20-03-05

Vera Dua is onmenselijk

Ik heb een eenvoudige boodschap op de uithaal van Vera Dua (Groen) op de verklaringen van De Man.
 
Beste Vera,
 
Het feit dat u de erge feiten van Naïma etc... MISBRUIKT om aan politiek te doen en het VB te bestrijden zegt heel veel over uw soort van politica. Laag bij de grond, oneerlijk, gemeen en op de kap van het leed van anderen. Ik heb u altijd al  laag ingeschat maar nu zakt u weg in de onderste regionen van menselijkheid. U levert vandaag het beste bewijs van extreemlinkse politiek. U bent het niet waard om enige aandacht op mijn populaire weblog te krijgen maar nu kon ik niet anders. Ik ben sprakeloos van uw uitspraken en misbruik van leed voor eigengewin.
 
Jurgen V. 

23:34 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Uitspraken Filip De Man

Een week lang heb ik mij niet gemengd in het debat bij en over het Vlaams Belang.

Annemans versus de Man. Verruimers versus Hardliners. Beliën/Coolen versus Vanhecke. Conservatief versus progressief rechts. Vrouwen omdat het vrouwen zijn in de partijraad. Enzovoort, enzovoort…

 

Waarom schrijf ik nu wel een reactie?

 

Omdat ik de oproepen op mijn gsm toestel en het volume in mijn mailbox wil verminderen.

Ik had zelf, bewust, en bij volle verstand…mij voorgenomen om me niet bezig te houden met de egotripperijen van een aantal partijleden. Wie ben ik om daar iets over te zeggen hé? Ik ben geen voorzitter en nog te vers bloed in de partij. Vandaag –ook al vond ik persoonlijk dat iedereen in zijn kot moest blijven in plaats van naar tvshows te huppelen- kregen we een overkill. De Man zegt dat ‘..geen enkele Moslim een democraat kan zijn..’ Nou ja. (..er is een verschil tussen de Islam an sich, de letterlijke Koran en elk individuele Moslim..) Soit. Deze discussie is nu niet aan de orde, heb ik geen zin in, moeten eerst de partijleden zich allemaal –intern- eens over uitspreken… én is zelfs geen partijstandpunt bij mijn weten.

Ik ga ervan uit dat dus én de partij én De Man tot de conclusie komen dat de uitspraken van De Man vandaag in de 7e dag ‘ ten persoonlijke titel..' waren. Freedom of speech, voor iedereen, incluis De Man… Over dit onderwerp werden wij tot nu toe niet geraadpleegd en ik verwacht dat de partijraad (waarvan ik nu ook lid ben) daar eerst een standpunt over moet innemen..niewaar? 

 

Via mijn weblog wil ik wél een oproep lanceren aan mijn ‘partijcollega’s’.

 

10 maanden geleden, voor de verkiezingen, zijn we gestart met een EN EN verhaal. Vandaag heb ik de indruk dat we in een OF OF verhaal zitten. Hebben wij de ‘verruimers’ (zoals de kranten het schrijven…) maar ik zeg nu ‘nieuwkomers’, de aanzet gegeven? Neen. Onze woorden waren tot nu toe complementair, aanvullend en volledig in de lijn van het geloof van een gezonde democratische rechtse politiek in Vlaanderen. Ik geloof in een realpolitik waar menig Vlaming op zit te wachten. Ik geloof in een rechtse politiek. Ik stoor mij niet aan de ‘andere levensstijl’ van sommige partijgenoten. Dat heet tolerantie. Ik verwacht omgekeerd hetzelfde. Voorlopig kan ik enkel maar concluderen dat die ‘andere levensstijl’ de analytische kloof is tussen  ‘oude’ en ‘nieuwe’ Blokkers/Belangers. Het grote gelijk bestaat niet, ook niet in onze verruimende partij. Stellen dat bij de vorige verkiezingen 1 miljoen kiezers de hardliners of de verruimers of de nationalisten of de weet ik wat het vertrouwen hebben gegeven…is onzin. Het is het geheel. Het geloof van bijna 1 miljoen Vlamingen in de eigenzinnige en unieke combinatie van het toenmalige Vlaams Blok, vandaag het Vlaams Belang. Het was het EN EN verhaal dat toen beloond werd, niet het OF OF. Iedereen heeft binnen de partij het recht op zijn persoonlijke mening. Dat heb ik aan den lijve gemerkt. Het beste wat je kan doen voor onze tegenstanders is een interne strijd creëren. Een zichtbare kloof zoals bij de VLD en het vroeger Volksunie.

  

Kunnen we aub terug in het EN EN verhaal stappen en (als ik dit effe mag vragen) de rangen terug sluiten?


23:14 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Aan de kust

Balans van het weekend.

De zeelucht laat mij meer maffen dan anders en geeft mij eigenlijk meer tijd om grondig de weekendkranten door te nemen. Nog steeds verbazend dat journalisten (aan de andere kant van de politiek) zeer veel dingen niet zien, verkeerd inschatten en de ‘clou’ volledig missen. Het is écht wel nuttig voor journalisten om eens de overstap te maken en zeer zeker naar het Vlaams Belang. Sommige grote lijnen zien ze wel… de diepgang …nope. Ik ben van plan de weervoorspellers te dagvaarden! Lenteweer, werd vorige week nog georakeld. Niks van da. Fris ja..en vertrokken met te weinig warme kleren waardoor ik verplicht moest gaan shoppen. Mag ik het factuurtje naar VTM en VRT sturen? Volgende week begint het seizoen aan de kust. Vandaag toch maar beslist waar we een cabine nemen voor het speelgoed enzo de volgende maanden… Kustnieuws? In Knokke is zoals altijd ’s avonds geen zak te beleven, er is geen haven of pier (wat ik wel leuk vind), men spreekt mij in de winkels teveel naar mijn goesting in het Frans aan… Waarom dan daar? Tja. 45 minuten van Antwerpen stad en leuke winkels in combinatie met – oo wee contradictie - geen overrompeling van mensen… Laten we dat stukje van de kust in West-Vlaanderen annexeren. Anschluss bij Antwerpen. De meerderheid van ’t stad zit toch al daar….Het is wat het is.

 


23:11 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

17-03-05

Hummer en media

Commissie media achter de rug. ben verheugd dat Patricia Ceysens (VLD) mij volgt in de vraag (wegens digitale revolutie enz...) om de beheersovereenkomst van de VRT vervroegd te herbekijken, actualiseren etc.. en niet te wachten tot de einddatum eind 2006. 6 maanden geleden stond ik en het VB nog alleen, nu zijn we al met 2. Wie volgt? (De SP.a verzet zich tegen dit plan...) Komaan CD&V!
Gisterenavond naar babyborrel geweest. Heb dat ook gedaan voor mijn zoon en 1 van de genodigden vond dat zo leuk..voila...babyborrel in Berchem. ('t is nen trend aan het worden...) Als je dan na de receptie, met nodige wijn, buiten komt met 20 graden...dan kan je avond niet meer stuk na die lange winter. 1 van mijn beste maten liet me zijn 'langverwachte' nieuwe wagen zien. Helemaal zwart, full option en ideale campagnewagen (hint, hint..) ... .  Zoals op 't fotooke, maar dan in 't zwart...de wagen hé (lol)

16:46 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-03-05

Holocaust resolutie

Gisterenavond leuk gaan eten in Oost-Vlaanderen. Gesprekje met ne goeie copain van mij over media enz… Een leuk restaurant, midden de polders, gerestaureerde hoeve met een mega open haard waarin je een koe zou kunen grillen. Dat “authentiek” Vlaams heeft wel iets, af en toe. (surtout voor een grootstedelijk iemand zoals ik die voor snelle evolutie en trends gaat..) Als je vandaag hier zit en de lentegevoelens overheersen dan vloek je toch effe... nu ja, iedereen kent dat gevoel wel. Vrijdag zal ik wel naar de zee vertrekken. Kijk ernaar uit. Strak stemming over die holocaust resolutie, antisemitisme en racisme. Pffft. Politiek misbruik van gruwelijke geschiedenis uit de vorige eeuw. How low can you go. (Voel mij betreffende racisme, antisemitisme e.d. trouwens totaal niet aangesproken..dus dan ken je mijn stemgedrag al hé. Tuurlijk tegen racisme e.d…)

Stassen (Groen) staat nu trouwens wat te wauwelen over die resolutie, die hij heeft ingediend. Jarre, jarre, jarre. Anti-dit, anti-dat. Jongens toch. Wie is hier trouwens de verzuurde conservatief? Kunnen we effe discussiëren over het heden en aan realpolitik doen? Of moet ik altijd die afgezaagde karikaturale gesprekken volgen van mensen die zichzelf de titel 'geweten van Vlaanderen' aanmeten? 

Zelfde met het Remmery verhaal. Heb daarover vragen beantwoord in TVFamilie (www.tvfamilie.be) van vandaag. Het politieke en koninklijke misbruik van dit verhaal moet ook eens stoppen. Doodsbedreigingen, dreigementen, chantage is sowieso verwerpelijk. Pak in godsnaam die wacko/idioot op. Racisme, xenofobie, antisemitisme… ik stel vast dat de politici die die woorden om de haverklap in de mond nemen, deze materie misbruiken om eigen politieke redenen. Ik merk over deze onderwerpen dikwijls niet rationele, enggeestige en hysterische uitlatingen…geen discussie. Daarvoor zijn er heel wat niet volwassen genoeg, blijkbaar. Met een beknotting van de free speech (antidiscriminatiewetten e.d.) laat je trouwens dergelijke discussies niet toe. Je ontneemt de burger een open debat.

Niet negatief zijn, het is een fijne dag, i love my job en het is lente.

18:13 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Stop de externe discussie

Als je zo de actualiteit volgt, de strijd binnen partijen en tussen politiek onderling..dan is het altijd leuk om eens te surfen op www.citaten.net en een woordje in te tikken. Vandaag trokken deze citaten mijn aandacht ;-)

 

“Vernieuwing gaat meestal nooit zonder dwaasheden”.

 

“Een conservatief is iemand die iets wil bewaren wat hij al kwijt is”.

 

En een vliegdekschip kan niet zonder bevoorrading van een tanker…

 

(Filosofisch momentje)


17:50 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Traditionele woensdagfoto

Plenaire zitting, woensdagvoormiddag, besprekingen beleidsnota's, uur foto: 11.07

11:43 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-03-05

Moslims op VB lijsten?

Ik dacht dat ik effe niet goed gevolgd had. Geen details maar het bericht zat niet goed bij mijn ochtendkoffie. We zullen wel later iets meer discussieren over deze materie. Daarnet het nieuws zowa gevolgd in Duitsland, je weet wel, waar de socialisten (SPD) zo één en ander te zeggen hebben. Schröder zijn vat en verhaal is bijna af. In Duitsland zijn er nu officieel 5,2 miljoen werklozen. (Als het daar regent....) De Duitse bevolking gelooft de verhalen niet meer "...x jobs worden voor gezorgd, internationale recessie zorgt bij ons voor problemen...". Waar hebben we dat nog gehoord? Alleen lopen we wat achter. Mmm...socialisten zijn toch overal socialisten hé? Soit. Morgen fractievergadering en nadien moet ik langs de FCCU (Federal Computer Crime Unit). Neenee, niet als dader...maar als slachtoffer. Klacht indienen. Eigenlijk ben ik nu afgepeigerd: heb daarnet 876 caloriën verbrand tijdens sporten, 1,5 uur uplevel en nadien...een hete sauna... Ik voel mij nu zoals een uitgewrongen schotelvod ;-) Maar dan een ontspannen schotelvod!

22:13 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-03-05

Siegfried Bracke is conservatief, halleluja & eindelijk ontmaskerd

Daarnet het interview op Canvas gevolgd met Siegfried Bracke en Filip De Winter over cultuur en het Vlaams Belang. Dergelijke discussie worden meestal alleen maar gevolgd door de artie fartie people, bij deze dus..ik ook (lol)

Ik viel bijna van mijn stoel toen Siegfried de redenering opbouwde: “…een volksvertegenwoordigers van uw partij (ikke) die op zijn website (weblog maar alla) blote vrouwen zet (heu?) op kosten van…

Nooit gedacht dat iemand van de loge, met voorkeur voor de SP.a, een probleem heeft met een aantal links en brave fotookes op mij site (!?!)

Voor de duidelijkheid, omdat ik graag correcte informatie geef aan journalisten, de volgende opsomming:

 

-          deze weblog is gratis (skynet) en kost de belastingbetaler dus niets.

-          deze weblog bestond al lang voordat ik in de politiek stapte.

-          De vrouwen die hier verschijnen hebben idd. Een hoog babe soms erotisch gehalte, zoek zelf maar hoeveel er hier terug te vinden zijn. Erotiek is volgens mij niet afstotelijk en het is een ode aan de vrouw.

-          Het feit dat de zogezegde ruimdenkenden aanstoot nemen aan het superlichte erotische in minderheid gebruikte bloot van vrouwen op deze weblog..zegt genoeg over hun eerlijke visie. Wie is hier ultraconservatief? (ik denk dat ik hier toch duidelijk een punt maak..niet?)

 

En nu?

 

Een glaasje wijn en nagenieten…. (nee ik zal niet zeggen wat ik in gedachten heb want da’s te shockerend voor die progressieven…)


21:58 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Legaal 'radio' downloaden

Als je eindeloos via het www naar radiostations van over de wereld wil luisteren én dit ook nog opnemen , dan is stationripper wel iets voor jullie. Ik luister vandaag de dag alleen nog maar traditioneel in de auto (kan ook nie anders hé) maar voor de rest op draagbare mp3player, mp3player in m’n gsm en audio-installatie gekoppeld aan mijn pc. (Terwijl ik dit tik loeit BBC radio1 loeihard door mijn JBL boxen…)

 

Mét plezier, de link : www.stationripper.com

19:50 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Essential mix

De essential mix van BBC Radio One is weer bangelijk (zoals bijna elke week). Luisteren dus!
Have an eargasm on essential mix

19:25 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Meer politie in A in de lucht aub.

Criminaliteit daalt in Antwerpen! Koppen een aantal kranten. Nou ja. Ik wil gerust positief denken, maar je weet dat de cijfers van de stad Antwerpen niet met een korrel zout maar met een zak zout genomen moeten worden. Als poging tot inbraak door politie al ingevoerd moet worden als vandalisme..dan weet je genoeg. Als je de artikels beter leest dan moet de titel zijn “Minder aangiftes in Antwerpen”. Goed toch zeg je dan. Minder feiten. Mmm.

4 maand geleden werd de zijruit van mijn madam haar wagen hier in Wilrijk/Berchem ingeklopt. (..de afgelopen 4 jaar gebeuren hier trouwens meer en meer inbraken in wagens en de buurt, hier staan natuurlijk meestal de leukere auto’s ..) Waarschijnlijk zijn de ‘vandalen’ gaan lopen of zo.. wat doe je dan? Vuilblikje nemen, glas opvegen, verzekering bellen, dossier ok en naar carglass. Aangeven?  Geen tijd en haalt toch niets uit. Wat doet de buurt hier? Alarmsystemen. Ik ook. Sensoren etc..

 

Regelmatig vliegt hier die politiehelikopter over. Ik heb daar geen probleem mee. Als ik hier iets kon beslissen dan zou ik voorstellen om meer helikopterpatrouille in de lucht te jagen, de politiewagens met bullbars uit te rusten voor achtervolgingen, de politie minder papierwerk geven en meer ruimte geven voor actie. 1 van die helikopters rusten we uit met een tv-sky-camsysteem (gewoon en infrarood) en we starten een regionaal tvstation met de titel “crimewatch A”. Alle acties van politie, achtervolgingen, overvalbewakingscamera’s, live of opgenomen, 24/24 uur op tv én internet.  Transparant, zichtbaar voor elke Antwerpenaar. Zal wel weer niet kunnen zeker? Juist ja..dit is hier niet de VS. Snelle, efficiënte en creatieve oplossingen op dit vlak niet toegelaten….

 


18:37 Gepost door J | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

11-03-05

Anciaux hecht belang aan eigenheid verenigingen in beleid

Zoals jullie weten (of misschien niet willen we'ten..) geef ik op deze weblog -wars van partijpolitiek - een zo correct mogelijk beeld van de gebeurtenissen. Ik geloof in fair and balanced nieuws, in tegenstelling tot sommige vooringenomen zogezegde objectieve journalistiek. Het verslag van mijn interpellatie bij Bert Anciaux gisteren neem ik dus zonder aanpassing over van persagentschap Belga. (Kan toch moeilijk over mijzelf schrijven hé, dan zou je mij kunnen verdenken van egotripperij ;-))

 

BRUSSEL 10/03 (BELGA) = Vlaams minister Bert Anciaux vindt dat verenigingen hun eigenheid moeten kunnen behouden bij het streven naar een offensief diversiteitsbeleid. In de commissie cultuur van het Vlaams parlement zei hij donderdag dat het nooit zijn bedoeling geweest is te bepalen wie lid moet worden van een sport-, jeugd- of culturele vereniging. Vorige week was onduidelijkheid ontstaan over deze kwestie nadat de minister zijn integratieplannen voor allochtonen uit de doeken had gedaan. Op vragen van Jürgen Verstrepen (Vlaams Belang) en Jos Stassen (Groen!) stelde minister Anciaux dat er voor verenigingen geen sprake is van quota. "Met de term 'quota' bedoelde ik de belofte om zich in te spannen om een reëel resultaat te halen", zei Anciaux. Voor de verwarring en kritiek rond zijn integratieplannen steekt de minister gedeeltelijk de hand in eigen boezem. "De communicatie rond de kwestie liet vorige week inderdaad te wensen over", zei hij. De commissieleden lieten niet na de minister daarover op het matje te roepen. Volgens Jürgen Verstrepen kan het niet dat de minister oppert dat hij zijn plannen al met de sectoren heeft doorgepraat, terwijl diverse actoren uit die sectoren zeggen dat dit niet zo is. Anciaux antwoordde daarop dat met alle betrokken sectoren de doelstellingen ter garantie van de culturele diversiteit in kaart zullen worden gebracht en dat afspraken zullen worden gemaakt voor de toekomst. Hij vermeldde daarbij de resultaatsverbintenissen waaraan de sectoren zich dienen te houden. "Maar ik zal nooit ingrijpen op het concrete aanbod van de instellingen", aldus de minister.

./.BAR (LOD)
 
Wordt vervolgd. Benieuwd hoe Anciaux in 2006 (da's zijn streefdatum) de resultaatsverbintenis in de sectoren een keer NIET inhoudelijk zal beïnvloeden. Het is sowieso algemeen geweten dat hij zijn medewerkers (zo slim is hij..) het beleid laat bijsturen en ingrijpt ter bevordering van zijn eigen smaak.... maar nee, toeteren dat het Belang wil ingrijpen heeft beter gehoor. Logisch. Hij schermt 'zijn neutrale politiek' af. (lol) 

10:17 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10-03-05

Opgelet HACKERS

Opgelet. Mijn internetforum (www.zwartofwit.be) is vandaag gehackt, we proberen het te herstellen en hebben een vermoeden welke personen er achter zitten. We zoeken het uit. Vreemd dat op het ogenblik dat onze administratiepanelen onleesbaar waren toch iemand zich kon registreren als nieuwe user met een link naar vbwatch. Ook politicsinfo is slachtoffer geworden van dezelfde hackers(s).

UPDATE:   voorlopig hersteld om 21.56 u
UPDATE2: geen problemen meer op vrijdag 10.00 uur

21:21 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-03-05

Fijne afsluiter van de plenaire

Vandaag kwam mijn motie ( = een officiële vraag aan de Vlaamse regering om iets te doen naargelang de inhoud....) naar aanleiding van politici op televisie op de agenda én er moest over gestemd worden. Ik heb ze nogmaals mondeling verdedigd en bij de stemming, stemden alle partijen tegen ( = normaal als gevolg van het cordon, VB voorstellen worden nooit gesteund..) behalve....(!)...Jean Marie Dedecker (voor stem) en Margriet Hermans (onthouding). Het was een leuk zicht . Al die rode tegenstemmetjes min 2 stemmen. Ze krijgen beiden een traktatie op mijn kosten....

21:36 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Bert Anciaux uit de bocht

Bert, jong toch. Zo fameus uit de bocht gaan, de discussie niet aangaan én vervalsen. Je verklaart nu dat "... onze uitlatingen (over cultuur en stadstoneelhuizen) onaanvaardbaar en ondemocratisch zijn...". Ik verwacht deze keer meer uitleg dat wat gratuite oneliners die in De Standaard neergezet werden en via Belga. Je verklaart dat het Vlaams Belang de inhoud wil bepalen. Dit heet bedriegen beste Bert. Nergens heeft het Belang dit verklaard. En neen, wij hebben geen totalitaire visie, trouwens nooit verkondigd en niet in gedachten. Wij willen een debat en diversiteit in cultuur, voor iedereen toegankelijk. Niet meer, niet minder. Als je wil reageren, reageer dan correct en je mag ons gerust pakken op uitspraken. Maar verzin ze niet. Ik -en nog andere fractieleden- willen gerust aan constructieve oppositie doen, het debat aangaan, op deze manier zorg jij zelf voor een polarisering op basis van kwakkels. Ga je morgen tijdens mijn interpellatie ook zo uit de bocht gaan?

18:15 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Verdeeldheid in de partij !

Naar aanleiding van het commentaarstuk in de Morgen waarin ik de titel kreeg "Tettenman" heeft zich vandaag, in de koffiekamer én op de fractie van het Vlaams Belang een hevige discussie ontsponnen.
Het kamp was verdeeld in Tettenmannen, Billenmannen en Kontenmannen. De Morgen zat ernaast, ik zit in het kamp van de Kontenmannen (opzettelijk de foto van miss reef als bewijs). Onze fractieleider (FDW) verklaarde dat hij zich in de 3 kampen thuis voelt. De vrouwen (gisteren was vrouwendag) namen niet deel aan de discussies. Zij voelden zich slachtoffer van het machogedrag en verklaarden niet als lustobject te willen zien. Het zal nu zaterdag nog boeiend worden op de partijraad....wordt vervolgd.
(grappig hoe titels in kranten voor discussie zorgen :-))

17:08 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Plenaire zitting 9 maart 2005

Naar woensdagse traditie, een snapshot van de plenaire zitting omstreeks 14u55 tijdens de actuele vragen. (het plaatske vooraan met de open laptop is mijn plaatske aangezien ik daar nie kan zitten terwijl ik een foto neem hé...)

15:52 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-03-05

Cultuur en De Morgen (deel2)

Na het lezen van Biscommentaar in de Morgen van vandaag (geschreven door Jeroen de Preter – redacteur cultuur) zal ik hier met plezier reageren.

Dat het Belang zich meer en meer profileert op cultuur, is inderdaad zo. Net zoals bij media. Het aangenaam gedommel in de commissie in de vorige legislatuur is verleden tijd. Dat onze inspanningen leiden tot meer discussie, is evident. We willen actief, pro-actief en ook wel constructief deelnemen aan de media en cultuurdiscussie.

Onze fractie in deze commissie werkt meestal volgens het overlegmodel. Stel je daarvan niet teveel voor, we bellen en discussiëren met mekaar over in welke richting het moet gaan.. of niet. De strakke en oeverloze vergadercultuur is niet aan ons besteed.

Mijn collega Erik Arckens legt andere accenten dan ik.. en toch leven we in harmonie. Dat heet diversiteit.  Wat Arckens exact wil, dat moet je maar aan hem vragen. Wat hij exact zegt, dat kan je terugvinden in de verslagen. Wil hij subsidies afpakken op basis van inhoud? Neen. Ik heb hem daarnet daarover nog gesproken, het is dus uit eerste bron. Wil hij de inhoud bepalen? Neen. Wil hij de discussie op het voorplan brengen? Ja. (..op de vraag van favoriet menu kwam geen antwoord in de richting van gehaktballetjes mét kriekskes..maar eerder iets ‘vrijgezel-levenachtig’ microwavegerecht uit Delhaize.. )

 

Wat wil ik op cultureel vlak?

 

Cultuur (podiumkunsten, muziek enz enz..) depolitiseren, net zoals media. Cultuurinhoud mag en kan geen politieke discussie worden. Ik stel vast dat dat voor sommige andere politieke partijen wél het geval is. Ik stel vast dat bepaalde cultuurorganisaties een politiek-maatschappelijke boodschap verkondigen (lees politieke propaganda) en daarvoor beloond worden met subsidies. De kern van de zaak is dus: Volgens welke criteria krijgt toneelgezelschap X wél geld van de Vlaamse overheid en toneelgezelschap Y niet. Als je die vraag stelt dan begint het zenuwachtig geschuif met de voetjes en krijgen wij het verwijt dat we de inhoud willen bepalen. Fout en zwakke verdediging. Ik wil, zoals je een bedrijf runt en op de boekhouding zit, weten waarom, volgens welke criteria je geld geeft of niet aan X,Y,Z. Niet meer, niet minder. Onze voorlopige analyse is die van het hellend vlak. We stellen vast dat het cultuurbeleid (en de daaraan gekoppelde subsidies) te eenzijdig zijn. Teveel van hetzelfde. In hetzelfde milieu, met dezelfde achtergronden. Hoe je dat hetzelfde definieert, dat laat ik over aan Erik en anderen…  Ik pleit –en trouwens onze fractie - voor diversiteit. Evenwichtig. Voor iedereen wat wils. Natuurlijk moet je dan bepalen..wat evenwichtig is en lap… hier doemt het spookje inhoud op. Voor de duidelijkheid: het Vlaams belang wil de inhoud van cultuur niet beïnvloeden, veranderen of bijsturen. Het Vlaams Belang wil een gedepolitiseerde rijke culturele sector met oog voor diversiteit en transparante financiering volgens objectieve criteria. Niet meer, niet minder.

 

Subsidies moeten volgens mij verdeeld worden zonder politieke connotatie. Links, rechts, neutraal…het speelt geen rol. Zolang er maar evenwicht én diversiteit is. Elitaire cultuur en volkse cultuur. Complementair. (nu zit je meer in dat elitaire, zie hoger het hellend vlak..) Ik denk in dat verband nog regelmatig terug aan de culturele ambassadeurs van Vlaanderen. Ik vond die definitie goed gevonden en heb 2 jaar op een rij het evenement (uitreiking van de prijzen)  in opdracht van de Vlaamse overheid gerealiseerd. Een cultureel ambassadeur.. een vistekaartje voor onze rijke cultuur.

 

Zoals bij freedom of speech de grenzen bepaald zijn tot “..je mag niet oproepen tot moord, doodslag e.d.” kan en is het wenselijk dat je bij een subsidiebeleid krijtlijnen uittekent. De buitenste grenzen bvb. Voorbeeldje?

 

Stel een toneelgezelschap, met subsidies, voert een stuk op met masturberende mannen op het podium, een intiem vrijend koppel, naakt iets doen...voor publiek, om iets (whatever) te vertellen. Volgens onze huidige maatschappij (vandaag de dag) wordt dit omschreven als onzedelijk gedrag of erotiek, porno enz... Met duidelijke wetten. Een dergelijk stuk kan je verkrijgen door enkele euro’s te betalen in één of andere rosse buurt. (Eddy Lipstick zal dit met plezier sponsoren). Een dergelijk stuk heeft geen subsidie van een overheid nodig. Als het zo goed is, zal de privé met plezier wel centen leggen... een criterium van een theoretische buitenste grens. 

 

Ik haal dit erotiekverhaal opzettelijk aan als voorbeeld, het is makkelijk te begrijpen ..wat ik wil zeggen.

 

Als je radio –en televisieprogramma’s maakt, een zendvergunning hebt moet je maar eens lezen wat de bepalingen art 31/3 bvb  zijn om je zendvergunning kwijt te spelen/behouden in Vlaanderen. En dan krijg je nog geen subsidie. Er staan wel wat definities in die je kan toepassen op de cultuursector.

 

Wil je over de grens gaan? Geen probleem. Maar dan zonder subsidie….

18:13 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

07-03-05

Schouderklopke

Beste bloglezers. Een schouderklopke doet wonderen, zegt men in nieuwe managementtermen. Bij deze dus. Merci om zo massaal mijn blog te lezen. 1 van die indicaties en metingen, zijn de metingen van skynet zelf. Zoals je kan zien..in de dagelijkse top 60...al elke dag...netjes bovenaan van alle skynetblogs. Keep joe posted! (....en laat alle azijnpisser maar wat zagen en klagen over het te hoog glossy-babe-populair gehalte van mijn weblog)


20:31 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Studio 54

Gisterenavond uitgenodigd in Studio 54 party (Red&Blue) te Antwerpen. Samen met een aantal collega's naar daar tegen 23.00 uur. Het gezelschap was 'bont' en 'alle geaardheden' liepen langs.... Weet je, ik ken het nachtleven en de mediasector door en door, ik schrik van niets meer, ik voel mij op mijn gemak...in veel locaties en veel situaties. Ik weet dat sommige mensen de opeenstapeling van homo's, lesbiennes, biseksuelen en hetero's zenuwachtig maken.. ik begrijp eigenlijk niet waarom. Zolang niemand je lastig valt is er toch niets loos? Enfin. De hele avond lang (en een stuk van de nacht)  aangename edoch serieuze gesprekken gevoerd (mannen én vrouwen). Als je vaststelt hoeveel homo's het Vlaams belang een warm hart toedragen maar twijfelen vanwege een aantal partijstandpunten.. dan pas ben je vertrokken voor een pittige discussie. (Ik heb er toch 4 overtuigd om de stap te overwegen...) Ik wist niet dat in Red&Blue een echte olifant kon binnen wandelen (yep, plots was ie daar met een mooie deerne er bovenop..) Natalia (jaja, die van idool) gaf een live optreden en voor sommigen moest een taxi aanrukken. Na 4 Redbulls besloot ik toch maar naar huis te gaan. Deze ochtend (auw) na veel te weinig slaap mijndochter plichtsbewust naar kleuterklasje gebracht. Wedden dat ik straks een klopke van den hamer krijg? ( 3,5 uur slapen is écht wel te weinig voor mij...)

20:22 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

05-03-05

Anciaux en cultuur

Was het hier even stil? Voor mijn normen wel ja. Sorry (trouwe lezers). Het was een kwestie van cultuur, sneeuw én familiaal doe het zelf toestanden. Na de plenaire van woensdag en het toch altijd voorspelbare stemgedrag (wij voor, zij tegen en omgekeerd..) vond ik het nuttig om effe andere dingen te doen. Niet politiek gericht, eerder zakelijk, eerder projecten. Zo van die dingen die gerichter zijn en niet behoren tot het poppenkastjesspel in parlement en omgeving.

Vrijdag heb ik een aanvraag tot interpellatie (vraagjes stellen en minister lastig vallen) aan Bertje Anciaux ingediend. Aanleiding: hij wil subsidies voor sport-, cultuur- en jeugdverenigingen aan quota van migranten koppelen. Quota. Toen ik dat las in De Morgen vloekte ik zoals vroeger voor een inspiratiemoment voor een Zwart-Wit uitzending. Mijn vloek was nog niet koud, mijn vraag in de commissie is nog niet gesteld, of Anciaux begint af te zwakken en zegt “…ze-de pers- hebben mij verkeerd begrepen..”

Dé rode draad bij Bert is: ze hebben mij verkeerd begrepen! Voor de 4e keer op rij (cfr. Vorige uitspraken, interviews Bert) draait hij om en begraaft hij de idee eerder in de pers uitgeroepen als een feit. Halloo? Als minister? Gaat het zo nog een beetje? Labiliteit is een ziekte, behandeling gewenst aub!

Cultuur. Mijn collega Erik Arckens stelt het nogal scherp, da’s waar. Maar… de nijdigheid, aanvallen, moddergooien en leugens publicaties van de linkse pers (De Morgen, Blokwatch, Deng e.a.) tegen het VB op vlak van cultuur, hebben eigenlijk maar met 1 reden te maken, die angstvallig geheim wordt gehouden door diezelfde pers en het brede publiek.

 

De subsidies worden bepaald door een groepje mensen die hoofdzakelijk links denken en zijn. De subsidies worden o.a. bepaald op basis van inhoud, inhoud die datzelfde kliekje omschrijft volgens hun normen als “geweldig, fantastisch, etc…” Het verweer tegen VB op vlak van cultuur heeft hoofdzakelijk en alleen te maken met het afschermen van geldstromen die naar hun vriendjes, van de vriendjes, van de vriendjes gaan. Het in stand houden van hun systeem is allerhoogste goed. Alles is toegelaten. Ik zie het zelf in de commissie cultuur. Als het VB in de buurt komt van inhoud, dan stijgt de nijdigheid bij de linksen… Afschermpolitiek van de pisgrond. Ze liggen niet wakker van het feit dat wij inhoudelijk zouden willen discussiëren, ze liggen wakker van het feit dat zij een deel van hun programmatie zouden kwijtspelen..immers…zij bepalen de inhoud & subsidie, niet wij. (Ik wil dit toch effe meegeven aan de burgers die cultuur niet direct volgen of als prioriteit zien)22:30 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-03-05

Gemeenteraad 2006 Antwerpen

Hier lees je alvast   meer over mijn kandidaatstelling.(voor de mensen die het artikel in gazet van Antwerpen gemist hebben)

16:35 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Bart Somers

Bart Somers heeft daarnet een pleidooi gehouden over jeugdhuizen hoeven geen subsidies om hun eigen cultuur & vakjesdenken mét discriminatie t.o.v. vrouwen tentoon te spreiden. Organisaties die mét overheidsgeld alleen moslimvrouwen laten zwemmen en jarre jarre jarre ... wat ook ons discours is. Eerlijk is eerlijk, als Bart Somers op deze weg verder doet (woordjes breken heeft ie al teveel gedaan hé) dan is ie klaar om samen met ons te besturen. Welkom in mijn richting Bart..of ga je nog eens een bocht maken?
PS: de groenen zagen écht groen, Gennez werd spinnijdig (SP.a) en de CD&V-NV.a zagen de bui hangen en haalden hun grote zalvingsstrategie boven... Heel aangenaam om volgen en leuk! 
 
UPDATE: ...bij de stemming -goedkeuring van het beleid Anciaux- zo omstreeks 19.00 uur heeft de voltallige fractie van de VLD inclusief Bart Somers een ja stem (aanvaarding & goedkeuring) van de beleidsnota cultuur Anciaux gegeven..... Tja. Dat noemen wij een georganiseerd politiek mediamoment, zonder meer...

13:04 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Plenaire 2 maart

Omstreeks 10 uur deze ochtend hadden we de bespreking van de beleidsnota media. Zoals jullie weten werden die opgesteld in oktober. Voor een ruim publiek (hmm,hmm) mocht ik de spits afbijten. Hier is ie dan weer: de wekelijkse foto. Plenaire 2 maart 2005, 10 uur 20.

10:42 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-03-05

P-magazine

Fractievergadering achter de rug, De Morgen gelezen (er zijn nog zekerheden!) en vastgesteld dat een positief initiatief van het belang geen vermelding/plaats krijgt maar wel Margriet. Nadien met enige aangename vreugde vastgesteld dat P-Magazine (vandaag in de winkel) veel aandacht heeft besteed aan "Weblogs van politici". Daar stond deze weblog te blinken, leuk geschreven (ast goe is ist goe) maar (we moeten toch ergens een nootje kritiek vinden hé) het laatste zinnetje bij Verpozing.. Beste Patrick Vincent, ik heb zattevrienden.be ontdekt via jullie blad, dus, mmm, wie verwijst eerst? Juist is juist...maar absoluut sans rancune!
 
www.p-magazine.com 

16:28 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-02-05

Koud hé

Niet veel nieuws te melden. Positieve reacties op interview in GVA.
Daarnet De Morgen aan de lijn gehad. "Mag ik u iets vragen over de plannen van de VRT om een digitale radio met Vlaamse muziek te starten". Ik zei ja. (stoem van mij!!!!).
Opgesomd: Moet de overheid Vlaamse muziek subsidieren via de VRT? Is dat de taak van een overheid? Waarom bent u voorstander van Vlaamse muziek? Moet daar belastinggeld aan gegeven worden? Het verbaast mij dat u, Verstrepen, voor opgelegde quota en verplichte muziek bent??
Toen viel ik bijna van mijn stoel.
Ik heb in alle vriendelijk verteld dat ik tegen quota ben, het idee van een VRT Vlaamse-Nederlandstalige zender van mij kwam en ik heb voorgesteld in de 7e dag én dat alle partijen -uitgezonderd de SP.a- daar voor te vinden zijn, als de mediaminister oproept voor meer cultuur ik vlaamse/nederlandstalige liedjes als cultuur omschrijf en dus de minister zijn oproep een beetje volg en dat misschien wel eens vele mensen dit leuk zouden vinden ...
 
Toen werd het even stil....
 
Benieuwd of a) ze er morgen iets van in hun krant zetten b) wat ze ervan gaan maken of vervormen c) ze er überhaupt iets van snappen e) ... uit welk gat komen die nu plotseling gevallen??? (kwestie van effe achterlopen, niet geïnformeerd zijn en lullige vragen stellen..)
 
Voor de rest? Koud hé!

23:46 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26-02-05

Interview Gazet Van Antwerpen weekend

In de weekendeditie Gazet Van Antwerpen kan je vandaag een interview lezen met mij. Nieuwkomers van deze weblog "..welkom, dit is mijn dagelijkse internetplek " , voor de anciens...euhm...kopen die gazet dus en als je vragen hebt bij het interview.. mail dan maar naar jurgen.verstrepen@vlaamsparlement.be
 
Webstek krant : www.gva.be
 
( en wat lezen we in diezelfde krant? De VRT start Vlaamse liedjeszender
Wel wel? En waar hebben we dit ideetje gehaald? ....) 


12:07 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De Standaard op zaterdag

Oei oei. Wat lees ik in Kreten&gefluister van mijn zeer goede vriend (..) Bart Brinckman in De Standaard van vandaag? Titel: Pikkedief. "...Verstrepen voelt zich geroepen om zich op diverse webstekken te bevoorraden met foto's...de webstek van De Standaard viel ten prooi...de krant vraagt zich af of Verstrepen spontaan tot inkeer komt of dat er andere maatregelen nodig zijn.." (Sidder en beef bij deze straffe taal van Bart)
Aangezien die krant geen emails, telefoon, fax of gewone postduif kent en dus de krant zelf gebruikt om te communiceren, zal ik via deze weblog maar antwoorden zeker.
 
Beste spreekbuisje van de N-VA. Ik zal - ...vermoedelijk het fotootje van Geert Bourgeois waarnaar u verwijst aangezien dat niet in uw artikeltje staat...- mét plezier vervangen door een ander exemplaartje. Ik bezorg u ook graag een handleiding over hoe een email werkt of een gsm toestel. Mijn nummertjes heeft u, maar blijkbaar weet u niet hoe dit te bedienen. Ik ben tevens zeer verheugd dat u de link van mijn website gedrukt hebt in uw krant maar wijs er toch op dat dat mijn eigendom is aangezien het mijn naam is en u het niet zomaar mag gebruiken zonder het mij te vragen hé. Maar alla. Ik ben ruimdenkend en tolerant en zal dit even door de vingers zien. Neen, neen, geen dank. Graag had ik vernomen welke andere maatregelen u in gedachten had? Een klop op mijn oog? Verplicht uw opiniestukken lezen en analyseren? Een dagvaardiging? Ik kijk uit na uw dreigement en zal het waarschijnlijk wel eerst lezen in uw krant (vergeet niet de correct juridische weg te volgen hé, het is hier nog een democratische rechtsstaat).
 
Niet zo kneuterig, met veel glimlachjes,
 
maar geen groeten
 
JVS
(geen fotooke bij dit artikel, ik wou de voorpagina van de Standaard hier zetten, maar ik durf nie meer..lol)  

12:03 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-02-05

Hoeveel procent hetero/gay ben jij?

Leuke test, pure fun. Heb dit gevonden via zatte vrienden en heb het meteen uitgetest. (neeje, het resultaat geef ik nog niet) Dit is een vraag die veel mannen zich stellen en ik heb een vermoeden... met kloppend, bonzend hart ..jullie de antwoorden zullen geven. Alleen al om die reden post ik de gayometertest hier. (grijns)
(zou da ook werken bij vrouwen? ..mail me de resultaten dan kan ik vergelijken dames..!)23:47 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |