19-05-05

Stillekes?

Stilte voor de storm ja. Ben bezig met een aantal nieuwe (niet politieke) projecten op hetzelfde moment. De afgelopen uren (zeg maar dag) tijd gestoken in mijn nieuwe weblog (binnenkort meer hierover). Ziet er goed uit. Weblog Jurgen "next generation!". Had even tijd omdat het Vlaams Parlement een belachelijk reglement heeft dat bepaalt dat je 48 uur na het vragen voor vertrouwen van de regering pas kan stemmen. Morgen dus om 11.00 uur. En natuurlijk kan het parlement geen 2 dingen tegelijk doen ...dus vandaag (zolang de stemming niet is gebeurd..) zijn ALLE commissies en werkzaamheden opgeschort. Belachelijk reglement. Alsof we woensdag niet op dat stomme knopke hadden kunnen duwen...... Nee. Nu moet je wachten en morgen over en weer naar Brussel voor iets van 10 minuten. Efficientie? Dat staat niet in het reglement van het parlement. Eerder de trein der traagheid ja.....

23:16 Gepost door J | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

Doetje Wat is die Jurgen toch een doetje ;-)

Gepost door: Ghingis | 20-05-05

Niet akkoord Dat reglement is terecht, er zitten zeer verdedigbare redenen achter dit principe. Als daarvoor een parlementair slechts voor 10 minuten zich moet verplaatsen, dan moet dat maar even.

Niet het reglement is belachelijk, wel het feit dat om vertrouwen van de regering gevraagd wordt om een vermeende sfeer van eensgezindheid en effectief vertrouwen in het uitvoerend vermogen van de regering te willen illustreren, terwijl het in werkelijkheid gewoon om een ordinaire meerderheidsstemming gaat.

Gepost door: yupie | 20-05-05

.... dat is dan goed betaald, voor tien minuten, veel plezier ermee, misschien kan je er iets zinnigs mee doen

Gepost door: dirk | 20-05-05

leegaard :-) lachen met het vb, het was nooit zo gemakkelijk.

Gepost door: jörg omzepen | 20-05-05

allez met het vb siteke en fdw zelf lachenis nog net iets makkelijker

Gepost door: jorg | 20-05-05

Trein der traagheid? De Trein der Traagheid is tenminste goeie literatuur, Jurgen. Ge gaat zo 'n meesterwerk toch niet vergelijken met de kleuterklas van De Batselier?

Gepost door: el knut | 20-05-05

wel Ditmaal snap ik wel waarom. Want dat is om te verzekeren dat de stemming doordacht zal zijn. Ni dat ik voor die achterlijke regering ben. Paars dient te vallen... maar goed dat is een andere zaak.

Gepost door: Darth Ronar | 20-05-05

Vertragingsmechanisme als noodzakelijk kwaad. Dat 48 uur tussen een regeringsverklaring en de druk op de knop verplichte kost is, komt inderdaad aan als log en traag. Er zijn trouwens tal van andere procedures die deze eigenschap hebben. Hier denk ik bijvoorbeeld aan een bicameraal stelsel, of het feit dat men 40 dagen tussen de ontbinding van een parlement nodig heeft om nieuwe verkiezingen te verkrijgen.Dat hoeft echter niet noodzakelijk een nadeel te zijn, maar men kan het beschouwen als de prijs die men voor democratie betaalt. De emoties kunnen tijdens zo'n regeringsverklaring bijvoorbeeld hoog oplopen, of een wet kan gestemd worden door een prachtige speech die nauwelijks argumenten bevat. Tenslotte zijn het de parlemenstleden die in de naam van ons spreken, en een weloverwogen beslissing is hier aangewezen.

Gepost door: Rob | 20-05-05

De commentaren zijn gesloten.