31-10-04

Na Dr. Phil.. handy do it Yurgie!

Wat lees ik in het Laatste Nieuws van vrijdag? “Verstrepen verdedigt de VRT”. Hot News. Stop the persen!! Ik vertel toch – consequent – altijd hetzelfde. De structuur mag/kan/moet je aanpassen..maar HANDEN AF VAN INHOUD DOOR POLITICI. En die uitspraak geldt voor alle zenders. VRT, VTM … name it. Depolitisering van media, weet je wel. (Hou je vast, dat betekent ook dat het Blok als een gewone partij moet behandeld worden… de andere kant van dat mes ;-))

Herfstvakantie, collega’s vertrekken naar de zon, een uurtje langer slapen… nou ja. Niet voor mij dus. Zit met een hoogzwangere (maar écht hoog) vrouw en ben ondertussen de handy-do-it aan het uithangen. Zoals trouwe lezers weten, hebben pandje waar we nu wonen verkocht en hebben 4 maanden geleden een ander nieuw pandje aangekocht. Aangezien ik nie vies ben van werken ben ik de afgelopen 3 dagen in gang geschoten. Vandaag: “schuur die planchéees..de originele!”  Tussendoor nog werken aan politieke, vrouw happy houden door effe te gaan eten in de Villa Doria, dochter entertainen en… schuursessies onderbreken op zondagochtend op in de rapte naar wakker op zondag te kijken op ATV. Reden? (IJdelheid) Een pijnbankgesprek van 60 minuten om uiteindelijk daarvan 3 minuten te zien op antenne. Geen klagen. Men is..volgens Vlaamse medianormen.. correct gebleven. Als je de voorgeschiedenis en duiding van het totale gesprek over vrije meningsuiting en negationisme niet kent dan kan mijn reactie natuurlijk voor een lichte twijfel zorgen…alleen een eikel zoals Heylen van de CD&V kan daarover vallen maar da’s omdat ie niet genoeg in de breedte kan nadenken… (grinnik). De CD&V heeft een probleem in Antwerpen..zeg ik altijd maar. Allez. Een prijsvraag. Hoeveel keer moet ik een originele planchée afschuren in mijn toekomstige slaapkamer (waar vasttapijt lag) om die in originele staat te krijgen? (incluis: grove afschuur en gladschuur).

Mail mij via jurgen@zwartofwit.be en de winnaar/res krijgt van mij een vrie goeie fles champagne opgestuurd…
 
(morgen fotooke erbij van workitout Yurgie...)

20:13 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-10-04

N-VA heeft DDR trekjes....

Als bewaker van de democratie moet de volgende evolutie even van mijn hart. Ik ben oprecht en eerlijk geschrokken van het antidemocratisch gehalte van de… NVA (of is het CD&V?). In de beleidsnota van Bourgeois staan zaken die mij als rasecht democraat en believer van de vrije meningsuiting totaal niet zinnen. Surtout op het vlak van media. Vanavond heb ik ook diezelfde Bourgeois zien afgaan in Terzake.  De NVA (of CD&V?) gebruiken woorden als meerwaarde, kwalitatieve programma’s, inhoudelijk, cultuurprogramma’s enz enz.. als het gaat over de rol van de VRT. Ook het idiote ID van “Bevraag eens alle Vlamingen –zogezegd wetenschappelijk -  over wat ze willen op televisie.” Ik pleit voor een niet commerciële VRT en een slagkrachtige privé-sector, gelijke middelen, gelijke concurrentie. Ik praat nooit over wat en hoe zenders hun inhoud moeten maken of vullen. Bourgeois praat over “kwaliteit”, “inhoud”, “meerwaarde” en “programma’s”. Content ! Voor mijn politieke overstap verklaarde ik dat ik “…meer schrik heb van de zelfverklaarde democraten dan van het Blok..”. Mijn gevoel geeft mij vandaag gelijk. Carl Decaluwé wil zelfs kijkcijfers in de diepte opleggen aan de VRT. Mag ik mijn bedenkingen hebben? Ik ben ABSOLUUT TEGEN inmenging van politiek op het vlak van inhoud en programmatie, en ook het Vlaams Blok volgt mijn mening en strategie hierover. Je zal mij (en het Blok) NOOIT horen praten over OP WELKE MANIER televisie gemaakt moet worden en HOE dit ingevuld moet worden. De NVA (of CD&V?) laat ranzige DDR trekjes zien en wil zelfs ingrijpen op inhoudelijk, kwalitatief vlak. Gaat Bourgeois bepalen wat inhoud is? Of kwaliteit? Is staatstelevisie terug trendy volgens die N-VA boys? Aah ja, zij waren de partij die in mijn vorig leven riepen om meerwaarde en serieux. Ik hoop dat ik ze dan – consequent - ook niet zie verschijnen in amusementsprogramma’s van de omroepen…  Met dergelijke uitspraken zorgen ze ervoor dat ik op scherp ga staan. Iemand die nooit naar televisie kijkt (cfr. Interview Bourgeois) en verklaart dat ie “kwaliteit” en “meerwaarde” op televisie wil… is gevaarlijk. Dank u NVA (of CD&V) dat je mij op tijd hebt wakker gemaakt. Ik sta klaar en zal in jullie nek blijven ademen…

 

Reageer: http://forum.zwartofwit.be/viewtopic.php?p=14232#1423222:39 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Verdwijnt de leeuw als logo?

Voor meer uitleg, surf even naar de site van Marie-Rose.
Het Vlaams Parlement is bezig met een restyling...de leeuw zou geofferd moeten worden. Ik stel voor dat we dan een sitting duck voorstellen als logo.
 
www.marie-rosemorel.be


18:42 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Maar Polle toch...

Iedereen mag schrijven over mij wat ie wil maar hou het netjes. In Dag Allemaal van deze week omschrijft Pol Van Den Driessche (Politiek hoofdredacteur VTM & Polspoel-Desmet) mij als... ik citeer.."..een loser die uit alle mediabedrijven is buitengegooid..". Freedom of speech. No prob. 1 correctie... Toen ik moest beslissen over mijn overstap naar politiek werkte ik samen met.... diezelfde Pol Van Den Driessche. Hij keurde nota bene mijn onderwerpvoorstellen van de redactie van Recht Van Antwoord goed. Ik was werkzaam als eindredacteur/chef redactie, hij was hoofdredacteur. Toen het nieuws uitlekte dat ik zou meedingen bij de verkiezingen hebben Goedele-Chris Cockmartin (Produktie Recht Van Antwoord) besloten om als vrienden uiteen te gaan, gentlemens agreement, zonder natrappen en schade te berokkenen voor beide partijen. Anders had ik daar nu nog gezeten... Heeft Pol dit nu opgeblazen? Dus Pol werkt samen met losers? Da's pas nieuws... (lol)

13:36 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Hoorzitting in commissie media VRT

Gisteren hoorzitting VRT. Ze presenteerden een mooi toekomstplan en legden uit hoe de mediasector evolueert. (Was wel nuttig voor een aantal politici die in de commissie zitten en er bijna niks over weten..) Opmerkelijk dat ik geen antwoorden kreeg op logische vragen die aandeelhouders (Wij dus) stellen over de balans. Op mijn vraag naar meer details, een analytische boekhouding (aan wat geeft de VRT haar centen uit...), reageerdeTony Mary zeer bitsig (om niet te zeggen nijdig) dat : "..hij die cijfers NOOIT! zal geven.." De sfeer zat erin. Geen antwoorden op vragen zoals: hoeveel betalen jullie voor voetbal&andere rechten? Wil u aan tafel zitten met de privé en een charter ondertekenen? Hoeveel kostte Sporza? Met wie doen jullie ruildeals? Hoeveel betalen jullie aan privéproduktiehuizen? Hoeveel centen hebben jullie gespaard?Wie zit in de auditcommissie? Hebben jullie details -inkomsten en uitgaven- voor de verschillende radio en televisienetten? Op al deze vragen... Tony Mary: "..die cijfers krijgen jullie NOOIT, daar hebben jullie GEEN recht op.." Mmm.. transparant beleid dus. Beste kijkbuisvrienden, jullie betalen belastinggeld voor de VRT maar jullie (of wij) mogen NIET weten wat ze exact daarmee doen.. T'is maar da je het weet. Ik lees ook dat een aantal journalisten melden dat wij "..de VRT willen kortwieken..". Niet goed geluisterd zeker. Nog eens: wij willen de openbare omroep behouden maar decommercialiseren. Een openbare omroep mag het privélandschap niet verstoren met gemeenschapsgeld. Voila. De juiste weergave van de hoorzitting kunnen jullie binnenkort wel lezen (ik zal de link wel plaatsen). Aah, bijna vergeten, een tipje voor de journalisten van de geschreven pers... toch opletten als je antwoorden, vragen en tussenkomsten van mij in de artikels van Carl Decaluwé plaatst, zonder mijn naam te vermelden. Is een beetje lullig en altijd te controleren. (Tipje van de week lol) In ieder geval, de agressieve houding van Tony Mary in onze commissie zal zeker nog een staartje krijgen...en als je mij vanaf nu niet meer ziet verschijnen in het nieuws of de 7e dag van de VRT...dan weet je wel waarom (grijns). Fair & Balanced news...weet je wel.
 
Reageer: http://forum.zwartofwit.be/viewtopic.php?t=1378

12:57 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Personality Radiojock

Waarschijnlijk kent een groot deel van de Vlamingen hem niet. John Peel van BBC Radio 1 was pure topklasse. Ik luisterde vroeger ook al naar hem en regelmatig via de livestreams van Radio One. Nu is hij niet meer.
 
www.bbc.co.uk/radio1/alt/johnpeel/index.shtml

12:46 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-10-04

Nieuw: het persvarken!

Aangezien Fair & Balanced berichtgeving zeldzaam wordt..zal het persvarken van achter de schutkring een persoverzichtje brengen...
 
Een weekje Belgiek op een drafje. Wat hebben we geleerd? Dat een nieuwe drugswet met haken en ogen in mekaar zit en dan maar deels vernietigd wordt (blow erop los, nu ook in de kindergarten), actiegroepen DHL kunnen buitensjotten en politici de daaruit volgende werkloosheid toejuichen (jobs, jobs, jobs..hebben we nodig!), taksen op olieproducten een stop krijgen nadat men er fameus op verdiend heeft (een literke diesel = een literke benzine?), de Gazet van Antwerpen nu ook politiek correct geworden is (Patrick Janssens is nu vriend aan huis…), Sabam de kleinste provider in ons land (Tiscali) aanpakt om muziek downloaden te verbieden (Vanavond een Kazaake doen?), je via SMS je vriend, partner, vrouw, man kan laten opsporen tot op 10 meter precies (Misschien een fotooke meesturen ook?), de herfstvakantie voor de deur staat (Ik merk het aan de eikels in het parlement..), SUV rijders een banvloek en fiscale represailles mogen verwachten (Is een 10-tonner een SUV?), SP.a topman Vandenbroucke de vrije meningsuiting wordt afgenomen door Steve Stevaert (Wie smoort hier Cohiba’s?), de kleinste nationalistische partij een voorzitter kiest die de enige kandidaat is (Stem democratisch, stem alleen voor mij..u kan toch niet anders, ik ben de enige kandidaat..!) en het Vlaams Blok volgens een laatste peiling de grootste is geworden (De grootste is daarom niet de plezantste..) en rechtstreekse burgemeestersverkiezingen zullen niet mogen (Stel u voor, democratische verkiezingen..een gruwel!)
 
Reageer: http://forum.zwartofwit.be/viewtopic.php?t=1383

18:29 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

24-10-04

Countdown

Wij zien spoken. We zijn schizofreen. Er is geen linkse mediamanipulatie in Vlaanderen. Veel gehoord en hoe langer hoe meer lach ik dit weg. Vanaf mijn 15 jaar ben ik actief in media. Ik ben nu 38 jaar en heb gekozen voor een stap in de politiek. Een rechtse stap. Wie heeft mij zo gemaakt? Diezelfde media, de wereld waarin ik leefde en leef, de wereld waarin ik koketteerde. Journalisten zijn per definitie kritisch in Vlaanderen. Daarom kiezen ze zogezegd voor ‘alles wat met antimacht’ te maken heeft. De grootste leugen ooit. In al die jaren heb ik gezien en meegemaakt hoe journalisten liefst vanuit de linkerzijde konden mee-eten. Hoe ze de voetjes en handen likten en geen eerlijke journalistiek brachten en brengen. Dit is geen politiek artikel, eerder een oproep aan de bevolking om na te denken en in te grijpen vooraleer het te laat is. Maandenlang heb ik nagedacht om alles neer te schrijven, het is zover. Ik ben eraan begonnen, het zal nog even duren, maar het is in aantocht. Achter de schermen en slachtoffer van. Waarom ik? Nogal eenvoudig: ik wilde niet meelopen in het systeem. Ik ben nooit links geweest. Ik heb een hekel aan opgelegd denken zoals de linksen voorschrijven. Noem mij individualistisch, da’s waar…maar ik heb geprobeerd tegen de stroom op te zwemmen. Het heeft veel geld, moeite en inzet gekost. Ik kijk niet terug met gemengde gevoelens, ik deed het graag en geloof me..het was het allemaal waard. Mijn motto was altijd, wat mijn maatschappelijke of politieke voorkeur ook is..ik breng onafhankelijke, objectieve informatie en programma’s. Simpel as that. Maar zo werkt het hier niet. Dat heb ik aan den lijve ondervonden. Journalisten die lid zijn van de loge, zowel de socialistische als liberale, mediamanipulatie om politici in of uit het zadel te helpen voor verkiezingen, bedreigingen op een fijne manier van politici die vandaag ‘oho per toeval’ Vlaams minister zijn, ghostwriters-journalisten- die boeken schrijven voor regerende politici en nijdig zijn op collega’s omdat ze het niet mochten doen, geldstromen naar ‘bevriende media’,  gesjoemel met frequenties bij het nieuwe radiofrequentieplan vorig jaar en politieke beïnvloeding, beïnvloeding van raden en commissariaten die onder rechtstreekse bevoegdheid staan van de Vlaamse overheid, telefoons naar media waar ik programma’s maakte om meteen in te grijpen of ze zouden het wel merken, de staatsgreep van logevrienden op de nieuwsredactie van de openbare omroep, de intieme gesprekken die ik heb gevoerd met heel veel commentatoren en journalisten, kabinetsmedewerkers, woordvoerders van politici en ministers, de achterkamergesprekken in mijn programma…het wordt tijd dat jullie allemaal dit minsten –als jullie willen- lezen en zullen beseffen dat…media in ons land NIET objectief en GEBALANCEERD is. Bekijk de mediagroeperingen en de vergunningen van radio en televisie, bekijk de tussenpersonen, bekijk de financiële bewegingen en transacties tussen de mediagroepen. De Concentra connectie, van Bujok over Stevaert tot Baert tot het omvormen van Gazet Van Antwerpen. Het is maar 1 voorbeeldje, misschien geen sexy onderwerp..maar wel duidelijk als je alles op papier zet. Journalisten die op de loonlijst staan van het ABVV om zich fulltime bezig te houden met negatief schrijven over rechtse politiek… Vrije meninguiting? De doorsnee burger wordt door links bedrogen, op bijna alle mediavlakken..het gebeurt slim, geslepen, achter de schermen en leep. Hoog tijd om de media zelf in handen te nemen, in handen van de bevolking.. Iedereen heeft daar recht op. Da’s pas democratie. En daar wil ik verder voor vechten, voor eerlijke, objectieve en gebalanceerde berichtgeving. Anders dan we nu kennen….


22:18 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Indian Summer in Antwerp?

Geef toe, eind oktober en 18,5 graden ! Yihaa! Vandaag nie veel te melden. Heb nog eens genoten van 'Hanging out in the city'. Antwerpen tuurlijk. Je kon over de koppen lopen in de hoogstraat. Eerst wat antiek en interieurwinkeltjes gedaan richting Zuid, snuffelen in 2e  hands boekenwinkel, twijfelen in winkeltje met authentiek disney storyboardprints, wijntje drinken op het Consienceplein, ideetjes opgedaan..een mix van loungen en lekkerbekken bij sushimenukaarten... Kortom. Cityvibes. Op een zondag...meer moet da niet zijn. Volgende week: hoorzitting VRT, vraag om uitleg aan (nogmaals -lol- ) mediaminister Geert Bourgeois en veel afspraken voor verbouwingen in nieuw aangekocht pand.. Keep ya posted.
 
(BTW: aan Jo Vandamme in De Standaard Magazine weekend over Margriet en ikke.... wees eens wat origineler, uw stukses ruiken naar creatieve bloedarmoede, flauwe afkooksels van scherpe stukjes en poging tot humor..ik verwacht beter & ik reken op u!)

18:59 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Gezeik over SUV's (4x4)

(Zievorige post op deze blog)
 
Het stopt maar niet hé. Dat politiek correct gezeik over SUV's en 4x4's. Bestaat er nog zoiets als 'individuele vrijheid' en 'ik kies met welke wagen ik wil rijden'. De weekendkranten staan er weer vol van, na de sossen verklaart Miet Smet van de tseeven op Vitaya dat al die SUV rijders mensen zijn met nen hoek af...Politici zouden zich beter eens bezig houden met firma's zoals DHL e.a. bedrijven hier te houden. Ik vraag me af of sommigen met een idioot-regelneverij -gen geboren worden... het lijkt wel zo.
 
Reageer: http://forum.zwartofwit.be/viewtopic.php?t=1328
 
(foto: 3 jaar geleden in Canada, links jurgen rechts een SUV)

18:46 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-10-04

Ooops...een VIP bloop-blunder?

Deze week op stap geweest naar de SIMSawards in de Zuiderkroon. Samen met Marie Rose ondergedompeld in champagne, hapjes en nog zo vanalles... Leuke optredens en de sfeer zat er wel wat in. Het leuke van de zaak? Ook al zit ik nu in Brussel, ze blijven tof tegen mij. Geen woord gesproken over politiek, partij, voorkeur... Met de Pfaffs over verzuchtingen, honden en zwangerschappen, met Mike 'Iron Mike' over grote bakkes hebben, met Tess & Vriend over mijn ochtendhumeur in Knokke, met Tom over de reportage Kicks die we ooit samen voor VT4 gedraaid hebben en nog een rits bekenden uit het mediawereldje. Gewone praat, weet je wel. Veel fotografen en cameraploegen (ook bekenden) ... zouden ze Oops foto's genomen hebben van BV's? Ik kijk er al naar uit...
 
Ooops: www.wannahaves.nl/babes/oops.asp
Award? www.simsawards.be
Spelleke? www.sims2.nl (hou van dit spelletje op mijn PS2! Doen dus!)

18:28 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Wollig politiek taalgebruik

Vreemde jongens die politici. Ik blijf het zeggen. Tuurlijk mag ik dit zeggen aangezien ik geen rasecht politicus ben en me niet zo gedraag (zou ook niet zo’n sufferd willen worden hoor). Ik kom uit de privé, weet je wel. Hoe valt dit op? Donderdag in media commissie interpellatie en namiddag hoorzitting. Ik zeg wat ik moet en wil zeggen, op mijn manier en in mijn woordgebruik. Niet het wollige, statische, veel woorden nietszeggende, plechtige taaltje zoals de anderen. Give me a break. Voor elk onderwerpje hebben ze 20 keer méér zinnen nodig. Het mooiste was de opmerking van Groen in die commissie: “.. het mediadebat hier wordt niet op een correcte manier gevoerd omdat er teveel ex-VRTers aanwezig zijn…”. M.a.w. er zaten teveel nieuwe politici in de zaal die de mediasector en VRT-werking kennen. Probleempje voor Groenie Stassen toen ik zei dat ik voor VRT, VMM, VT4-SBS ook heb gewerkt. Stel u voor; teveel mensen die iets van de mediasector en achter de schermen werking kennen! Dit kan niet! Vrijdagmiddag hadden we een ontmoeting met bedrijfsleiders uit de provincie Antwerpen om eens te luisteren naar hun verzuchtingen. Het viel me op dat de aanwezige politici van andere partijen dan het Blok (2 man dus tijdens lunch-vraaggesprek, zegt iets over economische interesse VLD, Groen, SP.a…grijns) continue met een politieke boodschap en rond de pot draaien naar voor kwamen. De problematiek rond vennootschappen, familiebedrijven, erfrecht bij overname bedrijven enz enz… bleken…onbekend te zijn (al een geluk dat ze niet begonnen over kasvennootschapppen..) Wollige taal en politieke slogans werden op tafel gegooid… Daar zat ik dan, zelf continue geconfronteerd geweest met die materie.. Ik denk dat ik een tolk ga inhuren. Iemand die het politieke-taaltje-woordgebruik gaat omzetten naar een beknopt tekstje voor mij. Dan moet ik niet zo verveeld lang luisteren..wacht effe?! Ik denk dat die tolk op een post-itje veel gesprekken op inhoud kan samenvatten… Zegt genoeg hé. Maar goed. Je kan alle integrale blablateksten lezen op de site van het parlement. Als je tijd genoeg hebt natuurlijk ;-)

 

www.vlaamsparlement.be

 


17:52 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21-10-04

Effe druk, heet dat dan...

Samengevat: afgelopen dagen vraag om uitleg ingediend, werd 1 omgezet naar actuele vraag, interpellatie van Bourgeois, hoorzitting van VCM, geschillenraad en Mediaraad, commissie onderwijs gevolgd... Heb zelfs geen tijd genomen om te eten wat ervoor zorgde dat vrouwlief mij naar mijn voeten gaf... (terecht). Vandaag in de rapte gegeten en als dessert een Cohiba sigaar opgelurkt. Strak, vanavond naar de SIMS awards in de Zuiderkroon.... Tis nogal telegramstijl maar vanaf morgen krijgen jullie meer details. (BTW: volgende week hoorzitting VRT :-) Ondertussen privé nog: huis verkocht, huis gekocht...verbouwingen, zwangere vrow die gaat bevallen in november..enfin..alles tegelijk.

20:02 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-10-04

SUV. Alweer politiek niet correct?

Ik volg het al een tijdje maar na het artikel in Het laatste Nieuws met de kop: “Ik heb helaas zo’n kloteauto van Anciaux geërfd” laat Minister Landuyt duidelijk zijn afkeer van SUV’s blijken. Bon. Iedereen heeft recht op vrije meningsuiting, ik dus ook. Waarover gaat het? Mensen die met 4x4, Jeeps, terreinwagens en SUV’s rondrijden zijn blijkbaar asociaal, gevaarlijk, vervuilend, politiek niet correct en jarra jarra jarra. De politici –per toeval weer socialisten als eerste - willen voor deze mensen extra taksen, verbod in de steden, ontmoediging.. enfin..nieuwe “jen”wetten voor een groepje mensen. Is dat aangeboren bij de sossen of wat? Op alles moet een wetje gemaakt worden, beetje per beetje het individu beperken in vrijheid..op weg naar een eenheidsdenken, socialisme op haar best “Wij denken voor u!”. Niet moeilijk dat Stevaert in Cuba (u weet wel die fijne democratische staat onder palmbomen) als een held onthaald wordt in Cuba (Krant vandaag). Ik ijver voor meer bestuur, minder wetten. Trouwens, ik rij al bijna 3 jaar met een SUV (zie foto) en weet je wat? Ik rij rustiger en merk dat nog steeds snelkoeriers, bestelwagen, vrachtwagens en kleine opgefokte wagens..regelmatig mijn achterste sensoren activeren omdat ze op minder dan een meter in ‘mijn gat komen hangen’. Ik stel ook vast dat heel wat oudere wagens nogal wat stank en roetwolken veroorzaken waardoor ik mijn airco-antivervuilings-luchtfilters regelmatig aanzet. Willen we dan ook allemaal wetjes maken voor die weggebruikers? De files in de steden zullen in dat geval wel verdwijnen. Iedereen op de fiets..maar …laat me raden. Iedereen op de fiets en dan zullen de socialisten wel met een studie uitkomen dat mensen die met een stoere mountainbike rijden asociaal zijn en citybikes verwonden… Die regelneverij begint wel echt mijn strot uit te komen hoor…

 

Reageer: http://forum.zwartofwit.be/viewtopic.php?p=13632#13632

 

Mijn volgende auto? www.hummer.com


10:28 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

17-10-04

De standaard in de kijker

Tussen rosbiefpistolet en straffe koffie de tijd genomen om een aantal kranten van dit weekend door te nemen. Ik ben vereerd dat Belgicist en -ik wil wel graag intelligent journalistje spelen- Marc Reynebeau een zo treffende analyse van mij en de onafhankelijkheid geschreven heeft in De Standaard. En dat allemaal zonder met mij te praten, ik sta verbaasd van zijn kunde. Ik ben ondersteboven van de vakkennis, stielkennis, scherpe pen en vooral… politiek inzicht van de man die als decor in Woestijnvisprodukties mag opdraven om daar wat de pseudo-intellectuele paljas te spelen. Beste Reynebeau, ik sta volledig ter beschikking voor meer uitleg en een eerste ontmoeting! Ik wist trouwens niet dat je fotografische erotische sites porno noemt. Beste Marc..toch een beetje ouder preuts aan het worden? Ik ben trouwens zeer blij dat je als Belgicist de N-VAer Bart De Wever citeert. (Nie verdervertellen Marc, maar ’t schijnt dat ie een extreme-Vlaamsnationalist is..althans van horen zeggen...) Kortom, een volledige pagina in de weekendkrant..waar heb ik dat aan te danken? Allez, genoeg aaitjes en schouderklopjes…doe zo voort. Misschien maak je nog wat van je carrière! Ik ben ook blij dat onderaan het artikel staat:

“ In de kijker focust op een opmerkelijke figuur of gebeurtenis uit de afgelopen week” . Opmerkelijke figuur !!! Teveel eer voor mij. Ik trakteer je -nederig als ik ben- met plezier op een goed glaasje wijn Jaja, ik erken kwaliteitsjournalistiek..... Je hebt mijn nummer..de deur staat open.

 

Lees het volledige stukje via deze link:

http://forum.zwartofwit.be/viewtopic.php?p=13597#13597
17:37 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Speechen

Effe bekomen van drukke dagen, sorry..avonden. Zaterdagavond gaan speechen in Schoten, veel volk en Filip De Winter was er ook aanwezig met in zijn kielzog een televisieploeg van de grote ‘beeb’ (BBC). De hartelijkheid van al deze sympathisanten is toch leuk. Schrik telkens weer hoeveel mensen mijn strijd voor de vrije meningsuiting steunen. Ook vandaag gemerkt toen ik in Berchem ging spreken op een kaas en wijnnamiddag. Wil toch zeggen dat dit leeft en de burgers het gevoel hebben dat ze niet alles meer mogen zeggen… Het fundament van onze democratie is dus uitgehold en ik zal mijn uiterste best doen om hiervoor te strijden.


17:33 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-10-04

Seefhoek

Gisterenavond in Seefhoek in Antwerpen gezeten en boeiend/pittig gesproken met de mensen over hun problemen. Het zijn de laatsten die stand houden. Ze verdienen respect omdat ze blijven geloven in de aan hun lot over gelaten wijk. Vele burgemeesters hebben veel beloofd en niets opgelost. Politiek zeker? Detiège en Janssens..waar waren/zijn ze?
 
http://www.gva.be/dossiers/-a/antwerpsewijken/wijk16.asp
 
De Antwerpse Seefhoek: zo rijk aan culturen, maar straatarm aan communicatie. Daar waar straffeloosheid contrasteert met de wanhoop van mensen die niet weten waar ze 's avonds zullen slapen en hun kinderen bedelend de straten opsturen. De Seefhoek is grauw en onguur, al lang geen veilig nest meer. Een toren van Babel ook, waarin het Nederlands steeds dieper wegzakt. Een losgeslagen, bijna opgegeven stadswijk. In meer dan één opzicht mensonwaardig, Antwerpen onwaardig. Maar met nog net genoeg volkse kroegen waar de Seefhoekenaar zijn Grote Verdriet kan weglachten.

22:19 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Vrouwen willen ook wat

Vrouwen die me aanspreken (jaja, ook in het parlement ;-) en laten verstaan dat ze ook wel eens wat fijne foto's willen vinden voor hen. Wie ben ik om hen dat te ontzeggen. Dames, deze link helpt je al wel op weg...
 
www.shespot.nl


21:58 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Expertencommissie Goelen & De Mey

Aangezien ik nogal wat mails krijg over Emiel Goelen en Reddy de Mey effe een post met wat meer uitleg (Is voor mij makkelijker). Partijen mogen 'experten' voordragen in expertencommissies zoals die van overheidscommunicatie. (Niet te verwarren met de commissies waarin wij zitten als parlementslid). Een partij trekt dus externen, niet verkozen, niet zetelende mensen aan en stelt die voor. Dit heeft niets met partijpolitiek e.d. te maken. Natuurlijk gaat de buitenwereld ervan uit dat die personen het gedachtengoed van de voorstellende partij delen.  Deze experten moeten over een expertise beschikken: bvb. beroepsjournalist, professor enzovoort. In die optiek zijn beiden voorgesteld voor de expertencommissie overheidscommunicatie van het Vlaams Parlement. Het desbetreffende partijbestuur (i.d.g. Vlaams Blok top) beslist daarover wie daar naartoe mag of wie niet. Voila. Tot zover deze duiding.
 
Reageer: http://forum.zwartofwit.be/viewtopic.php?t=1302


21:53 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Live vanuit de plenaire, Bourgeoiscensuur.

Daarnet tijdens het actuele vragenmoment met veel plezier naar een antwoord geluisterd van mediaminister Bourgeois van de -u weet wel- N-VA. Carl Decaluwe (CD&V) stelde de vraag of het wel wenselijk is en kan dat een geschorste (veroordeelde) sporter als gastcommentator op de openbare omroep mag optreden... Het antwoord was ontluisterend en democratisch gevaarlijk voor media! Samengevat: "....het kan eigenlijk niet, ik heb gesproken met de VRT, er moet een -let even op- deontologische code komen voor mensen die veroordeeld zijn en hun optreden bij de VRT..." PARDON? Dus een veroordeelde sporter mag eigenlijk niet meer uitgenodigd worden in televisie/radioprogramma's als gast of gastpresentator? Hoe zit het met veroordeelde politici? Hopelijk een 'gelijkheidsbeginselgedrag'. Hoe zit het met veroordeelden (voor wat dan ook) die uitgenodigd worden in -ik zeg maar wat- Terzake? Koppen? Een talkshow? Een latenight? Is dat het nieuwe mediabeleid van de NVA-minister? Natuurlijk kan je schermen met de definitie 'gastpresentator'. Betaald of niet, dat doet er niet toe. Mag bvb. een Willy Claes dan wel of niet als 'gastpresentator-commentator' optreden? Bij welke veroordeling mag je dan nog optreden als 'gastpresentator'? Wie oordeelt daarover? Moeten we mensen die veroordeeld zijn voor iets dan meteen brandmerken in de media en ze mogen hun 'expertise' niet gebruiken voor presentatie? Toch wel een bedenking waard. 
Deze eerste stap heeft zowat 'ranzige ondemocratische' trekjes... Ik zeg het al langer, het gevaar zit ergens anders en het zit -dikwijls- bij de zelfverklaarde democraten. Waarvan akte.

Reageer: http://forum.zwartofwit.be/viewtopic.php?p=13486#13486

16:29 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-10-04

Een zielig brokstukje politiek

Sommige mensen doen het zichzelf aan en schreeuwen voor een antwoord of reactie. Speciaal voor BDW zal ik dit één keer doen.

 

Neem nu het lichtgewicht en politieke muffin Bart De Wever . Sinds hij eindelijk een eerste echte job heeft – door knievalletjes te doen en likjes te geven aan de CD&V – gedraagt hij zich als een persoon die denkt dat het centrum van het heelal door zijn achterste loopt. Hij voelt zich geroepen om om de haverklap mijn collega Morel en mijzelf te schofferen, beledigen en persoonlijk (zelfs niet politiek, neenee..) aan te vallen bij elk media-aandachtje dat ie krijgt.

Hij neemt aanstoot aan onze webstekken en is blijkbaar een tegenstander van vrouwelijke fotografie. (Over de mannelijke links zegt hij niets…). De Wever maakt zelfs een analyse van ‘onze’ inhoud. (Waarschijnlijk via hersenstralen of zoiets..). Hoogbegaafd als hij is verklaart hij : “…ik meende mijn ideeën de vrije loop te mogen laten..”.  (Pallieterke 13 okt)

Dank u Bart om te laten zien wie je echt bent: een intolerant enggeestig mannetje dat plezier heeft in het persoonlijk aanvallen van andersdenkenden. Op je verzoek bezorg ik je nog eens een opname van ZwartWit waar je glunderend, in volle glorie en nadien handschuddend blij naar buiten liep omdat ik je had uitgenodigd. (In andere media kwam je niet aan de bak) Toen waren jullie nog dat kleine partijtje zonder postjes, vandaag zijn jullie nog steeds dat kleine partijtje … mét postjes. In plaats van de woorden “scabreus” en “idioot” te gebruiken tegen Morel en mezelf zou je beter de definitie van “hoogmoed” en “lege arrogantie” eens opzoeken. Je zou er nog wat van kunnen opsteken….


14:15 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-10-04

My Favorite Las vegas Hotel

Een mens moet op de hoogte blijven niewaar en af en toe een beursje bezoeken. April staat al genoteerd in mijn agenda (NAB 2005) … Misschien moet ik nog eens boeken in “The Venetian”. Ik vergeet het nooit…vooral die suite on top.J De moeite waard….en..het aangename aan het nuttige koppelen?
 
www.nabshow.com
www.venetian.com
 
(ok,ok..dit was een post voor mediafreaks en VS lovers zoals ik...toegegeven....)

21:48 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De nieuwe wereld

Goed gelachen deze middag om 12u15 bij het beluisteren van het radioprogramma ‘De nieuwe wereld’. 1 van de wetten ging over mijn voorstel van een VRT Nederlandstalig-Vlaams-Eigen producties radiokanaal. De invalshoek was: “…een extreem Vlaams nationalistisch idee…” van een “..Vlaams nationalistische Verstrepen..”. Ik heb mij een breuk gelachen bij zoveel amusante onzin. Een gevoelige teen geraakt? Trouwens… Clouseau, Strangers, Louis Neefs, Helmut Lotti, Belle Perez, Willy Somers, Bart Kael en vele anderen zullen blij zijn met de ‘definitie’ van de openbare omroep. Het was maar om te lachen..yep… waarvan akte.

 

www.radio1.be

 21:15 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Vlaamse radio, Het laatste Nieuws vs. Nieuwsblad

Voor de duidelijkheid mijn uitspraken in de 7e dag over quota Vlaamse muziek op radio. Ik ben tegen quota, de Vlaamse overheid is grootste aandeelhouder van de VRT, ik verwacht steun voor Nederlandstalige, Vlaamse muziek en Belgisch werk. Oplossing? De VRT moet nieuw radiokanaal opstarten met 60% nlmuziek en producties van eigen boden. Hoe? Donna verkopen aan privé en nieuw radionet opstarten. (VRT heeft sowieso al Radio2, Radio1, Klara en StuBru). Margriet vond dit een goed voorstel en we gaan het samen bekijken.

 

Het Laatste Nieuws geeft de correcte feiten van het verhaal (vandaag, mediapagina)

 

Het Nieuwsblad geeft…als titel: “ Margriet Hermans VLD steunt Blok-voorstel”…” Hermans doorbreekt het cordon sanitair..” ..” …Bart Somers tikt haar nog niet op de vingers…”…” eerste keer dat een liberaal parlementslid samen met Blok-gekozene initiatief neemt..”. Samengevat: de inhoud van het voorstel is niet meer belangrijk, de toon is plotseling politiek (niet meer media..)

 

1/ je hebt hier geen decreet voor nodig maar de beheersovereenkomst

2/ ik ben onafhankelijke dus volgens de letter is het geen Blok-voorstel

3/ goeie initiatieven mogen dus niet partijoverschrijdend?

 

Of zou ik mogen stellen dat de VUM (Vlaamse uitgeversmaatschappij), eigenaar van Het Nieuwsblad met haar belangen in VRT (alsook de inkomsten en deals cfr. VAR) het niet ziet zitten om het commerciële goudhaantje van de VRT te verkopen? Zou een dergelijke belangenvermenging de journalistiek aantasten? Is het daarom meteen Blok en cordon politieke berichtgeving?

 

Neen…zo slecht ben ik niet om dat te durven suggereren…..


09:28 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10-10-04

Kut servicepack XP

Enfin. Aangezien ik in mijn weblog links en rechts teen en tander niet kan gebruiken wegens (waarschijnlijk) nieuw servicepack en NAV updates...geniet maar effe van deze fotograaf.
Straf werk en straffe modellen.... en bedenk een liedje erbij (jaja, mag Vlaams zijn -lol- ...maar misschien iets van Marco Borsato?)
 
www.geroart.com
 

20:38 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-10-04

Zondagochtendbrunch....

Opstaan en naar Brussel (allez, eigenlijk moet je altijd opstaan, ik bedoel maar..)
Reden? Een zwaar politieke discussie in de 7e -tag. Heeft te maken met mijn stelling (zie wat verder op mijn weblog) over Vlaamse liedjes quota op de radio....
 
Vlaamse liedjes op voorschrift?
Wil u graag Vlaamse schlagers horen op de radio? Worden liedjes van eigen bodem door de VRT gediscrimineerd?  Margriet Hermans (VLD) slaat alarm : De Belgische levenslied -artiesten komen niet meer aan de bak! Hun liedjes worden niet meer gedraaid, dus koopt niemand hun cd's nog, en dus krijgen ze geen platencontracten meer vast. Dus moet de VRT-radio  verplicht worden 40% Belgische producten te draaien. Heeft ze gelijk of niet? Een gesprek met Jurgen Verstrepen (dj Vlaams Blok), Paul De Meulder (VRT-radio), Margriet Hermans (VLD) en Kris Wauters (Clouseau).

Foto: Je wil écht niet weten hou jong en seutig ik toen was......doe maar eens een gok! (en ja, we draaiden ook af en toe Vlaamse plaatjes...)

Reageer op http://forum.zwartofwit.be/viewtopic.php?t=1279


20:05 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

I love USA!

Wil ik ertussenuit? Is weer de tijd van het jaar. Tot 3 jaar geleden moest en zou ik min. 1 keer per jaar naar de States vliegen. Hier is die kriebel weer… Wat ik mis in Vlaanderen is die ‘open drive’ en ‘the sky is the limit’. Hoe los je zo’n emomomentje op? Terwijl je bezig bent op je peecee luisteren naar een radiostation in big LA via de stream. KISS, het radiostation van Rick Dees en jojo of Valentine. 14 jaar geleden heb ik dit station bezocht en ze maakten radio die …vandaag in Vlaanderen gemaakt wordt. Ik zal dat lijstje maar niet publiceren van al die stations? Hey..positief denken hé. Misschien kunnen we iets veranderen via de commissie media. Een concurrentieel radiolandschap met minder betutteling, gelijke middelen en maximale groeimogelijkheden. Lijkt me wel een goed id.

 

www.kiisfm.com

 

Klik ook eens naar mijn andere absolute favoriet in NYC

 

www.z100.com

19:52 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Politieke zapping van partij naar partij

Van waar kwamen die kiezertjes op 13 juni en waarom? Misschien dat men nu doorheeft dat er heel wat ‘naast de pot’ geleuterd werd en de professionele analyses tot nu toe..eerder amateuristisch waren.  

 

Van waar naar waar liep u politiek over?

300.000 Vlamingen verkozen op 13 juni voor het eerst het Vlaams Blok. CD&V/N-VA (met 98.000 kiezers) was de grootste leverancier van de partij. Maar ook de VLD (87.000 kiezers) en SP.A-Spirit (77.000 kiezers) vormden een flinke bron waaraan het Blok zich kon laven.

Waarom liep men over naar het Vlaams Blok?

Vooral omwille van het migrantenstemrecht, het cordon sanitaire en de veroordeling wegens racisme. Ook het voorstel om de Olympische Spelen in Vlaanderen te organiseren, de fiscale amnestie, de invoering van het homohuwelijk, de stoelendans in de Vlaamse regering, de gratis-politiek van Steve Stevaert en de hoge verkeersboetes waren redenen om naar het Blok te hollen. Bij de werkende Vlaming - met een piek bij de mannelijke veertigers - is het Blok momenteel veruit de grootste. De formatie is uitgegroeid tot een echte volkspartij die het in alle lagen van de bevolking goed doet…. Van kiesmoeheid, het feit dat u na een jaar terug naar de stembus moest, had u geen last. Een kiezer op de vijf wilde het beleid afstraffen, een kiezer op de acht beweert een proteststem te hebben uitgebracht.

 

Methode: schriftelijke vragenlijst (via post of e-mail), zonder tussenkomst van interviewer.

Universum: de Nederlandstalige stemgerechtigde bevolking (inclusief Brussel en Halle-Vilvoorde), gerekruteerd uit het mailpanel van TNS-media. 2.184 mensen vulden de vragenlijst in (1 op 1.938 Vlamingen).

Periode : het onderzoek liep van 16 juli tot en met 4 augustus 2004.

Instituut: TNS-Media.19:12 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

06-10-04

Roddels

Sommige parlementsleden steken zich vol met desserts, gratis snacks in de koffiekamer, gratis hapjes op recepties en gaan uitgebreid eten. Als gezondheidsbewaker waarschuw ik de collega politici mensen voor 'ongecontroleerde uitzetting' die ertoe leiden dat je wordt uitgeroepen tot de 'muffin' of 'boule de berlin' van het Vlaams Parlement. Beweging doet goed dus...geef het voorbeeld! (En de voorzitter is van hetzelfde gedacht...)
 
www.la-gym.com

23:06 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Hard werkende parlementsleden...

Foto vanop mijn plaats deze middag bij 2e plenaire van Vlaams Parlement na de zomer. Start zitting 14.10 uur. Foto 14u28. Normaal gezien moesten jullie op al die lege plaatsen (van links naar rechts) SP.a - VLD en CD&V verkozenen moeten zien zitten. Een beeld zegt meer dan…. Juist ja.

 

www.vlaamsparlement.be

 


22:57 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |