18-05-05

Politiestaat België?

Een interministeriële werkgroep is volgens La Libre Belgique (11.4.05) klaar met een voorontwerp van wet "tegen het radicalisme". De bedoeling is alle uitingen van "fundamentalistische, racistische, extremistische en anarchistische" ideeën strafbaar te stellen. Let wel: het gaat niet om daden, maar om opvattingen. Dit is zowat het einde van de vrije meningsuiting in België, en wordt dus voorbereid door leden van de kabinetten van eerste minister Verhofstadt, de vice-premiers Onkelinx en Dewael, defensieminister Flahaut en (vermoedelijk omdat er een SP'er bij moest zijn) mobiliteitsminister Landuyt, aangevuld met de Staatsveiligheid en het Centrum voor Gelijke Kansen. In een eerste stadium zouden geen verbodsbepaingen worden uitgevaardigd, maar zou de wet de autoriteiten toelating moeten verlenen om alle personen en verenigingen die onder de noemer van "extremistische" enz. verenigingen vallen, te schaduwen en hun activiteiten te controleren. Big Brother is watching you!

 
Mark Grammens in Journaal, 12 mei 2005


12:37 Gepost door J | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

ikke éérst joepi We hebben er op het werk er ook over gehad,dat je tegenwoordig niet alles meer mag zeggen.Echt schandalig wordt het.En dat er nog mensen zijn die het nog niet door hebben of het niet begrijpen waar we naar toe gaan met de vrije meningsuiting,awel daar krijg ik de kribbels van se.
En zonder dat een aantal collega's het door hadden,was ik reclame aan het maken voor het vlaams belang ;)
De vrije meningsuiting bestraffen? Ze zullen ons in het buitenland weer goed uitlachen vrees ik.

Gepost door: sandra | 18-05-05

OLE ! Olé, we kunnen weer reacties plaatsen op de webstek van Jurgen Verstrepen. Als het waar is wat Mark Grammens schrijft, dan moeten we Verhofstadt dringend op zijn bakkes slagen. DRINGEND !!

Gepost door: Fronzer | 19-05-05

het is goed dat de vrijheid van meningsuiting hier zodanig is dat elke debiel zo ongeveer kan vertellen wat hij of zij wil, ikzelf incluis

Gepost door: dirk | 19-05-05

verbaast? 'T verbaast mij niet meer.
Men creeert zelf de haat en het wantrouwen.
Als er ooit een nieuwe Hitler opkomt dan zullen ze die zelf gemaakt hebben.
Opvallend hoe de geschiedenis zich steeds herhaalt.
En hoe in de naam van de democratie men de vrije mening beknot, de Grondwet wil wijzigen, het parlement beïnvloed en de Raad van State negeert... ;
Tja... lijkt me meer een corrupte demagogie... .
Maar goed. Ik ben een verzuurde Vlaming met kwaadaardige, sadistische en neonazistiche neigingen zeker?

Gepost door: Darth Ronar | 20-05-05

En het Davidsfonds is een terreurorganisatie.. Ach,hoe vrij mag onze mening zijn? Kijk eens naar de Europese grondwet die ons gewoon in de strot geduwd wordt zonder enige democratische inspraak van de bevolking...want ze zouden wel eens op de verkeerden kunnen stemmen..
In België is er enkel democratie als het de machthebbers en grootkapitaal tengoede komt...
Je mening is enkel vrij als het rendabel is voor de heersers van dit land...
En vooral wordt er met twee maten en gewichten beoordeeld over je meningsuiting...Lach met Christenen en je krijgt misschien een talkshow,lach met de Islam en je bent een racist ...
Gemakkelijk natuurlijk,je de mond snoeren met subjectieve wetten omdat het grootkapitaal de prijs van arbeiders wil laag houden door het aanbod van goedkope ongeschoolde migranten te handhaven..en vakbonden,sociale diensten enz hun bestaanrecht willen verzekeren..
Zelfs op internet...de website benjebangvoormij.nl klaagt mijn blog aan wegens ...islamofobie..
Een fobie voor veroveringstheologieën is bij mijn weten niet strafbaar in zo verre dat je van een fobie kan spreken(eerder parodie)
Zijn de socialisten dan al vergeten hoe zij vervolgd en gemarginaliseerd werden de vorige eeuw?
Als de staat extremisten wil aanpakken,dan zitten ze in de verkeerde pot te graaien vrees ik...
Het "Vlaams extremisme" is slechts het antwoord op 175 jaar Franstalig extremisme en sinds enkele jaren islamnazi's die ons enkel maar verachten...DAT is net de voedingsbodem van "Vlaams extremisme" (dat zich beperkt tot vlaggengezwaai en tromgeroffel)

Gepost door: Tiberius | 22-05-05

reden tot klagen de ganse dag voor het schermpje, sommigen met een eeuwige sigaret in de mond , klagen en zagen hoe slecht alles is, onderdrukt door het grootkapitaal en andere verenigingen, betweters tot in de kist, wild en ongelukkig om zich heen schoppend, jongetjes van het laatste woord, vervreemd, eenzaam, op zoek naar liefde...
zoek soortgenoten,mail mij aub.....(niet rokers)

Gepost door: ; | 01-06-05

De commentaren zijn gesloten.