24-02-05

Bourgeois in commissie media over amusement

Donderdag. Het potje verwijten en schelden in de commissie media&cultuur weer achter de rug. Vandaag interpellatie voor Bourgeois over die materie van “..politici en amusementprogramma’s…” Ik wilde wel wat meer over het mediabeleid vragen maar het bureau vond dat ik me moest beperken tot dit lichte onderwerp. (lees: ik mocht nu niet méér vragen) Ik bespaar jullie de discussie..ik bedoel…de verwijtengesprekken. Naast mijn kritiek op Bourgeois dat we geen betutteling nodig hebben en politici het recht hebben om zich belachelijk te maken (omdat de kiezer toch het laatste woord heeft) liet ik hem weten dat ie beter een oproep had gedaan voor meer diepgravende journalistieke programma’s, politieke debatten pur sang op de openbare omroep, onafhankelijke objectieve journalistiek en zomeer.. Als hij oproept om meer cultuur te brengen dan misstond mijn oproep ook niet. Vond ik. ( en toen begon het gescheld)

Wat bleek? Dat mister superego mijn stijl niet apprecieert, dat wisten we al. Nu had hij een ultiem bewijsstuk in handen (!). Ik citeer de minister: “…uw niveau/stijl en hoe u mij noemt lees ik op uw website, die ik niet ken en niet lees, waarvan ik een mail heb gekregen met dit stuk -post, hier op mijn weblog dd. 13 febr. 2005-..u noemt mij kapelmeester van de goede smaak… en jarre jarre jarre”. Toen ik hem erop wees dat een website geen weblog is, ik het vreemd vond dat ie een waardeoordeel (lees stijl-omschrijving) uitspreekt over iets wat hij –zegt ie zelf - niet leest en bezoekt  (!?!) toch wel hoogst eigenaardig is, het nog vreemder vond dat een weblogverhaal gebruikt wordt als argumentatie van een minister, hij geen antwoorden geeft op de vragen die wij stellen en zijn technieken bedenkelijk zijn.. (Hij weigert op mijn vragen te antwoorden en denkt dat dat een supertechniek is waarvan ik wakker lig..) 

 

Wacht.

 

Voorbeeldje, dan begrijpen jullie wat ik bedoel. In mijn interpellatie stel ik de vraag : “Gaat u een deontologische gedragscode uitwerken voor politici?” Antwoord Bourgeois: “Ik heb nooit gezegd dat ik een deontologische gedragscode ga uitwerken voor politici” DAAAAA!! Ik heb niet gezegd dat u dat gezegd heeft, logisch, want het was mijn vraag die u als antwoord gebruikt!!!!! …

Bref. De voorzitter moest ei zo na de MP binnenhalen om de gemoederen te bedaren en Bourgeois spuwde haat, nijd en verloor zijn elementaire beleefdheid (wat hem voor mij toch aangenamer maakte.. ) Ik dacht meteen: '..it's alive!! ' LoL

Samengevat? Ik vond het een licht onderwerp en de discussie is nooit zo hevig geweest, blijkbaar logisch, want het gaat toch over..onszelf hé.

Leuke anekdote. Ludo Sannen (SP.a) drukte zijn bezorgdheid uit over het feit dat de politiek verklaart dat “..televisie de markt vervangt voor politici..tv is de nieuwe marktplaats voor ons..” Toen ik hem er fijntjes op wees dat zijn Steve Stevaert (SP.a?) de eerste was die dat verklaarde in interviews..werd het toch even, heel stil.

22:59 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-02-05

Fotooke plenaire zitting 23 februari

Beste bloggers. De traditie wil dat ik een foto van de plenaire doorstuur. Ik zal vanaf nu een beeld plaatsen -vanop mijn plekje- en tijdstip zonder commentaar... een beeld zegt meer dan 1000 woorden niewaar.
Foto: Woensdag, 23 februari, 14u50 (start plenaire namiddag 14u30)


15:45 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Extreemrechtse Antwerpenaar verdient geen museum

Gerard Mortier heeft een mening. "...Antwerpen is een extreem-rechtse stad en de Antwerpenaar verdient geen nieuw museum..". Deze verzuurde uitspraak deed hij gisteren op Klara, het radiozenderke voor 5 man een paardenkop. (2,8%) Ik ga niet echt woorden vuil maken aan een dergelijk opgeblazen cultuurvacuumpersoon. Mortier toont hoe bekrompen en enggeestig, zelfs dorpelijk, hij is. Dergelijke mensen verdienen geen cultuurprijzen. Zij prediken hun grote gelijk, zij brengen politieke boodschappen, zij bepalen wel wat u zal krijgen en niet. Het probleem van dergelijke opgeblazen ego's uit de cultuursector is namelijk dat zij politiek en cultuur continue aan elkaar linken. Cultuur is van iedereen. Met grote en kleine c. De C misbruiken voor politieke statements en doelstellingen is not done. Blijkbaar zijn er velen in dit bedje ziek. Mortier die de Antwerpenaar uitscheldt in een poging om zijn gepland muziektempeltje te laten financieren in Gent ten koste van Antwerpen getuigt van een kleine, achterbakse en enggeestige mentaliteit. Cultuurprijs voor Algemene Culturele Verdienste? Misschien die prijs toch even inwisselen?

11:36 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-02-05

Tja

Voor mijn part mag Bush meer naar Brussel komen. Deze ochtend nog nooit zo snel op de fractievergadering geraakt. (na alle waarschuwingen was het lekker rustig op de baan in Evere en Brussel...) De Coveliers begint met een rechtsliberale groep, beweging, partij. Waarvan akte. Euhm..wie gaat ie recruteren? (spanning en sensatie bij de VLD) Op dit uur, nu, heb ik geen zin om iets te schrijven. Ik kijk liever wat naar buiten. 't is wit. 't is volle maan. Meestal ben ik dan wat humeurig. Teveel testosteron ook op zo'n momenten. Effe wandelen. In het donkere van de nacht en bij -1 graad. Jurgen in de nacht op stap in Wilrijk&Berchem. Wat drijft hem? Veel beter dan surfen, naar niks zitten gapen op tv enz.. enz... Morgen plenaire zitting! Het orgelpunt (heuheum) van de week. ... Hasta la vista!
(Fotooke: lage resolutie gsmfoto van mijn terras in sneeuw waar een zuidfrans lavendelke schreeuwt om zon, hete temperaturen, gebronzeerde lijven, terraskes met wijn en vertier, eindeloze stranden, zee, zon en open en bloot..kortom... 't mag gerust al lenteweer worden of zomeren..;zucht...)

23:39 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21-02-05

Paris Hilton en volle maan

Volle maan, koud en nadenken over onze e-security. Heb een uitnodiging gekregen om mij e-id te gaan oppikken. Ik lees op allerlei blogs dat de gsm van Paris Hilton gehacked is. Ondertussen doe ik weer een virus upgrade en flupt mijn firewall aan voor één of andere melding. Hoe meer electronica, hoe leuker maar ook hoe...gevaarlijker voor je pivacy. Paris Hilton kan erover meespreken... De 21-jarige Nicolas Jacobsen kon bijna een jaar lang snuffelen op het T-mobile-gsm-netwerk rond Washington DC. Hij hackte op die manier ondermeer de gsm's van Paris Hilton en Demi Moore. Naast een foto's werden ook het telefoonboek en de persoonlijke agenda uit de gsm van Hilton online gepubliceerd.  Paris haar cell.phone gegevens staan op het net, voor iedereen. Heeft u ook een mobieltje en bluetooth? (grijns) 

23:39 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Bush?

Zo voorspelbaar: Bush -of welke Amerikaan ook- komt naar hier en een paar sossies en extreemlinksen moeten betogen. bezigheidstherapie zeker? Zelfs voor Di Roeppie van de PS, Ecolo en nog zo van dat tuig vinden ook dat ze een boodschap moeten brengen. Free speech. Ze mogen en ik mag er eens mee lachen. Als VS liefhebber moet ik altijd aan die vragen denken van een vroegere goeie maat van mij waarmee je je tegenstanders tot nadenken kan zetten.
 
Als je mocht kiezen, en je mocht het wapenarsenaal van de Amerikanen in handen geven van een lukraak niet-westers, niet-Europees land... zou je het doen? En zo ja, aan wie? Zo je je veiliger voelen dan nu? Hoe zou je je voelen als een moslimland hetzelfde arsenaal in handen zou hebben? Een Afrikaans land? Een Zuid-Amerikaans?
 
(jaja...HETZELFDE volume aan wapens en mogelijkheden....)

Nog meer? Nou ja...enkele uren voor de landing van Bush, verklaarde de federale vice-premier Laurette Onkelinx in het programma "L'invité" op RTL-TVI dat ze "liever had gehad dat John Kerry op bezoek kwam". Ik wist niet dat Laurette engels begrijpt? Nederlands is al moeilijk genoeg.. (lol). Kortom: de honden blaffen en de karavaan trekt voorbij. Alsof iemand iets inzit met wat die federale, Vlaamse en Waalse anti-bushers te vertellen hebben. Lijkt nogal arrogant van die garnalen. Like it or not... het is een supermacht mét Westerse waarden. Busch heeft voor mij ook wel wat macho trekjes die ik niet apprecieer...maar... liever een Amerikaan in mijn tuin dan één of andere fundamentalistische godsdienstgeit, communistische sigarenroller, stalininistische sossie of groene terreur-ossie. Blijkbaar zijn er sommige politici en jongpolitici in spé in dit land -en ik snap het nog altijd niet zenne- die Cuba en de vroegere communistische landen verkiezen boven wat we hier kennen en over de oceaan. Als het aan mij lag mogen deze non democraten gerust een ticketje naar Cuba met een C130 nemen om daar eens te proeven van het fijne leven.
 
Denk maar effe na...
www.bushspeech.org
www.whitehouse.gov22:53 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-02-05

Slecht weer

Bon. regen, koud, grijs. Ikke nie goe tegen kunnen. Liefst winter die winter is..of warmte en zon. Ik trek er mij geen zak van aan of ik nu politicus ben of niet sé, voorbeeldig gedrag op websitres?..nie aan mij besteed. Dit fotooke doet waarschijnlijk veel mannen dromen van zomer en zon. Bikini girls, zoek de websites maar zelf. -lol- ( ...en neen... Vanhecke, ik zeg het ook nie tegen u...)

22:09 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Ben jij dominant?

Surf als de bliksem naar deze  www.robweychert.com/virtualstan website (ge moet tuurlijk wel Flash op aawen peecee hemme..) en leef je uit. Leuk, fun en goed gemaakt. (Ik kan wel wat variaties bedenken..wie levert mij hetzelfde met bvb. Prins Filip, Steve Stevaert of anderen?)

21:46 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Belgacom

Vandaag met een aantal leden van de commissie media ontvangen bij de directie van Belgacom. We kregen een presentatie van hun strategie voor dit en volgend jaar ..en langer. Vooral het luik digitale televisie, wat jullie allemaal aanbelangt, werd gedemonstreerd. Het werkt. En hoe. Televisie via de huidige bestaande netwerken zoals ADSL en alle mogelijkheden die de kijkers ermee kunnen doen. Op zo'n momenten besef ik in welke goeie positie ik vandaag zit. Oude en nieuwe media was en is mijn speelgrond. Grootste bekommernis van Belgacom is de verdeeldheid van bevoegdheden, politiek. Telecom is federaal, media is vlaams. Beste oplossing? Telecom en media samenvoegen en volledig overhevelen naar de gewesten. Anders kunnen telecombedrijven in Vlaanderen de boot missen. En da's geen doemdenken van mij. Nadien bij de lunch bevestigde een aantal mensen dit.... Als je BHV al niet kan splitsen..dan vraag ik mij af hoe we dit moeten aanpakken. Weet je wat... de deadline is eigenlijk december 2005 (!) Andere oplossing..als je bevoegdheden niet splitst dan moet een overlegmodel, een concensus tussen Vlaanderen en Wallonië gerealiseerd worden. Belgacom stelt 60% Vlamingen te werk. Vlaanderen is de grote drijfkracht en afnemer achter digitale tv, e-gov enz...  Voor de eerste keer zit ik dus als Vlaams politicus met een probleem wat ik -e.a.- niet meteen kan oplossen. Ik zie de digitale tv-revolutie vertragen in Vlaanderen vanwege het systeem België. Een e-evoltutie/revolutie die op en top de Vlaamse dynamiek weergeeft... Een industrie. Werkplaatsen. Jobs en knowhow.
Werk aan de winkel.
(Hoe die fijne digitale televisieplatformen bij Belgacom -gaan- werken en wat de strategie is kan ik hier niet schrijven vanwege gelijke kansen zonder voorkennis voor andere telecombedrijven zoals Telenet...waar we ook werden uitgenodigd...) 

21:38 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

17-02-05

Commissie sport met Anciaux

In de commissie sport van vandaag stelde collega Johan Deckmyn aan Bert Anciaux een vraag over een nieuw initiatief van de UEFA om buitenlandse spelers in de competitie te beperken. wat de houding van de minister is over dit Europees initiatief en de toepassing hiervan in Vlaanderen. Komt regelmatig op de agenda door politici, de voetbalsector zelf en de bonden.
 
Voor de minister zijn antwoord gaf verklaarde hij dat: "...voetbal met allochtone spelers (onze fractie heeft dat woord zelfs niet uitgesproken) is een goeie remedie in de strijd tegen racisme, verzuring en het weergeven/bevorderen van verdraagzaamheid en de multiculturele maatschappij..."
 
Hoppa. Ik viel bijna van mijn stoel bij deze opening. Het begint fameus mijn rekker uit te hangen dat naast de kwestie geblaat. Waarom? Sport is sport. Als het op een degelijk niveau gebeurt is dit amusement en ontspanning voor iedereen.Van sport maak je geen politiek én -sorry Bert- dat deed je vandaag wél. Sport gebruik je volgens mij ook niet om één of andere politieke boodschap uit te dragen. In het vroegere Oostblok en bij de nazi's werd sport op topniveau verheerlijkt en als propagandakanaal ingeschakeld om hun -opgelegd- maatschappijbeeld uit te dragen. We zijn zo ver niet en misschien is het voorbeeld te zwart-wit maar ik krijg toch een ongemakkelijk gevoel bij dergelijke uitspraken...
Kunnen we over de essentie praten aub? Draagt dit Europees UEFA initiatief de goedkeuring van de minister en wat is de toestand bij de clubs in Vlaanderen? (...)

13:26 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-02-05

Zoek de verschillen!

Deze foto is genomen bij de stemmingen - die tellen als aanwezigheid- zo rond 18.00 uur, deze woensdag. Zoek de verschillen met de vorige foto (eerder bericht hieronder) van de plenaire. Met bolletjes heb ik de plaatsen zowat aangeduid van de partijen, volgens kleur. In het Blokje waar ik zit zit natuurlijk het Belang. 

21:30 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

PDW op teentjes getrapt? Pffft....

Patrick De Witte heeft blijkbaar een groot ego maar lange teentjes. Iemand die prat gaat op zijn 'kritische humoristische' stijl verdraagt blijkbaar geen 'zuchtje tegenwind'. Ik heb zelfs nog niet gewapperd met een euro biljetje. Pfffft.... Hij leest mijn weblog en ik de zijne. Hij zegt dat ik een windekind van de poldernazi's ben, opportunist, zweefvlieger en in het verleden nog zo van die fijnzinnige speelse omschrijvingen. Humor heet dat dan. Ik zou het eerder omschrijven als inspiratieloos plat schelden. Ik ben het gewoon dat smaakloos op de man gescheld. Enfin. Ieder zijn stijl en dada hé. Wat is nu zijn probleem? Hij weert zich als een duvel in een wijwatervat omdat hij omschreven wordt als links en extreemlinks. Ocharme. Patrickske toch. Het doet niet pijn om je te outen hoor.
Als aanvulling op je artikeltje Pffft.. van zondag 12 februari : ik ben de ontmoeting niet vergeten (Mechelen) en wat je toen in dat debat over media zegde was inderdaad een interessante visie op media. Ook al ben jij links en ik rechts... ik veroordeel je niet vanwege dat stukje waar ik het grondig oneens mee ben. Dat heet tolerantie. Ik heb het gevoel dat je de laatste tijd nogal verzuurd en eng bezig bent. Spijtig.    


15:22 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Aanwezig?

Hier zitten we dan weer. Ik post dit bericht -bijna plichtsgetrouw- vanuit de plenaire.Op de agenda staan de besprekingen van de beleidsnota's. Misschien wel af en toe saai maar goed. Heb mij deze ochtend gehaast om op tijd de collega's parlementsleden te beluisteren. Daarnet, om 12u37 zaten we hier met 15 van de 124 volksvertegenwoordigers. Op een bepaald moment in de voormiddag was dit 43. Ondertussen -tijdens een sigaretje roken- met mijn vrouw gebeld en even gesproken met dochter die van kleuterklasje kwam. Het is staalblauwe hemel, koud maar schitterend wandelweer. Ik vang een glimp op door het glazen dak van deze bijna lege plenaire zaal. Iedereen zal wel weer 'iets beters' of 'iets belangrijkers' te doen hebben zeker? "Aanwezigheid is niet werken. Luisteren ook niet. Waarom luisteren naar saaie speechen?" Ik ken de opmerkingen ondertussen al wel. Zoals mijn vrouw daarnet stelde: "Waarom hang jij daar de heilige plichtsbewuste uit terwijl de rest dat niet doet?". Tja. Goeie vraag..terwijl ik even wegdroom van een fijne boswandeling met de kinderen en vrouw. Niemand zou mijn afwezigheid abnormaal vinden. Wedden dat straks in de late namiddag bij de stemming iedereen op post is?

13:16 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-02-05

Blogland en gratis muziek downloaden

Blijkbaar wil men nu bloggers intimideren die MP3 links voor gratis muziek downloaden op hun blog plaatsen. De hele wereld kent www.kazaa.com maar vanaf nu mag dit niet meer...zogezegd ! Blogger dominiek is 1 van die slachtoffers lees artikel blog Marcel Heymans van Ifpi Belgium intimideert dus bloggers maar eigenlijk is ie niet helemaal correct.
 
On December 19, 2003, the Dutch Supreme Court confirmed that Kazaa peer-to-peer technology and its distribution is legal.

On April 25, 2003, Judge Stephen J. Wilson of the United States District Court for the Central District of California ruled in favor of Streamcast Networks, Inc. and Grokster, Limited, distributors of peer-to-peer software which functions similarly to Kazaa, in a summary judgment concluding that such peer-to-peer software and its distribution is legal.

Linken plaatsen op websites en blogs die niet mensonterend, staatsgevaarlijk of in strijd zijn met de universele verklaring van de rechten van de mens vallen onder persvrijheid, vrije mening, citaatrecht e.d. ..

Vooral het zinnetje : "...Elke vorm van linken naar illegale sites is illegaal. Wat mij betreft is daar geen onderscheid tussen journalistieke en andere activiteiten..." Pardon? Marcel Heymans verlegt wel écht de journalistieke grenzen. Dus een link naar moslimfundamentalisme, wapenliefhebbers, communisten, totalitaire regimes of whatever is geen probleem..maar een link naar een site die muziek illegaal op het net zet mag niet? Vreemde redenering. Trouwens, er bestaat nog zoiets als bronvermelding bij journalistieke stukken..surtout op het internet. Schieten op de boodschappers is makkelijk. De problemen aan de wortel aanpakken blijbaar moeilijk.. of moet ik zeggen... te duur en teveel inspanning?


22:21 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Etwas loos in Blogland?

Vreemd. Politici beginnen te bloggen , als ze dan bloggen, dan schrikken ze van de reacties op hun schrijfsels. Bert Anciaux hangt nu weer de zielepoot uit omdat de journalisten zijn berichtjes lezen. Oh, is dat even schrikken...journalisten lezen de website van een minister (!).
Zag ik daar een traantje? Of hebben we dat traantje zelf op de fax gelegd en opgestuurd naar de kranten in de hoop van een artikeltje én reclame voor het websaaitje te krijgen? Ik zou het niet durven geloven ... (lol). Hoe was dat weer? Push a story in media? Alvast geslaagd, qua media-aandacht dan toch.

22:08 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-02-05

Valentijn hater?

Sommige mensen vinden het maar niks..dat gedoe van Valentijn. Ach ja, het heeft wel iets...behalve als je single bent (ik leef met jullie mee hoor...)
Mannen komen van mars, vrouwen van venus. We zijn vandaag gaan kledingshoppen en  -gezien ik de kok in huis ben - vroeg ik aan mijn vrouw wat ze wilde eten. Voor mezelf had ik al vers gemaakte cappelletti al prosciutto crude mét verse (bio)pesto en tomaatmascarponesaus klaargelegd, begeleid met een Zuid-Afrikaanse Chardonnay en zij wou.... (ahum).... zij had (hmhm) ...waanzinnig veel goesting in ... een blik ravioli pur boeuf van Delhaize (!). Wie ben ik om dat te weigeren. Ik heb haar nog net niet uitgemaakt voor voedselbarbaar (grijns) maar ik wilde me niet mengen met inhoudsbepaling. Als zij daar zin in heeft..dan doe je dat toch gewoon hé? (Ik schaamde mij wel aan de kassa in den delhaize -lol-)
Bref. Morgen fractievergadering. Het wordt een drukke politieke week..wacht maar af.
 
Benieuwd wat ze morgen in Recht van Antwoord (VTM) gaan tonen van de opname die ze van mij gemaakt hebben (vrijdag) betreffende Bourgeois zijn statements over politici in amusementsprogramma's.
 
Valentijn heeft te maken met hartjes, erotiek..met als resultaat passie, seks, begeerte en tutti quanti. Hier een aantal links, als jullie (mannen dan) mooie, erotische vrouwen willen zien..surf naar google, voer -zoeken hé- zattevrienden.be of coolios babes in en surf naar de eerste links.... (Zo ben ik af van het gezeik dat een politicus saai moet zijn, niet naar mooie vrouwen mag kijken, een voorbeeldfunctie heeft, en sommige partijleden het daar moeilijk mee hebben, Anciaux een superweblog politiek zonder verstrepen zijn blote tetten wil opstarten en jarre jarre jarre..... bij zattevrienden kan je de Playboyfoto's van Katrien Schotte bekijken - jummie- )

Have fun en je weet het niet van mij hé .... (grijns)
 
www.fuckvday.com

21:50 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-02-05

Valentijn ... awel?

Mmm... valentijn hé? Dag van de verliefden. Wat je volgens mij vooral niet moet doen zijn alle voor de hand liggende dingen op de dag dat iedereen die doet en het gevoel heeft om het dan te doen omdat het anders nie goed is en daarom automatisch vervalt in de clichées waar alle boekskes over schrijven dat je ze net niet moet doen. Snapte? Overvolle resto's, bloemenzaken, privésauna's, healthcenters enz..  Enfin. Als je geen inspiratie hebt..  the one and only: www.valentine.com

23:50 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Imago van politici

Ik heb afgelopen dagen goed gelachen. Geert Bourgeois lanceerde de id dat 'politici niet meer in amusementspogramma's mogen komen'. Dit schaadt de politiek. Het is een gevaar voor de democratie. De burger keert zich af van de politiek. Slogans die hij zonder verpinken verklaarde terwijl Louis Tobback hem (terecht) zat uit te lachen in Terzake. Als je alle uitspraken optelt dan kan je alleen maar concluderen dat de Vlaamse kapellmeister van de goede smaak een waanzinig hoge eigendunk heeft in combinatie met één of andere frustratie. Als mediaminister wil hij 'kwaliteit en goede smaak' op televisie. Nu gaat ie bepalen hoe een 'goed' politicus zich moet gedragen. De discussie op zich is, volgens mij, ridicuul, overbodig en -boemerang- maakt van de mediaminister een schertsfiguur omdat hij zich met zoiets banaal wil bezighouden. Of niet? Ik confronteer hem regelmatig in de commissie met mediazaken en ik stel vast dat dat voor hem niet banaal is. De man ademt dat alles uit wat hij de laatste tijd vertelt en daardoor nog eens in alle programma's mag opdraven... wat ook zijn bedoeling is. Hij WIL gerespecteerd worden. Hij WIL met mijnheer de minister aangesproken worden. Hij WIL doorgaan als de mister Belgium (sorry, Flanders..) van de serieux. Imago, naamkaartje, titel en aanzien... jullie kennen dat wel. Waarom vinden bepaalde omhooggevallen politici (zonder CD&V zat ie nog te krabben onder de kiesdrempel volgens de laatste peiling van Le soir..) dat ze met respect bejegend moeten worden én hoog op een maatschappelijke ladder moeten staan én tevens bepalen wat 'de goede smaak' is?
Ik heb altijd geleerd dat je respect moet verdienen. Vandaag, zondag, was het voor mij bezoekdag van mijn broer. Mentaal gehandicapt, begeleid wonen en onder de hoede van 'opvoeders'. Telkens weer als ik hem bezoek, ga ophalen en terugbreng.. heb ik respect en bewondering voor de mensen die dagdagelijks zich bezig houden met mindervaliden. Dag in dag uit. Aan een loon dat 1/8 e is van bvb. minister Bourgeois. Terwijl zij elke dag gehandicapten een beter leven proberen te geven - met minder en minder middelen - hoor ik een minister lullen over het imago van politici en parlementsleden. Bedankt Geert. Je hebt bewezen -voor mij- waarom de 'burger' een 'slecht beeld' heeft van politici. Je hebt het de laatste week bewezen... door vooral te lullen over onzinnige onderwerpen. Democratie in gevaar? Give me a break. Denk je nu echt dat je de redder van de democratie bent door je op te werpen als de nieuwe nanny van het parlement en styliste van politici? ....   

23:13 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-02-05

Zaterdagochtendblues

Heb niet veel goesting om iets neer te pennen; het regent, waait, grijze lucht...en ben véél te laat gaan slapen. Maandag is Valentyn en aangezien mijn lievelingsrestaurants dan bomvol zitten gisterenavond -met de madam- iets gaan eten in La Luna. Wilde zeebaars en goeie wijn brachten de sfeer erin. Ik heb geen relatiecheque nodig hoor. 's morgens weet je meestal wel hoe laat het was als je je dochter om 7u30 hoort roepen "..papa,mama..ik ben wakker!.." Soit. De vrouw mag nu wat uitslapen sé, ik zit achter de pc en de dochter kijkt naar cartoon network. Subiet de gazetten doornemen. 

11:08 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-02-05

Krokuspersvarken

Gevangenen die lichte straffen kregen, moeten vroeger vrijkomen. Dat staat in een nieuwe rondzendbrief van minister van Justitie Onkelinx. In een nieuwe brief is een systeem uitgewerkt waarbij de slachtoffers in de plaats kunnen gaan zitten van de misdadigers als die het té druk hebben. De PS denkt nu ook na over een systeem waarbij de overvaller eerst een schriftelijke melding maakt van een overval of handtasjessteelpartij. In dat geval krijgt ie bij betrapping een bijna kwijtschelding van de straf als blijk van goed crimineel gedrag.

Minister van Binnenlandse Zaken Patrick Dewael wil opvangstructuren voor asielzoekers in transitlanden als Marokko, Algerije en Tunesië. En waar gaat ie dan kampen zetten voor mensen die uit die transitlanden willen vertrekken? Aangezien de windmolens niet voor Knokke komen te staan kunnen we misschien een zeetransitcentrum plaatsen op 1 van die zeebanken. In Nederland wil men een containerpark in de zee/haven, in Zwitserland in de berg gekapte bunkers…wij hebben misschien nog…de mergelgrotten? Het verdronken land van Saeftinghe?

Bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober 2006 zullen de kieslijsten in Vlaanderen voor de helft uit mannen en voor de helft uit vrouwen bestaan. Kweenie. Quota opleggen op basis van sekse en niet van inhoud, kunnen of kwaliteiten. Ik heb toch een bedenking: is een homo op de lijst een man of een vrouw? Hoe zit het met een biseksueel? Stel ik bekeer me tot biseksualiteit..mag ik dan op de lijst naast Anke gaan staan of niet? En wat als je je hebt laten opereren tot vrouw maar je id-kaart zegt dat je man bent? ..jaja… Ik ruik hier discriminatie. Er is weer niet goed nagedacht!


18:01 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Hoe ver mogen we lachen op de VRT?

Lachen met de paus is taboe bij de openbare omroep. De bevoegde minister van Media, Geert Bourgeois (N-VA), daarentegen mag nog altijd vrolijk over de hekel gehaald worden, zo bleek gisteren tijden het Radio1-programma De Nieuwe Wereld, dat zijn Nieuwe Wereldlied aan Bourgeois wijdde. Op de tonen van Jacques Brels les Bourgeois klonk dat: Geert Bourgeois Van de N-VA Met dat strakke pak en dat bitsig mondje Geert Bourgeois Van de N-VA Van de Vlaamse zaak etc… Voorzitter Bart De Wever kan er niet mee lachen. ,,Het is altijd hetzelfde liedje. Het is in een bepaald progressief-intellectueel milieu bon ton om op ons in te hakken. Alles was riekt naar de Vlaamse zaak moet en zal belachelijk worden gemaakt. Als de groenen - die partij is toch ongeveer even groot als wij - iets doen worden ze met alle égards omhangen, maar wij zijn de engerds. Ach, als je daar niet tegen kunt, moet je maar een andere stiel zoeken, probeer ik me wijs te maken. Maar het is niet grappig. Echt niet.''

 

Tja. Nu ze zelf eens voor één keer door de mangel gehaald worden bij de VRT dan “..kunnen ze er niet mee lachen..”. Waarvan akte. Als wij (Vlaams belang) of ik (Verstrepen) in datzelfde programma door bvb. een Patrick De Witte (van Deng en de Pvda) regelmatig op een platte, denigrerende en venijnige manier worden “uitgelachen” … dan lacht iedereen mee. Een Belanger werd onlangs nog door PDW vergeleken met een nazi. Stonden De Wever en co. toen ook te lachen aan de zijlijn?

 

Point taken: vreemd toch dat bij de openbare omroep idd. De Groenen en Socialisten nooit worden uitgelachen terwijl ze wél in alle amusementsprogramma’s mogen opduiken. Ziet u de rode draad, ik bedoel de rode loper?


17:01 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Sexy newsanchors?

Grappig. Ik heb blijkbaar iets leuks aangeboord met die sexy nieuwslezers. De tips stromen binnen via mijn email adres. Aangezien mijn trip naar de zee letterlijk in het water is gevallen (als er evenveel water boven de 0 metergrens staat als eronder dan ga ik niet..) post ik het hier even. Lauren Sanchez presenteert het nieuws op LA UPN13 news channel in de VS. Misschien een tip voor P-Magazine om eens uit te pakken met een babe-special over nieuwsanchors? Neenee...geen dank.

16:45 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10-02-05

Nog meer Melissa van LCI

Ok, ok. Blijkbaar valt Melissa van LCi/TF1 in de smaak van beminnend Vlaanderen. (Met dank voor deze link). Meer serieus nieuws? Mannen weten waarom!
(een extra linkje dus met veel fotookes voor mensen die geen schotel hebben)
Zie je wel dat Vlamingen niet verzuurd zijn en oog hebben voor kwaliteit! Vrouwen...welke nieuwslezer-stud hebben jullie in gedachten?
 
http://jfkaps.free.fr/accueil_MTheuriau.htm

23:55 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Pers-sprokkeltjes

De perversheid van de staat België en een cordon, samengevat in deze kop van een krantenartikel. Minister van Binnenlandse Zaken Patrick Dewael brengt vrijdag toch een bezoek aan zijn Deense collega om te praten over het Deense asiel- en migratiebeleid. Op die reis was gisteren al kritiek geuit door de PS en vandaag eiste Ecolo dat de minister het bezoek annuleert. In Denemarken is een rechts beleid aan de macht en besturen ze het land. Cynisch dat de linkse VLD nu op bezoek gaat naar een land waar een partij meeregeert waar men in Vlaanderen nooit of te nimmer, op straffe van uit de VLD gestampt te worden, mee wil besturen. M.a.w. kijken in het buitenland hoe het Vlaams Belang zou regeren (lol)…en kijken alleen al is teveel voor de PS, Ecolo en andere Waalse links extremisten. PDW (Patrick de Witte of zoiets), u weet wel die maoïst met extreemlinkse sympathieën die voor Radio 1 VRT, Deng e.a. blaadjes werkt, wil niets meer zeggen omdat ie teveel kritiek krijgt na zijn scheldtirade op VB. Ach ja…de revolutionairen zijn tegenwoordig ook maar salonsocialisten geworden die bij de minste kritiek als een woezie terugkruipen naar hun extreemlinkse kroeg… Tijden veranderen. De revolutie wordt gepredikt in de elitaire kroegen waarna ze vertrekken met een BMW onder hun achterste, betaald door een openbare omroep van belastingsgeld… Het communisme is niet meer dat hé. Heb deze week hartelijk gelachen met dit voorstel: Sp.a-Kamerlid Swennen stelt voor mensen die 15, 25 en 35 jaar gehuwd zijn of samenwonen te belonen door de factuur van de viering voor de helft fiscaal aftrekbaar te maken, met een plafond van 250 euro. Enkele maanden geleden haalde Swennen de media met zijn voorstel om de kosten van een echtscheiding bij onderlinge toestemming deels fiscaal aftrekbaar te maken. Dit om het aantal vechtscheidingen terug te dringen. Halleluja! We hebben een politieke Dr.Ruth. Euhm..krijg je voor 15 jaar ongelukkig samenwonen ook een cheque? Mag je na 25 jaar vreemdgaan maar nog samen vanwege de kinderen ook 250 euro inbrengen op een feestje waar minnaars ook uitgenodigd zijn? Als je niet in amusementsprogramma’s geraakt dan moet je wel dergelijke ideetjes lanceren hé.. benieuwd hoe Bourgeois dit zal oplossen na zijn jongste oproep. Ach ja, Bourgeois. Hij wil wel maar het lukt niet goed. Dé partij van de ernst. Dé partij die nu schiet op politici in tv-programma’s. De minister die bepaalt wat amusement is en wat niet. Hij is ‘inhoudelijk’ bezig. Ik gruw van politici die ‘inhoudelijk’ bezig zijn…vooral als zij willen bepalen wat ‘kwalitatief’ is , wat ‘amusement’ is, wat ‘degelijk’ is, wat ‘meerwaarde’ is enzovoort…. Het doet me denken aan regimes die bepalen wat goed voor je is... 


22:47 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-02-05

Allez..eentje gratis

www.lci.fr

23:34 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Tv babe?

In Vlaanderen zijn vrouwen die 'iets meer dan toch niet lelijk en valt best wel mee beschouwd worden' in politiek al een babe en als nieuwsanchors al een babetop... zucht. We zijn makkelijk tevreden. In Frankrijk daarentegen .... Mélissa Theuriau presenteert ook nieuws... op een zeer visueel aantrekkelijke manier. Heeft u ook al een satellietschotel?

23:31 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Muzak?

Lekkere kip (op foto toch) en keinijge Frans/Engelse mix van muziek. Heb de CD meteen in mijn lader van de auto geramd. 'Et c'est parti?' .. awel ja, Nadya

23:15 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Coveliers uit de VLD gezet

Een aangekondigde dood. De Covve (voor de vrienden) werd uit de VLD gezet. Hij is nu onafhankelijke. (way to go Hugo..) De VLD top kon zijn kritiek niet verdragen. Laten we eerlijk zijn... Welke politieke partij in Vlaanderen kan kritiek van haar bloedeigen verkozenen verdragen? Bij alle partijen is de macht in handen van 2 tot 3 personen. (op papier natuurlijk zogezegd niet). Reken uit: SP.a/N.va/Groen/CD&V/VLD/VB. 6x3(max) = 18 personen bepalen politieke macht en profilering. 18 personen verdragen geen kritiek of tegenspraak van politici die niet op de door hen uitgestippelde weg wandelen. 
Het verschil tussen de VLD en de anderen? In die partij zijn ze zo lomp om openlijk partijgenoten af te slachten op het publieke altaar.
In de andere partijen gebruikt men fijnere technieken: nieuwswaarde begraven, geen persaandacht, geen verkiesbare plaats, niet in campagnes laten verschijnen, verzwijgen, openlijk terugfluiten met mededeling '..hij heeft zich vergist/verkeerd uitgedrukt/niet zo bedoeld..', intern jennen, mindere - maar volgzame- goden naar voor schuiven...
Je kan het de VLD nageven, ze zijn tenminste eerlijk -lees niet hypocriet- in hun despotisme.
Toch iets dat hen siert.

23:07 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Vis en spongebob

Maandag ben ik in Nederland verse vis en St. Jacobsschelpen gaan kopen (ik was daar dus dacht ik laat ik eens wat vis meenemen, wat zeekraal, een potje wiet –lol- enz…) Kraakvers. Ik eet nogal veel vis en heb dus weer eens gekookt. ’t Is een hobby hé. (1 van mijn vele  passies) Aangezien onze VB fractie de “Week van de smaak” van B. Anciaux steunt én iedereen moet feesten&eten&drinken leek me dit toch een leuke bijdrage op het thuisfront. (natuurlijk sleuren de andere partijen daar meteen multicultuur, couscous etc etc… bij waardoor ze de fun een beetje verknoeien van een niet politiek event voor Vlaanderen maar alla…). Hebben jullie de discussie over Spongebob ook gevolgd? De ultra-katholieken in de VS die vonden dat Spongebob squarepants ‘homofiele’ neigingen heeft? Omdat zijn vriendje ‘Patrick’ (spreek uit Peetrick) altijd aan zijn zijde is. Tjeezes. Give me a break! Onzin. Ben deze ochtend naar Metropolis getrokken met mijn dochter (3,8 jaar) . 11.00 uur, popcorn, drankjes, Alexia en ikke..in grote bijna lege zaal. Samen naar de film Spongebob gaan kijken. (klik op beeldje rechts op mijn site!) Awel..ik heb genoten. Leuk. Het kind in mij kwam naar boven. Dergelijke momenten zijn onbetaalbaar, zeldzaam en moet je koesteren. We hebben er samen van genoten en mijn dochter liet me weten “..jij bent lief papa..”. Haar toekomst is in mijn en jullie handen. Op zo’n momenten besef je eens te meer waarom je je nek uitsteekt. In de hoop dat je iets kan doen aan hun hopelijk zorgeloze toekomst.


22:16 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

07-02-05

Het GOK (doe moeite en lees!)

Normaal plaats ik geen inhoud van emails..deze keer wél omdat ik -zelfs politiek- het gevoel krijg dat er NIETS ondernomen wordt. Zelfs niet in ons parlement. Ik heb dit probleem -waarvan ik al meerdere meldingen kreeg, zelfs van directeurs van stedelijk onderwijs (!) - aangekaart bij mijn collega's in de commissie onderwijs. "Er werden al vragen over gesteld aan de bevoegde minister..." Euhm. En nu? Kous af? Vraag gesteld, probleem opgelost? Minister geantwoord, dossier in de schuif? Opgelost? Proper? Reacties? Plaats ze maar op mijn forum.

 

Jurgen,

 

Dit is misschien een "probleem" voor uw collega's om aan te kaarten in de commissie onderwijs. N.a.v. de huidige GOK-doorlichting in onze school, zijn er een aantal verrassende elementen naar boven gekomen. 'k Zal eerst even uitleggen wat GOK is. GOK is ingesteld door de vorige minister van onderwijs, Marleen Vanderpoorten. Het betekent "Gelijke OnderwijsKansen". De bedoeling hiervan was dat een school extra uren zou krijgen om leerlingen met een zwakkere basis bij te werken, althans zo werd ons meegedeeld. Tijdens de inschrijvingen in de school, moeten we de ouders een vragenlijst laten invullen. Vragen zijn : Wordt er thuis hoofdzakelijk Nederlands gesproken? JA - NEE / Heeft de moeder een diploma hoger secundair onderwijs? JA - NEE / Vereist het beroep van de ouders dat men vaak verhuist of rondreist? JA - NEE en nog enkele soortgelijke vragen. Onderwijzend personeel en directie begrepen hier ook onder dat lln. met ADHD, ADD, dyslexie, disorthografie, discalculie, socio-autistiform gedrag, syndroom van Gilles de la Tourette, epilepsie en CVS hier ook onder vielen, vermits zij een andere aanpak vereisen en vaak moeten bijgewerkt worden. Tijdens onze doorlichting blijkt dat GOK-uren enkele en alleen worden toegekend om een taalachterstand weg te werken. Vermits er weinig autochtone Vlamingen zijn die geen Nederlands beheersen, komen al die uren ten goede aan allochtone Belgen.Herinner je je m'n kritiek op Vanderpoorten i.v.m. inclusief onderwijs? "Reguliere" middelbare scholen moeten maar alle lln. met gedrags- en ontwikkelingsproblemen opnemen, maar er worden geen uren of middelen vrijgemaakt. Als leerkracht stuit dit me tegen de borst, vooral omdat door het niet toekennen van die GOK-uren, er alweer een beroep wordt gedaan op de "goodwill" van de leerkrachten om zwakkere lln. bij te werken (uiteraard onbezoldigd, want er zijn geen fondsen).

 

(Trouwens: ik heb de uitleg gekregen hoe schooldirecties dit kunnen omzeilen, het betekent wel dat ouders valsheid in verklaring moeten afleggen... op advies van de inspecteurs ! - say no more - )


18:41 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |