23-03-05

Villa Politica uit de bocht

Tijdens de zitting roept een bode mij uit de plenaire. " Jurgen, die van Villa Politica willen u iets vragen. Ze zitten in de leeszaal te wachten". Ik daarheen. Normaal spreken de journalisten/ploegen je eerst aan over het onderwerp, of je iets wil zeggen, of je wil reageren... deontologie en correcte werkwijze in tvland. (Je kan mij van niets verdenken, heb zelf lang genoeg in de sector gezeten) Al sms-send met mijn GSM ga ik naar de leeszaal. De bode wijst mij wie het is. Ik wil goeiedag zeggen en.... de camera draait, microfoon gericht.... Ik geef antwoorden, naargelang. Ik ben het niet eens met de werkwijze maar geef sowieso niet toe, ik heb geen inhoud over dit onderwerp die als doel heeft het 'Vlaams belang uiteen te spelen'. Ik heb geen toestemming gegeven om mij te interviewen, noch voor en na. Het was geen moment van actualiteit of gerechtvaardigde opname zonder toestemming door het actualiteits of mediakarakter. Ik stond op een plaats, eigen aan mijn werkomgeving. Een tv ploeg, betaald met geld rechtstreeks uit de Vlaamse overheid (!) met een politieke agenda in opdracht van een openbare omroep die de deontologie met de voeten treden.... (de correcte journalisten zullen u dankbaar zijn!)
 
Ik heb een boodschap voor Villa Politica en VRT in dit verhaal. Als jullie dit nog 1 keer lappen, zal ik vanaf nu journalistiek op de man/vrouw gaan spelen. In echte ZwartofWit stijl én met veel plezier.... Make my day en lets have some fun!
 
Wie? Surf naar de site van www.villapolitica.be en zoek naar iemand die de reportage van de week draait....  

Update (vrij 25/03): ..aha...busted ! Met wie werkte de ploeg samen volgens de mededeling van de VRT?  "... Linda De Win probeert er samen met politicoloog Marc Spruyt (wwwBLOKWATCHbe), die het Belang al meer dan 10 jaar volgt, achter te komen..."  Dus de VRT werkt samen met mensen die o.a. betaald werken voor het ABVV en een hysterische anti-Vlaams belang site runnen? Ooohh..zeg da dan. Het is gewoon een stukje Belang pakken. Geen correcte "journalistiek" dus. Razend benieuwd welk verdraaid antipropgandafilmpje men zal maken. Goe bezig... (lol)


23:52 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.