17-01-05

Bronnen van De Morgen? Goeie journalistiek!

BLOKWATCH-WATCH: "AAN DE DEUR GEZET BIJ BLOKWATCH"

 
In een nieuwsgroep verklaarde Stefaan Verdonckt op 17 december dat hij "aan de deur gezet werd" bij Blokwatch. Reden? "Het in be.politics posten van inside informatie". Het zou vooral om deze zin gaan: "Blokwatch bestaat uit een aantal universitaire onderzoekers, Internetspecialisten, professionele marketeers, in het Blok geïnfiltreerde bestuursleden van het Belang, een aantal journalisten en webmasters". Verdonckt: "Sommigen bij Blokwatch ergerden zich al een tijdje aan het feit dat ik post in be.politics. En dat ik in be.politics ook de "tegenpartij" met redelijke argumenten en met respect tracht te weerleggen [...]. Hoe dan ook, op 12/12 lag ik buiten. Trouwens ik blijf even overtuigd over de uitgangspunten van Blokwatch maar de interne democratie is blijkbaar niet veel beter als bij het VB zelf. De vrije meningsuiting in de eerste plaats. Wellicht wordt men het spiegelbeeld van wat men bestrijdt?", schrijft Verdonckt, die in een vorig leven VLD-militant was maar nu partijlid is van Groen!.
 
(!!!!)
 
Voor hij aan de deur werd gezet, was Verdonckt verantwoordelijk voor de marketing van de internet-petitie van Blokwatch. Ook toen kreeg hij binnen Blokwatch al kritiek omwille van zijn postings in nieuwsgroep be.politics. "Ik werd er wel van verdacht slapende honden wakker te maken die dan wel eens zouden kunnen beginnen saboteren", schrijft Verdonckt. Wellicht doelt hij hiermee op de webpagina waarop de petitiecampagne van Blokwatch bekritiseerd wordt en bestempeld wordt als een "mantel voor extreem-links" en "in strijd met de wetgeving op de elektronische databanken".
 
http://www.geocities.com/vlaamsburgerinitiatief/
 
De voorbije weken verzamelde Blokwatch via het "Vlaams Burgerinitiatief" (ook een parodie op een gelijknamige actie van het Belang ) 57.265 "handtekeningen" in een petitie-actie die pleit voor de stopzetting van de dotaties aan Vlaams Belang. Het precieze aantal geldige "handtekeningen" of "stemmen" is evenwel voor discussie vatbaar, want op de lijst figureren bekende namen als Jozef Stalin, Ali Chemicali en Adolf Hitler.

Volledig artikel? http://lvb.net/item/768

21:39 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.