11-04-05

Verhofstadt is ziek

Vanavond tijdens het eten van mijn Toscaanse kipfilet gekeken naar een straf stukje televisie.. Het was spannend. Een fictieverhaal met nodig drama!

Het was in Terzake. De hoofdacteur was Guy Verhofstadt (lol!!!)

Serieus, ik lag onder tafel van het lachen bij zoveel ‘ontkenning’, ‘bochten’ en ‘leugens’. Ik moet het hem nageven…een groot acteur is opgestaan. (Ik hoop dat hij acteert want als hij meent –en zelf gelooft - wat ik hoorde dan zitten we met een gevaarlijk man als premier…)

- Brussel Halle Vilvoorde niet te splitsen.

Niet zijn probleem, zijn voorzitter ondertekende iets in de Vlaams regering..bwaarf…dat stelt toch niet veel voor… (LOL)

- Vennootschapsbelasting verlaagd, blijkt broekzak vestzak operatie te zijn zonder winst voor vennootschappen.

U ziet dat verkeerd (LOL)

- Loonkost wordt niet verlaagd, België staat nu op NR1 in de wereld!

Dat is slogantaal en niet correct, blijkt dat… (LOL)

- 200.000 jobs zijn er niet gekomen, werkloosheid stijgt zelfs…

U ziet dat verkeerd, stemmingmakerij.. (LOL) … de werkloosheidscijfers stijgen omdat nu alle werklozen worden ingevoerd in de cijfers (toen viel ik bijna van mijn stoel.. wat Verhofstadt nu zegt is dat de werkloosheidscijfers jarenlang vervalst werden en er vandaag geen werklozen bijkomen omdat men nu de vervalste cijfers aan het corrigeren is…. – lol met open mond)

- Belastingsverlaging is niet bestaande, de druk is volgens de Tijd het hoogste van de eeuw!

Weer niet waar, niet eerlijk, oude cijfers, de mensen voelen dat vandaag wel… (LOL)

 

Samengevat? Alles gaat goed!

 

Serieus. Ik wil wel positief zijn maar dit was toch wel lachen van het begin tot het einde. Zoals Verhofstadt in de krant verklaarde dat de verkiezingen van 2004 geen verkiezing waren voor de VLD…

Is hij echt alleen maar aan zijn hart geraakt? Hebben ze wel een hersenscan genomen? Is hij niet van zijn fiets gevallen? Zit hij aan de prozac? XTC? Redbull? Champignons? … Misschien toch eens nadenken over internering?

 

Beste medeburgers: slaap gerust, alles gaat goed en de rest zijn leugens…Verhofstadt heeft het gezegd op den televies!

 

(Siegfried Bracke zat zelf met een gezicht te kijken zo van… Pardon? Meent die dat nu? …én dat was ook al amusant… )


22:19 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10-04-05

De Zeverende dag (Mediawatch)

Goh. stel u voor dat ik vandaag op zondagochtend nog een programma maakte.. ik zou de Zeverende dag van het kastje naar de muur spelen. (Nieuwe formule..). Bij gebrek aan beters tijdens mijn zondagochtendbrunch met één oog gekeken naar de muzak (geeuw) van politiek en maatschappij op zondagochtend. (dubbelgeeuw). Op ATV stond ene Herman Van Veen te wauwelen dus da was nog erger. (Anders ook zenne bij diene wakkergeeuw ...) Enfin. Effe opgeteld in onderwerpen en politieke voorkeur van de VRT.
Ziehier, the results.
Onderwerp 1: energie enz... gasten SP.a/VLD/Groen/CD&V
Onderwerp2: Monaco enz.. gasten SP.a en BV
Onderwerp 3: Favoriet boekje enz.. gasten SP.a
Onderwerp 4: buitenland enz.. gasten VLD
Onderwerp 5: Babydood enz..gasten SP.a/CD&V,
Onderwerp 6: blabla enz...gasten VLD.
 
(Ik weet nog hoe men tegen mij zegde, nog niet zo lang geledn, de VRT is van ons -socialisten- en de VTM is van de VLD... zou het waar zijn? Maar nee toch, hoe komen jullie erbij????)

23:12 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

75 jaar Radio in Vlaanderen, innige deelneming

75 jaar radio in ons land. Daar moeten we trots op zijn. Een belemmering van het vrije initiatief, tot vandaag nog. Monopolies in stand houden omdat men angst had van vrije media. Leen Demare gaat vanwege 75 jaar radio op bezoek bij de Koning.. Yep. Zegt genoeg hé. Laat staan dat Disney in laken een radio kan bedienen, laat staan dat zij voorstander waren van een vrije media in ons land, laat staan dat de koninklijke spermaopvolgers iets van democratie begrijpen…. Luxemburg is altijd één van mijn voorbeelden geweest op radiovlak. Als jonge jongen in bed, met hoofdtelefoon, via MW luisteren naar “The great 208”. Alles kan en kon..behalve in België. Ik zie dus totaal niet in waarom 75 jaar radio in dit land een feest is. Eerder een begrafenis van 75 jaar van het échte vrije radio initiatief. De wetgever? Laat me niet lachen… Nu zit ik in commissie media en zowel SP.a als CD&V (toenmalige CVP) hebben ZEER GOED MEEGEWERKT aan het kapot maken van commerciële radio en nieuwe initiatieven… Als ik ze dan vandaag in de commissie media hoor dan draait mijn maag vanwege zoveel hypocrisie….. Zij hebben dit gecreëerd..niemand anders!

 

Echt goeie radio? Nogmaals..terwijl ik dit typ luisteren via digit livestreams naar BBC Radio One

..en vele andere buitenlandse zenders….

(Foto madam, wat heeft dit met radio te maken? Niks. Een beeld dat past bij danceradio & ibizamusic... eat your heart out!... criticasters)22:59 Gepost door J | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

09-04-05

Wat voor soort VRT wil u?

Jajaa. Het was hier voor mijn normen effe stil. (Neen ik geef geen verantwoording ;-)

Afgelopen dagen veel positieve reacties gekregen op de mediawatch, niet alleen van Belang aanhangers. Als ik zie wat mensen schrijven –en ook aanbieden om mee te werken- dan moet je je toch afvragen als media of je nog goed bezig bent. Het kernwoord dat steeds terugkomt is ‘objectief’. Blijkbaar willen heel veel Vlamingen dit. Voor ons parlementsleden loopt de paasvakantie op haar einde…ik heb in ieder geval de afgelopen dagen mij bezig gehouden met het uitvlooien van decreten, het opzoeken van statistieken en data, het doornemen van buitenlandse publicaties over mijn politieke materie. Is dit werken? ..Oordeel zelf maar.

De vragen van Geert bourgeois zijn eruit. Hij wil weten wat jullie verwachten van een ‘openbare omroep’. Sowieso geloof ik niet in een dergelijke techniek. Met alle respect Geert(je)..elke dag hebben televisiezenders genoeg gegevens die bepalen welke richting je uit moet. De bevraging van onze mediaminister is  enkel om volgende redenen.. 1/ vorig jaar gelanceerd dus je moet niets doen. 2/ de vragen tot in juni en dan ist 2 maanden vakantie 3/ de resultaten zijn niet controleerbaar, de foutenmarges ook niet, de input ook niet 4/ in 2006 zullen we in de commissie media de beheersovereenkomst van de VRT die moet ingaan in 2007 bespreken 5/ wedden dat alle voorstellen van CD&V/N-Va gebaseerd zullen zijn op “…het onderzoek heeft uitgewezen dat…”  En ten slotte: op deze manier kan de minister zich altijd en immer und für eeuwig verschuilen achter “..jamaar, uit de rondvraag van de Vlamingen blijkt dat…” ..en zal hij nooit ene persoonlijke beslissing genomen hebben waardoor niemand in media (en VRT) kwaad op hem kan zijn… Fijn toch, die politiek. Ik neem geen beslissingen, neem geen standpunten in, win veel tijd en  doe niets verkeerd want uit onderzoek/rondvraag blijkt… Yep. Krachtdadig bestuur. Zo kennen we het hé….
 
Dit zijn de vragen waar het kabinet media 8 maanden over moest nadenken..
  1. In welke mate beantwoordt de manier waarop de VRT zijn kerntaken invult aan uw verwachtingen ten aanzien van een publieke omroep?
  2. Waarin schuilt de eigenheid van de publieke omroep binnen het gehele Vlaamse omroeplandschap?
  3. Welke klemtonen moeten gelegd worden in de nieuwe beheersovereenkomst tussen de Vlaamse Gemeenschap en de VRT voor de periode 2007-2011?

www.vlaanderen.be/vrt


22:15 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

06-04-05

Mediawatch

Daarnet journalist aan de lijn gekregen wegens de aangekondigde mediawatch van het Belang. waarover gaat het? Nogal eenvoudig. De volgende 6 maanden zullen een aantal mensen de nieuws, informatie en politieke programma's van de openbare omroep screenen op inhoud, gasten, lengte gesprekken enz.. en dit netjes verwerken in data. Deze data leggen we naast de politieke partijen en analyseren we. Bedoeling? Een openbare omroep, betaald met jullie geld voor alle Vlamingen, moet een onafhankelijke objectieve weergave van het politieke landschap in Vlaanderen weergeven. Dit is zelfs decretaal bepaald....
 

Een recent onderzoek van de universiteit Antwerpen, genaamd de “nieuwsoorlog” toont aan dat de Vlaamse televisiezenders het moeilijk hebben met het Vlaams Belang. De studie, waarbij maar liefst 16.330 nieuwsitems uit de journaals van VTM en VRT onderzocht werden,  wees uit dat het Vlaams Belang amper in 3,2% van de items zelf aan het woord kwam en dat ze, indien ze aan het woord kwam, opvallend minder spreektijd kreeg dan de overige partijen. Tijdens de verkiezingsperiode daalde de algemene aandacht  voor de partij in de nieuwsitems tot 9,2% t.o.v. 17,2% voor de verkiezingen.

 

Zie ook eerdere posting over Leo Hellemans (VRT-nieuwsdirecteur) die zegt over het VB dat (citaat) “…die (partij) maakt misbruik van de openbare omroep… daarom moeten we uitzonderlijk goed opletten als we het VB uitnodigen in rechtstreekse debatten….op dat vlak zijn ze meesters in het vak en net daarom hebben we een aantal programma’s bijgestuurd. In Villa politica zit er veel minder debat dan vroeger en ook in de 7e dag vermijden we debatten van politiek over politiek…”

 

Uit eerdere cijfers blijkt dat vooral de SP.a en VLD overmatig veel aan bod komen...maar dit natuurlijk volledig terzijde (grijns)


22:31 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De paus is niet meer

Jaja. Breaking news.. Als je mensen meer dan 24 uur ziet aanschuiven om een blik te werpen op de overleden paus..tja... Snap het niet goed. Wat ik wel heb gedaan, as aai tijp dit, is luisteren naar dat machtsinstituut in Italië. Petje af voor de eeuwenlange organisatie van de kerk.. ook al zijn sommigen hier in Vlaanderen zogezegd een toonbeeld van dat katholicisme, ze verbleken en komen verduft over bij de hippe technieken die het Vanticaan hanteert. Een email met overlijdensbericht naar de internationale persbureaus, een sms ter bevestiging...en een zenderpark (zelfs digitaal) met Radio Vatican in alle talen. Echt fun om te beluisteren, op voorwaarde dat je gelovig bent én een pc kan bedienen...

22:09 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-04-05

terug..van 't zeetje

Effe naar Knokke gehuppeld, was effe goed weer en heb effe..het debat gevolgd tussen Dewinter-Dedecker.
gezien nogal wat mails in mijn box, toch enkele antwoorden voor de vragende partijen... ik zet de vraagjes erbij en alsook de antwoorden:
 
1/ Heb je Het Laatste Nieuws gelezen tijdens het weekend? Ja.
2/ Ga je reageren? Neen.
3/ Je reactie op wat A.Colen zegt? Niks. De honden blaffen, de karavaan trekt voorbij.
4/ Ben je kwaad? Nope. Ik ben alleen kwaad als iets handen en voeten heeft, onrecht is of mij raakt. Dit is wat gemorrel in de marge.Politiek onbelangrijk dus, behalve voor onze tegenstander-journalisten.
5/ Ken je A.Colen? Waarom doet ze dit? Neeje. Ik denk dat ze nog steeds niet vergeten is dat ik haar jaren geleden in mijn uitzending op Topradio/Kanaal2 tegen de muur geplakt heb. Een oude rekening wil ze vereffenen..Flauw dus. (Ik zou het opnieuw doen..LOL)
6/ Waarom reageer je niet? Ik zat aan de zee en had geen goesting.
7/ Seksist? euhm..ondervraag al mijn vriendinnen en exen, alsook mijn vrouw en moeder. (die lagen trouwens onder tafel van het lachen...)
8/ Hebben jullie ruzie binnen de partij? Ik niet. Anderen blijkbaar soms wel. Ik trek mij niets aan van dat gekissebis naast de kwestie. Voor mij onbelangrijk .... Mijn doel heeft als basis een langetermijnvisie... (grijns)
9/  In de krant lees ik nochtans... (.) tja. Het vertrouwen in de geschreven pers zakt jaar na jaar. Sommige journalisten (zoals die van DS wetstraat) voeren een persoonlijke vendetta uit. Nie meer, nie minder. Is dus van geen journalistieke waarde. Jullie doen ermee wat jullie willen doen. Raakt me niet.
10/ Wat vinden de VB partijtop hiervan en surtout Vanhecke? Vraag het hemzelf. Not my problem.
11/ Waarom heb jij geen normen en waarden? Jij gelooft ook wat de eerste de beste gratuit verklaart hé. Laat maar....
12/ Ben je katholiek? Christelijk opgevoed, kritisch tov de kerk. Ben zelfs meerdere keren in Israël geweest en mij verdiept in geloof en godsdienst. Durf dus gerust stellen dat ik meer beleving, filosofische discussies en wat dan ook over de kerk achter de rug heb dan sommige anderen die roepen dat ze katholiek (of whatever ..) zijn. Plezantste discussie hierover? Positieve, op scherp van de snee, lange discussie met pastoor Kathedraal Antwerpen die mij getrouwd heeft.....
13/ Waarom babes en halfnaakte vrouwen? Het geloof in eva die ons in die stomme appel heeft laten knabbelen. Daar moet je nogal wat troeven voor hebben. Troeven die vandaag toepgepast worden in politiek, maatschappij en relatie. Los van inhoud. Waarom wordt Maria zo vereerd? Awel..ik denk dat... (juist ja)
14/ En wat ga je nu doen? Zoals de laatste maanden, mij bezig houden met belangrijke politieke situaties en werkzaamheden en mij niet laten afleiden door marginale discussies.... 

Voila. ik denk dat ik hiermee al mijn emails beantwoord heb..... zo niet? Send mail to: jurgen@zwartofwit.be of jurgen.verstrepen@vlaamsparlement.be


16:52 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-04-05

Wat ben ik nu in godsnaam?

Je zou voor minder een identiteitscrisis krijgen van de kranten en media in het algemeen. Kijk, dit jaar zal ik de 39 jaar bereiken. Nog 1 jaartje en ik heb officieel recht op een midlifecrisis. Als ik de kranten doorneem van, neem pakweg een jaar, dan helpen de journalisten niet echt. Samengevat: in mijn ZwartWit periode was ik een “ongeleid projectiel”. Bij het afvoeren van mijn programma’s was ik een “paranoïde slachtoffer”. Naar het Blok en ik werd een “opportunist met zwarte neigingen”. In het parlement en ik evolueerde naar een “schoothondje”. Nadien iemand die “zijn groot bakkes al kwijt was” en dan nog als toetje “een niet aanwezige nietsdoende politicus”. Vandaag lees ik weer dat ik een “ongeleid projectiel” ben. Jongens van de pers… wat is het nu? Op deze manier krijg ik nog een identiteitscrisis en dat komt mijn nakende midlifecrisis écht niet ten goede. Of stellen we vast dat ik dezelfde ben gebleven van voor en na politiek? Allez..dan zal ik de vorige definities door de vingers zien en voel ik mij verder goed in mijn vel.


10:14 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

31-03-05

Ex ZwartWit medewerker op koud water

Hij werkte mee aan ZwartofWit en staat nu te bevriezen in Alaska. Op dit ogenblik zullen Dixie Dansercoer en Troy Henkels de Bering Strait oversteken. Dat is de zeeëngte tussen Alaska en Siberië. Journalist Filip De Rycke en cameraman Johnny Steenbeke reizen met deze twee heren naar Alaska, om over dit avontuur een documentaire te draaien. Je ziet er soms uitreksels van in het VTM nieuws e.a.Volg zijn - bijna live- verhaal op http://beringodyssey.skynetblog.be (bijna hangt af van zijn netlink vanuit die koude zone....)

23:17 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Mooie campagnefoto

Wat vinden jullie van deze campagnefoto trouwens? Niet hier, maar buitenland....

23:13 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Reacties op babes

Aangenaam verrast over de massale positieve reacties over de babes die ik hier af en toe post, uit allerlei hoeken en velen met zelfs 'met vlaamsnationale groeten' ondertekend...Ook de links weten jullie te smaken naar vrouwelijk schoon. ...waarvoor dank natuurlijk. En bedanking verdient een...dessertje!

23:08 Gepost door J | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

30-03-05

En pers maar peuteren

Deze namiddag onze bevriende krant De Morgen aan de lijn gehad. Of ik het eens was met de nieuwe communicatiestrategie die het partijbestuur beslist heeft gisteren. Heu? Ten eerste: weet niet wat er op het partijbestuur beslist is. Ten tweede: uit één mond praten is wenselijk als het over kernachtige partijmeningen gaat Ten derde: interne twisten moeten intern blijven, het woord zegt het zelf. Ten vierde: ik zal nooit mijn mond houden, als voorvechter van de vrije meningsuiting zal ik -en deze weblog- altijd een mening hebben en zelf wel beslissen wanneer ik die mening plaats. Dat waren trouwens mijn letterlijke woorden bij de persconferentie toen ik in de politiek stapte... Ik ben wie ik ben.
 
Waarom dit bericht?
 
Je leest het eerst hier en je kan na publicatie vergelijken...simpel.
Informatie, fair and balanced...weet je wel.

22:13 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Het gaat hier wat traag

...moeilijkheden met posten en openen weblog daarom ...dit beeldje (en wat geduld aub..)

17:22 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-03-05

Webtv?

5 jaar geleden gestart met webtv...waarschijnlijk was ik te vroeg. (Kan gebeuren hé). Ik lees dat De Standaard online begint met webtv. Nou nou. Werd tijd. Misschien dit soort webtv bekijken? United nations...leuke song en clip. (breedband needed).. of kijken via dit kanaal of dit of misschien via dit stupid videokanaal  en als afronder musicclips met toetje video - c ...om maar te zeggen... er is zeer veel te vinden hoor maar we lopen hier nogal fameus achter....22:45 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Geeuw

Deze nacht moeten opstaan om 1u37 omdat het alarm in volle kracht...mij wakker maakte. 3 scenario's: 1/ high tech panne in hightech sensor systeem 2/ dief kwam verkennen 3/ dief kwam kijken en ging lopen ... Plezant zenne. M.a.w. deze ochtend wat pinnig de kranten gelezen... tiens, staat er iets in dat mij aanbelangt? (heb zo soms den indruk dat sommige mensen bewust ambras zoeken...) No news is good news....
Aangezien het lenteweer zowa uitblijft, en de zomergevoelens toch in aantocht zijn, en nogal wat mensen snakken naar de zon en idem beachwear.... nog eens enkele bikinitips voor sunwear... voor de madammen.... Of natuurlijk het populaire wicked weasel (Van horen zeggen natuurlijk..)

22:10 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-03-05

Kookbewijs

Aangezien ik een aantal grappige (hmmhmm) emails kreeg over het gebraad en mijn kookkunsten.. ziehier (voor Metromannen) meer uitleg....
Het pata negra-gebraad insmeren met (verse rozemarijn, knoflook,grof zout, zwarte peper, fijne citroenschil en goeie olijfolie), courgetten (in schijfjes, gebakken in olijfolie met fijngesnipperde knoflook, kerstomaten en besprenkelen met balsamico) en een warme aardappelsla (warm overgieten met hete rundsbouillon met wijnazijn, theelepel mosterd, uitjes en verse bieslook). Ondertussen op tv TMF of MTV, fleske wijn bij de hand, lullige toeristenkeukenschort gekregen van kennissen, de madam haar lievelingsdrankje (gin fizz) geprepareerd... superontspannend! Koken is voor mij echt een therapie...naast al de rest... ;-)
 

22:02 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Geen paaslam maar sushi

Wat doe je op paaszondagavond? Iets gaan eten en drinken in www.stereosushi.be. Nadien nog blijven plakken, veel volk, leuke muziek... Wat doe je op een paasmaandagochtend? ... een aspro-ke pakken. Straks aan de kookpotten ! Heb een wreed goed stukje patanegra-gebraadje in gedachten.... De lamsfilet heb ik deze week al verorberd. (btw, voelen jullie 's morgens ook dat zomeruur?)
 

16:30 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Hoeveel Verstrepen's zijn er in uw buurt?

Leuke site voor een paasmaandag. Als je worstelt met deze vraag: Waar wonen je naamgenoten en met hoeveel zijn ze ? Dan is www.familienamen.be wel echt iets voor je.
De eerste beste ijdeltuit tikt eerst zijn naam in. Daarna van zowat andere namen uit je omgeving... Als liefhebber van Risk, Caesar 3, Pharaoh games ..kon ik het niet nalaten deze clans te onderzoeken... een top 5. (Verstrepen 1714, Morel 1428, Vanhecke 1405, Dewinter 762, Annemans 192)


15:34 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-03-05

Scheiding kerk, staat, pasen en meer

Zaterdag, voor Pasen. Gisteren mij geërgerd aan de bisschop van West-Vlaanderen. Politieke uitspraken. Scheiding kerk en staat is heilig (ahum) voor mij…wat voor moslims geldt, geldt ook voor katholieken. Surtout bisschoppen of Imams.. Nou ja. Ze kunnen er nog mee weg onder het mom van vrije meningsuiting. 

Wat doe je zoal op zo’n burgerlijke dag in een burgerlijk weekend? Allez..piep effe in mijn privé-leven…

Opstaan om 8.00 uur. Moe (zeker na donderdagavond op de lappen in de stad…) Jürgen groet de dingen (vrouw en kinderen). Achtereenvolgens om 10u00 naar bakker, beenhouwer, groentewinkel, gazettenwinkel. Ontbijt om 11.25 uur. 5 kranten lezen als usual. Alexandra Coolen heeft kritiek op mij lees ik in De Standaard.. het zij zo. Raakt me niet, verwaarloosbaar.. fait divers. (voorspelbare val die gespannen wordt.neen, neen…nu nog niet.) Ondertussen wat telefoongesprekken met mensen uit de partij en daarbuiten die de afgelopen week alsook de mediaberichten met mij willen analyseren, bespreken en bekijken. Men wacht op een evaluatie en duidelijk signaal van skiënde voorzitters enzovoort… De analyse van Bart Brinckman (niet echt ne fan van mij..) is ook gespreksonderwerp. Voor een stuk (43%) terecht. Afwachten dus op de moves binnen de partij de volgende weken. Wordt nog boeiend.

Om 13u30 naar doe-het-zelfzaak. 6 liter verf gaan kopen en namiddag terras en achtergevel geschilderd. Plantjes op terras mest gegeven, water en alles opgeruimd. Tevreden. 19.00 uur naar Delhaize in de buurt. Nadenken over eten… 20.10 terug thuis. Kinderen naar bed. Start cooking. Op’ t menu: zeebaars op vel gebakken in olijfolie op een bedje van (lauw) geprakte gekookte aardappelen (met olijfolie, lente-uitjes, bieslook, peper&zout) en een basilicum-kruidensausje. Madam content. Alles in de vaatwasser rammen en e-mails (beneden in living) checken. Goei fles wijn opengetrokken die ik alleen moet opdrinken want mijn vrouw drinkt nooit of te nimmer en totaal geen wijn. Met mijn linkeroog zie ik de ABBA special op VTM. Als ex-jock en radiomaker pur sang..ABBA maakte mooie dingen in die tijd. 1 van hun platen raakt mij vandaag nog altijd. Ik krijg er nog altijd kippenvel van… het nummer geeft weer wie ik ben. “The winner takes it all”. Vreemd gevoel bij dat nummer…nog steeds. 23u30. Op terras zitten, gapen naar de volle maan met een glas wijn in de hand. Sigaretje roken en filosoferen… Hoe later de avond, hoe meer ‘Jürgen is alive’. Daarnet nog gereserveerd voor morgenavond (etentje met vrienden) in Stereo Sushi in Antwerpen. Mijn gedachten gaan naar een moment, 5 jaar geleden, op het eiland Paros (Griekenland). Samen met een maat filosoferen, op een terras in een onooglijk dorpje (Lefkes) met een fles wijn. Tijdens mijn verblijf werd mijn vader terminaal opgenomen in UZA… finale fase van kanker. Het was zijn laatste verblijfplaats…. Het muziekstuk dat ik toen elke dag speelde, 1 maand lang tijdens de coma van papa, … W.A. Mozart, Requiem, Lacrymosa.. staat nu ook op. Het doet pijn wetende dat mijn vader mijn kinderen nooit heeft mogen meemaken. Ik weet nie hoe het komt..vanavond is de avond van emotie. Op zo’n moment is alles relatief… de krabbenmand van de politiek, media, maatschappij. Heel wat mensen kennen mij niet. Ik laat het ook meestal niet toe. Met alles wat ik doe, ben en voorstel. Ik weet 1 ding; ik heb een missie. Altijd al geweest, vraag me niet waarom.

De foto is een olijfboompje van 22,5 cm. Staat op mijn terras op de tafel. Ik hou van dit plantje. Het is echt een symbool voor mij. Een streven en houvast. Vreemd hé.

 

Gelovig of niet.

 

Zalig Pasen.   
00:27 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-03-05

Jerry Springer

Niet veel over te zeggen. Blijkbaar kan dit allemaal makkelijker in alle landen behalve Vlaanderen/België. Free speech ..weet je wel. was de media hier maar zo vrij en onafhankelijk én ondernemend op dat vlak.
 
www.springerontheradio.com

11:40 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

VRT misbruikt door Vlaams Belang

(foto: Leo Hellemans)

 

Het paasreces (lees paasvakantie) is begonnen. Als de lente nu nog verder doorbreekt…dan kan het niet stuk. In de krant van vandaag lees ik een zeer boeiende quote. Stuk met de titel: Vlaams Belang blijft voor VRT en VTM een struikelblok. Leo Hellemans (VRT-nieuwsdirecteur) zegt over het VB dat (citaat) “…die (partij) maakt misbruik van de openbare omroep… daarom moeten we uitzonderlijk goed opletten als we het VB uitnodigen in rechtstreekse debatten….op dat vlak zijn ze meesters in het vak en net daarom hebben we een aantal programma’s bijgestuurd. In Villa politica zit er veel minder debat dan vroeger en ook in de 7e dag vermijden we debatten van politiek over politiek…”

Dit is wel de meest kromme redenering die ik gehoord heb. De VRT zélf  laat al lang weten dat het VB opzettelijk anders dan andere partijen wordt aangepakt (cfr. Siegfried Bracke, chef politiek). Dat heet politieke agenda tout court (in wiens opdracht mag je zelf bepalen..). En dus nu zouden wij de VRT misbruiken waardoor de VRT minder debatten programmeert omdat wij in debatten “..meesters in het vak zijn..”.

Moet ik nu lachen of huilen bij zoveel onzin? De VRT in een slachtofferrol…dat ik dat nog mag meemaken ;-)

 

www.vrt.be

www.vtm.be
 
PS: In dezelfde krant staat een stukje over het stukje hieronder op deze weblog. Kunnen we niet tegen een politicus die duidelijk laat voelen wat hij denkt over een werkwijze ten opzichte van bepaalde 'journalistiek'. Hebben we zo'n grote ego's en lange tenen? Als ik niet voor een camera wil reageren, dan heb ik dat recht. En neen...het stukje 'geen commentaar' gun ik niemand in beeld...had je gedacht :-P
 

09:37 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-03-05

Villa Politica uit de bocht

Tijdens de zitting roept een bode mij uit de plenaire. " Jurgen, die van Villa Politica willen u iets vragen. Ze zitten in de leeszaal te wachten". Ik daarheen. Normaal spreken de journalisten/ploegen je eerst aan over het onderwerp, of je iets wil zeggen, of je wil reageren... deontologie en correcte werkwijze in tvland. (Je kan mij van niets verdenken, heb zelf lang genoeg in de sector gezeten) Al sms-send met mijn GSM ga ik naar de leeszaal. De bode wijst mij wie het is. Ik wil goeiedag zeggen en.... de camera draait, microfoon gericht.... Ik geef antwoorden, naargelang. Ik ben het niet eens met de werkwijze maar geef sowieso niet toe, ik heb geen inhoud over dit onderwerp die als doel heeft het 'Vlaams belang uiteen te spelen'. Ik heb geen toestemming gegeven om mij te interviewen, noch voor en na. Het was geen moment van actualiteit of gerechtvaardigde opname zonder toestemming door het actualiteits of mediakarakter. Ik stond op een plaats, eigen aan mijn werkomgeving. Een tv ploeg, betaald met geld rechtstreeks uit de Vlaamse overheid (!) met een politieke agenda in opdracht van een openbare omroep die de deontologie met de voeten treden.... (de correcte journalisten zullen u dankbaar zijn!)
 
Ik heb een boodschap voor Villa Politica en VRT in dit verhaal. Als jullie dit nog 1 keer lappen, zal ik vanaf nu journalistiek op de man/vrouw gaan spelen. In echte ZwartofWit stijl én met veel plezier.... Make my day en lets have some fun!
 
Wie? Surf naar de site van www.villapolitica.be en zoek naar iemand die de reportage van de week draait....  

Update (vrij 25/03): ..aha...busted ! Met wie werkte de ploeg samen volgens de mededeling van de VRT?  "... Linda De Win probeert er samen met politicoloog Marc Spruyt (wwwBLOKWATCHbe), die het Belang al meer dan 10 jaar volgt, achter te komen..."  Dus de VRT werkt samen met mensen die o.a. betaald werken voor het ABVV en een hysterische anti-Vlaams belang site runnen? Ooohh..zeg da dan. Het is gewoon een stukje Belang pakken. Geen correcte "journalistiek" dus. Razend benieuwd welk verdraaid antipropgandafilmpje men zal maken. Goe bezig... (lol)


23:52 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Gestapo deel 2

Waar zijn de felle reacties op het voorstel van de PS met die undercoverpersonen? (zie posting eerder) Van alle emails die ik dagelijks ontvang, vond ik deze...treffend (met dank en ter bescherming anoniem). Waar is de anders "hysterische" pers?

-----Oorspronkelijk bericht-----
Van:  xxxxxxxxxxxxx

 Verzonden: woensdag 23 maart 2005 21:16
Aan: jurgen@zwartofwit.be
Onderwerp: Anonieme testpersonen


Beste,

Ik ben geboren in 1936. Van de oorlog herinner ik mij niet veel, wat ik mij wel herinner ,dat mijn vader mij vertelde ,dat er toen personen waren die andere personen verklikten bij den duits. Die verklikkers noemde men de zwarten , nazi's, enz. Na de oorlog kregen ze al dan niet een rechtvaardige straf.Ik ben nu 68 jaar en had de behoefte om te wenen vandaag. Waarom? Omdat het fascisme terugkomt maar nu onder een zogezegde demokratische vorm. Ik ben niet bang van het vlaams belang, maar wel bang van een SS uit Hasselt, van een Vrhfstdt uit Gent.Als we dit allemaal toelaten vraag ik mij af waar gaat het eindigen?
 

 Met  xxxx  Groet,
 xxxxxxxxx .


23:32 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Rust bij het Belang

...na de afgelopen dagen is de rust teruggekeerd bij het Belang. Journalisten vinden het blijkbaar vreemd als ik verklaar dat ik "...geen zin heb om te reageren over die afgelopen dagen bij de partij...". Neen, ik heb geen spreekverbod (goe geprobeerd) maar in deze heb ik niets toe te voegen. Verstrepen die zwijgt? Da's nieuw ! Hoor ik. Jullie moesten eens weten wat ik tijdens mijn mediacarrière allemaal niet gezegd heb, wel weet en niet uitspreek... Trouwens, lees deze weblog en je komt te weten wat ik denk. Mijn persoonlijke weblog met het wel en wee in politiek en daarbuiten, ongecensureerd, rechtuit en vrij van elke inmenging... Tiens? Had ik vroeger niet zo' n radio&tv programma?
(Tipje voor de VRT: Annelies Beck van Terzake heeft een hoog babegehalte als journaliste, hou ze maar goed in de gaten)

16:09 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Vlaams Parlement voor dummies

Even uitleggen hoe da dat hier werkt. Als jullie kiezertjes dachten dat wij parlementsleden alle vragen, over alles, wanneer wij willen, kunnen stellen, aan de andere partijen, regering en ministers…dan zijn jullie kiezertjes verkeerd ingelicht.

Vandaag kregen we een nieuwe versie van ons boekske: Reglement 23 febr 2005, 146 pagina’s, waaraan wij ons moeten houden. Dat gaat van gedrag tot op welke manier je een vraag kan indienen en op welke manier dit wordt geweigerd of niet. Verkleutering en verpeutering is nog een mooie omschrijving voor dit werkboekje.  Als je wil tussenkomen moet je het woord vragen aan de voorzitter (indien neen, ga terug naar start), er staat in hoeveel minuutjes en secondjes je krijgt om iets te zeggen én vooral welke procedure je moet bewandelen om iets te mogen zeggen…

Voorbeeldje van de actieve, parlementaire werking? Allez. Ik verneem vandaag dat de openbare omroep Rvi Korte Golf stopt tijdens het weekend. Bevoegdheid: Vlaamse regering, mediaminister. Ik moet op papier een omschrijving en de reden waarom ik de vraag wil stellen, gericht aan de minister, indienen. De vragen die ik wil stellen moet ik ook daarop schrijven. Dat blaadje gaat een week later meestal naar ‘het bureau’. Daar zitten de fractieleiders en nog wat mannetjes in van alle partijen, volgens aantal, die gaan beslissen of ik die vraag mag stellen aan de minister. Indien ja dan wordt dit de week volgend erop op den agenda gezet of wanneer de minister kan in de “commissie media”. (Bij buitenlandreisje ofzo dan schuift het nog wat op…) De minister geeft dan meestal een voorbereid antwoordje (zijn kabinet schrijft een tekstje uit) en leest dit af. Je mag dan nog wat tegenpruttelen volgens het reglement 2 keer en dat was het dan. Een vraag extra stellen zorgt meestal voor geen antwoord en als de minister naast de kwestie antwoord of geen zin heeft dan kan je hem niet dwingen te antwoorden. In dit geval heb ik het over een simpel vraagje… Voor al de rest, later meer.

Of dachten jullie echt dat dit parlement een discussieparlement is? (Keep on dreaming)  

 

Foto: plenaire zitting, 23 maart, 15u10


15:56 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Gestapo in oprichting

Het Laatste Nieuws doet vandaag melding dat de minister van Gelijke Kansen en Maatschappelijke Integratie Dupont van de Parti Socialiste anonieme proefpersonen wil inzetten om bewijzen voor discriminatie van allochtonen te verzamelen. Undercover spionnen. Pardon? Na de invoering van dubieuze antidemocratische wetten (antracisme & discriminatiewetten als beperking van de vrije meningsuiting) sturen de Franstalige socialisten onvervalste gestapo-agenten de straat op..als het van hen afhangt. Diezelfde PS waar Steve Stevaert vorige week ging spreken en verklaarde dat zowel de PS als SP dikke vriendjes zijn. Hallo socialisten? Keuren jullie dit goed? Hoe ver willen jullie gaan in het aanvallen en afbreken van onze democratische rechten.  Bij het lezen van deze kop kreeg ik een onbehaaglijk gevoel en dacht ik meteen terug aan wat de nationaal-socialisten tijdens WOII deden. Zelfde technieken. What’s next? Undercoveragenten om de politieke geaardheid van de burger te ontdekken? Laten we hopen dat dit een kwakkel is, mét rechtzetting…alhoewel…zelfs dan is de democraat in mij op zijn hoede..

10:19 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21-03-05

Journalisten weten het niet meer...

Mijn lentenamiddag werd danig verstoord door nogal wat journalisten met allerlei vragen. Ik heb 1 rode draad kunnen ontwaren bij hen "... betreft de communicatie van het Belang, wat is het nu?... wij kunnen niet meer volgen..." Mag ik effe zeggen dat ik dit grappig vind? Neenee...geen leedvermaak. Gewoon een grijns. Changing times zeker?

17:43 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

de islam is in wezen een intolerante en totalitaire ideologie

Tiens..wat zegt het Vlaams Belang verkeerd?

 

“De vraag is of de islam wel in overeenstemming te brengen is met de liberale democratie en de vrijheid, de verdraagzaamheid, de verscheidenheid en het tegensprekelijk debat zonder dewelke geen openbare samenleving mogelijk is.” (blz. 64)

“Is de zaak-Rushdie niet het ultieme bewijs van de onmogelijkheid van de islam zich in te passen in onze samenleving? Toont zij niet aan dat de islam in wezen een intolerante en totalitaire ideologie is die botst met de culturele, morele en juridische voorschriften die gelden in een open en democratische samenleving?” (blz. 65)

"Het gaat erom, net zoals in de Noord-Amerikaanse samenleving het geval is, de overwegend islamitische migranten de bij ons geldende levenswijze en waarden te doen aanvaarden. (...) Zij die bij het integrisme en fundamentalisme willen blijven, moeten de kans krijgen terug te keren naar hun land van herkomst."

"De vraag is of de islam wel in overeenstemming te brengen is met de liberale democratie en de vrijheid, verdraagzaamheid, de verscheidenheid en het tegensprekelijk debat zonder dewelke geen open samenleving mogelijk is. Bestaat er ergens ter wereld wel één zogenaamde multiculturele samenleving? En bestaat er ergens op deze aardbol één moderne samenleving die geen etnische invloeden van buitenaf heeft ondergaan? Neen, het ene noch het andere bestaat. Er zijn wel landen waar verschillende volkeren of meerdere religies naast elkaar gedijen, maar telkens is er een gemeenschappelijke band, één cultuur, één gemeenschappelijk verleden dat geschiedenis heet."

"Inburgering veronderstelt ook een onverbiddelijke houding tegenover de illegalen (...) . Omdat onze samenleving ook niet alle vluchtelingen, politieke en economische, een onderdak kan verschaffen, moeten wij ons concentreren op die mensen uit andere continenten, die wegens hun politieke overtuiging worden vervolgd en voor wie het westen hun enige toevluchtsoord is."

"Al deze voorvallen tonen duidelijk aan dat de islam meer wil zijn dan een godsdienst of een cultuur in een maatschappij met meerdere godsdiensten en meerdere culturen. De islam is in werkelijkheid niet alleen een godsdienst maar ook een ideologie, een sociaal-politieke leer die door de overheid wordt gecontroleerd. In wezen verschilt die toestand niet van het socialisme of het communisme dat aan de samenleving een bepaalde morele code en een manier van leven wou opleggen. [...] Veel moslimlanden [trekken zich terug] in een theocratie, terwijl er in de Arabische wereld ook veel te weinig intellectuelen zijn die een kritische kijk hebben, of zich ongestraft kunnen uitspeken over de islam, de Koran en de vermenging tussen Kerk en Staat, religie en politiek die eraan ten grondslag ligt. Een bijkomende moeilijkheid ligt hierin dat vele religieus-politieke leiders in de Arabische wereld hun onderdanen in West-Europa ertoe aanzetten geen gehoor te geven aan oproepen tot integratie [...]: de islam-staat wil ook zijn uithuizige kinderen niet verliezen.

Auteur: Guy Verhofstadt


17:01 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Vervolg eerdere posting De Man

Na het lezen, controleren en analyseren van de uitspraken van de partijtop op de uitspraken van De Man... kan ik met een gerust gemoed genieten van het mooie lenteweer. Persoonlijke uitspraken én geen partijstandpunt. Merci.

12:52 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuws of sprookjes?

Ochtendkranten. Mmm. Dat brede media wel vaker een ‘andere’ (lees minder correcte) manier ten opzichte van het Vlaams belang hebben wisten we al langer. Vreemd genoeg steekt men in die sector nooit de hand in eigen boezem. “Vlaams Belang krijgt een tikje tot gaat voor het eerst achteruit..” reactie op de peiling. Waarover gaat dit? Dat het belang minder haalt ten opzichte van de vorige peiling (!), peilingen die incluis foutenmarge tot nu toe nooit overeen kwamen met de realiteit. Bent u nog mee? Nieuws maken en als feiten presenteren op basis van 2000 ondervraagden in een niet verkiezingssfeer. Faut le faire. Hoe verklaart men dat een politicus die niet actief is, niet mee regeert, geen minister is, niet in de media opduikt…in een top 3 verschijnt? Juist. Zoals in de pop poll van Humo de afgelopen jaren Jan Hautekiet opdook als populairste/beste radiomaker…terwijl zijn programma al ettelijke jaren van antenne was verdwenen. Ik volg wel dat iemand in het geheugen gegrift blijft als ‘ne goeie..’ of whatever..maar..voelt u mij komen…dat heeft toch geen representatieve waarde in een actuele enquête over regeren en politiek? Nieuwswaarde voor mij = 0, entertainmentwaarde = 7.

Nog een mooi voorbeeldje? 10.000-en betogers in het nieuws met dit weekend Steve Stevaert (SP.a) die meestapt. Steve zegt dat deze betoging een succes is omdat men jobs moet creëren en dat dit een duidelijk signaal is. Als ik journalist was zou ik de vraag stellen "..u bent toch de regering, betoogt u dan tegen uzelf?.." Deze vraag kwam niet. Haa nee... de SP.a is een positieve partij die voor heel wat journalisten geen verantwoording moeten afleggen. Het zijn de goeien..

 

In de brede pers zie je trouwens 3 gelijklopende strategieën over het Vlaams Belang.

 

Ten eerste: blijven herhalen en neerpennen dat er een strijd binnen de partij is, 2 kampen liggen net nog niet rollend op straat te vechten. Elke uitspraak wordt tegen elkaar gelegd, vergeleken en de komma’s of woordgebruiken over elkaar gelegd. Doel? Tweespalt. Helaas laten sommige collega’s zich iets te makkelijk aan het handje nemen in deze strategie van de brede pers/media.

 

Ten tweede: verzwijg elke constructieve oppositie, voorstellen en dergelijke meer. Zwijg over de werkzaamheden en dicht vragen, interpellaties enz…toe aan de nadere partijen. Laat uitschijnen dat die van het Belang niet doen en als ze al iets doen is het negatief, slecht of wat dan ook. Deze strategie werkt makkelijker aangezien de burger toch niet leest wat we allemaal doen in het parlement. Als je de verslagen wil lezen moet je al echt veel tijd hebben, dus, niemand (of weinigen) doen het. Zelfs journalisten doen dit bijna nooit.

 

Ten derde: nog erger dan vroeger, nog ongeloofwaardiger, nog meer dan ooit proberen iedereen tegen ons allemaal Belangers op te zetten. Van fascisme, over nazi's tot extreemrechts tuig en superracisten. Gretig neergepend, scheldpartijen, gesteund door een brede journalistiek die feiten verwarren met veronderstellingen. Eigenlijk zetten wij de mensen niet tegen elkaar op, eigenlijk doet de rest dit hoor. Wie zorgt dan voor polarisering? Juist. U heeft het door...

 

Als resultaat krijg je een (negatief) beeld over het Belang in de kranten en journaals dat niet strookt met de realiteit en van onze politieke tegenstanders een (positief) beeld wat ook niet strookt.  En da’s nu net de bedoeling…. Perceptie is alles en een groot deel van de bevolking is daar onderhevig aan. Een boeiend geheel. Het wordt echt nog plezant want op het terrein van de perceptie en media, wil( en kan..grijns) ik gerust meespelen.


11:01 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |