18-05-05

Beste uitspraken van Caroline Gennez (SP.a)

"... laten we, ministers van de Vlaamse regering, beginnen regeren en werken..."
(hoezo? nog niks gedaan?)
"...laten we collega's van de meerderheid de minister niet hinderen..."
(hoezo? kwamen we niet overeen? stokken in de wielen?.. of...hou nu jullie mond maar parlementsleden?)
"... federaal moeten bepaalde mensen de procedures respecteren... "
(hou uw klep dus P.DeCrem)
 
also sprach de venijnige zwarte weduwe van de SP.a...

12:17 Gepost door J | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

Commentaren

vrij van mening... ...mag ieder zijn. Maar calculeer dan ook in dat er mensen zijn die dit eigenlijk maar wansmakelijk en zelf ronduit kinderachtig vinden. U blogt wat u wil hoor - persoonlijk vind ik het een beetje lachwekkend.

Gepost door: De Zwijger. | 19-05-05

Regeren en werken ? HEY !! We kunnen hier terug reageren. I like it !

Er zijn nog wel straffere uitspraken van Gennez dan de deze. Maar het is vooral die absurde bochtenlogica die mij ergert.
Alsof het splitsen van BHV niets met regeren en werken te maken heeft. Zoniet, wat is het dan ? Vrijblijvend tijdverdrijf ? Hoewel een federale materie is het natuurlijk vooral de onkunde in dit dossier die zo snel mogelijk moet verbloemd worden.

Gepost door: Pim | 19-05-05

Nou... ...ook ik vind dat het siert dat je hier reacties posten mag. Is niet evident wanneer het een politiek geladen blog is. Maar toch een bedenking - en dit is wellicht geweten maar wordt op zich 'verbloemd' beste Pim - Gennez doelt naar mijn bescheiden mening eerder naar het feit dat er met de heisa rond BHV niet geregeerd kan/kon worden - wat nu net de bedoeling was van velen, niet? 'Hinderen' - is dat dan ook wat de oppositie doet? Ik dacht dat het eerder constuctieve kritiek was waarvoor een oppositie zorgen moest. En procedures gebruiken enkel voor electoraal gewin vind ik ook maar een beetje triest. De Crem ziet zich als de nieuwe premier - dat hij dan ook eerst eens met een effectief voorstel komt dat door het kluwen van het politiek bestel geraakt, in plaats van de fouten van zijn voorgangers op een huidige regeringscoalitie af te wimpelen. Hij die met de vinger wijst... Tuurlijk moet BHV nu gesplitst worden - we zijn het daar allemaal over eens. Maar om met voorbedachte rade na onderhandelingen de regering te laten vallen voor (bij wijze van spreken) 100 man en een paardekop in die gemeentes...ik vraag me dan af of de prioriteit van het Belang wel effectief ligt bij goed bestuur. Of eerder bij 'lawaai maken'. Want dat kan uiteindelijk iedereen.

Gepost door: De Zwijger | 19-05-05

Vervolg op Nou To mr De zwijger.

Het gaat men niet over 10 paarden en een paardenkop maar over een 70.000 tal Vlamingen dacht ik.
Ik zou dus zegggen.......leer tellen ;-)

Gepost door: Ghingis | 20-05-05

Gelukkig ook geen Egmont Bis @Zwijger:
steeds maar weer datzelfde argument: de regering mag toch niet vallen over een probleem dat slechts ... (vul in met eender welke, het probleem minoriserende metafoor). Dat mogen de Vlamingen toch niet op hun geweten hebben.
Wie ging er eigenlijk aan de alarmbel trekken ? Wie vond voor dit nochtans onbelangrijke probleem cent-septante-sept, voor de tenuitvoering van een arrest van de RvS over ongrondwettelijkheid, zelfs enkele redelijke compensaties nog niet voldoende aanvaardbaar ?

Gepost door: yupie | 20-05-05

tellers 'bij wijze van spreken' - Ghingia mag ook zijn bril bovenhalen. Want uiteindelijk zijn 70d stemmen wat - hoeveel percent van de stemgerechtigde bevolking? En Yupie - ik gebruik geen metaforen, laat staan een minoriserende - dat doe jij. En 'op het geweten hebben' - 't is dat de vlaming niet vies wordt aangekeken indien de regering vallen zou vanwege beloftes die nu ook uitgevoerd moeten worden - en terecht. Maar stel je ook eens vragen bij diegenen die er ook beter van zouden worden, van die 'val' - en of die strategie dan wel zo moreel goed te praten is. Of wordt het hier te moeilijk?

Gepost door: De Zwijger | 20-05-05

Tellers 2 To De Zwijger Je kunt niet alleen niet tellen mijn beste vriend maar ook niet lezen, ik schreef 70.000 Vlamingen, jij leest 70 duizend stemmen.
Terug naar af dus Lager onderwijs klasje één les één Nederlands.

Met Vlaamse groeten.

Gepost door: Ghingis | 20-05-05

Kwaad IK WOON IN BHV.
En ik kan u zeggen moest u hier wonen en een beetje Vlaming zijn zou u dat ook belangrijk vinden.
In het putje van Vlaanderen light men er niet van wakker nee. Noch die Vlamingen die al opkomen in Franse partijen hier.
Maar een gemeenteraad die de Vlamingen discrimineert, voorstellen indient om consequent de Raad Van State en co te negeren... dat maakt me kwaad.
Dat een Vlaming raar bekeken wordt hier nog meer.
Feit is... voor de meeste Vlamingen is het een ver van hun bedshow.
Voor zover Solidariteit tussen Vlamingen.
Als ik er wat last van heb laat hen dan maar stikken... .
Tis schoon...
Ik heb het gevoel dat er een groot stukje Vlaams Brabant zeer VB gericht gaat stemmen.
En ik op kop.

Gepost door: Darth Ronar | 20-05-05

toch frappant. Hoe érg het wel niet is in bhv. Erg gewoon! 't Is gewoonweg niet te harden! Zware vernedering, lijfstraffen en geforceerde arbeid. En allez Ghingis - 'k zal terug naar de lagere school gaan hoor. Genoteerd. Als je de argumenten erbij nemen zou en misschien ook zou laten doordringen, zou de wereld alvast wat kleuriger zijn. Maar soit - had niks meer mogen verwachten van een bloknest, nietwaar? Armen van geest. In plaats van aan te vallen over futiele zaken zoals het effectieve cijfer, en wie nu wel dan niet verantwoordelijk is, zou je ook eens vragen moeten stellen over hen die heel hard roepen, maar nooit een oplossing voorstellen. Splitsen ja, maar nu nog hoé? Ah ja - laat me raden - regering vallen, blok moves in, hey presto? Dankuwel. Verhuis ik nog liever naar Parijs. En 75% van vlaanderen mét mij. U lult maar verder hoor!

Met 'vlaamse' groeten? Hoe zien de nederlandse eruit? Of de waalse? Of ben ik nu weer iemand die niet trouw is aan zijn volk? Snorry hoor! 'k Zal maar terug leren lezen he - wellicht kan ik dat op een blog als deze waarop op infantiele wijze prentjes worden geplaatst met opschriften die ik al eens in het middelbaar schreef - al was dat toen over de onpopulaire wiskundeleraar. 't Kan verkeren.

toodeloo!

Gepost door: De Zwijger | 20-05-05

vervolg op frappant Raar, politiek correct kan het niet oplossen dan maar de zwarte piet doorgeschoven naar de oppositie.
Hoe de opositie het zou oplossen, ze zouden gek moeten zijn om het te vertellen.

Met Mongoolse groeten

Gepost door: Ghingis | 20-05-05

uhuh. Jaja.

Gepost door: De Zwijger | 20-05-05

uitspraken van de raad van state, en van rechtbanken: dat is een goeie basis om op verder te werken, en om te zeggen: die walen respecteren dat niet!!!! dat bewijst dat die niet deugen!!!!

Gepost door: ; | 01-06-05

De commentaren zijn gesloten.