21-04-05

Deze ochtend in de commissie media....

Persbericht

 

Unanimiteit voor hoorziting over VRT-nota

 

Vlaamse partijen blijkbaar verveeld met de behandeling van politieke partijen op de VRT

 

Naar aanleiding van de verstrakking van de nota “De VRT en de democratische samenleving” dienden gisteren Jurgen Verstrepen en Filip Dewinter een voorstel van resolutie in. Deze resolutie werd vandaag met spoed, op vraag van Verstrepen in de plenaire, al geagendeerd in de commissie Cultuur, Media en Sport van het Vlaams Parlement.

 

Ter zitting vroeg Vlaams Volksvertegenwoordiger Jurgen Verstrepen een hoorzitting te organiseren omtrent de behandeling van de Vlaamse partijen op de openbare omroep. Volgens Verstrepen is een dergelijke hoorzitting meer dan nuttig om in deze problematiek inzicht te krijgen vermits er in de media heel wat verschillende en soms tegenstrijdige verklaringen zijn geuit over hoe de VRT nu met zijn beruchte nota gaat omgaan.

 

De bekommernis van het Vlaams Belang over deze problematiek werd blijkbaar gedeeld door alle andere Vlaamse partijen. Immers de vraag van Jurgen Verstrepen voor het organiseren van een hoorzitting werd met unanimiteit goedgekeurd. De andere partijen zitten duidelijk verveeld met de manier waarop de VRT-directie omgaat met een democratisch verkozen partij.

 

De hoorzitting omtrent de behandeling van de Vlaamse partijen op de openbare omroep zal plaatsvinden op 12 mei in de namiddag. Uitgenodigd worden o.a. VRT-topman Tony Mary alsook de hoofdredacteurs Leo Hellemans, Jos Bouveroux en Kris Hoflack.

 

UPDATE (even goed opletten!!!)

Lees hieronder het persbericht van Belga over de feiten nadat het Belang dit bovenstaand persbericht had verstuurd. Zonder commentaar...Vergelijk even (grijns)

 

 BRUSSEL 21/04 (BELGA) = De commissie Media in het Vlaams Parlement organiseert op 12 mei in de namiddag een hoorzitting naar aanleiding van de verstrakking van de nota"De VRT en de democratische samenleving", ook wel de Belang-nota van de VRT genoemd. Dat bevestigt Vlaams volksvertegenwoordiger Jan Roegiers (Spirit) donderdag.

   Dinsdag raakte bekend dat de VRT een verstrakking van die bewuste nota doorvoert. Voortaan beslist het college van hoofdredacteuren of leden van het Vlaams Belang voor duidingsprogramma’s worden uitgenodigd. Ook mogen journalisten van de openbare omroep niet langer debatten in opdracht van politieke partijen modereren.

   De partij voerde woensdag tegen die aanpassing actie aan de VRT. Daarnaast diende Vlaams Belang naar aanleiding van de aanpassingen bij hoogdringendheid een voorstel van resolutie in. De resolutie werd vandaag/donderdag geagendeerd in de bevoegde commissie.

   Vlaams Belang, maar ook de meerderheidspartijen, vroegen een hoorzitting te organiseren rond het thema. Die zal plaatsvinden op 12 mei. Wie wordt uitgenodigd, is volgens Roegiers nog geen uitgemaakte zaak. De voorzitter van de commissie, Dany Vandenbossche (sp.a), zal eerst een brief naar de verschillende fracties sturen met de vraag namen te suggereren. Tijdens de vergadering van 3 mei zou daarover worden beslist./.LOD (FEM)


17:53 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.