10-05-05

Verkiezingen?

BHV  onderhandelingen zijn afgesprongen… nou ja. BHV is een mooi voorbeeld van: uitspraak rechtbank – negeren – Waalse non – Vlaamse beloftes – patstelling - op hun gezicht gaan - klapke met de koning (morgenvroeg dus)… Verkiezingen in aantocht? (zucht) Het is wat het is. Als verkiezingen volgen, tja, de show must go on.

Je moet geen ‘België barster’ zijn om door te hebben dat deze staat niet meer werkt. Mentaliteit is te verschillend. Opkuisen die handel, scheiden, inboedel verdelen en laat Laken in stand als ‘amusementskoekendozenromantiek’.

Vandaag is mijn dochter 4 jaar geworden. Het gaat snel. Mijn zoon is nu 7 maanden. Mijn vrouw 37 en ik zal op 12 juni mijn 39ste vieren. Awel, dat zijn nu eens belangrijke feiten….

Mijn overstap naar politiek is al meer dan 1 jaar oud en nog kijk ik elke dag met verbazing in die wetstraat rond. Als je dan zou vragen wat is er al gerealiseerd op dat jaar dan moet ik eerlijkheidshalve zeggen…’bezigheidstherapie’ en veel tijd verloren. (behalve natuurlijk mijn inbeuken op de gebrekkige wetgeving in media natuurlijk ;-)  Pas op…ik zit dan nog in de oppositie hé, dus wij kunnen (mogen) er niet veel aan veranderen…

Weet je wat het ergste is? Het is half mei en ik moet de verwarming nog aanzetten. Al die luchtige zomerkleren blijven in de kast. Elk weekend bekijk ik in detail de aanbiedingen van woningen in het zuiden, van Spanje tot Turkije. Operatie ‘olijfboom’ noem ik dat gemeend lachend. Op een mooie dag ben ik weg naar andere regionen, iets wat ik al zeg van mijn 16e levensjaar. En voor al mijn vrienden die altijd beweren dat ik het daar niet zal uithouden, voor alle duidelijkheid: ik neem wel mijn satellietschotels, internetverbindingen, digitale pc-set, vrouw en kinderen enz… mee. Of wat dacht je? Rentenieren? Staat niet in mijn woordenboek, nooit, nimmer. (Ik zie elke dag in het Parlement wel een paar suffe pseudo-renteniers die nog net ademen en voortsloffen op weg naar hun pensioen vanuit hun backbenchgrijze bestaan. Elke dag een reminder over hoe ik niet wil worden en nooit zal zijn)

Watch me.
 
(Foto: een opwarmer voor de zomer en omdat er teveel klachten via mail binnenkwamen vanwege te weinig 'artistieke' foto's. Binnenkort een aantal links voor de vrouwen ! -op veelvuldige vraag- )

23:29 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Voetbal op VRT

Voor alle duidelijkheid; het kan mij geen **** schelen wie de voetbalrechten heeft en dit op televisie brengt. Nu heeft VRT mét hulp van Belgacom de rechten verworven voor een “onbekend monsterbedrag”… Overheidsgeld, wel te verstaan… jullie belastinggeld dus.

Volg even mee…

Op 20 oktober 2004 stelde ik in de plenaire zitting een vraag aan Minister Bourgeois over de nakende samenwerking tussen Belgacom en de VRT. Kwestie van impact op Vlaamse televisiemarkt van 2 bedrijven die met overheidsgeld zwaar zouden kunnen bieden op voetbalrechten…

Bourgeois zei: “Ik kan wel een antwoord geven over de eigenlijke vraag inzake de samenwerking tussen Belgacom en de VRT. Op dit ogenblik heb ik geen weet van dergelijke samenwerking. Ook de regeringscommissaris is daar niet van op de hoogte. Naar aanleiding van deze actuele vragen heb ik deze morgen nog contact opgenomen met de VRT. De gedelegeerd bestuurder heeft me schriftelijk geantwoord dat de VRT in gesprek is met zowel Telenet als Belgacom. Hij stelt verder dat de situatie onduidelijk is omdat een en ander afhangt van de houding van de voetballiga. Op dit ogenblik is het nog niet uitgemaakt of de rechten voor open net, voor internet en voor betaaltelevisie al dan niet in één pakket zullen worden aangeboden. Laat het duidelijk zijn dat als er een samenwerkingsverband wordt gesloten, dat moet worden goedgekeurd door de raad van bestuur. Dat is decretaal vastgelegd. Wanneer er zich verticale bindingen voordoen, wanneer distributeurs ook 'content' gaan brengen en oprechter bieden, dan brengt dat een eventuele herpositionering mee van de overheid. De overheid moet zich daarover beraden omdat het gaat om een evolutie of revolutie met maatschappelijke consequenties”.

http://jsp.vlaamsparlement.be/htmldocs/htm-vrg/397101.html

Op 18 februari 2005 bezochten we met de leden van de commissie media het bedrijf Belgacom en werden we ingelicht over hun digtaal televisieproject. De baas Didier Bellens gaf antwoorden op onze vragen. Op de vraag over voetbalrechten en VRT zei hij dat:

“ Heren. Voetbal is niet het interessantste product. De prijzen die daarvoor gevraagd worden, met alle respect, zijn niet in verhouding tot de return. In ons land –lachend- kan je trouwens niet over een dergelijk kwalitatief voetbal spreken dat dergelijke bedragen betaald worden. Zelfs met een betaalmodel lijkt me dit niet haalbaar. Voor ons Belgacom is dit op het eerste zicht niet interessant…”

Het onderwerp alliantie VRT/Belgacom-voetbal verdwijnt naar de achtergrond….

Vorige week doet Belgacom een monsterbod op de voetbalrechten. Andere spelers worden meteen weggeknikkerd.

1 dag later bevestigt Belgacom de samenwerking met de VRT en de rechten voor televisie verdwijnen naar de openbare omroep..

http://www.fmradio.be/new/nieuws.php?id=28385

Volgens collega Decaluwé van de CD&V: "De VRT wist hoe gevoelig een samenwerking met Belgacom lag. Toch hebben ze zich daar niet aan gestoord."

http://www.actua-tv.be/index.php

Valt eindelijk uwen euro Carl? Als je even doorredeneert dan zie je toch de op voorhand uitgestippelde strategie van de VRT? Trouwens, zou Belgacom een zo hoog bod gedaan hebben zonder op voorhand te weten hoeveel de VRT als sublicentiehouder zou betalen aan Belgacom, kwestie van de return en voor een prikje een aantal rechten overhouden voor hun eigen platformen…? Allez..wat denk je? Het zal donderdag een boeiende commissie media worden


18:05 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-05-05

Televisie zonder grenzen...

Digitalisatie en internet. I love it! (alsook digitale satelliet enz..) Niet omdat ik dan meer van eigen bodem kan zien maar vooral omdat ik OVER de grenzen kan kijken, luisteren en genieten. Mediademocratisering als gevolg... De vaste lezers van deze blog weten dat ik naar radio luister via het net, televisie kijk via schotel .. en af en toe een tip geef. Deze keer iets wat je wél -met vertraging- kan bekijken via die goeie oude kabel. Op CNN kan je regelmatig, in de late uurtjes, genieten van een bangelijk leuk humornewsprogramma. The DailyShow met Jon Stewart. Leuk, spits en lachen me politiek. (niet zoals die mislukte poging van verdeel en heers op Canvas...)
 
More details?
 
Klikken maar: http://www.comedycentral.com/tv_shows/thedailyshowwithjon...
Op zondag: http://edition.cnn.com/CNNI/schedules/schedule.4.html

10:51 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

07-05-05

Fascisme in Willebroek

Gisterenavond moest ik gaan spreken voor een bijeenkomst van het Vlaams belang in het Auditorium De Ster in de gemeente Willebroek. Thema: de vrije meningsuiting. Jan Penris was de eerste spreker over actualiteit. Het was een stijlvolle rustige bijeenkomst met genoeg interesse: meer dan 100 mensen kwamen luisteren.

 

In Willebroek is het Vlaams belang bij de laatste verkiezingen de grootste partij, in de gemeenteraad de 2e. De socialisten (SP.a) leveren burgemeester enzovoort.

 Je moet dit wel effe weten in het kader van mijn verhaal. Het auditorium in het cultureel centrum De Ster was maanden geleden geboekt door het Belang. In het Laatste Nieuws –regio- stond een voetnoot van een gemeenteraadslid dat men “socialisten” probleem had dat het Vlaams Belang in “…ons cultureel centrum…” bijeenkwam. Soit.

 

Bij mijn aankomst stonden 2 politiecombi’s in het rustig straatje. Men verwacht een tegenbetoging! (heu?…misschien dat de loslopende katten in de rustige straat iets van plan waren, ik heb het niet gevraagd…)

 

Tegelijkertijd was er in een ander zaaltje van het cultureel centrum een praatavond van een Breendonk herdenkingsbeweging aan de gang. De sfeer in heel dat cultureel centrum was relaxed, sereen..kortom, aangenaam.

 

Na de voordrachten vertrokken de aanwezige luisteraars rustig naar huis en met een man of 10 à 15 wilden wij nog iets gaan drinken in het belendende café van het cultureel centrum. De aanwezige “korpschef of whatever…” (politie op standby wegens rellen, weet je wel..) vond dit geen goed idee.

 

Bepaalde aanwezige mensen van De Ster vroegen “…of we niets zouden bestellen uit respect voor de mensen die daar de holocaust komen herdenken en dat wij toch gezien onze achtergrond…” Ik blijf rustig en laat deze onzin passeren, ik voel me niet aangesproken.

 

Ondertussen vraagt de “korpschef of whatever..”  aan onze voorzitter Kevin of hij wil vragen aan “de kopstukken” (blijkbaar ikke dus) om zo snel mogelijk het café te willen verlaten…

 

Ik bestel een wijntje en doe rustig een babbel met iemand aan een tafeltje. Ondertussen zijn een aantal oudere Vlaams Belang fans al afgedropen. “We” zitten daar nu nog met 7 of 8 mensen…

 

“De korpschef of whatever..” komt ondertussen aan mijn tafel en het volgende gesprek zegt genoeg. Politie: “Mr. Verstrepen , we hebben met uw voorzitter afgesproken….heeft hij u dit niet gezegd?” Ik zeg vriendelijk: “Hij heeft dit inderdaad gezegd, ik drink mijn glaasje wijn op…” Politie verveeld: “Ah. Euhm…u bent natuurlijk een vrij mens maar mag ik u toch verzoeken…” Ikke: “Ik ben inderdaad een vrij mens en ik drink mijn wijn op…” Politie: “En dan gaat u rustig door?” Ik: “Ik denk het wel…”.Ondertussen komt de andere groep het café binnen met een man of 40 en wij gaan rustig met onze overige 5 mensen naar een ander café..

 

Voor de eerste keer ben ik geconfronteerd met een nieuwe vorm van fascisme in Vlaanderen. Voor de eerste keer vraagt iemand in uniform mij om niets te drinken en een publiek café te verlaten. Telkens weer bevestigen de zogezegde democraten hun totalitaire neigingen. Willebroek wordt bestuurd door socialisten.

 

Ik verwacht een duidelijk signaal en verontschuldigingen van de burgemeester.
 
http://www.willebroek.be/main/static_main_1_33_NDL.asp11:43 Gepost door J | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

05-05-05

De blaffertjes van multi-c-radio's en blokwatch

Een dagje vrij en al hartelijk gelachen met de diverse reacties op de nieuwsgroepen, blokwatch en andere over mijn artikeltje over radio kifkif (zie vorige post).

Leuk om zien hoe bepaalde mensen denken dat ze zich alles kunnen permitteren en neerschrijven maar als je dan even een knikker in hun richting werpt, ohoo, dan gaan de poppen pas aan het dansen! (grijns en geniet)

Aangezien bepaalde mensen graag een volledig artikel uit de context rukken zal ik nog duidelijker zijn over wat ik gezegd heb. (opvoeden van linkse rakkers is moeilijk zenne)

 

Heb ik een probleem met radio kifkif? Neen. Heb ik een probleem met hun financiering? Ja.

Een dergelijk project krijgt uit alle hoeken geld toegestoken omdat het zogezegd ‘multicultureel ‘ is en ‘samenlevingsbevorderend tussen allochtonen en Vlamingen’.

Blijkbaar is dat het enige criterium om belastinggeld te krijgen van een overheid e.a.(trouwens, krijgt bvb. Radio Judaica overheidsgeld?)

 

Dat er ondertussen honderden lokale radio’s in financiële moeilijkheden geraken na een jarenlange moeizame overlevingsstrijd en de handdoek in de ring gooien, dat ketenradio’s op eigen risico’s miljoenen hebben opgehoest zonder resultaat, dat Vlaamse internetradio’s opgejaagd worden door sabam enz..  en er mee willen stoppen, dat zelfs nationale radio’s wegens geldgebrek snel verkocht worden… zonder 1 eurocent steun van een overheid, gemeente, stad of welk fonds dan ook. Zelfs structurele steun voor hun zendmastjes of locatie is er teveel aan... DAT gaat natuurlijk voorbij aan mijn criticasters.

 

Meer moet ik daarover niet zeggen.

 

PS: een hollander die openlijk monstercampagnes voert tegen het VB en op zijn *** getrapt is vanwege wat anekdotische taal is wel helemaal om over de grond te rollen van het lachen…

Trouwens… de Nederlandse taalaccenten immiteren is nu ook al racisme? Verdekke! Vlug even een aantal jocks op de commerciële radio’s in Nederland opbellen!!! Dit wordt echt wel lol trappen… Probleempje.. Is dat dan een 'hollander' of 'belgen'mop??? (lol)


23:13 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-05-05

Traditionele Foto van de plenaire zitting

Tijdens de actuele vragen, het zogezegde hoogtepunt van het parlement (hmm,hmm), werd deze ondertussen tradtionele foto genomen. Ik heb mij eens iets hoger gezet in onze fractie zodat jullie een beter zich hebben op ons aller verkozenen op woensdagnamiddag, 4 mei 2005, omstreeks 15.00 uur.

15:30 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Radio Multikulie

Vlaanderen is een nieuw radicaal radiostation, zij het via internetstreaming, rijker. Radio Multikuli van KifKif mét steun van de Vlaamse Gemeenschap, de Dienst Integratie Antwerpen, het Impulsfonds voor Migrantenbeleid en de Koning Boudewijnstichting. Vorig jaar werd het interculturele platform genomineerd voor de Vlaamse Cultuurprijs. Het obscure station, gezien de openlijke steun voor nogal antidemocratische Arabische bewegingen, verzorgt haar uitzendingen vanuit een kelder in Vorst. In het kader van de vrije meningsuiting is dat goed, zeer goed. Alleen… als je één of ander mediaproject in Vlaanderen wil opstarten, zorg er dan voor dat je een vreemdeling dropt in je vennootschap of vzw, speelt geen rol wie of wat, gewoon een vreemdeling en liefst nog een Arabier of zo. Gegarandeerd dat je centen krijgt van één of andere overheid. In Antwerpen kreeg Radio Multipop een vergunning en centen. Zoals de toenmalige Nederlandse – niet officiële- eigenaar zegde: “..nou, deese keer hep ik tie Flaamse oferheit bij de ballen. Ik dien gewoon een multicultureel project in met aandacht voor Arabieren en zo, en jullie overheid dokt de centen wel…” (einde quote)

 

www.kifkif.be

www.multipop.be15:19 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Outsider in politiek?

Waarom schrijf ik niet altijd op deze blog iets over politiek? .. Waarom zou ik? De Standaard schreef dit weekend nog over deze blog dat ik een "outsider" in politiek ben, een beetje a-typisch. Heb daar effe over nagedacht. Ze hebben gelijk. Waarom ben ik een outsider is dan meteen de vraag... Simpel. Omdat ik nog steeds, na 1 jaar politiek, heel dat wereldje rationeel, nuchter en superkritisch op mijn eigenwijze manier bekijk en dat ook schrijf of zeg. Eigenlijk ben ik daar tevreden over. Door deze houding blijf ik makkelijk rechtstaan in de spelletjes die gespeeld worden, de ego-aanvallen, de abslolute leegtediscussie, de messen in de rug strategie, de pootje lap spelletjes in en buiten de partij en administratieve rompslomp. Dik vel, veel gewoon en getraind in media. Deze stap in de politiek is écht een aanrader voor ex-collega's in media en journalistiek. Je ogen gaan open en je zit dikwijls met de bedenking "... dees kannanie, waarom heb ik dit vroeger niet gezien?" Ontluisterende meerwaarde. Zonder meer en vooral... vaststelling van hoe klein bepaalde politici zijn maar hoe groot ze zich vertonen. "Rare jongens, die politici"
 
PS: Ik zit hier om mijn kiezers te bedienen, niet om spelletjes te spelen... en ja...ik doe dit graag!

00:10 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-05-05

Conflicten?

Opmerkelijk toch hoe bepaalde collega journalisten mij regelmatig opbellen met de vraag “..iets nieuws?..” Waarom begin ik met deze zin? Daarom. Nieuws valt wel elke dag te rapen maar het past niet meer in de definitie nieuws zoals het tot nu toe was. Het moeten conflicten zijn. Liefst conflicten binnen een eigen groep of zoiets. Tuurlijk begrijp ik dit als ex-mediaman. Je moet verkopen en met ‘happy news’ geraak je niet ver. Ik geef ook toe dat ik zelf deze techniek hanteerde tijdens mijn producentenperiode. Mijn baseline naar mijn werknemers en ploegen was meestal “…conflict, botsende persoonlijkheden, clash, vechtende honden, sappige uitspraken…geef het mij. Al de rest is shit en heb ik niet nodig!”. Hand in eigen boezem, ik verloochen mijn verleden niet. Er is niets veranderd. Toen de VLD op straat lag te vechten heb ik met mijn programma lustig meegedaan aan het verhaal. Het speelde geen rol of het nu VLD of Agalev of CD&V was. Toen ik reportages maakte voor VT4 (Flanders Boulevard) of VTM (Telefacts) gold de regel "..gaan we scoren? Is het een clash? Is het dé story?" ook. Conflicten en sappige verhalen verkopen, krikken de luister- en kijkcijfers op, geven je voldoening, … hey… je maakt een product en zoveel mogelijk mensen moeten dit product bekijken (lees afnemen). Als je niet om kan gaan met dit verhaal, stap dan niet in de media. Dit is niet nieuw, het is van alle tijden. Al de rest is gezeik....

Alles kan beter?

Toen ik in Gent enkele jaren geleden (2001), tijdens de zomer, was gaan eten met Siegfried Bracke en Leo Hellemans die een overstap met mij bespraken van ZwartWit (Topradio/Kanaal2-VTM) naar VRT-TV1 en hun politieke redactie, weet ik nog heel goed dat bij de pousse-café het ging over aflevering 1 van de 7e dag van dat nieuwe najaarsseizoen. Het debat dat op de agenda stond was er eentje met Filip Dewinter & Karel de Gucht. “.. we zijn benieuwd wat dat gaat geven maar we denken dat dit gaat clashen voor de 7e dag en da’s goed voor onze cijfers..” … het zat erop en het was nieuws….

Vandaag moeten daar een college van 3 hoofdredacteurs en nog wat andere omhooggevallen bazen over beslissen. Een dergelijk debat zou volgens die interne nota vandaag quasi onmogelijk zijn. Een slechte zaak dus. Ik denk dat aan de Reyerslaan (VRT) sommige televisiemakers met hun tanden knarsen bij het lezen van het Vlaams Belang weren op televisie want laten we eerlijk zijn… échte televisie- en radiomakers smullen, genieten en roepen “yes!” als je een mooi conflict hebt in de media. Tegenstellingen werken en met VB heb je altijd wel een fijne tegenstelling of harde discussie. Zij die dit ontkennen zijn de échte hypocrieten die niets snappen van media.

Natuurlijk is jullie hamvraag: “… waarom is Verstrepen niet naar de VRT overgestapt?”. Wel beste vrienden, da’s voor de volgende keer…..


23:43 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-05-05

Aftellen, countdown

Nog 13 dagen voor launch van operatie Right Wing. :-)
 

23:43 Gepost door J | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

01-05-05

1 mei

Ook zo "lekker" warm? Eindelijk lentegevoel en zomer... Deze ochtend naar de luchthaven van Deurne om 1 mei onder de aandacht te brengen. 200.000 jobs! Wie zei dat ook weer? ...
Ondertussen gaat het de andere kant uit en verdwijnen meer en meer jobs. Het Vlaams Belang loopt zich warm met een volwaardig economisch programma en strategie. Nadien nog terras bezocht, wijn gedronken en met kinderen naar de Zoo van Antwerpen geweest. De avond afgerond met het maken van een verse tomaten-spekjes-saus (met geheime italiaanse verse kruidenmix a la yurg) en pasta... dat hoort er samen met die fles rosé bij.. Een korte webpost. Ga nu de rest van die fles leegmaken op mijn terras.... (steek de buitenkaarsen maar aan, zet de softe Ibizaloungemuziek maar op... en de blote voeten op een zetel... zaaalig...) 

21:19 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

30-04-05

Politiek correct gezeik

Deze namiddag naar het lokale Vlaams Belang in Wilrijk langsgelopen. Moest speechen voor de leden. Leuk. Altijd leuk als de echte lente en zomergevoelens in het land zijn. Morgen is het de 1 mei viering in Deurne. Moet ik nu gaan als verdediger van werkgevers of werknemers? Dat is nu net het moeilijke als je een politiek mandaat  hebt aanvaard. Je moet over alles een zwarte of witte stelling hebben. In al mij activiteiten die ik de laatste jaren heb gedaan, inclusief het aannemen van personeel, stel je als ondernemer vast dat én de loonkost voor het bedrijf waanzinnig hoog is, de werknemer bijna niks op zijn rekening ziet staan..en je automatisch naar goedkope ‘creatieve’ oplossingen zoekt.

De afgelopen week hebben we weer een berg ‘politiek correct gezeik’ over ons hoofd gekregen.

Een bedrijf weigert allochtone arbeiders omdat de klanten dit niet willen en omdat er te weinig kwaliteit onder hen is. So? Wat is het probleem? Een bedrijf mag toch zelf beslissen en kiezen ? Niet soms? Of gaan al die allochtonen die bij het racismecentrum gaan melken bedrijven opstarten, kmo’s of wat dan ook en autochtonen tewerk stellen? Steunt de overheid die kritiek heeft deze bedrijven? Dacht het niet hé. Dus: klep houden en stoppen met deze linkse stemmingmakerij. We zullen er ver mee geraken…

De vrije meningsuiting..  nog een mooi voorbeeldje. De Arabische ambassadeurs in ons land hebben een protestbrief geschreven naar de Vlaamse en federale regering waarin ze klagen over het racistische gehalte van het carnaval in Aalst. In naam van de Arabische Liga nemen ze aanstoot aan het feit dat in de optocht van zes februari verklede islamitische terroristen te zien waren en een maquette van een moskee.,,Dit is kwetsend voor moslims'', schrijft de ambassadeur van Saudi-Arabië aan onder anderen de Vlaamse minister-president Yves Leterme. ,,(We) vragen u juridische, administratieve en politieke maatregelen te treffen () en de schuldigen te straffen.'' Gaat het nog wat? Verzuurde Arabieren die in ons land eens gaan fulmineren tegen ‘HUMOR’. Hoe ver nog? Go home! Kwetsend voor moslims? Zelfs een pakske varkenslapjes in den Aldi noemen ze kwetsend. Alles is “kwetsend” voor die godsdienstfundi’s, alles wat niet in de Koran staan is kwetsend..behalve natuurlijk alles wat die moslims doen tegen het Westen. Haajaaa. Da’s de strijd tegen ‘ongelovigen’. 911… wie heeft dat gedaan? Mmmm?  Waar zijn de politiek correcten die dit gedoe verdedigen? Waar zijn de linkse humoristen, journalisten en wat dan ook om hierover eens iets te zeggen? Oh ja, ik kan de reacties al voorspellen…”Zie je wel, Vlaams Belang zijn mensen die een wig drijven tussen allochtonen en autochtonen, racisme, niks veranderd.”. en jarre jarre jarre…

Ik geloof niet in politiek die ‘allesomvattend’ is. Ik zie het genoeg. Mainstream en voor iedereen goed doen terwijl je eigenlijk tegenstrijdige dingen zou verklaren. Laat deze kruik aan mij voorbijgaan. In veel gevallen ben ik niet grijs, maar weliswaar zwart of wit. Ik heb een hekel aan ‘compromissenland’ België. Volgens een artikel in de Standaard van vandaag ontbreekt op deze weblog de ‘harde politieke actualiteit’. Tja. 1 journalistenmening ten opzichte van dagelijks duizenden bezoekers.

 

Oef. Het moest effe op deze blog… en nu voel ik mij veel beter sé…. (grijns)

19:32 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Vrijdag

Een hele dag op stap. Regionale televisiezenders bezocht en constructieve, strategische, gesprekken achter de rug met CD&V-er Carl Decaluwé. (geen details voor publicatie vatbaar op deze weblog... het water is niet meer diep..)

18:54 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-04-05

Tony Mary, the saga

Wel, wel. “Die had Tony Mary niet zien komen”. In het linkse blad Deng verscheen een artikel waar men brandhout maakt van den Tony. Zelfs “…bepaalde VRT bestuursleden laten kritiek horen en willen hem weg…”. Het wordt op dat niveau dus een partijtje armworstelen tussen de VLD en de SP.a (grijns) om de macht…

Was links happy met de interne nota van de VRT die Tony heeft geactualiseerd? Eigenlijk niet. Een hooggeplaatst nationaal links politicus belde zelfs naar de reyerslaan om te vragen of “… ze daar op hun kop gevallen waren om het Belang op die manier in hun populaire slachtofferrol te plaatsten??…”

(Nu ja, slachtofferrol…gewoon al jaren slachtoffer van niet correcte journalistiek zou beter geformuleerd zijn…) Waarvan akte. De eerste stemmingmakerijartikels worden dus nu gelanceerd en het komt van links? Toeval? Politieke invloed in media, het blijft een boeiend gegeven.

 

VRT-baas Tony Mary reageert op het artikel in Gazet van Antwerpen met een nota aan zijn personeel

 "Spanningen worden uitvergroot en problemen worden uit de context gerukt", stelt Tony Mary. "Ik wil niet ontkennen dat de relatie tussen mezelf en de Raad van Bestuur en tussen mij en de politiek soms moeilijk is." Alle plooien gladgestreken dus? "Bijlange niet", zegt Henny De Baets, lid van de Raad van Bestuur namens de sp.a en echtgenote van politicus Norbert De Batselier. "Er heerst al twee jaar een probleem in de Raad van Bestuur. Het is soms moeilijk om je mond open te doen want er is altijd weer die vrees." Welke vrees? "Er zijn leden van de Raad die vertrouwelijke informatie misbruiken."
Wie zijn dat dan? "Ik heb minder vertrouwen in de mensen van het Vlaams Belang. Er heerst wantrouwen tegen hen." Pardon? "Maar misschien heb ik al te veel gezegd. Er zijn tot nu toe - bij mijn weten althans - nog geen bewijzen opgedoken tegen bepaalde mensen. Maar stel uzelf de vraag: wie heeft er belang bij dat het slecht gaat met de VRT?"

 

De wereld omdraaien heet dit. Voor jullie informatie, even dit:

 

- Toen ik bij de eerste hoorzitting in het parlement aan Tony Mary vroeg inzage te krijgen in de gedetailleerde boekhouding zegde hij nijdig en agressief en plein public: “… ik zal u nooit die papieren en informatie bezorgen..als u dat wil moet u mij maar tot ontslag dwingen… u heeft geen recht dit te vragen..” (Tony hekelt een controle/inzagerecht van ons, van jullie goed/of slecht besteed belastinggeld bij de VRT)

 

- Bij de installatie van de raad van bestuur onderzocht hij hoe hij de Vlaams belang mensen kon buiten gooien… tot nu toe zonder resultaat.

 

EN nog veel meer agressief gedrag….

 

Samengevat: Tony Mary heeft zelf de toon gezet en zelf de sfeer verknoeid mét toestemming van de andere leden van de raad van bestuur (surtout SP.a) De verhoudingen zijn moeilijk? Wat had Tony gedacht? Als je ons nijdig, agressief en beledigend benadert…terwijl wij vriendelijk vragen stellen dan moet je nadien niet klagen dat de verhouding moeilijk ligt. Hij wil blijven ? Geen probleem. Maak je bort maar nat… wij zitten hier ook nog even (grijns)

www.deng.be

www.vrt.be

www.gva.be09:56 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-04-05

Brussel Halle Vilvoorde, hoezo nog niet gesplitst?

Bon. het is nu bijna 17.00 uur, BHV ter discussie, Dewinter daarnet, Joris ook en nu Stassen van Groen en niemand van de meerderheid wil hier in het parlement reageren of iets zeggen, zelfs niet voorlezen. Wél via de kranten of andere media stoere verklaringen (en dan nog...) , maar hier.. niks, nada, niente. Parlementaire verantwoording? hahaha! Spreekrecht van parlementsleden van CD&V (hey Rompuy..hallo?) hahaha. NV-a? Hallo, is er iemand? hahaha. VLD, nog aan het ademen of Jean Marie aant pesten? hahaha. Samengevat: als iemand nu nog verklaart dat het over zijn/haar lijk is dat BHV niet gesplitst zal worden...onthou dan vooral dit bericht. Rechtstreeks vanuit het parlement.
 
Een farce beste vrienden (en vijanden). In de gazetten de schijn hooghouden voor de bevolking en hier peuteren in de neus, gazet lezen, in slaap vallen of wat chatten en smssen.

Partijtucht bij het Belang? Jongens toch, da's niks vergeleken bij de andere partijen. Daar knijpen ze in uw testikels (politiek gezien) en blijven ze glimlachen.... ook zij die in de wandelgangen en in de koffiekamer een ongezouten mening laten horen...
 
En dan maar fulmineren tegen die burger die zijn vertrouwen verliest in politiek en politici. Geloofwaardigheid... (zucht) Als je deze poppenkast ziet, dan weet je meteen waarom...
 
Fotootje, vooraanzicht vanop mijn plekje, met links de spreker, int midden den baas van het kot en rechts in die zandbak de Vlaamse ministers.. (foto om 15u37)

16:59 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Traditionele Foto Plenaire zitting

Hier is ie dan. Foto plenaire 14u49, woensdag 27 april 2005.

15:13 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26-04-05

Goed nieuws

Nog even wachten maar daar is ie dan. De PSP, portable playstation ( www.playstation.be ) Eigenlijk moet je maar 2 spullen op zak hebben. De PSP en een blackberry ( www.blackberry.com ) Trouwens, de nieuwste generatie MP3 spelers zorgen ervoor dat je waar, wanneer en op welk moment dan ook kan luisteren naar je favoriete programma's en muziek.
Het wordt gewoon leuker met de dag er zijn momenteel meer dan honderd PlayStation Portable-games in ontwikkeling. En dankzij de mogelijkheid om digitale muziek te downloaden en te beluisteren of films met een ongelofelijke beeldkwaliteit te bekijken, zijn PlayStation Portable-gebruikers baas over hun eigen entertainment. En dat alles in één pakket.
Ik weet het, ik kan het niet laten..maar al die nieuwe 'gadgets' en 'e-products' zorgen bij mij voor een vrouwelijke 'shoppingfobie'....

19:03 Gepost door J | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

25-04-05

Nadenken

Vandaag samen gezeten met onze mensen die zetelen in de raad van bestuur bij de VRT. We gaan nog plezier hebben de volgende maanden, geloof me. Ben een beetje ongerust. Moest vandaag mijn ma naar het ziekenhuis brengen. Ze voelde zich niet goed. Een dringend onderzoek. Ze is al in de 70 en op zo’n momenten voel je je toch niet gerust. Ik heb er een hekel aan maar op zo’n momenten begin ik na te denken over het leven en alles wat erbij (en niet) hoort. Mijn vader is binnenkort 5 jaar geleden overleden, hij is 73 geworden. Weet je. Als er één onderwerp zorgt voor een ‘reboot needed’ in mijn systeem dan is het dat wel. Ik wil (en kan) de eindigheid niet aanvaarden. Ik ben jaloers op mensen die door geloof en godsdienst in die materie rust en beschikking kunnen vinden. Ik doe mijn best maar het lukt me niet… Zingeving en godsdienst is nooit actueler geweest de laatste jaren. Zowel positief als negatief. Blijkbaar heb ik een té wetenschappelijke ingesteldheid, een té rationele instelling en een te rationeel kritische geest om zomaar een verhaal van ‘engelen’ en ‘hemel of hel’ te aanvaarden. Het maakt mijn leven soms moeilijker en schreeuwt in de puurste vorm om anarchie en verzet. Ik probeer te geloven, ik ben een paar keer in Jeruzalem geweest, de plaatsen waar Jezus één en ander gedaan heeft, het Vaticaan…  Ik kwam met meer bedenkingen en vragen terug. Ik weet zelfs niet waarom ik dit op mijn weblog schrijf. State of mind zeker? … Allez, positief denken. Op zo’n momenten kijk ik in de ogen van mijn kinderen…het maakt veel goed en meteen komt die gedachte bij mij: “..ik ga hun hele leven niet kunnen meemaken…”. Ik zou een miljoen euro en meer over hebben om af en toe die ‘denkknop’ in mijn hoofd te kunnen uitschakelen. Zou ik gelukkiger zijn? Waarschijnlijk niet. Het was maar even een ‘pechstrookgedachte’.

 

Foto: Alexander Verstrepen (5 maanden)  


23:00 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Progressief versus conservatief op ATV

Zondagochtend vroeg uit bed om bij prachtig lenteweer mij te begeven naar ATV. De sfeer voor, na, tijdens was eigenlijk zeer gemoedelijk. De koffie trekt op niks bij ATV , een kniesoor die daarover valt. Zowel Dewever, Van Brempt en Vogels waren vriendelijk tegen mij. Niet overenthousiast…aangenaam vriendelijk. Zo zou het meer moeten zijn. Zowat zonder cordon en geloof me, we zouden dit land goed kunnen besturen. Ok, het water is nog te diep..maar teentjes in het water steken is al een eerste stap.

Progressief contra conservatief. Ik weet zeker dat een aantal belangers met angstig hart naar mijn mediaoptreden uitkeken. Zeer zeker in dit onderwerp. Het leuke van het verhaal? ELKE partij heeft conservatieven en progressieven. Progressief is een ‘marketingterm’ die links wilde realiseren om rechts in een verouderde verdomhoek te zetten. Zondag moest zelfs Tom Lanoy ons ‘NV-A en Vlaams Belang’ gelijk geven. (grijns) In 5 minuten kan je deze discussie nooit ten gronde voeren. Daarom nog even mijn stelling en verklaringen van wat ik ben: progressief rechts…. Voor de mensen die niet in Antwerpen wonen en de regionale zender ATV niet kunnen bekijken…

 

Het conservatisme is geen ideologie. Conservatieven willen het goede en het waardevolle bewaren met het oog op de toekomst. Men kan het conservatisme niet perfect aflijnen. Conservatieven vinden het belangrijk dat maatschappelijke verworvenheden bewaard blijven.

 

Progressieven stellen het bestaande in vraag. Zij hebben een eigen visie op de dingen en doen niets omdat het nu eenmaal de gewoonte is of omdat de sociale orde het vraagt. Zij hebben geen probleem met alternatieve samenlevingsvormen.

 

Ik denk dat veel progressieven nog altijd geloven dat het bestaande niet deugt en dat we een ideale wereld moeten bouwen. Daarom is een conservatief overtuigd van het belang van de politiek, die de zotte kuren als het ware een beetje kan dempen: wetten en instellingen moeten de mens behoeden voor catastrofes en de maatschappij enigszins leefbaar houden.

 

De kunst van verandering is te behouden uit het verleden wat goed was, te veranderen wat nodig is en de wijsheid om de beide aspecten van elkaar te kunnen onderscheiden.

 

Vreemd hé. Vroeger was ik zwart-wit..en vandaag heb ik nog steeds 2 werelden in mij. En daarmee is alles gezegd over wat ik zondag gezegd heb….

 

www.atv.be


22:41 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-04-05

Thank God its Friday!

Volle maan en eindelijk vrijdag. Gisterenavond in Brussel wat blijven 'hangen'. Eerst naar de boekvoorstelling 'Stop de pers!'  het nieuwe boek van Peter Anthonissen. Als extraatje kreeg je een debat tussen Leo Hellemans (VRT), Pol Van Den Driessche (VTM), Peter Van Der Meersch (De Standaard) en Paul Daenen (Het Laatste Nieuws). Eigenlijk niets bijgeleerd qua visie en statements. Collega Decaluwé van de CD&V was er ook ..en dat was het dan zowat op vlak van politiek.... Het is nog steeds grappig om de reacties van mensen waarmee ik goede contacten had en zelfs mee heb samengewerkt (Van Der Meersch & Van Den Driesche) te zien op dergelijke recepties. Ze lopen er onwennig bij, weten niet goed op welke poot staan en knikken hooguit goeiedag. (Als ze iemand van de CD&V zien draaien ze die persoon bijna binnen..maar dat zegt niets hé) ... Bref. Nadien nog in het federaal parlement langsgelopen (temperatuur gaan opsnuiven over BHV - grijns...)en nadien een café gesloten. 's morgens voel je dat wel. Zondag moet ik naar ATV voor Wakker op zondag. Allez..moeten, ik bedoel eigenlijk dat ik heb toegestemd op hun vraag. Ze willen het hebben over 'conservatief' en 'progressief'. Benieuwd of ik langer dan 5 minuten iets kan zeggen... heb er wel zin in. (behalve dat vroeg opstaan op zondag natuurlijk...)


22:30 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21-04-05

Deze ochtend in de commissie media....

Persbericht

 

Unanimiteit voor hoorziting over VRT-nota

 

Vlaamse partijen blijkbaar verveeld met de behandeling van politieke partijen op de VRT

 

Naar aanleiding van de verstrakking van de nota “De VRT en de democratische samenleving” dienden gisteren Jurgen Verstrepen en Filip Dewinter een voorstel van resolutie in. Deze resolutie werd vandaag met spoed, op vraag van Verstrepen in de plenaire, al geagendeerd in de commissie Cultuur, Media en Sport van het Vlaams Parlement.

 

Ter zitting vroeg Vlaams Volksvertegenwoordiger Jurgen Verstrepen een hoorzitting te organiseren omtrent de behandeling van de Vlaamse partijen op de openbare omroep. Volgens Verstrepen is een dergelijke hoorzitting meer dan nuttig om in deze problematiek inzicht te krijgen vermits er in de media heel wat verschillende en soms tegenstrijdige verklaringen zijn geuit over hoe de VRT nu met zijn beruchte nota gaat omgaan.

 

De bekommernis van het Vlaams Belang over deze problematiek werd blijkbaar gedeeld door alle andere Vlaamse partijen. Immers de vraag van Jurgen Verstrepen voor het organiseren van een hoorzitting werd met unanimiteit goedgekeurd. De andere partijen zitten duidelijk verveeld met de manier waarop de VRT-directie omgaat met een democratisch verkozen partij.

 

De hoorzitting omtrent de behandeling van de Vlaamse partijen op de openbare omroep zal plaatsvinden op 12 mei in de namiddag. Uitgenodigd worden o.a. VRT-topman Tony Mary alsook de hoofdredacteurs Leo Hellemans, Jos Bouveroux en Kris Hoflack.

 

UPDATE (even goed opletten!!!)

Lees hieronder het persbericht van Belga over de feiten nadat het Belang dit bovenstaand persbericht had verstuurd. Zonder commentaar...Vergelijk even (grijns)

 

 BRUSSEL 21/04 (BELGA) = De commissie Media in het Vlaams Parlement organiseert op 12 mei in de namiddag een hoorzitting naar aanleiding van de verstrakking van de nota"De VRT en de democratische samenleving", ook wel de Belang-nota van de VRT genoemd. Dat bevestigt Vlaams volksvertegenwoordiger Jan Roegiers (Spirit) donderdag.

   Dinsdag raakte bekend dat de VRT een verstrakking van die bewuste nota doorvoert. Voortaan beslist het college van hoofdredacteuren of leden van het Vlaams Belang voor duidingsprogramma’s worden uitgenodigd. Ook mogen journalisten van de openbare omroep niet langer debatten in opdracht van politieke partijen modereren.

   De partij voerde woensdag tegen die aanpassing actie aan de VRT. Daarnaast diende Vlaams Belang naar aanleiding van de aanpassingen bij hoogdringendheid een voorstel van resolutie in. De resolutie werd vandaag/donderdag geagendeerd in de bevoegde commissie.

   Vlaams Belang, maar ook de meerderheidspartijen, vroegen een hoorzitting te organiseren rond het thema. Die zal plaatsvinden op 12 mei. Wie wordt uitgenodigd, is volgens Roegiers nog geen uitgemaakte zaak. De voorzitter van de commissie, Dany Vandenbossche (sp.a), zal eerst een brief naar de verschillende fracties sturen met de vraag namen te suggereren. Tijdens de vergadering van 3 mei zou daarover worden beslist./.LOD (FEM)


17:53 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

20-04-05

Netwerken in de VRT?

Deze ochtend een symbolische betoging aan de ingang van de VRT. Tony Mary heeft de fractievoorzitters ontvangen en bevestigde de nota om het Vlaams Belang strenger te behandelen dan alle andere partijen in Vlaanderen.

 

Even op een rij want er lopen verschillende verhalen door elkaar die meer te maken hebben met ‘het moment’ op de tijdslijn.

 

1/ Siegfried Bracke was/is voor vele collega medewerkers in media al langer een doorn in het oog. De reden hiervoor is eenvoudig: Siegfried kon op eigen houtje beslissen welke politieke berichtgeving de VRT voerde. Hij deed dit ook effectief en had een beetje de status van paus aan de reyerslaan. Dit zinde een aantal collega’s van hem niet –lees ook in rang meerderen- en men zocht een stok. Zijn laatste koerswending gaat al langer terug dan dit presenteerincident. Hij verklaarde een tijd terug dat je het belang moet aanpakken zoals alle andere partijen, dieptegesprekken en uitnodigen omdat alle andere technieken niet hebben gewerkt. Dat was een brug te ver voor bepaalde invloedsferen aan de Reyerslaan. De stok heeft Bracke –helaas- zelf gegeven, een debat modereren en betaald worden door het Vlaams Belang. Op zich geen gevaarlijk feit maar wel dankbare munitie om de status van Bracke neer te halen en macht weg te nemen.

 

2/ Tony Mary merkt dat de onderhandelingen (de vlieger) met de Vlaamse regering/commissie over de nieuwe beheersovereenkomst en extra geld niet zal opgaan. Tony Mary voelt dat hij bij CD&V en VB niet veel uit de brand kan slepen. Eerst wil hij geld, nadien niet meer, hij zal het wel uit de markt halen..maar dan moet hij wel ergens steun krijgen. De VLD is ook onzeker want die vragen het vroeger ‘openbreken’ van de huidige beheersovereenkomst van de VRT, samen met het Vlaams Belang, CD&V twijfelt en blaast koud en warm. Onzekerheid en geen gefundeerde steun. Voor wat, hoort wat. Tony Mary haalt de interne nota vanonder het stof en verscherpt het standpunt van de VRT –slim gespeeld om de hoofdredacteurs te gebruiken en zwaaien met redactiestatuten - om in de gratie te komen van linkse politiek. Het VB minder op radio & televisie? Ik durf mijn hand in het vuur steken dat Groen en SP.a de onvoorwaardelijke steun voor de VRT zullen uitspreken in de commissies, parlement en bij de onderhandeling van de nieuwe beheersovereenkomst.

 

3/ Onduidelijke logestrijd? Vreemd. Tony Mary en Siegfried Bracke zijn beiden logebroeders. Leo Hellemans ook.  Leo Hellemans heeft een tijdje geleden zijn comeback geforceerd bij de VRT nieuwsdienst als directeur informatie. Hij zat als verantwoordelijke op de dienst nieuwe media met de rollout van vrtnieuw.net en dergelijke… Zijn ‘dynamische, nieuwe’ opvolger Leo De Bock werd na enkele maanden weggepest –officieel wegens gebrek aan vertrouwen van de redactie – nadat hij meerdere keren had laten verstaan het toenmalige Vlaams Blok als een andere partij te willen behandelen, wel kritisch maar volgens de deontologie van de journalistiek. Ad interim kwam per toeval Hellemans in dat gat terug gesprongen en bleef er ook zitten tot vandaag.  Hellemans en Bouveroux zijn close vrienden, Hoflack heeft zich in dat clubje binnengewerkt.

 

En wat is nu het gevolg van dit alles?

 

Het college van hoofdredacteurs zal nu beslissen BIJ CONCENSUS over een uitnodiging van een Vlaams Belanger. Een veto van één van de hoofdredacteurs is genoeg om een Belanger te weigeren en toegang tot de VRT programma’s te ontzeggen. En uit wie bestaat dat college? Juist. Bouveroux, Hoflak, Hellemans… (2 van hen hebben een Amada verleden)

 

Netjes toch. (fictie, drama, of realiteit...grijns)


15:52 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19-04-05

Antidemocratische VRT + actie

Het is spijtig voor de correcte journalisten bij de openbare omroep maar ik moet nu even veralgemenen. De VRT is de pedalen kwijt en gedraagt zich antidemocratisch. De VRT weigert zelfs de mediadecreten na te leven. De VRT discrimineert en veralgemeent op schandalige wijze.

 

 1. Er komen strengere regels bij de VRT bij de uitnodiging van Belangers. (discriminatie)
 2. De nota verklaart dat het Vlaams Belang geen partij is als een andere. (politieke beoordeling)
 3. College van hoofdredacteurs beslissen over Belangers in programma’s. (ongelijkheidbehandeling)
 4. Naam en statutenverandering van het VB is volgens de VRT geen reden om strak standpunt aan te passen. (politieke beoordeling en discriminatie)

 Wat doe je hiermee?

 

Ik onderzoek verschillende pistes. Morgen een protestactie door onze parlementsleden, parlementaire vragen en interpellaties.. Ten persoonlijke titel onderzoek ik nu elke procedure die ik kan gebruiken tegen deze openlijke vorm van discriminatie en schending van gelijkheid.

 

Op de fractievergadering zal ik een voorstel lanceren om de openbare omroep en haar journalisten op geen enkel vlak nog te voorzien van informatie, persberichten, uitnodigingen van persconferenties en dergelijke meer. Als we toch niet uitgenodigd moeten worden, als de VRT als eerste ons de ‘persoorlog’ verklaart waarom zou je hen dan nog van informatie moeten voorzien? Ik zou zelfs zo ver gaan dat Vlaams Belang genodigden (als die er dan nog zijn) met maar 1 slogan naar de openbare omroep gaan. Dit beslis ik natuurlijk niet alleen, ik wil wél de discussie hierover openen in de partij.

 

De VRT schendt trouwens de code van journalistieke beginselen, aangenomen door de BVDU (de Belgische Vereniging van Dagbladuitgevers) en de AVBB/VVJ (Algemene Vereniging van Beroepsjournalisten in België & Vlaamse vereniging van beroepsjournalisten). Vooral punten 2,3 en 4 zou de VRT nog eens moeten lezen.

 1. De Feiten
  De feiten moeten onpartijdig verzameld en weergegeven worden.
 2. Onderscheid tussen informatie en commentaar
  Het onderscheid tussen de weergave van de feiten en de commentaren moet duidelijk merkbaar zijn. Dit principe mag geen beperking vormen voor de krant om haar eigen visie en het standpunt van anderen weer te geven.
 3. Respect voor verscheidenheid van opinie
  De pers erkent en respecteert de verscheidenheid van opinie, zij verdedigt de vrijheid van publicatie van verschillende standpunten. Zij kant zich tegen elke vorm van discriminatie op grond van geslacht, ras, nationaliteit, taal, godsdienst, ideologie, volk, cultuur, klasse of overtuiging in de mate dat de alzo beleden overtuigingen niet in conflict komen met het respect voor de fundamentele rechten van de menselijke persoon.

 

Zoals jullie weten geloof ik in de stem van de burgers. Via deze link kunnen jullie een actie voeren, opstarten en uitwerken.

 

Ik reken op jullie democratische vechtlust!

 

Klik hier voor meer actie-info   ACTIE Democratisering VRT

extra link via: http://forum.zwartofwit.be/viewtopic.php?t=2794

 

(Artikel uit De Standaard + persbericht van de VRT van vandaag over de VRT-Belangnota)
13:16 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-04-05

"Rechts Progressieve praat"

Laten we het nog eens wat ruimer stellen (grijns). Temptation Island is weer begonnen... leuk om zien. Ik zal er maar niets over zeggen want anders is er weer enggeestig gezaag bij bepaalde mensen over 'ontaarding, losbanding gedrag, teveel bikini's enz enz...'
Surf dus zelf maar naar www.vt4.be
 
Heeft u de dochter van Phara al eens bekeken? Stel u die dochter voor met de interviewtalenten van haar moeder zonder een vooringenomen politiek correcte (linkse?) houding. Ze zou DE politieke interviewster van het Vlaamse halfrond worden.
www.che.be
 
Hoe zit dat nu met Brussel-Halle-Vilvoorde? Nog niet gesplitst? De N-Va heeft ons vandaag laten weten dat ze toch in de regering blijven zitten.. Zo weten we ook meteen wat hun beloftes en woorden waard zijn niewaar...
www.opvoedadvies.nl/liegen.htm
 
Nog nieuws uit de partij? Ik denk het niet. Er zijn er een paar die hun wonden aan het likken zijn en een paar anderen slijpen hun messen. (En ik ben op zoek naar het woordje partijtucht.. -Lol-)
www.vandale.nl

23:10 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Vreemde bewegingen in media...

Siggie (voor de vrienden) Bracke zal het geweten hebben. Een debatje modereren voor het Vlaams Belang? Hola, hela! Hij krijgt er nu van langs van zijn ultra-linkse broeders. Van Knack tot de Standaard tot ...bedenkt het maar. Zou Siggie nu ook al als rechts omschreven worden? Stel je voor. Er zijn geen zekerheden meer (lol).
www.vrt.be

Nog iets gemist afgelopen dagen? Neeje? U woont in Antwerpen? Mmm? Er waren relletjes in Berchem (..hier achter de hoek...). Een 200 allochtonen gooide alles wat los was naar de politie nadat die een madam van de weg hadden gehaald na een ongeval (zij hinderde en papieren werden niet ingevuld enz enz..) Er waren 20 politiecombi's nodig om de allochtonen op hun plaats te zetten.
www.kifkif.be
 
Medianieuws? 2,5 op 5 cm artikeltje in Het laatste Nieuws, niets op radio en televisie. Op de lokale Antwerpse televisie sprak men over "jongeren" Zo zie je maar. De burgers worden correct ingelicht door onze media... (pfffttt)
 

22:48 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

VRT vraaglijst online ingevuld?

Ok, ok. Wegens teveel vragen van mensen die de bevraging invullen en ook uitgenodigd willen worden (of kans willen maken op..)... mail je gegevens naar jurgen.verstrepen@vlaamsparlement.be en je zal opgenomen worden in de totalen.
 

22:41 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-04-05

ART Brussels

Gisteren naar de kunstbeurs geweest in Brussel. Hedendaagse beeldende kunst. Als je er open voor staat zie je toch wel leuke of 'goed gevonden' dingen. Onze commissie was uitgenodigd door de organisatoren.. zoals gewoonlijk weinig parlementairen die erop ingingen... Meeting, uitgebreide lunch en nadien rondkuieren... 's avonds babysit voor kinderen en op stap. Eerst naar Villa Doria (my favorite resto in Schoten/Brasschaat cfr. foto) en nadien nog wa chillen....
Over feestjes gesproken, spijt dak vanavond niet geraak int Sportpaleis voor Sensation. Zit echt wel goed ineen...
 
ArtBrussels klik hier
Sensation klik voor clip
Dance downloads klik hier
Essential Mix Radio one klik hier for eargasm
Villa Doria eet hier


18:35 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-04-05

Enquete bourgeois

Goed nieuws! De minister heeft vandaag in de commissie verklaard dat de volksbevraging die hij uitvoert "...nooit bedoeld was als een massale wetenschappelijke bevraging in alle lagen van de bevolking en de weinige resultaten -een paar duizend- al een succes betekent..". Waarvan akte. EN nu moeten jullie niet meer discussiêren over mijn bevraging ! We staan even ver ;-)

19:36 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-04-05

Mediawatch VRTbevraging

Deze namiddag mijn vraag niet aan de mediaminister kunnen stellen omdat we wegens BHV verontwaardiging met de voltallige fractie uit het parlement zijn opgestapt....
 
Aangezien de bevraging door iedere communicatiedeskundige, socioloog en journalisten (incluis ikke) wordt afgekraakt als onzinnig en nutteloos, vond ik het hoogtijd om het roer zelf in handen te nemen en een efficiëntere bevraging op te starten. De VRTbevraging van mij zal gebruikt worden in de commissie media, vanuit mijn fractie, in de aanloop van de nieuwe beheersovereenkomst van de VRT. Je zal via internet, email en andere kanalen kunnen antwoorden op de vragen. De internetpeiling zal toegevoegd worden aan de reacties op naam.

Niet iedereen heeft internet?
 
Eenvoudig, kopieer de vragenlijst, print ze af, verdeel ze onder vrienden, familie, leden enz...en stuur ze op via post:
Jurgen Verstrepen, Vlaams Volksvertegenwoordiger, Vlaams Parlement, Leuvenseweg 86, 1011 Brussel. (Bij afzenderadres -verplicht- zet je VRTbevraging !)

Emailen kan je naar: jurgen.verstrepen@vlaamsparlement.be
 
Alle reacties via email of post moeten volgende gegevens bevatten: naam, voornaam, adres, telefoon, geslacht, leeftijd, beroep, en ev. email adres

Uit alle postzendingen, die aankomen en goedgekeurd zijn met persoonlijke gegevens, worden 20 mensen willekeurig getrokken die samen met mij komen lunchen in het dakrestaurant van het Vlaams Parlement met rondleiding.. (als je dat niet wil, expliciet vermelden aub)

Bevraging? Klik hieronder.. (23 vragen mét makkelijke meerkeuze...)

Mediawatch VRTbevraging

Wetenschappelijke onderbouw en relevantie? Evenveel/weinig als die van de minister..maar gewoon veel leuker toch?! 

Reacties op bevraging Bourgeois? hier


23:11 Gepost door J | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Plenaire woensdag 13 april 2005

't is weer zover. Plenaire zitting en deze voormiddag bespreking economie & werk. Straks stel ik een actuele vraag over de enquete van Bourgeois en de VRT. gewoontegetrouw, een fotooke. Woensdagmiddag, 12.02 uur. (zicht vanop mijn plaatske 28, helemaal links)

12:10 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |