heel wat uitdagingen die op ons allen afkomen: vergrijzing, migratie naar Europa, godsdienstfundamentalisme en veiligheid, sociale zekerheid, integratieproblemen, welvaart, milieu en economie. Niets nieuw maar wel de basis van onze welvarende regio. De volgende generaties in dit land moeten kunnen opgroeien vanuit diezelfde welvaartstaat die u en ik hebben gekend. Is dit angst voor verandering? Neen. Alles verandert en is in beweging. De samenleving en ook de partij Vlaams Blok. Het is niet vies om te zeggen dat je trots bent op je Vlaamse cultuur. Het is juist een teken van zelfzekerheid. Vlaanderen heeft een groeiend bewustzijn na eeuwenlange onderdrukking en bezetting. We kunnen trots zijn op wat we hier hebben. We moeten dit ook koesteren en vanuit die rijkdom doorgroeien naar meer. Ik heb het gevoel dat sommige politieke partijen in dit land deze evolutie willen ondergraven en de Vlamingen het licht in de ogen niet willen gunnen. Noem het 'jaloers' en 'niet gunnen kunnen'.
Ik hoor het graag zeggen: het Vlaams Blok is tegen de multiculturele maatschappij!. Oh ja? We leven al jaren in een multiculturele maatschappij! Antwerpen is 1 van die steden met de meeste multiculturele invloeden. Een Antwerpenaar is zelfs de meest open minded mens die we hier kennen...anders had je nooit een zo grote groeiende economie, haven en nieuwe trendsettende stad gehad. Al de rest is gezeik.
Mensen en groepen die zich niet willen aanpassen aan onze huidige multiculturele Vlaamse samenleving.. hebben volgens mij andere plannen. Het ondergraven van onze samenleving om zelf minder tolerante structuren in te voeren. Ik hoop dat ook niet Vlaams Blok kiezers dit beseffen.
Tijd voor een vernieuwd Vlaams Blok extra. Met een structuur en programma, samengesteld en verbeterd op basis van de fouten uit het verleden. Een vernieuwende partij met nieuwe en oude mensen die samen extra zuurstof geven aan Vlaanderen. Er zullen groeipijnen ontstaan, er zullen malcontenten zijn binnen de partij, er zal misschien ook kritiek komen. Je kan geen omelet bakken zonder de eieren te breken. De kom en eieren staan klaar. Eerst 13 juni, daarna is het tijd voor renovatie.


10:47 Gepost door J | Permalink | Commentaren (23) |  Facebook |

Commentaren

och gaat heen met uw zever in pakskes, maatpakskes

Gepost door: Blogger | 08-06-04

@ Blogger Ben je zodanig met de mond opengevallen dat dit jouw enige commentaar is?
Ik geloof dat uw kinnebakkes nog steeds druipt van de slijm, slijm van arrogantie.

Gepost door: mestkever | 08-06-04

Nederland does it again! lol

es effe kijken, kunde zien hoe ze ondertussen in Nederland zijn geëvolueerd. Stel u voor dat VT4 met zoiets afkomt... Tkot zou te klein zijn..

http://www.rt11.nl/zwartsteneger/

Gepost door: The second | 08-06-04

Opgedrongen negativisme. Wel Jurgen wij zijn van hetzelfde gedacht. Het wordt tijd dat we de media de kans niet meer geven om het Blok als een pot nat en een boel negativisten in beeld te laten brengen. Iedereen zit vol realistische goede ideeën en deze moeten ook zo worden overgebracht. Ik heb gisteren in De Valk beneden een gesprek gehad met enkele niet Blokkers gehad en moet zeggen we hebben veel gelachen en een leuk gesprek gehad zonder telkens in de aanval te gaan en zo zijn we ook tot compromissen gekomen waarbij we dan toch heel veel raakpunten hebben. Laat ons constructief wezen en we hebben het goed maar het kan nog veel beter.

Mvg,

Tibo

Gepost door: Tibo | 08-06-04

lachen geblazen Jurgen, je beseft toch dat je je net aangesloten hebt bij die partij die de multiculturele samenleving ontkent, die het welslagen van een samenleving van verschillende culturen niet alleen in twijfel trekt maar gewoon afwijst. Aanpassingen zijn niet voldoende, zij pleiten voor assimilatie... 'n kwestie van vrije meningsuiting? what a joke!

Gepost door: multicultuur | 08-06-04

multicultuur beste noem mij een land waar de multi cultuur zonder problemen is kijk congo, rusland enz.Amerika denkt u laat me niet lachen ik heb veel in Amerika geweest en weet maar al te goed hoe het er gaat.

Gepost door: darry | 08-06-04

Wardje Beyssen Ward Beysen, kopman van het Liberaal Appel, wil dat CD&V met het Vlaams Blok in zee gaat. Dat meldt De Tijd. Hij gaat ervan uit dat als de peilingen kloppen CD&V " het zich niet kan veroorloven ongestraft te doen alsof zijn neus bloedt wanneer het mathematisch mogelijk zal zijn een coalitie van CD&V/N-VA en Vlaams Blok te vormen".
Waarom Ward hebt gij de rechtervleugel van de VLD toen niet meegenomen naar het Vlaams Blok????????????en nu dikteren wat een ander moet doen!!!!!!!!!

Gepost door: pino | 08-06-04

doe zo voort jurgen.. hey, ik begrijp (in tegenstelling tot anderen...) wat je hebt geschreven. Multiculturele maatschappij is een term die door de politiek correcten en linksen wordt misbruikt als surrogaat voor 'extra aanvaarding van arabieren en hun wetten en gebruiken'. We hebben idd. een multiculturele samenleving! Goed gezien en nagel op de kop.

Gepost door: funky | 08-06-04

bravo Jurgen, gewoon dit berichtje omdat ik het volmondig met je eens ben. Mijn stem heb je nu ZEKER!

Gepost door: ria | 08-06-04

Sociale zekerheid. Ik vraag me wel af waarom men het breekpunt sociale zekerheid niet beter verwoord. Dan zullen de mensen ook beter begrijpen waarom deze moet gesplitst worden. Ik ga me aan een poging wagen.

Bekijk België in zijn totaliteit. Er wonen daar minder mensen in het Waalse gedeelte van het land dan dat er in Vlaanderen wonen.
En laat me het heel simpel voorstellen.
Als je als Vlaming, 10 euro van je wedde betaalt op maandbasis voor de SZ.
Een Waal doet hier hetzelfde ook die 10 euro.
Tot hiertoe geen problemen. Maar als men dan van de Vlaming 2 euro van die 10 afsnoept om aan een Wallonië te geven krijgen we een hele andere som.
Zo houdt een inwoner van Vlaanderen dan nog 8 euro over en een inwoner van Wallonië 12 euro ( en zelfs meer want ze zijn met minder) en dit allemaal om dezelfde kosten en behoeften mee te dekken.

Men probeert het nu op te blazen door te stellen dat de Vlaming de Waal wil bestelen, dat hij niet solidair is met de Waal. Dit is dus zeker niet het geval, laat dat duidelijk wezen.
Een Vlaming is zeker solidair zo ook een Vlaams Blokker, maar het moet nog wel rechtvaardige solidariteit blijven. En ik denk dat met deze visie toch niets mis is.

Mvg,

Tibo


Gepost door: Tibo | 08-06-04

Advocaat Gisteren eveneens een stukje non-TV gezien, tot het wangedrag van L.Alloo me de strot uitkwam. Dat zoiets kàn op TV, is gewoon schandelijk: Marie-Rose kreeg de tijd niet om op de vragen te antwoorden, zodra ze haar mond opendeed, werd ze onderbroken door een nieuwe scheldtirade van Luk Alloo. Wat een riooljournalist !

Wat je schrijft over de open-mindedness van de Antwerpenaren klopt: er leven in deze stad jaren- of eeuwenlang meer dan 100 nationaliteiten voor wie de samenleving met de autochtonen/aanpassing aan onze gebruiken/(gedeeltelijke) taalkundige integratieGEEN PROBLEEM is, integendeel. Het is dan toch wel vreemd dat vertegenwoordigers van steeds dezelfde (minder dan 5) nationaliteiten die samenleving trachten onmogelijk te maken.
Hoog tijd dat er orde op zaken wordt gesteld !

Gepost door: Perrier | 08-06-04

Sociale zekerheid. Zoals je dus kan lezen ben ik ook voorstander van de blokjesmanier om de zaken voor te stellen. De Gerolf weet wel dat dit een succesvolle methode is. lol

Mvg,

Tibo

Gepost door: Tibo | 08-06-04

?? Is dat jouw analyse van de problemen van de 21ste eeuw Jurgen? Aiaiai. Denk je niet dat de enige oplossing voor de vergrijzing (probleem 1), net immigratie (probleem 2) is? Of wil je je gezonde Vlaamse medeburgers liever aanzetten om zich nóg enthousiaster voort te planten, terwijl voorzichtige prognoses nu al voorspellen dat we in 2050 met 10 miljard gaan zijn. Dát is een probleem dat onze belangstelling verdient. Geef die brave mensen die thuis alles opofferen om hier te geraken de kans om de taal te leren en om zich een plaatsje te zoeken in onze maatschappij, in plaats van hen eerst een half jaar in quarantaine te stoppen en dan terug te sturen.
Ergens helemaal bovenaan krijgt ook nog het godsdienst-fundamentalisme een ereplaats, want dat past natuurlijk ook in het onverdraagzame discours. Alsof elke brave moslim in dit land een potentiële bommenlegger is (zie stukje met ontplofte auto). Als u die redenering doortrekt is elke blokker een neonazi natuurlijk.
En dan maakt u zich ook nog zorgen over (betekenen die woorden wel wat?) welvaart en economie. Mag ik u er op wijzen dat we in de meest welvarend regio van de wereld leven? Dat het nog nooit zo veilig is geweest als nu (tenzij dan op het Frederik Van Eedenplein tijdens meetings van onverdraagzame oude knarren die al eens een allochtoontje afrossen)? Conclusie: heel veel lege woorden + de vreemdelingen hangen onze voeten uit. Wat een geluk dat je op televisie altijd anderen aan het woord hebt gelaten!

Gepost door: schot | 08-06-04

niet verbaasd beetje verschoten van het gespuis dat daar Blank volk eerst stond te roepen ?...

Te laat om nu terug te trekken , ge hoort erbij of ge nu hetzelfde denkt of niet

Gepost door: .... | 08-06-04

Morel ga terug vanwaar je gekomen bent! Als Mevr. Morel graag het één en ander te zeggen wil hebben in het Vlaams Blok; dat ze dan maar eens begint met zich aan te sluiten als lid van de partij! Morel, u maakt de leden, sympathisanten en mandatarissen van het Blok gewoon belachelijk. Ik kan begrijpen dat u het misschien niet helemaal eens bent met het partijprogramma, but don't touch our image! Als er iets moet gedaan worden aan onze scherpe kantjes of aan ons imago dan kunnen wij dat zelf wel en dan hoeven wij geen "onafhankelijke" trien om dit voor ons te doen! Als u zich niet wil aansluiten en zich scharen achter het gedachtengoed van het Blok, ga da de poten vanonder iemand anders z'n stoel zagen, maar blijf dan van onze kopstukken, mandatarissen, leden, sympathisanten en kiezers af of je kan bruin zeep aan uwen buik smeren en terugschuiven vanwaar u gekomen bent.

Het Vlaams Blok moet aan één zeel trekken!

Met Vlaams nationalistische groeten

Gepost door: Marsipulami | 08-06-04

goed gezegd quote schot

Is dat jouw analyse van de problemen van de 21ste eeuw Jurgen? Aiaiai. Denk je niet dat de enige oplossing voor de vergrijzing (probleem 1), net immigratie (probleem 2) is? Of wil je je gezonde Vlaamse medeburgers liever aanzetten om zich nóg enthousiaster voort te planten, terwijl voorzichtige prognoses nu al voorspellen dat we in 2050 met 10 miljard gaan zijn. Dát is een probleem dat onze belangstelling verdient. Geef die brave mensen die thuis alles opofferen om hier te geraken de kans om de taal te leren en om zich een plaatsje te zoeken in onze maatschappij, in plaats van hen eerst een half jaar in quarantaine te stoppen en dan terug te sturen.
Ergens helemaal bovenaan krijgt ook nog het godsdienst-fundamentalisme een ereplaats, want dat past natuurlijk ook in het onverdraagzame discours. Alsof elke brave moslim in dit land een potentiële bommenlegger is (zie stukje met ontplofte auto). Als u die redenering doortrekt is elke blokker een neonazi natuurlijk.
En dan maakt u zich ook nog zorgen over (betekenen die woorden wel wat?) welvaart en economie. Mag ik u er op wijzen dat we in de meest welvarend regio van de wereld leven? Dat het nog nooit zo veilig is geweest als nu (tenzij dan op het Frederik Van Eedenplein tijdens meetings van onverdraagzame oude knarren die al eens een allochtoontje afrossen)? Conclusie: heel veel lege woorden + de vreemdelingen hangen onze voeten uit. Wat een geluk dat je op televisie altijd anderen aan het woord hebt gelaten!

schot

Gepost door: Eric | 08-06-04

Nog enkele dagen ertegenaan, Jurgen!!! Ik heb lak aan gestroomlijnde partijvertegenwoordigers! Leve de VLAAMSE volksvertegenwoordiger! Eén die zelf denkt, één die zelf beslist, één die zelf handelt naar die beslissing! Geen hersenloze partij-stemmachine, die zijn kiezers een heerlijke maatschappij voorspiegelt, die daarna zijn woorden inslikt en die de zoveelste toegeving doet aan Elio di Rupo en zijn profiteurs! Zoals reeds beloofd : mijn stem krijgt ge, Jurgen!!!

Gepost door: Tackx Sander | 08-06-04

Multicul = misdadig Multicul: NEEN!
Multi-ethnisch: ja, waarom niet?
Multicul betekent goedkeuren van alle criminele misbruiken van ondermeer islamfanatici en andere culturele criminelen!
Multi-ethnisch is samenleven met verschillende volkeren die respect voor elkaar hebben!

Gepost door: Thomas | 08-06-04

aan schot (=eric) "godsdienstfundamentalisme past in een onverdraagbaar discours". Dus moet ik begrijpen dat schot (=Eric) akkoord is met die criminelen?????
Ze hebben niets van de huidige wereld begrepen! Ga slapen in je boerengat, en blijf er aub!!

Gepost door: Thomas | 08-06-04

Allee komaan he Jurgen! Dus Jurgen u denkt dat u en M.R Morel het Vlaams Blok en de VB-kiezer kunnnen overhalen om het VB om te toveren naar een 'propere' rechtse conservatieve partij??? vergeet het beste...maak van het VB een rechtse partij, vijl de scherpe kantejes eraf zoveel je wil en breek maar eieren....de dooiers (kiezers) zullen maken dat ze wegzijn hoor, zeg dat ik het met mijn 17 jaar VB-ervaring gezegd heb, ik ken het discours van VEEL mandatarissen beter dan u denkt hoor. Ik verwacht dus binnen een jaartje of twee weer een beklag van obstructie en ander theorien die anderen u weeral aandoen. Sorry Jurgen, je hebt voor het negativisme gekozen, wat uw goed recht is uiteraard en wat ik u zeker niet kwalijk neem, je zal echter met datzelfde negativisme moeten leren leven EN moeten leren luisteren naar uw meerderen binnen de partij of eruitstappen, wat ik uiteindelijk gedaan heb. Noch u, noch M.R Morel zullen in staat zijn het VB om te vormen, jullie zijn gewoon stemmentrekkers and that's all beste!

Gepost door: Gysels Albert | 08-06-04

wasmachine Als ik naar de tv kijk deze week dan heb ik de indruk dat al wie met het Vlaams blok van ver of dicht te maken heeft in een “wasmachine” zit waar men vitriool ingedaan heeft, en iedereen er naar hartelust mee mag draaien, het is gewoon wansmakelijk

Gepost door: mavb | 08-06-04

de mediabehandeling van uw agressieve blokbende smeerlapperij moet ge nu eenmaal apart houden van de rest..

Het gaat er ook niet om jullie stemmetjes te winnen.
Wel ging het erom na het arrest jullie verder te isoleren als absoluut verwerpelijk. EN DAT IS WONDERWEL GELUKT !!!
zelfs zo goed dat het blok nu zelf een soft versie wil starten. Ze hebben het accepteer-ons-pleit naar de andere partijen TOTAAL VERLOREN...

die polarisatie is zo goed als compleet geworden. Je bent er erg voor of je bent erg tegen het blok .geen middenweg meer ! het cordon zou wel barsten Hi , het is het blok dat aan het barsten is , door de polarisatie , de conflicten met mandatarissen en de verschillende visies ; de racistische/negativistische en de vlaams-nationale, TWEE ZEER VERSCHILLENDE ZAKEN

nog veel plezier in de oppositie

Gepost door: katje | 08-06-04

BRUSSELS: HUB OF ISLAM TERROR ? BRUSSEL - In het kader van een grootschalige anti-terreuractie in Europa zijn in België vijftien personen opgepakt. Dat heeft het federaal parket vannamiddag op een persconferentie bekendgemaakt. In Milaan werd tijdens de gecoördineerde anti-terrorisme-actie een man opgepakt die verdacht wordt van betrokkenheid bij de aanslagen van 11 maart in Madrid.

Ook dit is de multiculturele samenleving !

Gepost door: Fronzer | 08-06-04

De commentaren zijn gesloten.