11-02-05

Krokuspersvarken

Gevangenen die lichte straffen kregen, moeten vroeger vrijkomen. Dat staat in een nieuwe rondzendbrief van minister van Justitie Onkelinx. In een nieuwe brief is een systeem uitgewerkt waarbij de slachtoffers in de plaats kunnen gaan zitten van de misdadigers als die het té druk hebben. De PS denkt nu ook na over een systeem waarbij de overvaller eerst een schriftelijke melding maakt van een overval of handtasjessteelpartij. In dat geval krijgt ie bij betrapping een bijna kwijtschelding van de straf als blijk van goed crimineel gedrag.

Minister van Binnenlandse Zaken Patrick Dewael wil opvangstructuren voor asielzoekers in transitlanden als Marokko, Algerije en Tunesië. En waar gaat ie dan kampen zetten voor mensen die uit die transitlanden willen vertrekken? Aangezien de windmolens niet voor Knokke komen te staan kunnen we misschien een zeetransitcentrum plaatsen op 1 van die zeebanken. In Nederland wil men een containerpark in de zee/haven, in Zwitserland in de berg gekapte bunkers…wij hebben misschien nog…de mergelgrotten? Het verdronken land van Saeftinghe?

Bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober 2006 zullen de kieslijsten in Vlaanderen voor de helft uit mannen en voor de helft uit vrouwen bestaan. Kweenie. Quota opleggen op basis van sekse en niet van inhoud, kunnen of kwaliteiten. Ik heb toch een bedenking: is een homo op de lijst een man of een vrouw? Hoe zit het met een biseksueel? Stel ik bekeer me tot biseksualiteit..mag ik dan op de lijst naast Anke gaan staan of niet? En wat als je je hebt laten opereren tot vrouw maar je id-kaart zegt dat je man bent? ..jaja… Ik ruik hier discriminatie. Er is weer niet goed nagedacht!


18:01 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.