24-05-05

VLD zegt 'vrije meningsuiting' vaarwel...

Niet dat ik mij ga bezighouden met VLD bashen maar ik zal hier toch weer eens "ongevraagd" (speciaal voor de Morgen) mijn mening geven sé. (Ik weet dat nogal wat linkse journalisten moeite hebben met het recht van vrije meningsuiting maar alla...)
Een partij zoals de VLD die de voorzitter (als enige persoon!) de almacht geven om iedereen uit de partij te gooien "die een mening heeft die afwijkt van de partijtop/bestuur" lijkt mij niet echt democratisch hé. Het ware gelaat van onze democraten komt naar buiten. Het is gewoon een kwestie van tijd en vandaag is het zover. De eerste vliegt aan de deur vanwege enkele opmerkingen in een krant, niet vanwege een "openlijke ambras". Dus bij de Liberalen zijn meningenvan hun politici die afwijken van het triumviraat (of whatever) niet meer toegelaten? Jawadde. stel u voor dat Verhoftstad écht de macht zou hebben in ons land.....Maar ja, dat dictatoriaal kantje kende ik allang. Vanaf 2000 wilde Guyke al niet meer naar mijn ZwartWit programma komen omdat "..ik teveel kritiek had op zijn beleid..." en "... de lastige bellers niet op zijn verzoek van antenne wilde gooien...". is Bartje een handpop? Ik begin het meer en meer te geloven.... 


12:22 Gepost door J | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

Haha Tja,en dat zijn dan de 'democraten' die ons voor fascisten verslijten.Ze doen maar,,,de rekening volgt nog wel.

Gepost door: Johan | 24-05-05

Grappig Wat ik vooral grappig vond was dat het blauwe opperhoofd zijn dictaturiale boodschap aankondigde onder een spandoek met daarop; meer vrijheid,meer toekomst VLD...
VLD is nu éénmaal een samenraapsel van gauchisten zonder partij en rechtse opportunisten...En allemaal schreeuwen ze om media aandacht..
Dedecker kan beter zijn stembanden lek prikken wil hij zijn lidkaart houden van de partij van de burger...

Gepost door: Tiberius | 24-05-05

jacht op kleine garnalen Het is veel gemakkelijker naar onder te meppen dan uit te halen naar boven.
Als de voetvolk in de vld dit toelaat, verdienen ze niet beter. Uiteindelijk zullen de liberalen dan eindigen als marginaal partijtje. Hopelijk zeer binnenkort.
En terloops: Mensen pas op voor de populist de decker. Op het congres van het voorbije weekend heeft hij nog maar eens zijn ware gelaat getoond. Welke loon- of weddetrekkende kan zijn stem aan zo iemand geven?
Waar haalt dat stemmenkanon zijn stemmen vandaan?
Als het vlaamse voetvolk zijn/haar oren laat hangen naar ene de decker, dan verdienen ze niet beter dan een vld , inclusief handpop-voorzitter.

Gepost door: miel | 25-05-05

DeDecker is een judocoach. Het staat er al in de titel..

Gepost door: Tiberius | 26-05-05

geheugenverlies? Ik neem geen standpunt in over het mandaat van Somers, noch over de draagwijdte of de opportuniteit. Ik weet niet of dit een goede manier is om de neuzen in de vld terug in één richting te krijgen en het doet me ook niets, ik heb weinig affiniteit met de vld;

wat ik daarentegen wel ergerlijk vind, is dat nog geen 2 maanden geleden in het VB een gelijkaardige actie plaatsvond (iedereen moest zwijgen, kwestie van niet in eigen voet te schieten) en nu in de vld hetzelfde gebeurt, zijn er te weinig grote woorden om te beschrijven hoe ze de "democratie" verkrachten en de "vrije meningsuiting" aan banden leggen.

Zijn jullie echt zo dom dat jullie dat al vergeten zijn, of zijn jullie gewoon achterbaks? Kan iemand mij het verschil tussen de situatie in de vld nu en het vb toen uitleggen? (indien mogelijk,gelieve gefundeerd te antwoorden en niet te schieten op de pianist)

Gepost door: bullbar benny | 26-05-05

Touché. En ik doe er zelfs een schep bovenop - ik baal van het feit dat de term 'democratisch' door een partij zoals het VB te pas en te onpas gebruikt wordt (in democratische aanvalsmodus?). Feit dat het VB een groot stemmenaantal krijgt is een democratisch gegeven ja - ja dat van een democratische staat. Het VB heeft het récht immers om aan verkiezingen deel te nemen. Feit dat er op gestemd kan worden, noem ik democratisch. Waarin het VB ondemocratisch is, is in het fundament van de partij. Nog geen weet van effectieve inbreng van leden op een partijcongres. En herinner je kopstuk Dillen - 'voorzitter voor het leven'?? Hmm. Heel erg democratisch. Toch? Dat er 'niet geluisterd' worden zou vind ik maar een futiel argument - een overgrote meerderheid stemt naar mijn weten nog steeds geen belang.

Gepost door: De Zwijger | 27-05-05

Wil de echte democraat nu opstaan? Dus het democratisch gehalte van een partij is afhankelijk van de inbreng en meebeslissingsrecht voor hun leden?(eerder dan van wat ze verkondigen)
De meeste partijen houden van die DDR verkiezingen , één sterke kandidaat en één uitgerangerde nepkanditaat...Dat doen ze allemaal..VB sinds kort ook...
De invloed van de leden is voorgeprogrammeerd door het bestuur...
Wat mij betreft zijn alle partijen firma's , met handige verkopers van ideoligieën en hunzelf vooral..En een partij-schijndemocratie om te misleiden...Als je bij de VLD bent kan je eerst drie jaar Guy en anderen stropen en vleien voor je ook maar de asbakken mag leegmaken op een VLD partijcongres...Tenzij je flink poen hebt of een BV bent...Waarom heeft een politieke beweging uberhaüpt een voorzitter nodig? Agalev begon er eens zonder maar ...de ijdelheid sloeg toe!

En logisch dat over een onderwerp als"mogen moslims op een BV-lijst" de BVers een spreekverbod krijgen...Voor het minste hangt er een weer een racisme proces boven hun hoofden...Kunnen ze weer een nieuwe naam verzinnen...Omdat niet iedere Belanger het juiste juridisch inzicht heeft in deze politiek benoemde magistratuur die onze Belgische gerechtigheid moet voorstellen,kan men beter hun temparamentvolle parlementariërs muilkorven..Over al de rest mogen ze vrij lullen.
Ze zullen wel twee keer nadenken eer ze nog durven iets te zeggen dat als politiek oncorrect beschouwt wordt..En de journalisten proberen dat net uit te lokken natuurlijk...Doen ze bij iedereen...Vraag maar aan DeDecker.Als hun mening strafbaar is,wat kunnen ze anders?
Emigreren naar Turkije?
Een partij die nationalistisch is ,is zichzelf niet al te veel democratie verschuldigd maar eentje die zich liberaal noemt?

Gepost door: Tiberius | 27-05-05

Ik had het natuurlijk over VB ers in de laatste zinnen..BVers zijn er ook bij het VB,bv...Allemaal verwarrend dus.

Gepost door: Tiberius | 27-05-05

.... waarom hoeft het vb niet democratisch te zijn?

Gepost door: jeroen | 31-05-05

rekening? en wat bedoel je precies met die rekening? Ga je ze censureren, arresteren of molesteren als je de kans zou krijgen?

Gepost door: Kali | 06-09-05

De commentaren zijn gesloten.