29-04-05

Tony Mary, the saga

Wel, wel. “Die had Tony Mary niet zien komen”. In het linkse blad Deng verscheen een artikel waar men brandhout maakt van den Tony. Zelfs “…bepaalde VRT bestuursleden laten kritiek horen en willen hem weg…”. Het wordt op dat niveau dus een partijtje armworstelen tussen de VLD en de SP.a (grijns) om de macht…

Was links happy met de interne nota van de VRT die Tony heeft geactualiseerd? Eigenlijk niet. Een hooggeplaatst nationaal links politicus belde zelfs naar de reyerslaan om te vragen of “… ze daar op hun kop gevallen waren om het Belang op die manier in hun populaire slachtofferrol te plaatsten??…”

(Nu ja, slachtofferrol…gewoon al jaren slachtoffer van niet correcte journalistiek zou beter geformuleerd zijn…) Waarvan akte. De eerste stemmingmakerijartikels worden dus nu gelanceerd en het komt van links? Toeval? Politieke invloed in media, het blijft een boeiend gegeven.

 

VRT-baas Tony Mary reageert op het artikel in Gazet van Antwerpen met een nota aan zijn personeel

 "Spanningen worden uitvergroot en problemen worden uit de context gerukt", stelt Tony Mary. "Ik wil niet ontkennen dat de relatie tussen mezelf en de Raad van Bestuur en tussen mij en de politiek soms moeilijk is." Alle plooien gladgestreken dus? "Bijlange niet", zegt Henny De Baets, lid van de Raad van Bestuur namens de sp.a en echtgenote van politicus Norbert De Batselier. "Er heerst al twee jaar een probleem in de Raad van Bestuur. Het is soms moeilijk om je mond open te doen want er is altijd weer die vrees." Welke vrees? "Er zijn leden van de Raad die vertrouwelijke informatie misbruiken."
Wie zijn dat dan? "Ik heb minder vertrouwen in de mensen van het Vlaams Belang. Er heerst wantrouwen tegen hen." Pardon? "Maar misschien heb ik al te veel gezegd. Er zijn tot nu toe - bij mijn weten althans - nog geen bewijzen opgedoken tegen bepaalde mensen. Maar stel uzelf de vraag: wie heeft er belang bij dat het slecht gaat met de VRT?"

 

De wereld omdraaien heet dit. Voor jullie informatie, even dit:

 

- Toen ik bij de eerste hoorzitting in het parlement aan Tony Mary vroeg inzage te krijgen in de gedetailleerde boekhouding zegde hij nijdig en agressief en plein public: “… ik zal u nooit die papieren en informatie bezorgen..als u dat wil moet u mij maar tot ontslag dwingen… u heeft geen recht dit te vragen..” (Tony hekelt een controle/inzagerecht van ons, van jullie goed/of slecht besteed belastinggeld bij de VRT)

 

- Bij de installatie van de raad van bestuur onderzocht hij hoe hij de Vlaams belang mensen kon buiten gooien… tot nu toe zonder resultaat.

 

EN nog veel meer agressief gedrag….

 

Samengevat: Tony Mary heeft zelf de toon gezet en zelf de sfeer verknoeid mét toestemming van de andere leden van de raad van bestuur (surtout SP.a) De verhoudingen zijn moeilijk? Wat had Tony gedacht? Als je ons nijdig, agressief en beledigend benadert…terwijl wij vriendelijk vragen stellen dan moet je nadien niet klagen dat de verhouding moeilijk ligt. Hij wil blijven ? Geen probleem. Maak je bort maar nat… wij zitten hier ook nog even (grijns)

www.deng.be

www.vrt.be

www.gva.be09:56 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.