11-05-05

Frans afschaffen op school!

Brussel – Halle – Vilvoorde. Verhofstadt en een deel van de pers zeggen nu “de Vlaming ligt hier niet wakker van” Voor een deel is dat juist. Als je woont in Antwerpen, Gent of teuttereweutte dan zeg je “Waar zijn die politici nu mee bezig?”. BHV is niet mijn dossier, laat staan mijn probleem. Makkelijk om zeggen hé. In de gemeentes waar BHV van tel is worden mensen dagelijks geconfronteerd met de strijd tussen de Franstaligen met hun veroveringsdrang en Vlamingen die zich in de steek gelaten voelen. Dat zijn er geen 10, geen 1000 maar enkele duizenden die dagelijks de confrontatie over hun “eigenheid” aangaan.

Ik ga bewust niet in op de techniciteit van BHV want dan zie je het eigenlijke probleem niet meer..

Ik heb in mijn firma’s meestal gewerkt met en voor de 2 taalgemeenschappen. Vlamingen waren harde werkers die met alle plezier overuren klopten, Franstaligen waren vakbondswerkers die voor elk overuur zwaaiden met extra compensatie en bij ontslag de advocaat van de vakbond inschakelden…ook al presteerden ze niet en waren ze zelf in de fout. Vlamingen hadden kennis van diverse talen, in onze sector hoofdzakelijk Engels, Franstaligen niet. Ze kenden 1 taal en amper Nederlands. Da’s mijn ervaring. Nuchter en rationeel. Ik haal dit aan omdat het iets zegt over het mentaliteitsverschil. De productiviteit bij bvb. politicsinfo (mijn laatste project) van Vlamingen was 124% van Franstaligen 67,5%. (heb het toen laten becijferen) Een Vlaming zegt op extra projecten en een tandje bijsteken meestal “ja”, een Franstalige meestal “non”.

Ik heb ook verkocht aan Franstaligen. Wij noemden die de “Chinezen” omdat ze niets van ons vakjargon begrepen in het Engels. Ik vertikte het om Franstalige contracten op te stellen..alle projecten werden door mij in het Engels opgesteld. Dé wereldtaal in internet, multimedia en audiovisuele sector. (jawel, 13 jaar ervaringen met die kloojo’s)

 

De splitsing van BHV is een symbool. Van een Vlaamse meerderheid in dit land die op een neen botsen van een minderheid. Misschien zijn jullie het vergeten: het migrantenstemrecht is door de strot van de Vlamingen geduwd door een minderheid van Franstaligen. BHV is mislukt door een minderheid van Franstaligen.

 

Het erge van de zaak? De Vlamingen zelf (Verhofstadt, VLD, SP.a) hebben zelf een knieval gemaakt voor die minderheid omdat het eigenbelang en de machtspostjes belangrijker waren dan de Vlaamse democratische eisen na de uitspraak van Arbitragehof. Franstaligen leggen de rechtbank naast zich neer, gesteund door het koningshuis. Verhofstadt probeert nu de schuld in de schoenen te schuiven van de CD&V.. die tot nu toe, samen met de N-VA, OOK schuldig zijn aan de huidige situatie. Facts: alle Vlaamse partijen hebben VOOR de verkiezingen hun handtekening én belofte gegeven op de “onverwijlde” splitsing en uitvoering, kost wat kost.

De CD&V-NV-ahebben dit ingeschreven in het Vlaamse regeerakkoord. Een minderheid van Franstaligen heeft “non” gezegd en de Vlamingen plooien en plegen woordbreuk, bedrog en kazakkendraaierij.

 

Gefeliciteerd Vlaanderen ! Applaus !

 

Zijn er belangrijker politieke feiten dan BHV? Ja. Wie heeft deze shit en nederlaag gecreëerd? Juist ja!

 

Vandaag moest ik niet werken en morgen waarschijnlijk ook niet omdat “zij” en Surtout Verhofstadt een knoeiboel creëerden. Verhofstadt heeft gefaald, mislukt, afgang….

 

Hoog tijd dat ik een voorstel bij onderwijs indien waar ik al langer mee tegen de muren loop.

Ik wil het “Frans” als 2e verplichte taal in het onderwijs afschaffen en vervangen door Engels. Je geeft Vlamingen geen toekomst met verplicht Frans leren. Met Engels en Duits wél.

 

Voor mijn dochter zoek ik nu reeds scholen waar ze geen Frans moet leren. Een kwestie van ze een toekomst te geven. Alle talen, behalve Frans.

 

Engelse school dan maar?

22:28 Gepost door J | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

een beetje zielig jaag u zo niet op

Gepost door: dieter | 19-06-05

De commentaren zijn gesloten.