27-03-05

Scheiding kerk, staat, pasen en meer

Zaterdag, voor Pasen. Gisteren mij geërgerd aan de bisschop van West-Vlaanderen. Politieke uitspraken. Scheiding kerk en staat is heilig (ahum) voor mij…wat voor moslims geldt, geldt ook voor katholieken. Surtout bisschoppen of Imams.. Nou ja. Ze kunnen er nog mee weg onder het mom van vrije meningsuiting. 

Wat doe je zoal op zo’n burgerlijke dag in een burgerlijk weekend? Allez..piep effe in mijn privé-leven…

Opstaan om 8.00 uur. Moe (zeker na donderdagavond op de lappen in de stad…) Jürgen groet de dingen (vrouw en kinderen). Achtereenvolgens om 10u00 naar bakker, beenhouwer, groentewinkel, gazettenwinkel. Ontbijt om 11.25 uur. 5 kranten lezen als usual. Alexandra Coolen heeft kritiek op mij lees ik in De Standaard.. het zij zo. Raakt me niet, verwaarloosbaar.. fait divers. (voorspelbare val die gespannen wordt.neen, neen…nu nog niet.) Ondertussen wat telefoongesprekken met mensen uit de partij en daarbuiten die de afgelopen week alsook de mediaberichten met mij willen analyseren, bespreken en bekijken. Men wacht op een evaluatie en duidelijk signaal van skiënde voorzitters enzovoort… De analyse van Bart Brinckman (niet echt ne fan van mij..) is ook gespreksonderwerp. Voor een stuk (43%) terecht. Afwachten dus op de moves binnen de partij de volgende weken. Wordt nog boeiend.

Om 13u30 naar doe-het-zelfzaak. 6 liter verf gaan kopen en namiddag terras en achtergevel geschilderd. Plantjes op terras mest gegeven, water en alles opgeruimd. Tevreden. 19.00 uur naar Delhaize in de buurt. Nadenken over eten… 20.10 terug thuis. Kinderen naar bed. Start cooking. Op’ t menu: zeebaars op vel gebakken in olijfolie op een bedje van (lauw) geprakte gekookte aardappelen (met olijfolie, lente-uitjes, bieslook, peper&zout) en een basilicum-kruidensausje. Madam content. Alles in de vaatwasser rammen en e-mails (beneden in living) checken. Goei fles wijn opengetrokken die ik alleen moet opdrinken want mijn vrouw drinkt nooit of te nimmer en totaal geen wijn. Met mijn linkeroog zie ik de ABBA special op VTM. Als ex-jock en radiomaker pur sang..ABBA maakte mooie dingen in die tijd. 1 van hun platen raakt mij vandaag nog altijd. Ik krijg er nog altijd kippenvel van… het nummer geeft weer wie ik ben. “The winner takes it all”. Vreemd gevoel bij dat nummer…nog steeds. 23u30. Op terras zitten, gapen naar de volle maan met een glas wijn in de hand. Sigaretje roken en filosoferen… Hoe later de avond, hoe meer ‘Jürgen is alive’. Daarnet nog gereserveerd voor morgenavond (etentje met vrienden) in Stereo Sushi in Antwerpen. Mijn gedachten gaan naar een moment, 5 jaar geleden, op het eiland Paros (Griekenland). Samen met een maat filosoferen, op een terras in een onooglijk dorpje (Lefkes) met een fles wijn. Tijdens mijn verblijf werd mijn vader terminaal opgenomen in UZA… finale fase van kanker. Het was zijn laatste verblijfplaats…. Het muziekstuk dat ik toen elke dag speelde, 1 maand lang tijdens de coma van papa, … W.A. Mozart, Requiem, Lacrymosa.. staat nu ook op. Het doet pijn wetende dat mijn vader mijn kinderen nooit heeft mogen meemaken. Ik weet nie hoe het komt..vanavond is de avond van emotie. Op zo’n moment is alles relatief… de krabbenmand van de politiek, media, maatschappij. Heel wat mensen kennen mij niet. Ik laat het ook meestal niet toe. Met alles wat ik doe, ben en voorstel. Ik weet 1 ding; ik heb een missie. Altijd al geweest, vraag me niet waarom.

De foto is een olijfboompje van 22,5 cm. Staat op mijn terras op de tafel. Ik hou van dit plantje. Het is echt een symbool voor mij. Een streven en houvast. Vreemd hé.

 

Gelovig of niet.

 

Zalig Pasen.   
00:27 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.