04-08-04

Ontslagen hoofdredacteur 'Gazet van Antwerpen' vindt zich slachtoffer van 'links complot'

Luc Van Loon (62) vernam vorige zaterdag telefonisch van een topman van uitgeverij Concentra dat hij op staande voet wordt ontslagen als hoofdredacteur van Gazet van Antwerpen. Het contract van de hoofdredacteur loopt nog tot eind dit jaar, maar blijkbaar ontstond er een kortsluiting tussen de hoofdredacteur en de Concentra-directie. Een officiële reden voor het ontslag is nog niet bekendgemaakt, maar Van Loon suggereert dat hij het slachtoffer is geworden van een 'links complot'. "Dit is een politieke zaak", zegt een intimus. "Gazet van Antwerpen is te rechts, of in elk geval niet links genoeg en zou te ouderwets zijn." Het gerucht dat Van Loon moet verdwijnen vanwege zijn politieke opvattingen wordt al enkele weken zorgvuldig gevoed door extreem-rechtse blaadjes als 't Pallieterke en 't Scheldt. Daarin moeten vooral SP.A-voorzitter Steve Stevaert en de Antwerpse burgemeester Patrick Janssens (SP.A) het ontgelden. Beide politici zouden al geruime tijd ontevreden zijn over de politieke lijn van Gazet van Antwerpen en hun kritiek niet onder stoelen of banken hebben gestoken. Feit is in elk geval dat de Antwerpse krant het Vlaams Blok ruime aandacht geeft en vriendelijk bejegent. Volgens de complottheorie zou Limburger Stevaert daarom gebruikgemaakt hebben van zijn invloed in Hasselt, de thuisbasis van Concentra, om Van Loon uit te schakelen. In een adem door wordt daarbij verwezen naar de mislukte poging van premier Verhofstadt om Luc Van der Kelen, commentaarschrijver van Het Laatste Nieuws, het zwijgen op te leggen. "Die politieke druk bestaat al sinds het begin van mijn hoofdredacteurschap in 1996, en dat kan ik met documenten staven", zegt Van Loon veelbetekenend. Voorlopig wil hij echter geen commentaar geven op het nieuws van zijn ontslag. Patrick Janssens, momenteel met vakantie, is niet bereikbaar voor commentaar. Steve Stevaert veegt het hele verhaal van tafel. "Onzin", zegt hij. "Absolute onzin." Ludo Van Campenhout, VLD-schepen in Antwerpen, reageert omzichtiger. "Gazet van Antwerpen is een rechts-conservatieve krant en het is een publiek geheim dat Stevaert en de SP.A moeite hebben met de koers van die krant", zegt hij. "Maar dat mag nog geen reden zijn om te interveniëren. Het gerucht over een politieke interventie is hardnekkig en zou best plausibel kunnen zijn."

Hieronder een citaat uit de Concentra kranten.... Zoek de verschillen!

Uit GVA en HBVL , 16 juni 2004, titel: 15 tips om kiezers naar het Vlaams Blok te jagen

Het Vlaams Blok won zondag de verkiezingen. De democratische partijen reageerden verbouwereerd, hadden het over anti-politiek en vergaten voor het gemak dat ze zelf voor een goed stuk mee aan de basis liggen van die anti-politiek.

HASSELT

… Tip 12

Zorg dat kritische journalisten uit de ether geplukt worden. Het tv-programma Zwart/Wit van Jurgen Verstrepen op Liberty TV zorgde voor veel ongenoegen. Kort voor de verkiezingen werd het afgevoerd. Jurgen Verstrepen had het over politieke druk. De honderden lezersbrieven in kranten en tijdschriften gaven aan dat de bevolking hem geloofde. Terecht.

Het Belang van Limburg, pagina 4
Concentra Uitgeversmaatschappij n.v.

Reageer op dit artikel: http://forum.zwartofwit.be/viewtopic.php?t=1025...


13:36 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.