11-10-04

Vlaamse radio, Het laatste Nieuws vs. Nieuwsblad

Voor de duidelijkheid mijn uitspraken in de 7e dag over quota Vlaamse muziek op radio. Ik ben tegen quota, de Vlaamse overheid is grootste aandeelhouder van de VRT, ik verwacht steun voor Nederlandstalige, Vlaamse muziek en Belgisch werk. Oplossing? De VRT moet nieuw radiokanaal opstarten met 60% nlmuziek en producties van eigen boden. Hoe? Donna verkopen aan privé en nieuw radionet opstarten. (VRT heeft sowieso al Radio2, Radio1, Klara en StuBru). Margriet vond dit een goed voorstel en we gaan het samen bekijken.

 

Het Laatste Nieuws geeft de correcte feiten van het verhaal (vandaag, mediapagina)

 

Het Nieuwsblad geeft…als titel: “ Margriet Hermans VLD steunt Blok-voorstel”…” Hermans doorbreekt het cordon sanitair..” ..” …Bart Somers tikt haar nog niet op de vingers…”…” eerste keer dat een liberaal parlementslid samen met Blok-gekozene initiatief neemt..”. Samengevat: de inhoud van het voorstel is niet meer belangrijk, de toon is plotseling politiek (niet meer media..)

 

1/ je hebt hier geen decreet voor nodig maar de beheersovereenkomst

2/ ik ben onafhankelijke dus volgens de letter is het geen Blok-voorstel

3/ goeie initiatieven mogen dus niet partijoverschrijdend?

 

Of zou ik mogen stellen dat de VUM (Vlaamse uitgeversmaatschappij), eigenaar van Het Nieuwsblad met haar belangen in VRT (alsook de inkomsten en deals cfr. VAR) het niet ziet zitten om het commerciële goudhaantje van de VRT te verkopen? Zou een dergelijke belangenvermenging de journalistiek aantasten? Is het daarom meteen Blok en cordon politieke berichtgeving?

 

Neen…zo slecht ben ik niet om dat te durven suggereren…..


09:28 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.