25-03-05

VRT misbruikt door Vlaams Belang

(foto: Leo Hellemans)

 

Het paasreces (lees paasvakantie) is begonnen. Als de lente nu nog verder doorbreekt…dan kan het niet stuk. In de krant van vandaag lees ik een zeer boeiende quote. Stuk met de titel: Vlaams Belang blijft voor VRT en VTM een struikelblok. Leo Hellemans (VRT-nieuwsdirecteur) zegt over het VB dat (citaat) “…die (partij) maakt misbruik van de openbare omroep… daarom moeten we uitzonderlijk goed opletten als we het VB uitnodigen in rechtstreekse debatten….op dat vlak zijn ze meesters in het vak en net daarom hebben we een aantal programma’s bijgestuurd. In Villa politica zit er veel minder debat dan vroeger en ook in de 7e dag vermijden we debatten van politiek over politiek…”

Dit is wel de meest kromme redenering die ik gehoord heb. De VRT zélf  laat al lang weten dat het VB opzettelijk anders dan andere partijen wordt aangepakt (cfr. Siegfried Bracke, chef politiek). Dat heet politieke agenda tout court (in wiens opdracht mag je zelf bepalen..). En dus nu zouden wij de VRT misbruiken waardoor de VRT minder debatten programmeert omdat wij in debatten “..meesters in het vak zijn..”.

Moet ik nu lachen of huilen bij zoveel onzin? De VRT in een slachtofferrol…dat ik dat nog mag meemaken ;-)

 

www.vrt.be

www.vtm.be
 
PS: In dezelfde krant staat een stukje over het stukje hieronder op deze weblog. Kunnen we niet tegen een politicus die duidelijk laat voelen wat hij denkt over een werkwijze ten opzichte van bepaalde 'journalistiek'. Hebben we zo'n grote ego's en lange tenen? Als ik niet voor een camera wil reageren, dan heb ik dat recht. En neen...het stukje 'geen commentaar' gun ik niemand in beeld...had je gedacht :-P
 

09:37 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.