12-09-04

11 september 2001

Ze blijven beklemmend, die beelden van 11 september 2001 in New York. De dag dat de extreme kant van de Islam haar ware gezicht liet zien, de dag die zoveel impact heeft gehad op de laatste 3 jaar..met als droevig sluitstuk de aanslag in Indonesiê en de doden in de school...
Ik blijf verontrust kijken naar de dreiging van het moslimfundamentalisme in een poging onze Westerse maatschappij onderuit te halen.. en dat, vanuit een eng bekrompen en gewelddadige Allah-visie. Godsdienst is opium voor het volk? Ja. Maar ook een gevaar...  Zolang niet iedereen dit terrorisme onvoorwaardelijk veroordeelt zal de temperatuur tussen verschillende gemeenschappen blijven stijgen. Of er nu 1 of meerder goden zijn laat mij koud. Maar niemand (maar dan ook echt niemand) moet mij komen vertellen wat god, Allah of wie dan ook te zeggen heeft. Doe dat maar in je privétempel. Laten we de onschuldige burgers herdenken van alle terroristische acties de afgelopen 3 jaar... Bij deze.
 
Citaat Abdel Rahman al-Rashed: "Wij moslims moeten zelf terrorisme ontmoedigen" en "Het is een feit dat niet alle moslims terroristen zijn. Maar het is net zo zeker, en bijzonder pijnlijk, dat bijna alle terroristen moslims zijn".
 
Foto: Toen ik in New York op het dak van het WTC gebouw stond op 28 augustus 2001

13:15 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.