24-05-05

De Morgen

Vandaag citeert de krant uit mijn eerder stukje, mijn mijmeringen over "ruziënde" partijen. Blijkbaar begrijpen sommigen een aantal van mijn schrijfsels niet maar da's dan voor hun rekening hé. Je doet ermee wat je wil... Ik wil wel even de pret bederven op de redactie aldaar, er is geen clash bij het Belang. Weet je wanneer wel? Als de volgende verkiezingen de partij zo groot is geworden dat het cordon onhoudbaar is geworden en Vlaanderen een rechts bestuur krijgt... (grijns) het zal een links-rechtse clash worden! 

12:47 Gepost door J | Permalink | Commentaren (19) |  Facebook |

Commentaren

De Morgen Je gaf wel de indruk dat één en ander niet koosjer is in de partij. Verstrepen bij de progressieven, de anderen blijven hangen. Ik vrees dat de basis wel het Vlaams nationalisme is en dat je moet opletten dat je het niet teveel herverpakt.

Gepost door: Confucius | 24-05-05

De Morgen Je gaf wel de indruk dat er een kloof is tussen de "progressieven" en de basis van de partij. Dat mag niet uitgroeien tot een splijtzwam. Vlaams nationalisme is waar het overgaat. Het moet een modern Vlaanderen zijn maar met respect voor de oude waarden. Stevaert kan wel zeggen dat hij niet in korte broek gaat zwaaien met vlaggen, maar je moet hem op één mei eens bezig zien. Een vorm van symboliek is belangrijk, al verstaan veel mensen dat niet meer, ze zijn er onbewust gevoelig voor.

Gepost door: confucius | 24-05-05

Nationalisme Ik zelf ben geen nationalist..Ism-en zijn niet aan mij besteed..Maar er zijn duidelijk twee stromingen binnen het VB...als mijn indukken juist zijn..
Het ideologisch"Nietzsche" volksnationalisme van DeWinter.
En het realistisch bevrijdingssnationalisme van Annemans.
De ene ziet nationalisme als een bevrijdingsideologie,zoals een beetje de IRA,de ETA en dat is Annemans zijn club...
Voor DeWinter is nationalisme een sterk centralistisch (Vlaams)staatsgezag en etnisch puricatief,meer het LePen nationalisme..
Als het Belang groter wordt zal dit tot een conflict en breuk leiden...
DeWinter zal zich afscheuren en een soort Vlaams nationaal front oprichten...
Let maar op...Nog tien jaar geduld...

Gepost door: Tiberius | 24-05-05

'het zal een links-rechtse clash worden....' binnen het vlaams belang, waarschijnlijk.

Gepost door: mart | 24-05-05

Clash De natte droom van politiek correct.

Gepost door: Khan | 24-05-05

clash ook een goeie groep uit begin jaren tachtig

Gepost door: dirk | 24-05-05

"Volksnationalisme" @ Tiberius
Hoe graag sommigen ook een scheuring in het Vlaams Belang zouden willen (het is zelfs de natte droom van Stevaert), De Winter en Annemans zitten op dezelfde lijn en onderschreven hetzelfde programma en dezelfde partijstatuten.

Het is niet omdat wij gewoon zijn geraakt aan liegende politiekers voor wie een principe enkel een manier is om aan een zitje te geraken, dat ge nu iedereen over die kam moogt scheren.

Of, met andere woorden: De Winter en Annemans zijn Verhofstadt en De Gucht niet.

Gepost door: Karel "de Jazz"Jansens | 25-05-05

Het is een non-discussie Hoe groter de partij, hoe meer kans dat ze in elkaar stuikt als een plumpudding die te lang in de oven heeft doorgebracht. Het beste voorbeeld is de VLD. Die kant gaat het Belang ook op.
Niets tegen te beginnen, mijn beste...

Gepost door: GDB | 25-05-05

@gdb Zonder dioxine crisis was de VLD nog steeds geweest
wat ze was, een derderangs partijtje.
Nu gaat ze terug naar de wortels waar ze thuishoort, derde rangs.

Het enige wat het Vlaams Belang in naam van het Vlaams belang moet doen is belgie splitsen pas dan begint haar taak, de CVP/CD&v heeft het
nu al 175 jaar uitgehouden, ik zie dus geen enkel probleem voor het Vlaams Belang om het 200 jaar en mogelijk meer vol te houden.


Gepost door: Khan | 25-05-05

zonder vreemdelingen die hier een goed leven komen zoeken (begonnen op uitnodiging van de belgen zelf!)was het VB ook niet groter dan een mesthoop met meer stront dan stro! lang leve de cirkel van het leven! want ook het VB gaat daar eindigen :-) er zal wel een breukje komen in die cirkel, en dan zullen er geen mensen zijn die jullie resten zullen opvegen. maar ja, ondertussen kan je je racistische gedachtegoed verspreiden met ons geld, ahja, degene die voor jullie stemmen zullen ook mee de gevolgen moeten dragen.

Gepost door: gtmc | 25-05-05

Dus gtmc Als ik je goed begrijp...
Het is dus de schuld van de vreemdelingen dat we nu opgescheept zitten met VB....Is dat niet een beetje een racistische uitlating,gtmc?

Gepost door: Tiberius | 26-05-05

nee volgens het VB niet

Gepost door: gtmc | 26-05-05

ja dan is het in orde

Gepost door: dirk | 27-05-05

Racistische uitlatingen.. WIE ze maakt is belangrijker dan de uitlating;
Als een zwarte Amerikaan van de black power beweging zegt:"I'm black and I'm proud...Dan is dat NIET racistisch...Zegt een blanke zoiets is het banaal racistisch...
Is Hesbollah of Hammas anti-semitisch is dat hun goed recht en krijgen ze steun van extreem links...Een Westeuropeaan die anti-semitisch is,is een nazi en krijgt alle linkse rakkers over zich heen..
Als Japan een eigen-volk-eerst politiek hanteert en geen enkele vreemdeling toelaat in hun land,dan hebben de Japanners hun zaakje goed voor mekaar..In Europa zou je hiervoor uitgespuugt worden..En de Chinezen met hun eigen-volk-eerst economie,daar kijken we naar op..Bij ons zou men het racistisch protectionisme noemen
Lachen met het christendom is dik oké,maar wie lacht met de islam is een racist...
Dat er geen enkele niet-moslim Mekka binnen mag is normaal...Als een Europees land zich zou afsluiten voor Moslims...O,wat een racisme..
Als de Palestijnen GEEN ENKELE Jood dulden op hun grondgebied,zeer normaal,dat is geen racisme maar hun recht...
Ik kan zo nog doorgaan tot Verstrepen zijn webruimte vol is..
"racisme" is tegenwoordig even uitgehold als "democratie" niemand die nog echt weet wat het is...te vaak gebruikt met twee schalen en gewichten...

Gepost door: Tiberius | 27-05-05

het moge duidelijk zijn dat ik niet weet waarover ik praat en niet inzie dat de joden de palestijnen bv al lang onderdrukken, zelfs bush snapt da, soms, heel soms, jij praat gewoon andere vb'ers naar hun bek, leer eens zelf uw mening te vormen en kom dan terug, dweil.

Gepost door: tiberius | 27-05-05

De onderstaande Tiberius was niet de echte Deze is het wel,
Dat krijg je met die fanatici als je een gevoelige snaar raakt...

Gepost door: Tiberius | 27-05-05

de onderstaande banny is niet de echte soms is de ziekte erger dan de remedie, en soms vice versa

Gepost door: banny | 31-05-05

bullshit hey tiberius, wat een bullshit op een hoopke man. Om te beginnen is er niks racistisch aan het zeggen dat je trots bent op je afkomst. Het gaat om wat meestal volgt. Je vergelijkt black power met een blanke, dat is hetzelfde als de nazi's vergelijken met "een" zwarte. Ik kan je ook verzekeren dat de meeste linkse rakkers voor een vrij palestina zijn. En daarmee een standpunt innemen tegen Israel en niet tegen het jodendom. er zijn trouwens heel wat joden die tegen de bezettingspolitiek zijn. Ik kan nog wel even doorgaan, zo is mekka niet echt met een land te vergelijken enz... maar ik heb geen goesting om hier nog meer tijd in de steken, vooral omdat ik niet weet of ge dit nog zult lezen. Ik heb vooral de indruk dat gij u nogal aangesproken voelt als iemand die uitlatingen rascistisch vindt.

Gepost door: stef | 14-06-05

grappig Die links reacties zijn toch altijd grappig. Beledigen en hypocriet vingertje wijzen. Geen wonder dat her VB zo sterk staat.

Gepost door: Darth Ronar | 05-08-05

De commentaren zijn gesloten.