21-05-05

Ochtendstond heeft...

...voor mij een dubbel ochtendhumeur (zeker om 6 u30 's ochtends). 5 expresso's later: mouwen opgestroopt en tuin onder handen genomen. Omwoelen, meststoffen, koeiemestkorrels, biokalk en glad maken als een biljartbal (de grasmatten komen volgende week) Net zoals bij koken kan je eigenlijk tijdens dergelijke activiteiten nadenken en ontspannen. Vreemd hé. Het politieke gewoel van de laatste weken was een schouwspel de politiek onwaardig. De laatste week ontmoet ik heel veel mensen die zeggen "..wat is da allemaal voor geknoei, mij interesseert het niet meer..." Antipolitiek? Ik merk dat de mensen die dit tegen me zeggen in mijn omgeving (niet het profiel van foert stemmer, goed opgeleid, goede verdieners) door al dat geknoei "de politiek in het algemeen" bedoelen. Incluis...wij.
Meest gehoorde opmerking? "Hey, jurgen, weer thuis? Hajaa, jullie staken hé...(lachje). Niet iedereen leest natuurlijk mijn weblog en zou door hebben dat ik liever werk dan technisch werkloos moet toekijken hoe het politiek opportunisme wordt uitgevoerd. Soit. Daarnet de perikelen bij de VLD eens bekeken. iedereen doet nu dat het alleen bij de VLD is. Onzin natuurlijk. Enkele jaren terug lag de oude CVP overhoop. Daarvoor de SP. Agalev heeft ook al de strijd der lange messen achter de rug. Hij die denkt dat het Vlaams belang dit nooit zal meemaken is geen realist. Als je zodanig groeit en je hebt een continue instroom van nieuwe politici...  De vraag is natuurlijk wanneer. Aansluitend: kan je leren van de fouten van de anderen en dit voorkomen. Dat is iets waar ik nogal veel over nadenk. In ieder geval, als het ooit ( het is nu niet hé) gebeurt, dan zal het een clash zijn op het niveau van de liberalen. Dat denk en vrees ik wel. Daarvoor zijn er teveel neo-rechtsliberalen (sorry voor de term maar ik heb voorlopig geen beter omschrijving/definitie...) aanwezig bij het Vlaams Belang.
Een partij die tot een grote volkspartij uitgroeit loopt gewoon meer risico op tegenstellingen. Kan ook moeilijk anders, je bent als partij een spiegel van de maatschappij.
Een uitspraak die ik gebruikte in media en meestal wel uitkwam gebruik ik vandaag nog. "Hoogmoed komt voor de val". Bij de VLD dubbel en dik van toepassing. Laten we leren van de anderen.....


11:10 Gepost door J | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

neorechtsliberaal: goed betaald, 'goed opgeleid'(gebruikt biokalk), te weinig geduld om gewoon gras te zaaien, en inderdaad: glad als een biljartbal

Gepost door: dirk | 21-05-05

Graaf Goeie reactie Dirk, ge maakt nog kans om ooit bij ATV te werken...

Gepost door: kwatsch | 21-05-05

neen, dank u, gij doet dat goed genoeg

Gepost door: dirk | 21-05-05

Foto zegt alles !! Geen woorden...foto zegt alles!!;-)(voor de ietwa slummekes onder ons)...Meer van die fotokes Mr.Verstrepen......hihi

Gepost door: Doggyfreak | 21-05-05

Reacties Goed dat reageren terug mogelijk is hier...Maar als je superdemocratische marxistische vrienden dit ontdekken..
zal het wel vlug gevuld geraken met spam,scheldtirades enz enz
of mensen die opzettelijk racistische nonsens plaatsen om dit te diskrediteren...Gelukkig gun ik iedereen een mening en bewaar ik mijn spam voor het forum van de Staracademy.Kom je hier weer eens goed weg.

Gepost door: Tiberius | 22-05-05

De commentaren zijn gesloten.