21-01-05

Te dik?

Vandaag lees ik - kwestie van politici moeten in de gazetten blijven staan hé - "De CD&V'ers in het Vlaams Parlement zijn te dik", zo onthult Het Laatste Nieuws. Vooral de mannelijke leden van de Vlaamse christen-democraten staan te zwaar. Hun gemiddelde body mass index (bmi) bedraagt 26,5, daar waar een bmi tussen 25 en 29 overgewicht betekent. (Hebben ze de NVA meegerekend?) Enfin, teveel eten, drinken en geen beweging...jullie kennen het wel. Vlaamse volksvertegenwoordigers kunnen nochtans gratis fitnessen in Brussel. (yep, een eigen fitnessruimte in onze gebouwen). De mogelijkheid bestaat dus. Een abonnement in een fitnessclub kost al snel enige euro's. (40 tot 70 euro/per maand) Vreemd. Om te bewegen en zweet af te geven moet je betalen. Voorlopig heb ik nog niet genoten van die gratis fitnesszaal in het parlement. Vorige week heb ik mijn abonnement bij LA Gym verlengd, ik betaal zelf wel voor mijn pijnbanken. Ik hoor uit de politieke middens "..we willen de Vlaming aanmoedigen om te bewegen.." Fijn. Men verliest echter uit het oog dat heel wat vlamingen niet de centen hebben om zich in te schrijven in een sportclub en de leuke outfits aan te schaffen, misschien geen tijd hebben door de te hoge werklast om alles te kunnen betalen. Dan maar gratis sporten? Tja..iedereen kan rond den blok lopen, op straat fietsen of in een overbevolkt zwembad een baantje trekken. Maar is het dan ook leuk? Het moet juist sociaal, ontspannend & fun zijn..anders hou je het ook niet vol. Oproepen tot meer bewegen en gezonder eten is 1, een beleid voeren waar je de mensen mee beloont, een echte stimulans...blijft een beetje dode letter. Het is té gemakkelijk om te zeggen "..hee kijk, ik bv beweeg en doe jij het ook maar.."
Leuk in de krant maar daar heeft die vlaming die het niet kan betalen ook geen boodschap aan. Sommige ziekenfondsen betalen je inschrijvingsgeld van een fitnessclub terug. Dat is bijvoorbeeld een leuke motivator. Waarom bedenken we geen formule vanuit ziektenzorg? "Lidgelden sportclubs voor een deel terugbetaald door ziekenkas!"
Niet betaalbaar?
 
Wat is jouw bmi? Bereken via deze handige link je bmi
 
BMI METER  bmi van mezelf: 22.26

details: 2 keer per week, anderhalf uur, lopen-fietsen-traploopbewegingen en kleine gewichtjes (voor de spieren hé). Zweet? genoeg ja....

10:43 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.