05-03-05

Anciaux en cultuur

Was het hier even stil? Voor mijn normen wel ja. Sorry (trouwe lezers). Het was een kwestie van cultuur, sneeuw én familiaal doe het zelf toestanden. Na de plenaire van woensdag en het toch altijd voorspelbare stemgedrag (wij voor, zij tegen en omgekeerd..) vond ik het nuttig om effe andere dingen te doen. Niet politiek gericht, eerder zakelijk, eerder projecten. Zo van die dingen die gerichter zijn en niet behoren tot het poppenkastjesspel in parlement en omgeving.

Vrijdag heb ik een aanvraag tot interpellatie (vraagjes stellen en minister lastig vallen) aan Bertje Anciaux ingediend. Aanleiding: hij wil subsidies voor sport-, cultuur- en jeugdverenigingen aan quota van migranten koppelen. Quota. Toen ik dat las in De Morgen vloekte ik zoals vroeger voor een inspiratiemoment voor een Zwart-Wit uitzending. Mijn vloek was nog niet koud, mijn vraag in de commissie is nog niet gesteld, of Anciaux begint af te zwakken en zegt “…ze-de pers- hebben mij verkeerd begrepen..”

Dé rode draad bij Bert is: ze hebben mij verkeerd begrepen! Voor de 4e keer op rij (cfr. Vorige uitspraken, interviews Bert) draait hij om en begraaft hij de idee eerder in de pers uitgeroepen als een feit. Halloo? Als minister? Gaat het zo nog een beetje? Labiliteit is een ziekte, behandeling gewenst aub!

Cultuur. Mijn collega Erik Arckens stelt het nogal scherp, da’s waar. Maar… de nijdigheid, aanvallen, moddergooien en leugens publicaties van de linkse pers (De Morgen, Blokwatch, Deng e.a.) tegen het VB op vlak van cultuur, hebben eigenlijk maar met 1 reden te maken, die angstvallig geheim wordt gehouden door diezelfde pers en het brede publiek.

 

De subsidies worden bepaald door een groepje mensen die hoofdzakelijk links denken en zijn. De subsidies worden o.a. bepaald op basis van inhoud, inhoud die datzelfde kliekje omschrijft volgens hun normen als “geweldig, fantastisch, etc…” Het verweer tegen VB op vlak van cultuur heeft hoofdzakelijk en alleen te maken met het afschermen van geldstromen die naar hun vriendjes, van de vriendjes, van de vriendjes gaan. Het in stand houden van hun systeem is allerhoogste goed. Alles is toegelaten. Ik zie het zelf in de commissie cultuur. Als het VB in de buurt komt van inhoud, dan stijgt de nijdigheid bij de linksen… Afschermpolitiek van de pisgrond. Ze liggen niet wakker van het feit dat wij inhoudelijk zouden willen discussiëren, ze liggen wakker van het feit dat zij een deel van hun programmatie zouden kwijtspelen..immers…zij bepalen de inhoud & subsidie, niet wij. (Ik wil dit toch effe meegeven aan de burgers die cultuur niet direct volgen of als prioriteit zien)22:30 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.