27-01-05

Demonisering van CD&V en SP.a in de commissie media

Vandaag commissie media achter de rug. Heb de minister lastige vragen gesteld over 4fm en of hij het VCM eens kan laten onderzoeken hoeveel mensen daar na overname nog in dienst zijn. (volgens diverse bronnen bijna niemand meer..) Benieuwd of hij actie gaat ondernemen.

 

Ik had de minister wat meer uitleg gevraagd over het VRT rapport ‘Kleur bekennen’ om meer kleurlingen (zo staat dat in het rapport..brr…mensen beoordelen op kleur en ras!!!!) lees dus allochtonen in beeld te laten komen..en de richtlijnen die daarvoor zijn uitgevaardigd aan programmamakers. Ik wilde gewoon meer informatie, sec, rationeel en vroeg of er ook studies zijn over bvb. minderbedeelden, bejaarden enzovoort enzoverder. Bedenking:11 tot 15% in beeld…lijkt mij een doorslag van onze maatschappij dus, geen probleem aan de hand.

Jawadde. Ik ben geshockeerd door de laag bij de grondse politiek van mijn collega’s politici in de commissie media. Carl DeCaluwé (CD&V) vloog uit en beschuldigde mij van op een verdoken manier bevolkingsgroepen tegen elkaar op te zetten, collectief allochtonen demoniseren én hij orakelde nog net niet dat ik tegen de muur moest. Subtiel was zijn woord. Ik verkondigde een racistische boodschap op subtiele manier (heu?) Gracienne Van Nieuwenborgh (SP.a) beschuldigde mij van een complot om deze vraag op de herdenking van de Auschwitz te stellen (..moet je weten dat een partijgenoot van haar beslist WANNEER deze vraag gesteld mocht worden..)  Uw vragen leiden naar de vernietiging van andere mensen (heu?) .. en zo ging het maar door… een bloed ruikende Decaluwé met in het kielzog de linkse upperclass met pedante toon. Er werden mij woorden in de mond gelegd, leugens verklaard, platitudes en vooroordelen opgestapeld..door die fijne collega’s. Met nodige nijd en veralgemening.  

Minister Bourgeois (N-VA) deed NIET mee aan dit spelletje en gaf correcte, rationele, objectieve antwoorden op mijn vragen.

 

Er werd bij deze vraag niet over inhoud gesproken, er werd collectief –bijna orgastisch - geklopt op de man. Ze doen maar. Kortzichtige politiek, de naam politiek en debat niet waardig. Zielig. Benieuwd wat er in het –binnenkort online raadpleegbaar - beknopt verslag zal geschreven worden…. 

 

Voor de twijfelaars; ziehier waarvoor ik sta: democratie, openheid, rechtlijnigheid, toekomstgericht denken, kritisch en sociaal.  


18:39 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.