16-07-04

Verdere uitholling van de democratie?

Als je in een volle zaal vraagt wie er tegen racisme is dan steekt bijna iedereen zijn hand op. Tot zover. Het woord racisme is de laatste jaren in ons land nog nooit zoveel 'misbruikt', 'uitgehold' en 'verkracht' voor politieke doeleinden. Je loopt zelfs het risico om als racist uitgemaakt te worden als je 'blackie' zegt tegen een zwart hondje of 'negertet' tegen een snoepje. Marie Arena van de PS heeft samen met de VLD nu een nieuw plan klaar om racisme te bestrijden.

De hoofdpunten:
- Elke veroordeling op basis van de antiracismewetten moet in de toekomst automatisch leiden tot het verlies van de politieke en burgerrechten van de veroordeelde,
- Het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding moet beter met politie en parket kunnen samenwerken om de effectieve vervolging van racismeklachten te kunnen nagaan, "
- Het internet is als ongecontroleerd nieuw medium bij uitstek geschikt om racistische boodschappen te verspreiden", weet minister Arena. Het overheidsobservatorium voor het internet, dat zich momenteel vooral op pedofiele websites richt, moet ook gerichter racistische boodschappen onderscheppen. ",
- Er komt een forum van journalisten om na te gaan wat de gevolgen kunnen zijn op de beeldvorming in eigen land van berichtgeving over internationale conflicten.
- Overheidsbedrijven, en met name De Post, hebben vandaag geen poot om op te staan om de verspreiding van racistische pamfletten te weigeren. De regering wil de racismewet nu aanpassen zodat overheidsbedrijven voortaan wel de verspreiding ervan tegen zullen kunnen gaan.

Samengevat: rechten afnemen (dictatuur truukje), meer politie in samenwerking met het centrum Leman (geheime politie voor gedachten dus), internet aan banden leggen (wereldprimeur!), media sturen (zoals vroeger in de USSR), de post screenen (zoals vroeger in de DDR). Ik praat racisme niet goed. Er zijn zijn wel alweer nieuwe stappen gezet in de uitholling van de democratische principes, de beperking van de vrije meningsuiting en de beknotting van het individu. Neen, het Vlaams Blok is niet aan de macht, maakt geen deel uit van het bestuur en heeft dit niet bedacht. Tuurlijk moet je racisme bestrijden echter... de Belgische staat hanteert tools, wetten en straffen die een bedreiging zijn voor onze fundamentele democratische rechten. De termen selectieve censuur en machtsmisbruik horen eerder op de plaats dan de term 'antiracismebestrijding'. De 'gedankenpolizei' heeft een 2e adem gevonden in België.

12:11 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.