14-01-05

1212

Op initiatief van Freddy Van Gaever werden 50 plaatsen gekocht (aan 49 euro/stuk voor 1212) op de Virgin rondvlucht in Vlaanderen. Partijoverschrijdend werden Vlaamse volksvertegenwoordigers uitgenodigd om deel te nemen aan deze vlucht, als steun voor de slachtoffers van de Tsunami ramp. Andere partijen beslisten hierop niet in te gaan met uitzondering van NVA-er M. Demesmaeker. Deze namiddag vertrokken we met deze vlucht om 15.00 uur vanuit Zaventem. Jullie moeten weten dat ik normaal vliegstress heb (geen vliegangst..maar alla..) en ik heb genoten van deze vlucht met prachtig weer boven Vlaanderen. Het zet je tot nadenken terwijl jehoog boven Vlaanderen naar beneden tuurt..Brussel, Gent, Antwerpen, Mechelen... Tijdens een afterdrink na de landing werd de sfeer wat beïnvloed door het nieuws van Ward Beysen. Vermist..alles wijst op zelfmoord. Weet je, heel de namiddag speelde de partijpolitiek geen rol, zowel de vlucht als het praten over Ward. Miss Belgie & Els Tibeau vlogen ook mee... (nog een leuke babbel mee gedaan, kende ze nog van VTM tijdperk hé..)
Het is dan telkens weer spijtig (om niet zielig te noemen) dat andere partijen/politici in het parlement zo niet denken en ons blijven haten...ook al doe je iets wat iedereen als mens zou doen. Elk steuntje, steentje draagt bij. Wie is hier dan bekrompen en enggeestig?

21:44 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-01-05

Dagje commissie media & cultuur

Onze commissie blinkt uit in...werklust en dynamiek. Zo moet dat. De voorzitter (Danny Vandenbossche -SP.a) gaf dit toe tijdens een sigarettentrekje. "..een enorm verschil met de vorige legislatuur...". Vandaag ging het o.a. over kinderreclame op tv, cyberpesten, illegale sms kansspelen op tv... Collega Carl Decaluwé trok een zuur gezicht en zei tegen mij dat ik moet oppassen met uitspraken (zie eerder). "..neeje serieus jurgen, da's niet goed...da's niet goed voor ons politici en gij..." Waarvan akte. Hey. Ik heb die kop toch niet bedacht in de krant? Ik heb diene brief toch niet naar de voorzitter gestuurd? Bref. Dat gevalleke met de VRT. Mmm... Nu willen ze Vlaams Belangers eruit knikkeren (vooral omdat daar nu zeer kritische bekwame Belangers inzitten die contact houden met ons parlementsleden) en den Tony Mary heeft dit niet graag. Geen pottekijkers. Geen raad van bestuur die kritische vragen stellen. Die moeten er dus als eerste uit. Het feit dat de VRT onderzoekt of die leden van racisme beschuldigd zijn is de voor de hand liggende stok achter de deur. Wie een stok zoekt..die..je weet wel. (Of heeft den Tony zijn hoorzitting met ons in de commissie nog niet verteerd? Toen ie nijdig werd vanwege de kritische materiekennende vragen? -zie eerdere posting op deze weblog..) Het zal dus supergezellig worden, volgende week, op die receptie van de VRT waar wij dus uitgenodigd zijn én aanwezig zullen zijn. De VRT is van alle Vlamingen, met geld van alle Vlamingen, Tony: "Leer ermee leven!". Trouwens, het is niet de taak van de openbare omroep om zélf aan politiek te doen..... beperk je tot radio en televisie makenb. Met een beheersovereenkomst en centen die het Vlaams Parlement goedkeuren... of niet.
 
Reageer: http://forum.zwartofwit.be/viewtopic.php?t=2216

17:54 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Het persvarken

Tijdens de feestdagen is het persvarken zwaar aangekomen. Vanop zijn powerplate for pigs enkele trillende persopmerkingen…

 

Koning Albert staat achter Remmery en hoofddoekje. Als persvarken bedreigen de groenen en hormonenhandelaars mij al jaren met de dood. (Ik wil niet eindigen als een kottelet en eis ook ontvangen te worden door den Albert! Ik zal ook zo’n hip sjaaltje aandoen) Waarom mag Filip niet op de steun na doodsbedreigingen rekenen? Niet zijn zoon Prins Filip hé.(Die is trouwens als de dood voor intelligentie) Tsunami zorgt voor wereldwijde giften. No prob. Kunnen we nu van de Thaise overheid eisen dat ze de pedofilie en kinderhandel in hun land aanpakken in ruil voor centen? Of dat ze stoppen met tsunamidaklozen – manu militari – uit kloosters te jagen omdat ze hinderlijk zijn? ( …1212? Jaja…democratisch 5 voor 12 in dat land). Noël en de Guy willen als één Blok zwijgen over het Belang. Een oorlogsplan ligt klaar. (brrr…binnenkort gedanken-concentratie-kampen met Herr Flick Von Schlangen als kampmeister!) Noël. Da is toch die goeie vriend van S.S. uit HaSSelt hé? Punt 5 uit het oorlogsplan: als Belang kiezer krijgt u een mest-

keverstempeltje op uw voorhoofd geplakt. ( .. Vlaamse babes mogen een tattoeke op hun onderrug plakken…) De eerste uitwijzingen vinden bijna plaats. VRT wil Vlaams belang uit bestuur! (…de deportatie is begonnen.. een docusoap volgt met de titel “Eigen Bestuurders éérst”, de VRT staat als één Blok achter deze deportatiepoging)  TV1 wordt trouwens één. (..u krijgt dus één voor de prijs van twéé).  Inge Vervotte is niet opgezet met pikante seksvoorlichting van Sensoa (Ze wil onverwijld een softere campagne met aandacht voor een lang voorspel; opgesplitst in Borsten-Handen-Vagina) Matrousjka’s scoort! De Vlaamse kijker lust pap van geïmporteerde paaldanseressen. (..binnenkort op het scherm: de perfecte matrousjka’s moord..met voting en sms kill button!…copyrights persvarken..) Tuurlijk kijk ik voor het verhaal…nie voor de prentjes zenne! En als afsluiter; volgens HUMO lacht Filip teveel (neeje…..nie Filip Prins kramplachje!). En lachen in bééld is er teveel aan. Noël Slangen overweegt de tvmakers te verplichten een zwart Blokske te plakken over Belangers in bééld op den één of andere zenders. Het is in..ieders belang. Zwijgen zeker? Tot knors….

 

Reageren? http://forum.zwartofwit.be/12:47 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-01-05

Drinken we nog ene?

Dit stukje vanop mijn plaats in de plenaire.36 stoelen van alle andere partijen bezet. (indien voltallig zijn 92 zitjes gevuld...) Enfin. Vreemd toch hoe gevoelig dat drankjesgedoe hier is. Er sluipt zowaar een journalist van HLN rond om te weten te komen wie wat en hoeveel drinkt. "is dit uw eerste politieke blunder?" Was de vraag. Hallo? Politiek? Gewoon omdat ik het not done vindt dat alcoholische dranken door ons niet betaald moeten worden in de koffiekamer? Dat zelfs Decaluwé mijn uitspraak belangrijk genoeg vond (ahum) om hierover een vraag te stellen in het bureau van het Vlaams Parlement.. Ik kan er niet aan doen maar ik moet mij inhouden om niet spontaan te beginnen lachen over dit item (dat trouwens dateert van begin december 2004) In de federale koffiekamer zijn wel eens ontsporingen en in Europa moeten parlementsleden -indien ze iets anders willen dan water en koffie - in een andere 'bar' dit zelf betalen. Voila. Opgelost. Dàt was en is mijn punt.Alcoholische dranken mogen niet gratis zijn volgens mijn bescheiden mening.. nie meer, nie minder.  

Tijdens de pauzes en na de plenaire kreeg ik van ander politieke collega's toch wat zure reacties. De beste was "Haa..Verstrepen...van u mogen wij hier niet meer drinken?" (VLD) tot "Neemde zelf geen drankskes?" (CD&V) ...lol. De SP.a-ers en NV-a-ers  hebben karakter: Zo van: Wij bestellen ons pint. Punt andere lijn. Heb nog nooit zoveel cola's, waterkes en koffies gezien. Uiteindelijk, grappig hoe sommigen vasthouden aan de slogan "Eigen pint eerst". En daarmee is dit hoofdstukje voor mij -voorlopig- afgesloten. We hemmen al goed gelachen. Schol!

15:32 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-01-05

Gratis drank? Nope!

Vandaag fractievergadering, receptie en etentje achter de rug. Aan de phone, Het Laatste Nieuws over mijn uitspraken in een interview op 11 december. Het gratis drinken van parlementsleden in de koffiekamer van het parlement...weet je wel. Decaluwé van de CD&V heeft dit op den agenda geplaatst van het bureau van het parelement (Jooo, way to go..dude!) omdat hij zich blijkbaar stoorde aan mijn uitspraken. Waarschijnlijk wil hij een garantie voor gratis drinken op jullie kosten (lol). Enfin, zat dus vandaag aan tafel met de 2 lieding ladies van de partij. Morel-Dillen. Twas lekker. Morgen plenaire..benieuwd hoeveel volk er gaat zijn! (Zal wel een fotooke trekken voor jullie)

22:33 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Cultuurzender?

Wat heet politieke bevrediging? Deze ochtend -vroeg mét koffie- dat gevoel toch gehad.
 
In o.a. De Morgen staat : " De VRT gaat meer aandacht besteden aan kunst en cultuur. Een themazender Cultuur behoort daarbij tot de mogelijkheden. Dat heeft topman Tony Mary gezegd op de nieuwjaarsreceptie van de openbare omroep. Mary antwoordt daarmee op de aanzwellende kritiek op de cultuurprogrammatie van de openbare omroep."
 
Op 6 december 2004, in commissie media&cultuur, bespreking van beleidsnota cultuur, heb ik voor het eerst gepleit voor een soort Vlaamse Arte. "(citaat) ... de heer Verstrepen vraagt zich af waarom niet wordt nagedacht over een Vlaamse Arte... het lijkt de moeite waard om dit door te praten met alle digitale partners en de openbare omroep..."
(U kan het verslag nalezen op de site van het vlparlement, Stuk 15 -2004/2005 - pagina 50 - tussenkomst Verstrepen)
 
Constructieve oppositie noem ik dat. Tevreden? Als de andere politieke partijen dit steunen dan ben ik tevreden ja....
 
www.vlaamsparlement.be
 
Update (di-avond): Anciaux ( Spirit) vindt het een goed ID (zal wel..ik heb het hem gegeven), nu nog wachten op Bourgeois (NVA-CD&V).

09:59 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10-01-05

Allez...we gaan er eens aan beginnen

Morgen fractievergadering, commissie, lunch. Woensdag plenaire, donderdag commissies. Eindelijk . Op veelvoudig aanvraag: "Oe-ist met Alexander?" Awel. goed. volgens kind en gezin eet hij teveel..en da ziede natuurlijk aan zijn bollere wangetjes. Bestaat er zoiets als een babypowerplate? (Fotooke van de 5e januari..)
 
Hij is trouwens al trotse bezitter van een BMW Z3 -in klein formaat- gekregen van zijne peter. Rood mét glanzende velgen. Eigenaardig dat mijn 3,5 jarige smartass dochter met lange blonde haren deze cabrio meteen geclaimed heeft in afwachting van een "..groter broertje zolang hij er niet in past..." (einde citaat Alexia) Vrouwen zeker?
 
 

22:08 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Hoezo wireless 2005?

Heb mij effe verdiept in zowa nieuwe techniekskes. Wireless internet thuis op alle verdiepingen, firewalls, bluetooth gsm met mms, ems... , radiocommunicerende lichtknoppen, nieuw alarm met 3d sensoren laten installeren, wireless digitaal radio & televisie.... Leef ik nu in een een gigantische microgolfoven? Alle gekheid op een stokje. Ik zou graag via deze weblog ook wat digitale discussies -in mijn forum van zwartofwit- willen opstarten. Mensen die iets afweten van bvb. ipodcasting, drm, bluetoothprotocols, wireless internetsolutions, satellietrecievers en alles wat op dat vlak hot is.... mail me op jurgen@zwartofwit.be en als je mij overtuigt dan start ik een discussieforum hierover.
 
Trouwens, zijn bezig met een paralel blog in een nieuwe nog andere techniek. Voorlopig den ruwbouw, een demoversie... maar piep toch alvast effe binnen...
via http://jurgenverstrepen.typepad.com

21:54 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Een wireless 2005

Ok, ok..tijdens de vakantie mocht ik wa minder posten hé. (was da nie afgesproken?) Na de verhuisperikelen -zie eerder-, het teveel koken, eten en drinken (hips) heb ik daarnet de kerstboom, kerstballen, lampjes, buitenversiering,  rudolf (the rednose je weetwel..), maretak etc... terug ingepakt en naar de kelder gesleurd. Met een voldaan kerstgevoel ronden we dit hoofdstukje af. De kerstvrouw..mag morgen vertrekken ;-)
(Als dessert voor de babesliefhebbers...)
 
Nu klaar voor de volgeboekte agenda met allerlei recepties.....

21:41 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

07-01-05

belangwatch?

Het is toch vreemd hoe sommige -meestal linkse en extreemlinkse- mensen, journalisten e.d. hun tijd kunnen steken in het aanvallen en demoniseren van alles wat rechts van het politieke centrum zit. Enfin, altijd aangenaam om eens mee te lachen, soms klopt hun informatie, meestal is het wat stemmingmakerij die dan klakkeloos overgenomen wordt door bvb. De Morgen..omdat diezelfde linkse journalisten daar ook wat bijklussen (bvb. Marc Spruyt). Bij het bekijken van hun blokwatch website viel mijn oog op een toch zeer discriminerende tekstje.
 
(citaatje)
 
" Niets uit deze website mag worden gekopieerd, gedupliceerd, gemirrord, vertaald, aangepast of verspreid door leden, aanhangers, sympathisanten of kiezers van Vlaams Belang, Vlaams Blok, Vlaams Nationale Partij, Vlaamse Volkspartij, Vlaamse Republikeinse Partij, VNV, Verdinaso, Devlag, Waffen SS, NSDAP of elke andere extreem-rechtse of door ons als extreem-rechts beschouwde partij of vereniging of welkdanig andere vorm van groepering, ongeacht of deze al dan niet veroordeeld is wegens overtreding van de wet op het racisme, de wet op het negationisme of de wet op de private milities. "
 
Eerst lachte ik dit gewoonweg weg..maar eigenlijk willen de makers hier zeggen dat zij zelf beslissen wie waar thuishoort en wie iets mag of niet. Iedereen mag trouwens van overal citeren (citaatrecht). Diezelfde makers schrijven wel als journalist voor een (zegge en schrijve) onafhankelijke krant die diezelfde site als "expertensite" en "journalistieke bron" opvoert. Er worden hier toch een aantal democratische vrijheden en grondslagen met de voeten getreden.... Vreemde definitie van democratie hebben die jongens. 
 
http://www.blokwatch.be/content/view/37/97/ 


14:37 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-01-05

Eindejaarslijstje?

WAAROM VRAAGT IEDEREEN MIJ WAT MIJN GOEDE VOORNEMENS ZIJN?
Mmmm? (yes, hoofdletters omdat ik dit uitroep!)
 
Awel... lees ze hier en val mij er niet mee lastig ;-)
 
 • minder roken
 • meer koken
 • meer vleselijke lusten
 • hetzelfde sporten
 • dezelfde goeie gezondheid
 • nieuwe interessante mediaprojecten waarin ik kan investeren
 • meer ergernis bij links vlaanderen
 • minder bijlages in de kranten die ik eruit moet schudden
 • minder huisvuilselectie
 • minder belastingen (met stip!)
 • gezonde zoon & dochter
 • meer humor in politiek
 • meer zelfrelativering van collega politici
 • geen verhuis, verbouwing of iets in die richting
 • gezonde geboorte van 2e kind van mijnen maat
 • nog meer volk in de villa doria
 • een geslaagde verruiming van het Vlaams Belang
 • het langer kunnen bijhouden van mijn verse kruidenplantjes
 • doorbraak van digitale radio en televisie
 • minder snelle haargroei (alhoewel mijne kapper daar tegen is..)
 • meer vrouwen (jonge) in de politiek die niet de mannen (met macht) zomaar volgen
 • meer rebellen in het parlement
 • goedkopere pampers

Voor de rest wens ik jullie allemaal een gezond en happy 2005! (jaja, ook mijn tegenstanders..)

19:17 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

31-12-04

Hoppa.. van 2004 naar 2005

(foto: voorbereiding van oudejaarsetentje )

 

De kerstvakantie van 2004 wordt gekenmerkt door de vloedgolven in Azië. Understatement. Gemengde gevoelens en vooral…gevoel van “ Fuck. Dit wil je niet meemaken..” Als mediabeest en televisie/radiomens van mijn 14 jaar heb ik ook gemengde gevoelens bij het zien van de amateurbeelden. Ik WIL dit zien, en als ik het zie..dan grijpt dit me aan. Er is kritiek van zogezegde kwaliteitskranten op al die amateurbeelden terwijl ze zelf een foto afdrukken van de lijken op het strand.. op de voorpagina. Hypocriet. Niet nieuw hé… hypocrisie zie je zelfs op politiek vlak. Bekijk hoe ze Van Krunkelsven opvoeren (in primeur..jihaa!!) en hem nadien afmaken omdat hij het cordon wil doorbreken. Terug naar het onderwerp. Ik vergeet nooit een montage die ik maakte voor VT4 over de genocide in Rwanda. We hadden beeldmateriaal –tapes waaruit fragmenten voor het nieuws gebruikt werden - waarop slachtoffers, lijken e.d. te zien waren. (Rushes in het vakjargon) De hele tijd keek je naar gruwelijk materiaal en zocht ik de minst shockerende fragmenten uit om deze te combineren met een ijzersterk getuigenis van een Belgische arts die het overleefd had… Ik vergeet nooit dat mijn monteur regelmatig de montagekamer verliet omdat hij het niet meer aankon…huilend in de gang. Ik bleef zitten, had het ook moeilijk, maar moest mijn job afwerken. Amateuropnamen zijn geen job. Kan je die mensen iets verwijten? Ja en neen. Hadden ze iemand kunnen redden die ze aan het filmen waren? Misschien. Life is real. Amateuropnamen, in dit geval van een ramp, tonen hoe gruwelijk en levensecht onze aarde is. Amateuropnamen geven een realistisch beeld over de hardheid van het leven. Ieder kiest voor zich. Ik kies voor de harde realiteit, in beeld en geluid. Kies voor het niet willen zien als je je geruster wil voelen. Kies voor het alles willen zien als je er tegen kan. Ik ben nu 38 jaar. ik heb het geluk gehad om al zeer veel te mogen meemaken, zien, researchen, filmen. Gevolg van mijn job. Het heeft mij harder en kritischer gemaakt. Ik kan tegen een stootje. Voor sommigen komt dit over als hard, ijskoud en egoïstisch. Zelfs mijn vrouw discussieert niet meer over dergelijke materie met mij omdat ze mij zo niet wil kennen. Het is wat het is. Het leven is geen pretje, geen veilige haven. Onwetendheid is het ultieme wapen voor machtsmisbruik. 2004 voorbij. Eindejaarswensen voor 2005? None. Leef nu. Geniet nu. Carpe Diem. Verleg je grenzen. Altijd, nu en morgen. Neem risico’s… Op een dag lig je op het strand te genieten in een tropisch paradijs en komt er een vloedgolf…..

 

Ik knuffel mijn kinderen, geniet van het moment en wil hen beschermend opvoeden met genoeg ogen voor de harde realiteit. Een uitdaging.

 

Twijfel niet aan dit bericht. Ik ben gelukkig. Soms zeg ik… ik wou dat ik niet zoveel wist en meegemaakt heb. Ik zou gelukkiger zijn. Onwetendheid zorgt voor een rustiger state of mind. Mensen geloven dit niet. Ik ben ook gestopt om dit te vertellen aan anderen. Ik kom ook altijd terug op mijn eerdere uitspraak. Ik zou het elke dag opnieuw doen. Ik wil alles weten… en da’s een oneindig verhaal. Het maakt je harder, rationeler en logischer. In de wetstraat beseffen ze nog steeds niet wie ze hebben binnengehaald……15:01 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

BANGELIJKE 2004 mix !!!!!!!!

2 uur lang. Geloof me, een bangelijke mix. Surf naar de site van BBC radio 1 (yes yes.. the enige echte BEEB). Ga naar Listen en klik op de essential mix  (2004). Niet voor pussies... in vergelijking zijn Stu Bru, Donna en Q koorknaapradiookes.
(Ik beluister de stream nu gekoppeld aan mijn versterker met JBL boxen voor ie door de equalizer en DBX expander met stereoverbreder gestuurd werd... - voor de kenners hé-)
 
www.bbc.co.uk/radio1/listen/index.shtml?hp_lhn
 

15:00 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-12-04

Kerstvakantie

Niet echt veel te melden. Vandaag voor de 2e keer mijn inductiekookplaat gebruikt. tjeezes..snel!!!! (parelhoenfilets, gebakken aardappeltjes, boontjes gewikkeld in spek, wildeboschampignonnenroomsaus...). Daarna rookmelders in alle kamers en op elke verdieping opgehangen (voel me al iets geruster nu ...met die 12 rookmelders) en nu chateauneuf-du-pape opengetrokken terwijl het haardvuur knettert. Gisteren i-robot op dvd bekeken. Leuke denkpiste: 3 wetten die de mensen moeten beschermen en nooit de mens iets kwaad mogen doen... echter... de robots  (allez de virtual intelligence mainframe) ziet geen graten in een totalitair regime van robots om ... de mensen te beschermen. De mainframe ontdekte dat het beschermen van mensen verder gaat dan de vrijheid van mensen omdat ze zichzelf vernietigen op midlange termijn. Leuk. Hou van dergelijke gedachtegangen die circulair zijn maar je aanzetten tot denken. Het nieuwe huis geraakt stap voor stap in orde. Een verhuis die niet zo mogelijk was geweest door de inzet van de 3 superberesterke verhuizers van speed-colli. Ere wie ere toekomt..... (zie foto)

23:13 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-12-04

Happy X-mas

Tja. Heb de indruk dat ik wat slaap van de afgelopen 2 maanden aan het inhalen ben. Telkens ik ergens ga zitten, padaam... knorren. Tis lopen tussen open haard, wijnkelder, kerstboom, pc...en zetel. Van Zetel tot zetel. Ach. leuk toch, zo even familiaal niksen. Wat stond er de afgelopen dagen op menu? Foie gras, kreeftensoep, wilde boschampionnensoep mét stukjes gerookte eend, gevulde kalkoen super deluxe, homemade kroketten... Deze keer alles besteld. Op kerstavond stond ik om 18.00 uur een dweil uit te wringen. Hadden nieuwe vloer nog eens geschuurd. Om 22u30 in slaap gevallen in zetel... wakker om 3u00 'snachts. Dan maar een liedje gezongen onder kerstboom.... Wat ook is, kerst is altijd sfeer! (boompje + versieringen...) 

00:29 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-12-04

Feestprogrammastandpunten Belang

Na overleg, het lezen van de feestaanbiedingen, kerstmis voor de deur en de vele advertenties heb ik de partijtop – bij hoogdringendheid -  bijeengeroepen om het partijprogramma aan te passen. De leden kunnen nog amendementen indienen tot 31 januari 2004.

 

Levend overgevlogen kreeft: we zijn voor op voorwaarde dat een geldig verblijfpasje meegeleverd wordt. De levende kreeften moeten binnen de 48 uur rood gekookt worden, anders worden ze uitgewezen. Canadese kreeften mogen ingevroren worden maar de eigenaar moet zich bij de gemeente gaan aanmelden en een borgsom betalen.

 

Foie gras: De partijraad stelt voor om na de feestdagen een standpunt in te nemen. Voorlopig mag eendenlever verorberd worden op voorwaarde dat de gebruiker de keel spoelt met een zoete wijn.De partij stelt echter wel een quotum voor: 2 plakken van 1,5 cm hoog en 7 cm breed is het maximum voor een volwassen persoon. Drank is zonder beperking.

 

Zakouski’s: eigen zakouski’s mogen eerst opgegeten worden. We zoeken nog wel een Vlaams woordje. Voorstel is: grootmoedersminiovenaperitiefhapjesmetbladerdeegkorstje. Een vraag voor de taalraad.

 

Lamsbout: zolang het lam geen godsdienstige plek moet innemen in de stal mogen ze zonder probleem verorberd worden. 

 

Kalkoen: geen probleem maar zorgde wel voor een hevige discussie toen ik sprak over een Turkey. Normaal gezien mocht het dier zich niet aansluiten of vrijwillig in de pot of braadslee stappen. Na mijn bloedneus en een dikke lip - er vloog een dipegevroren exemplaar door de vergaderzaal - heeft de voorzitter zich verontschuldigd voor zijn worp en begrijpt nu waarom ik bij mijn standpunt bleef.

 

Zuurkool: we houden de worst en geven de zuurkool aan verzuurde mensen. De linkse fracties hebben aangeboden om de zuurkool over te nemen op voorwaarde dat de rechtsen hun overgrote stock kaviaar (den échte Russische) in stilte in de kelder zetten.

 

Kikkerbillen: Opletten voor vreemde kikkers ( grote billen die goedkoop massaal aangeboden worden). Europese kikkers reageren goed op look en vlaamse room. De andere kikkers geven een allergische reactie op de vlaamse bereidingswijze. 

 

Algemeen waarschuwt de partij voor overdaad van politiek incorrecte gerechten aangezien de verbruikers waarschijnlijk achter een bourgondische schutskring (cordon culinair) geplaatst zullen worden door dwang-andersdenkenden.


15:04 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21-12-04

Verkoop 4FM

Het Nederlandse Talpa Radio International is de nieuwe eigenaar van het Belgische commerciële radiostation 4FM. Talpa Radio International is de radiogroep van John de Mol. Talpa verwierf de afgelopen jaren radiobelangen in Nederland en in Denemarken. Talpa verwerft alle aandelen van 4FM. Het wordt zowel eigenaar van de participatie die eerder in handen was van Deficom als van de aandelen van het management. In het kader van haar groeistrategie gaat Talpa voor 4FM vanaf 1 januari 2005 een samenwerking aan op commercieel, technisch en administratief vlak met Q-music, het landelijke commerciële radiostation van de VMMA (eigenaar van onder andere VTM, Kanaal 2 en Jim tv). Q-music zal vanaf die datum de reclameverkoop van 4FM voor haar rekening nemen.

Het was even wachten maar het is nu een feit. Voor vele radiomakers is dit onaangenaam nieuws. Waarom? Omdat de vorige –en de huidige - mediaminister de landelijke frequenties hadden toegekend  (Q en 4Fm) op basis van verscheidenheid én (liefst) Vlaams ownership om het VRT radiomonopolie te doorbreken. Liberalisme in de mediamarkt kan je niet tegenhouden, het is wat het is. De achterliggende politieke bewegingen en machtsconcentraties baren me eerder zorgen. Dit kan alleen maar leiden tot uniforme, gestuurde informatie vanuit een beperkte ‘politieke’ visie. De omweg via Nederland (Talpa-Endemol) om nadien samen te werken met VMM (eigenaar Q-music) en de beide nationale zenders in 1 hand te krijgen zal leiden tot een landelijk duopolie op radiovlak. VRT versus VMM. 2 spelers, nationaal. Decretaal alles in orde, politiek kan niets doen, de minister heeft het goedgekeurd. Tuurlijk… bij de bespreking van de beleidsnota van Geert bourgeois (18 november) drong Carl Decaluwé (CD&V) aan bij Geert Bourgeois (NVA) om “…samenwerkingen tussen nationale radio’s soepel te behandelen en toe te staan…”.  In de commissie heb ik als afsluiter verklaard  “..dat over enkele weken de verborgen agenda van de CD&V wel duidelijk zal worden…”.

Voila. CD&V keurt zonder blikken of blozen een overname in bijna 1 hand goed terwijl ze in de oppositie – dit jaar nog!!!- de kaart trokken van lokale radio’s, nieuwe ketens e.a. Nu ze terug mogen spelen op het schaakbord van de macht, keren ze hun kar.

Voorstel? Gezien de vorige decretale bepalingen voor nationale radio in Vlaanderen vanuit hun grondbeginsel niet meer gelden en het doorbreken van het radiomonopolie heeft geleid naar een duopolie moet men –om alles in evenwicht te brengen – een nieuwe nationale (bijkomende) vergunningsronde organiseren vanuit het Vlaams parlement.

16:57 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Verhofstadt voor verlicht despoot!

De premier is op vredespad. Een open briefje, begeleid via het glijmiddel van publicatie in de gazetten en mediaoptredens op radio en televisie (gieren op Studio Brussel deze ochtend waaruit blijkt dat zijn zonen moesten helpen omdat hij zo’n conservatieve sok is die niets kent van de Stu Bru cultuur ). Wat leren we uit zijn open brief? Wat zegt ie? Waarom doet ie het? En waarom vliegt hij weer zonder xtc te slikken? Ziehier toch enkele bedenkingen…

 

De premier zet zich scherp af tegen de ideologie van confrontatie. Vrije meningsuiting is synoniem geworden voor schelden!

 

Vreemd. Op dag 1 tiert het joenk dat Filip De Winter een fascist is en op dag 2 zegt het joenk dat vrije meningsuiting gevaarlijk is.

(Les1: … vrije meningsuiting is alleen toegelaten als de premier het zelf mag gebruiken, zogezegd positief, iedereen anders misbruikt de vrije meningsuiting volgens hem. Hier schuilt een dictator. Vraag het maar aan Coveliers, Dedecker e.a. Ze hebben dus gelijk..)

 

Conflict verkoopt. De media hebben schuld aan deze conflicten en denken nooit grijs. De premier wijst beschuldigend naar programma’s zoals ZwartWit (!), De Volksjury en de Leeuwenkuil.

 

Eigenaardig. Is de premier vergeten dat ZwartWit de eerste keer is afgevoerd onder druk van o.a. zijn hofhouding? Dat de premier weigerde te komen –na die ene/eerste & enige keer- omdat Verstrepen weigerde een selectie van bellers in zijn voordeel op antenne te laten komen (Topradio/Kanaal2)? Tijdens de reclamebreaks op mijn selectiescherm keek en tegen mij zegde “die niet, die wel, die niet, da’s een belachelijke vraag, hier wil ik nie op antwoorden…. “ (Tape op aanvraag, héhé).

(Les2: ….de premier heeft een hekel aan de burger die scherpe vragen stelt, niet beïnvloed wil praten..samengevat; alleen mensen die hem ophemelen en naar de mond praten zijn ok. Hier schuilt een antidemocraat, een wolf in schaapsvacht)

 

De premier ziet zichzelf als iemand die verenigt, die niet verdeelt!

 

Vreemd. Als verenigen volgens de premier gebeurt zoals in zijn eigen partij dan staan ons nog leuke tijden te wachten. Zijn partij is immers het eerste kleine bewijs, hou je vast als hij zijn technieken gebruikt op nationaal politiek maatschappelijk niveau.

(Les 3: …. Verdeel en heers maar zelf zeggen dat iedereen anders het fout doet en hijzelf de enige zalver en vereniger is… Ontkenning van eigen foute eigenschappen en anderen voor hetzelfde veroordelen. Lijkt wel op houding van een machtspotentaat met opgelegd eenheidsdenken…antidemocratisch dus).

 

7 punten van de premier, 3 lessen voor Verstrepen. Verhofstadt vertrouw ik niet. Al jarenlang niet. Hij is niet gezond in hoofd en houding. Hij is iemand waar ik van gruwel: een machtshongerig iemand die mensen uitscheldt, de waarheid verdraait, manipuleert, zijn machtspositie misbruikt en iedereen anders beschuldigt van slechte eigenschappen. Hij heeft het profiel van een moderne dictator. Daar gruw ik van…..

11:32 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nummer 58 in de Top 100

Wel wel. Verstrepen & Morel op nummer 58 in “de 100 Belgen van 2004” van het Laatste Nieuws, samengesteld aan de hand van een enquête bij 2000 lezers. Merci. Knievalletje en bedankt voor dit vertrouwen.


11:30 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

20-12-04

Verhuis operation ok!

Jawadde. Van Donderdagavond tot vanavond verhuisd. Een mens brengt nogal wat samen hé. Zoals jullie nu zien werk alles en is ook mijn buro geïnstalleerd. Vanaf morgen, terug dagelijks up and running!

23:57 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-12-04

HET (bijna Kerts-) PERSVARKEN

Het persvarken zet nog snel iets op deze Blog, voor Belgacom den ADSL gaat verhuizen naar het nieuw adres. (En we misschien weer serieus wat dagen offline kunnen zijn hé!!)

Stevie Stevaert uit Hasselt zegt dat het Belang iedereen van vroedvrouwen tot journalisten bedreigt voor hun toekomst! (Euhm…st-e-e-e-e-ve… het Belang van sp.a-concentra bedreigt nu al journalisten..oeps..vergeten?). Diezelfde Stefke Stevaert rekent uit dat het belang nooit 51% zal halen en dus nooit zal mogen regeren of whatever, het belang bestaat dus niet. (Awel, da’s nu democratie volgens rasechte sossen… met amper 20% van de stemmen bepalen zij hoe het moet). Geert bourgeois wil de “eed veur de koning” veur de Vlaamsche ambtenaren afschaffen. (Dat noemen ze nu onverwijlde splitsing van iets Belgisch sé.. hij haalt de krant met een los ideeke, goed gedaan. Snel splitsen zeker?) Iedereen betoogt tegen toetreding van Turkije tot Europa! (Hoe zeg je gluhwein in het Turks? Of braatworstje mét broodje omdat het koud is.. jaja...varkensvleeshapjes !??) Ook de CD&V is duidelijk; in het weekend Vandeurzen met “welle zijn ook tegen”.. vandaag in het Vlaams Parlement “we zijn eigenlijk niet écht tegen”. (Oef. Ik twijfelde even of de CeeDee-en Vee-ers hun koud en warm tegelijk blazen hadden afgeleerd!). Vorige zondag groot feestcongres van het Vlaams belang in Antwerpen. Vernieuwend licht en geluid, mooi decor, zelfde sprekers en opt einde 3 liedjes (folklore..) onder leiding van een oude dirigent die nog een vergeten sloganneke in de zaal kegelt. Iedereen happy, van hard naar soft van oud naar nieuw. Een breed familiecongres dus van een brede volkspartij. (Lap. Een breed kijkerspubliek, wanneer beginnen de herhalingen? Of was dit al een rerun? En waar blijft Moestie?)

00:30 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

A girl and a gun

(foto: yummie!)
 
Wat je niet allemaal op het internet kan vinden. Aangezien heel wat vrouwen hun mannetje beter kunnen staan dan mannen en zefls meer agressie kunnen hebben is hier zo'n leuk saaitje.
Hollywood is realizing that men do not have to action all the action movies. Women can do that too, and audiences will pay to see it. So I think you will see more of the same kick butt action women out there doing the kind of roles that men have traditionally dominated. - Gitesh Pandya, editor of BoxOfficeGuru.com (as reported by MSNBC )
 
Vrouwen, in alle soorten met in plaats van een sjakoss een wapen in de hand. Eens iets anders hé... www.moviebadgirls.com
 
 
 

00:00 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-12-04

Alexander terug thuis

Oef. Vanavond mocht Alexander terug naar huis, hij heeft geen extra zuurstof meer nodig. Da’s toch al goed nieuws. Proberen alles georganiseerd te krijgen voor onze verhuis, nu zaterdag. Spannend en stressy. Daarnet nog wat schilderprutswerkjes gaan doen… wat gedaan is is gedaan. Geschilderd? Awel…in de keuken wil ik op de muur zo’n krijtbord van 2,5 meter hoog op 70 cm breed. Kan ik mij keukenbenodigdheden opschrijven en dochter beneden wat kribbelen. Hoe doe je dat dan? MDF plaatje van 4 mm kopen, 3 (!) lagen ijzerverf zetten (veur de funny magneetjes..) en dan 2 lagen krijtbordverf. Allemaal met het rollerke… (Gelezen en gezien in zo van die sjieke binnenhuispretboeken…) Ontspannend zenne. Vandaag plenaire zitting. Actuele vragen, niet veel bijzonders maar ja. Heb vastgesteld dat van de 124 parlementsleden er maar zo’n 33 in het halfrond zaten. Geeft hetzelfde gevoel als een leeg café..behalve…in een café moet je betalen….

23:44 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-12-04

Lap chepap

Alsof het nog niet genoeg is (cfr. eerdere postings...alexander nog steeds in ziekenhuis) kon ik deze ochtend naar de dokter. 't is nie het moment. (zucht)
Heb paardenmiddel gevraagd en natuurlijk niet gekregen.. "Als het erger is komt u maar -meteen- terug..." Jaaa...waarom ga ik dan nu naar de dokter? 2 x betalen? Eerst crashen of wat? Scheelt tegenwoordig toch iets aan ziektezorg zenne...

23:56 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-12-04

4 oproepen aan Vlaanderen en Laatste Nieuws

Velen hebben het gelezen in Het Laatste Nieuws. Het niet echt politieke maar wel gezouten dicht bij de burger lekker bekkende showgehalte interview is een gevolg van mijn stap om lid te worden van het Vlaams Belang. Ik kom later nog terug op veel meer politieke stellingen maar dit verhaal heeft een fundament. Die heb ik neergeschreven in de 4 oproepen aan Vlaanderen ( http://forum.zwartofwit.be/viewtopic.php?p=20344#20344) en vanwege de lengte - niet geschikt voor een weblog- heb ik dit geplaatst op mijn ZwartWit server in het forum. Je kan er ook op reageren.....

Op 31 maart 2004 besloot ik om als onafhankelijke op de lijst van het toenmalige Vlaams Blok mij verkiesbaar te stellen voor het Vlaams parlement. Vandaag ben ik Vlaams volksvertegenwoordiger, onafhankelijke en lid van de Vlaams belang fractie. Na 8 maanden actieve deelname aan de politiek doe ik vanuit mijn kritische journalistieke roots een oproep aan alle democratische believers in Vlaanderen. Ik ben als onbezoedeld en maagdelijk persoon in de politiek gestapt met als drijfveer de vrije meningsuiting en het strijden voor meer democratie. Vandaag zit ik mee in het parlementaire bad en stel vast dat tegen alle democratische regels in, mijn politieke tegenstanders het politieke spel manifest oneerlijk spelen en een democraat onwaardig.
 
Het vervolg?
 
KLIK op de LINK
MANIFEST JURGEN

18:25 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Het was even wat stiller bij mij..vanwege Alexander

Het is druk. Volgende week verhuizen we naar de nog niet volledig gerenoveerde woning. In het parlement was het ook lekker druk (beleidsnota's). Ik ben zeer stressbestendig, kan zeer veel druk aan..maar donderdagmiddag kreeg ik een emotionele knauw. Alexander werd opgenomen in het ziekenhuis. RSV virus. Bij baby's van 4 weken oud neemt men geen risico's. Zijn zuurstofgehalte in het bloed en ademhaling (opdat hij niet zou stoppen) worden in het oog gehouden. Nu, een paar dagen later, ben ik wat rustiger en heb een groot deel terug onder controle. Alleen, op zo'n momenten raakt dit mij. Surtout als ik mijn kleine zoon in het ziekenhuis zie liggen overmeestert mij een gevoel van bezorgdheid, ongerustheid... bedenkt het maar. Vooral ook onmacht.... je bent ouder hé, dus je moet sterk zijn..vooral voor je dochter (Alexia 3,5 jaar) die verzot is op babybroertje. Broertje ligt in het ziekenhuis. Ik ben blij dat zij niet zo ongerust is....Het is nu afwachten, elke dag weer....

18:11 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-12-04

Dit is een kadoo voor mij met kerstmis!

Awel, ik geef niet graag hints wat betreft kadootjes onder de kerstboom, maar dit lijkt me wel iets! Duur? Als iedereen nu eens wat in een pot, samen..mm..hint, hint, hint! Een simpel briefomslagske onder mijn kerstboom...
(Of hoe zit dat met die oorlogskas van het belang? ;-)
 
www.flymig.com

14:07 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

05-12-04

Braaf of stout? Effe checken?

Zo voor de feestdagen zou ik het toch maar effe checken...
 
Go to: http://www.northpoletimes.com/SantaList.cfm

22:56 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Daar is ie! De échte Sint...

Sinterklaas. Wat doet men met de familie om de kinderen happy te maken? Jawel. Een audiëntie op zondag(late)namiddag met de échte Sint en zijn Zwarte piet. (Hij kwam onverwacht langs, langs de voordeur..) Als ouder denk je “tof” het kind in jezelf ontwaakt. De échte Sint op bezoek bij een 3,5 jarige dochter… met extra kadootjes! (De nieuwe pc spelletjes lagen deze ochtend al in haar schoentje…) In het schooltje (kleuterklasje) hadden de dutskes een hele week lang gewerkt rond het thema Sint enzovoort… resultaat? Dochter (Alexia) greep mij vast, ging niet van mijn schoot, durfde niet kijken naar die “..grote man met zijn grote hoed..” Tussen de vingertjes door kijken toen de Sint en zwarte piet vertrokken kon nog nét, nadien de pakjes die hij uit zijn grote zak had laten liggen bekijken en uitpakken ook… Benieuwd hoe ze zal reageren op de échte kerstman… de 24ste. Oh ja…in de zak zaten geen spaarboekjes meer. Zoals jullie weten heeft Verhofstadt geld nodig en wil hij die samen met Reynders schaamteloos plunderen… Het spaarboekje van mijn dochter wordt nog deze maand omgezet ik andere producten, kasbons, en Tak21…. De toekomst vrijwaren van schaamteloze rovers uit Brussel… happy Sint toe joe all!

22:21 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Jurgen on tour?

Wanneer kan u mijn smoelwerk in december ne keer laaif zien? Awel…

 

9 december, speech over vrije meningsuiting in Ieper voor de “Orde v/d prince” vanaf  20.00 uur.

11 december, praatcafé VBJ De kroon Merksem met Marie Rosé vanaf 20.00 uur.

12 december, een congreske van het Belang, namiddag.

22 december, Gent, LVSV (notarisstraat 3) , media/politiek debat met politicologieprofessor Carl Devos, Siegfried Bracke, Noël Slangen, Geert Bourgeois, mediaprof. De Bens en Luk Van der Kelen.

20:53 Gepost door J | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |